Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


danar

Danar

[Dwergs: Dagnar, Elfs: Danarï]

Klein, gedrongen Menschen ras. Gecreërd door de Spàjn Karnuk uit aardgeesten in de Eerste Era om de wezens van het duister van Aéhe het hoofd te bieden. Deze Danars waren de voorlopers van de Dwergen. Danar leefde boven de grond op eilanden en duinen rond de binnenzee van Grundle. Na het afsluiten van de zee en de stijging van de temperatuur gingen de Danar zich vestigen in steden en grotten rond het grote meer van Grundle. Deze Danar werden Dolvàr genoemd.
In de grote tussenliggende periode (begin Tweede Era tot midden Derde Era) ontwikkelde de Dolvàr metaalbewerking, runenmagie, mineraaldelving en steen -en stedenbouw. Deze Dolvàr noemden zich Zhwàrgh of Dwerg.
Na de rampzalige Laatste Oorlog der Magiërs verlieten alle Zhwàrgh (Dwergen) de open, hete vlaktes en vestigden zich in de steden en mijn ondergonds of verlieten de landen van Grundle.

sub-ras

Zhavàta, of Duistere Danar: Deze Danar keerden zich af van Karnuk in de Eerste Era. Zij werden het eerste Danar ras dat zich permanent onder de grond vestigde. Later ontwikkelden deze Zhavàta zich als Duergar.

danar.txt · Laatst gewijzigd: 2013/01/09 09:48 (Externe bewerking)