Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


beo-khaal

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

beo-khaal [2010/11/11 00:00] (huidige)
Regel 1: Regel 1:
 +====== BEO-KHAAL (DE MAGIËRS UNIVERSITEIT) ======
 +<columns 90% first column attributes 50%>
 +==== Algemeen ====
 +----
  
 +**Small City:** Unconventioneel;​ AL LN; 1,000,000 gp limiet; Activia 184,370,000 gp; Population 3,623; Mixed (62% human; 22% elf; 11% gnome; 1% outsider; 2% halfling; 2% other.)
 +Beo-Khaal is een zwevend eiland. Aan het einde van de Oorlog van de Magiërs waren deze ontwikkeld door magiërs van de oudheid als privé landen en vestingen. Toen de magiërs waren verdwenen bleven er een paar van deze eilanden zweven (het overgrote deel kwam terug op de grond toen de werking van hun zweefvermogen afnam of verdween). door superieure magie of machinerie. De nieuwe lichting magiërs waren kort na de oorlog hun leven niet veilig en zochten naar een veilige plek voor hun studie. Sulfius Beo en Thardus Khaal vonden dit zwevende eiland met haar misterieuze achthoekige toren. Zij noemden de plek Beo-Khaal de echte naam was al verdwenen in de mist der tijden (het vermoedden bestaat dat de Melotaten dit eiland hebben gemaakt). In de toren vonden zij schatten van magie, waarvan heden ten dage nog niet alle misteries van zijn ontdekt. Na honderden jaren stichtte de nazaten van de eerste twee magiërs een universiteit en kwamen de studenten en werklui. Daardoor ontstond er een bruisend stadje rondom de achthoekige toren.
 +
 +==== Architectuur ====
 +----
 +
 +De toren is eigenlijk het enige orginele overgebleven stukje architectuur. De rest is een verzameling aan bouwstijlen en materialen. Het stadje is voornamelijk simpel, tewijl de universiteits gebouwen pompeus en groots zijn opgezet. Echter de toren domineert het aangezicht van Beo-Khaal. Achthoekig en totaal glad. Gemaakt van een materiaal dat lijkt op grijs marmer, maar vele malen harder is. De toren loopt van breed naar smal naar de top. Waar het gekroond wordt door een achttal ronde vensters en een spitse achthoekige toren.
 +
 +==== Persona ====
 +----
 +
 +75% van de bewoners van het zwevende eiland zijn tijdelijke bewoners. Studenten aan de magische universiteit,​ proffessoren in de magie. Of gewoon magiërs die even hun kennis willen opfrissen of even bij willen komen van de "​gewone"​ wereld beneden. Zij vinden (als oud-studenten) altijd een warm welkom in de achtkantige toren. De toren, en haar kleinere torens en werkplaatsen in de stad, worden geregeerd door een delegatie oudere magiërs en wijzen de zogenaamde "​Rectum Magnificum Magirax"​. Deze wordt bijgestaan door een gewapende groep militairen de "​Rectum Compte"​ die uit zo'n 240 man bestaat. Zij zijn het die de vrede bewaren en de criminaliteit (tussen magiërs)de kop indrukken. In het stadje leven de "​gewone"​ mensen die hun broodwinning voornamelijk uit de bevoorrading van de universiteit halen. Hun leven is vol met magie en wonderen. Handelaren reizen op -en aan om hun goederen te slijten. In het dorp bevindt zich niet echt een gestructureerd leiderschap. Het gebrek van een feudeale heer of groep maakt het dat de mensen onafhankelijk en openstaan voor het buitengewone. De magiërs bemoeien zich absoluut niet met het gewone volk. Criminaliteit tussen gewone mensen wordt meestal opgelost door wijze van tribunaal. Een kleine militia houdt de vrede.
 +
 +<​newcolumn second column left attributes>​
 +{{:​beo-khaal.gif?​x300}}
 +
 +
 +
 +
 +
 +==== Ligging ====
 +----
 +
 +De stad en inderdaad het gehele eiland lijkt onverdedigd. Zij staat in hoog aanzien bij de prinsen van Sum en bij vele andere machtige landheren en staten. Toch is het bij een magische universiteit natuurlijk ondenkbaar dat elke vreemdeling zomaar op het eiland kan komen. Laat staan in de universiteit zelf. Toegang naar het eiland kan alleen maar door de lucht. Per draak (of ander vliegend creatuur) of per ballon. Deze toegang wordt bewaakt door het gilde van pendelaars. Bij elke vorm van dreiging of druk legt het hele gilde haar werk neer. De toren zelf is ook een indrukwekkend bouwwerk. De neerval van de Ouden Magiërs kon het niet neerhalen en de komst van de Goden ook niet. Het is echter giswerk om te achterhalen wat de werkelijke kracht is van de toren.
 +
 +
 +{{:​beo-khaal-lvl-.gif?​x200|http://​www.easterlings.nl/​un/​kaarten/​beo-khaal.html}}
 +==== Beo-Khaal Legenda ====
 +----
 +
 +  - de achthoekige toren
 +  - draken landingsplaats
 +  - draken stallenlucht
 +  - haven
 +  - opslaghuizen
 +  - achterbuurt
 +  - sloppenwijk
 +  - hoerenbuurt
 +  - cafe
 +  - herberg
 +  - werkplaats
 +  - toren van magie
 +  - barrack
 +  - civil gebouw
 +De locaties op de kaart van Sum indiceren verschillende buurten van de stad. Voor een bredere uitleg van deze begrippen, zie "City Districts"​ beginnend op pagina 34 van //Cs//. Muren en poorten worden besproken onder Ligging.
 +</​columns>​
beo-khaal.txt · Laatst gewijzigd: 2010/11/11 00:00 (Externe bewerking)