Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


elric

Elric is in het leven gekomen als zoon van een juwelensmid in een dorpje gelegen langs de Elsir river nabij het Witchwood.

In de buurt van het dorpje woont de witch, Griselda De bewoners van het dorpje hebben een haat/liefde verhouding met de witch, Griselda. Eens per 10 jaar eist zij een nieuw kind op van de dorpelingen. In ruil daarvoor beschermt zij het dorpje tegen gevaarlijk aanvallers vanuit het Witchwood. Ze hebben wel eens geprobeerd vals te spelen door uit een weeshuis uit Talar wezen te halen en die ter keuze aan te bieden. Die valsspelerij kwam ze duur te staan….. Maar ik dwaal af.

28 jaar geleden werd Elric als 4-jarig jongetje door Griselda uitgekozen. Ze zag in hem de aanleg om essence aan te raken. In haar huis leefden op dat moment nog 2 andere kinderen. Een van 14 en een van 24 jaar oud, Caroline en Damian. Deze kinderen waren door Griselda al behoorlijk getraind in het gebruik van essence/magie. Caroline voorbestemd om witch te worden en Damian was al flink op weg om een zelfstandige warlock te worden. Wat de beweegredenen zijn voor Griselda om telkens nieuwe witches en warlocks te trainen is voor een andere keer…. Maar het veranderde Elric's leven. Hij leerde essence te raken en gebruiken en werd steeds meer verliefd op het vergaren van kennis en de macht over die essence.

Op zijn 24e mocht Elric de witches cottage verlaten om zelfstandig zijn reis naar de totale beheersing van essence voort te zetten. Hoe zonderling de witch ook was. Ze leerde hem goed van slecht te onderscheiden. Maar hij ontwikkelde ook een sterk gevoel voor eigenbelang. Hij had zijn missie in het leven gevonden. Het leren over en het zo goed mogelijk kunnen gebruiken van magie is zijn levensdoel.

elric.txt · Laatst gewijzigd: 2022/05/09 21:49 door marcel