Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


errions

De Errions

De Errions is de naam van het enorm uitgestrekt woud dat vrijwel het hele midden en zuiden van Hybor beslaat. Ook bekend als 'De Groene Hel' en 'Terra Biologica'.
In het oosten wordt het begrenst door de West-Midzee, in het noorden door Het Ruggegraat Gebergte, in het westen eindigt het op de vlaktes en moerassen van Eliat en in het zuiden loopt het door over de vele eilandjes en mangroves in de Sudzee.
Het woud is zo inmens dat het te verdelen is in vier verschillende temperatuurzones, lopende van het noordoosten naar het zuidwesten. Het woud begint als massief naaldwoud, doorlopend in een eeuwenoud loofbos, overgaand in een tropisch jungle en afsluitend in een mangrove en moeras.

Ontstaan

Hoewel de Errions aandoen als een woud dat al sinds het begin der tjden bestaat is het 'slechts' zo'n 1300 jaar oud en is het pas onstaan na de Laatste Oorlog der magiërs. Het vermoeden is dat dit één der laatste stuiptrekkingen waren van de machtige magiërskring de Errata die hun macht verkreeg uit de levende dingen, voornamelijk het goddelijke woud van Bedigga. Zo probeerde zij hun macht uit te breiden over Nerissè.

errions.txt · Laatst gewijzigd: 2011/08/18 00:00 (Externe bewerking)