Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


cromwell_party

Art & Co

DM: Simon Art & Co, Big Monsters, Small Rewards, De eeuwig duurde soap over het wel en wee van 3 broers.

De Cromwell party speelt zich af in het zuiden van Hybor. Het is een beetje een tussendoor party. Als een van de leading characters of een DM niet kan komen opdagen bij de reguliere groep. Dan wordt er wel eens een fijn potje Cromwell gespeelt. De Cromwell party is ooit begonnen onder leiding van Simon en is een van de betere hack & slash party's die we op Aurum kennen. Art, Co en Cromwell jr. zijn broers van elkaar. Ooit zijn Art en Co echte Avonturiers geweest. maar naar mate de leeftijd vorderde zijn de botten wat strammer geworden en een matrasje is ook best lekker. Art en Co zijn toen Art & Co Monster Extermination (small prices, big rewards) begonnen. Dit ging een tijdje best wel lekker, ze waren graag geziene gasten in den lande voor een halfje wit legden ze bijvoorbeeld een Cockatrice om. Tot ze op een dag een klein beekje wilden over steken met hun circus kar. De troepen van een of andere lokale leenheer wilden hen niet de overgang verlenen over de brug. Althans niet als zij niet al hun bezittingen zouden afstaan. Binnen een mum van tijd hadden Art, Co en Falaffel die toen al mee reisde. het meningsverschil beslecht met de troepen van de Leenheer en de Leenheer zelf. Maar er was hen onrecht aangedaan. Art & Co wilden het er niet bij laten zitten en vonden, geheel terecht, dat zij nu alle bezittingen van de leenheer zouden mogen hebben. Zo ontstond het Leengoed Cromwell in Hybor.

Ondertussen zijn we heel wat sessies verder met Art & Co. Cromwell. Cromwell jr. Is er bijgekomen nu hun arme oude moeder is overleden. De huidige status is dat Gruwella (als intellect van de party) samen Cromwell jr. zorg draagt voor het Leengoed. Art, Co en Fallafel zitten na een nogal vreemde omzwerving met Boze Baronnen, Slinkse Spionnen, Overtuigende Keizerlijke Troepen, en Onverwachte Ondoden, Op een Zwart Keizerlijk Galjoen. Alle Ondoden zijn er net ala Errol Flynn van afgeslagen. De kapiteins hut is opgeschoont. En Art & Co beginnen zich net af te vragen waar deze sloep eigenlijk naar toe vaart zo zonder bemanning.

lees verder in de Cromwell blog

Player Characters in de Cromwell party:

Overleden: Goed om te zeggen dat er nog geen characters overleden zijn in deze party:

Actief

Art Cromwell; Human fighter (Tom)

Art Cromwell, oudste van de drie broers. Art is een zelfingenomen, dictatoriale en sadistische joris goedbloed met meer spieren dan intellect. Hoewel hij niet de domste is vindt hij het heerlijk om zich dommer voor te doen en zo zogenaamd onwetend, anderen onnodig te kwetsen. Memorabel is zijn gedrag tegen over zijn onderdanen op het Leengoed. Als het aan Art zo liggen zouden alle boeren met een touw om hun nek onder een boom staan te wachten tot deze zo hoog is gegroeid dat zij zichzelf verhangen. Allemaal met de beste bedoelingen natuurlijk. Hij ziet zichzelf als de pater van de familie is erg bezitterig op 'de Helm' die bepaald wie de baas is. minstens zo memorabel is zijn speurtocht naar de draak in een mijn. Met ontstoken toorts liep hij zonder enige vorm van angst de licht ontvlambare en giftige gassen van de mijn in. KABOOM!

Co Cromwell; Human fighter (Bjorn)

Co Cromwell, Middelste van de Drie broers en in elk geval niet de slimste. Mag dan ook nooit 'de Helm' dragen, Behalve natuurlijk als Art of Cromwell iets van wil. Co is zo nodig nog meer spieren en minder hersenen dan Art. Co ziet geen waarde in dure deftige spulletjes. Een goed harnas en een ferme bijl. Dat is wat een man nodig heeft en wat hem maakt. Dit to groot verdriet van een ieder om hen heen die hem weer eens alle kostbaarheden uit het raam of op de vuurstapel ziet gooien.

Cromwell jr.; Human Fighter (Bart)

Falaffel; Human rogue (Bertil) Falaffel is als jong wees jochie ooit meegenomen door Art & Co tijdens hun dagen als Monster Exterminators. De gedachte was dat hij later mooi de zaak over zou kunnen nemen. Falaffel heeft echter een andere kijk op de wereld. Althans niet die van de domme bruut.

Gruwella; Human rogue (Wencke) Gruwella Cromwell, Enigste vrouw in de Cromwell Clan en zusje van de gebroeders Cromwell. Ontpopt zich echter nogal eens meer als moeder typje over de broers. Gelukkig blijft zij op dit moment het fort bewaken samen met Falaffel.

Ontstaan

Op een neurd-avond ontbrak de DM en bedacht Simon even een party. Snel werden er 2 charactersheets gekrabbeld op een gelijnd papiertje en het spel was geboren. 2 hoge level fighters met een lage intelligentie een groot zwaard en magische ring. Dus alles kon!

cromwell_party.txt · Laatst gewijzigd: 2021/10/08 16:26 door bjorn