Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bergvoets_monding

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Volgende revisie
Vorige revisie
bergvoets_monding [2019/10/03 13:12]
bjorn Bergvoets monding
bergvoets_monding [2019/10/03 13:13] (huidige)
bjorn [Bergvoets monding Legenda]
Regel 12: Regel 12:
 ==== ARCHITECTUUR==== ==== ARCHITECTUUR====
 ---- ----
-De ouderdom van Bergvoets monding en de altijd aanwezge zeewind geeft het haar verweerde indruk. Moddierig wegen hier en daar verstivegd met stenen uit de bergen die de wegen steviger maken ook glibberig bij de vele regen die hier valt. De huizen en winkels zijn gemaakt van het hout uit de omliggende bossen en stenen uit de bergen. De huizen zijn vaak maar een of twee verdiepingen hoog. Sommige panden zoals de herberg en het gemeentehuis hebben drie verdiepingen. Het meeste houtwerk is ooit witgekalkt geweest maar onderhoud staat laag op het prioriteitenlijstje bij de inwoners van Bergvoets monding. De panden zijn praktisch en recht met spaarzame versieringen aan een of twee gevels die de voornamlijk de vissrij eren. Ook de kerk van het ochtendgloren,​ net buiten het dorp, is oud en van een praktische bouwstijl hoewel deze geheel uit steen is opgetrokken. Verder heeft Helmut ​een eigen graanmolen en een houtzagerij. De noord-westelijke zijde van het dorp geeft de bescherming van het bos en daarachter de bergen. in het zuid-oosten de oceaan.+De ouderdom van Bergvoets monding en de altijd aanwezge zeewind geeft het haar verweerde indruk. Moddierig wegen hier en daar verstivegd met stenen uit de bergen die de wegen steviger maken ook glibberig bij de vele regen die hier valt. De huizen en winkels zijn gemaakt van het hout uit de omliggende bossen en stenen uit de bergen. De huizen zijn vaak maar een of twee verdiepingen hoog. Sommige panden zoals de herberg en het gemeentehuis hebben drie verdiepingen. Het meeste houtwerk is ooit witgekalkt geweest maar onderhoud staat laag op het prioriteitenlijstje bij de inwoners van Bergvoets monding. De panden zijn praktisch en recht met spaarzame versieringen aan een of twee gevels die de voornamlijk de vissrij eren. Ook de kerk van het ochtendgloren,​ net buiten het dorp, is oud en van een praktische bouwstijl hoewel deze geheel uit steen is opgetrokken. Verder heeft Bergvoets monding ​een eigen graanmolen en een houtzagerij. De noord-westelijke zijde van het dorp geeft de bescherming van het bos en daarachter de bergen. in het zuid-oosten de oceaan.
  
 ==== PERSONA ==== ==== PERSONA ====
Regel 22: Regel 22:
 Bergvoets monding ligt in het Zuid oosten van Sömanië het landschap is biedt weinig ruimte maar is bos er zijn bergen. en bovendien is er de zee die haar vele vruchten geeft. ​ Bergvoets monding ligt in het Zuid oosten van Sömanië het landschap is biedt weinig ruimte maar is bos er zijn bergen. en bovendien is er de zee die haar vele vruchten geeft. ​
  
-==== Helmut ​Legenda ====+==== Bergvoets monding ​Legenda ====
 ---- ----
  
-De locaties op de kaart van Helmut ​indiceren verschillende buurten van de stad. Voor een bredere uitleg van deze begrippen, zie "City Districts"​ beginnend op pagina 34 van Cs.+De locaties op de kaart van Bergvoets monding ​indiceren verschillende buurten van de stad. Voor een bredere uitleg van deze begrippen, zie "City Districts"​ beginnend op pagina 34 van Cs.
  
bergvoets_monding.1570101169.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/10/03 13:12 door bjorn