Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bart

Bart

Aan mij ook de grote eer om een stukkie over mijn eigen D&D-beleving te kloppen.

D&D … what the hell! Neurden dat is het, kwaffen en baffen … en als je niet oppast krijg je klop. TOF spel man. Ik speel het nu, … pfffffffff … ik moet even heel ver terug in de tijd, ik denk 1982! Wat, waaaaaaat!? Da’s de vorige eeuw man! Yup … → boomer ← 😆

Ik weet nog dat ik, in die tijd, de eerste versie van Ivo kreeg. Geen d20, d12, d10, d8 of d4 bij de hand maar alles met een d6 of meerdere d6'en. Samen met Ivo tabellen gemaakt hoe je dan een worp moest interpreteren … GOOD OLD DAYS!!

Maar ja, Ivo in Den Haag en ik in Delden … dat wordt niet veel spelen. Ik ging op een gegeven moment met de eerste versie en de tabellen naar Nijverdal, op naar Bjorn een spelletje spelen, of eigenlijk 'leren spelen'. Daar zaten we dan aan de tafel in de kamer met een stapel(tje) papieren en een paar d6'en. Geen prachtige miniatuurtjes … en mens-erger-je-niet pionnetjes zijn eigenlijk te simpel. Met onze koppen in de PlayMobile emmer. Poppetje, zwaard en schild in de handen en helm op 't koppie … WHOEHOEOEOE! Het eerste character is geboren … GOOD OLD DAYS!!

Al snel kwamen de officiële dobbelstenen (bakken vol!), de eerste boeken (tegenwoodig planken vol en op PDF) en natuurlijk ook de eerste figuurtjes. En die, die laatsten, die moet je schilderen (ja, ook ik! Maar zoals ik het hier schrijf bedoel ik het ook: “MOET je schilderen” en dat moet ik inderdaad nog doen!!). Aan die hobby, dat schilderen, besteed ik nog steeds te weinig tijd. Maar dat gaat goed komen hoor (oppassen met wat ik zeg!)

En er kwam uitbereiding in het 'clubje', zoiets kan niet uitblijven natuurlijk. Simon (m'n maatje van de MOS) kwam, hij had de meest absurde ideeën (prachtig Simon … jouw fantasie boeit mij nog steeds!) en we werden “the Three Imaginary Boys”. En Tom kwam, nog meer absurde ideeën (it runs in the family they say!), Feico kwam, Fries en überNerd (geen mens speelt een magiër zoals jij Feico, “hmmmm, … welke spreuk zal ik eens doen? Deze? … Nee, deze … Oh nee wacht, ik kan natuurlijk ook …”. En dat alles met dat ene belangrijke boek in je hand: het PHB. Keep up the good work Feic!!!) en “the Easterlings Players Group” was een feit. Lang was dit het enige clubje waarin ik speelde.

Maar je leert andere mensen kennen en via die weg kwam ik bij een tweede clubje. Die is ondertussen uitéén gevallen maar wij hebben een speler kunnen overhalen om te spelen binnen de EPG … Bertil. Bertil is, in positieve zin, een calculerende speler. Hij kent de regels en soms botst dat met de losbandige speelstijl van de EPG (blijf botsen Bertil … dat houdt ons allen scherp!)

Eens in de twee weken spelen we nu. Heerlijk!

Dus mijn D&D beleving is meer dan een spelletje. Het is samen met je vrienden een avondje ouwehoeren, anekdotes vertellen, citaten uit films/ series op dreunen “Baldric you wouldn't recognize a cunning plan if it came running towards you, waving purple banners, screaming CUNNING PLAN … CUNNING PLAN” en tussentijds nog even de dobbelstenen laten ratelen. Wat is zo'n avond toch goud waard.

En tegen mijn vrienden: LUV U ALL GUYS!! … en wanneer gaanuh we weer kleumuh?

Mijn characters

Levend en wel:

Dood ☠️ én de gladiolen of lekker in de slaapzak 🙂:

Helaas, (nog) geen PDF-jes van de volgende characters:

  • SPAM-party: TIM (a.k.a The Incredible Mage) “Burn” -chuckle- “BUUUURRRRN” -Big smile-

Mijn Party's

Actief

  • Geen. De helden van Elris Vale (Red Hand of Doom) krijgen tzt een nieuwe opdracht.

Inactief/beëindigd

  • Boefjes: De avonturen van 5 stuks geboefte. Inactief; wordt ook niet meer hervat!
  • Angels of Death: Zwerven over Faerûn. Spel: Flies in a Web Inactief; wordt ook niet meer hervat!
  • Red Hand of Doom: Avontuur in Elris Vale. Afgerond; characters zijn momenteel inactief. Krijgen tzt weer een nieuwe opdracht!
bart.txt · Laatst gewijzigd: 2023/08/11 16:51 door bertil