Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


helmut_party

Inhoud

Helmuts Helden

DM: Bjorn

Helmut is een klein dorp in het Anhui gebied in /bervohet Zuid-oosten van Sömanië. Helmut is beter bekend als het 'Pink Pint' Dorp. Helmuts Helden is een Party geïspereerd door Ebberron. Meer Steam Punk achtige magie. Die goed past bij de magie van het Oude Aurum. De herontdekking is gedaan in Anhui. maar goed dat het ver weg van de bewoonde wereld is.

Overigens is er in Helmut zelf weinig van de waanzin van Ebberon te merken te zijn. Maar grotere steden in de regio zouden er mee kunnen bruisen. Wie weet…

Kaart van Sömanië
somanie-300.jpg

Kaart van de nabije omgeving

Wat spelen we op dit moment
  • De Schatten van Bergvoetsmonding
Wat is er tot nu toe gespeeld
  • Legende van de Mites.
  • De zilvermijn van Ir' Simul
  • Het groene Zwaard
  • De ingewanden van Zendouros
  • De Toren van Llyneando
De huidige party bestaat uit de volgende Characters

Goede Fraegh; Human Priest (Bertil)
A Dark One Vincentius; Human Wizard (Simon)
Twinkle; Elf Adventurer (Bart)
Pip; Elf Fighter (Chiquita)
Oswald; (Marcel)

Reeds gesneuveldee Characters

Gwenn; High-Elf Bard (Bart)
Brian; Rogue (Bertil)
Havoc "Raf" Corvus Bes Nagra; Human Wizard (Simon)
Nanthéil; Elf Rogue (Chiquita)

Reeds vertrokken Characters (Wie blijft er bij zo'n stelltje losers)

Kratos Glorystealer; Human Fighter (Feico)
Sam; Elf Rogue (Marieke)
Tank Unkown a.k.a. de roze ridder; Human Fighter (Tom)
Don Jovivs; Human Bard (Jasper)

Noitaire, personen en plekken in en om Anhui

Anhui gebied in het Zuid-oosten van Sömaniëzie ook Sum
Helmut het dorp
Bergvoetsmonding vissersdorp
Burcht Orrdoff waar leenheer Marrigan residentie houdt
De Gretige Waard Kleine karavaan herberg
Kleine markt van rozen Executie plaats in Zendouros
Dopdall gebergte Gebergte bij Zookmiphallydap
Llyneando en de De Toren van Llyneando
Midweegs Karavaan Herberg in de buurt van Llyneando.
Minia Simil Argento Zilvermijn nabij Zendouros
het Schrale bos Westelijk voorbij Den Haelven Kip
De vlakte van de dood
Zookmiphallydap Gnomendorp
Zendouros Stad
the Adventurers Inn Herberg in Helmut
De Olijfgaard olijfgaard in Helmut
Den Haelven Kip Herberg
Den Suder Poort Restaurant in Zendouros
Eethuis Annex Restaurant
de Krakeling kroeg in Zendouros
Willowwood en de rol van Druïden in Anhui
Order van Olydia Ridder order
Order van Tempus Priester order
the Adventurers Residense Landhuis te Helmut
De Wayfinder Foundation Exentrieke en Exclusief avonturiers gilde
De Nek Louche informant in de de Krakeling Zendouros
Helmut Stok Stichter van Helmut
Huis Bes Nagra Adelijke Familie
leenheer Marrigan
Vestan Ir' Simul een rijke aristocraat

Logboek van de DM

Daar komt de zon: 23e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

Afrekenen met je demonen.

Natuurlijk begint iedereen eerst zichzelf te healen. Maar als ze klaar zijn en eens goed kijken hoe het met iedereen gaat zien ze dat Goede helemaal bij de ingang van grot roerloos op de grond ligt. Nadere inspectie toont dat zijn lichaam niet uit een maar uit meerdere stukken bestaat. Alsof een wild beest zijn lichaam aan stukken heeft gereten en verscheurd. Het is een harde klap in het gezicht van onze Helden maar ze weten ook dat ze nu door moeten. Van een monster is echter geen spraken meer, behalve lange sleepsporen de zee in.

Met zijn drieën besluiten ze dat ze weer de gang links in gaan waar de Gibbering Mouther is verslagen. Ze komen in een grotere grot waar niks te beleven valt. Dus lopen ze maar door. Twinkle doet nog een halfslachtige poging om vallen te vinden, wat werkelijk niets oplevert. Gelukkig gaan er ook geen vallen inwerking dus dat valt weer mee. De grot eindigt in in een nauwe gang die naar het noorden gaat en die iets verder op opent in een nieuwe grotere grot.

Hier zien de Helden een 5 tal beelden van misselijkmakende figuren staan, (drie grotere en 2 kleinere) een joekeloerus van een zwart onheilspellend altaar en klein lelijk oud vrouwtje in zwarte gewaden dat zich - als zij de groep ziet - snel verstopt achter het altaar. Daarnaast heeft de ruimte in het noorden een helling naar een hoger gelegen deel en een klein soort van baaitje in het zuiden die onder een natuurlijke rots verdwijnt.

Ozzy en Pip besluiten het vrouwtje hartelijk te begroeten lopen naar haar toe. Twinkle voelt aan haar eigen water de bui al hangen, wordt onzichtbaar en kijkt eens heel goed rond, alle details in haar opnemend. Die glooiing in het Noorden… die is er helemaal niet. Die rotswand in het Zuiden… die is er helemaal niet. Dat vrouwtje… nergens te bekennen. Het ruikt hier niet een beetje naar vis… Het stinkt!

Jammer dat ze haar vrienden, die nog steeds contact zoeken met het vrouwtje achter altaar, hier niet voor waarschuwt want die worden nu aangevallen door meervoudige tentakels die uit het water opdoemen en een ijzige spreuk over hen heen gooit waardoor ze op de plek waar ze staan verstijven. Maar als ze ook ziet dat een van de grote standbeelden helemaal geen standbeeld is maar een Guardian Demon die op haar vrienden afrent komt ze toch in actie en schiet een pijl in diens rug. Of dat verstandig was is de vraag want nu is ze zichtbaar. Het standbeeld aan de andere kant van de grot blijkt namelijk ook een Guardian Demon en rent door een kleiner standbeeld waardoor deze bij het andere kleine standbeeld er weer uit komt. En dat is precies, je raadt het al, bij Twinkle. Drietand vooruit is het maar een kleine moeite om haar te doorboren. En om het erger te maken. De Demon die ze zojuist beschoten heeft draait zich om, om ook eens verhaal te komen halen. Het zet Twinkle vast tegen de muur met zijn drietand waardoor ze geen kant meer op kan. Ondertussen probeert het monster uit de diepte meer spreuken te gooien op Ozzy en Pip. Pip heeft zichzelf gelukkig weten los te wrikken uit haar benarde positie maar Ozzy is nog steeds een stijve hark. Pip bedenkt zich niet en rent op het kleine standbeeld af in de verwachting dat zij ook kan teleporteren naar Twinkle en gelukkig is dat ook zo.

Terwijl Twinkle en Pip zich zo bezig houden met de twee Demonen op rechts bevrijdt Ozzy zich uiteindelijk ook. Gelukkig heeft het tentakel monster in het water nog geen verdere schade kunnen doen. Ook hij rent naar naar het kleine standbeeld om Twinkle te hulp te schieten. Maar aldoende ziet hij dat er een derde Demon uit het water op hem afstormt. Eerst daar dan maar mee afrekenen. En dat is precies het talent van Ozzy. Korte metten maken met tegenstand. Niet veel later is er een Demon minder en staat Ozzy bij Twinkle en Pip. Gedrieën lijken de overgebleven Demonen geen match voor onze Helden. Ook monster in het water bakt er niet veel van. Het doet nog halfslachtige pogingen om de helden met zijn tentakels naar zich toe te halen, maar keer op keer hakken de gevangen feilloos door zijn tentakels heen. Als de laatste Demon is geveld concentreren ze zich dan ook volledig op het gedrocht dat inmiddels ook aan land is gekomen. Of Althans, Ozzy en Pip. Twinkle vindt het meer iets voor vechters en gaat eerst zichzelf eens verwennen met een welverdiende healing. Als ze daar mee klaar is besluit ze vanaf veilige afstand met boog ondersteunend vuur te geven. En ze moet voortmaken want het lijkt er op dat Ozzy en Pip massieve schade aan het doen zijn. Een paar keer mist ze haar doel maar uiteindelijk weet ze het monster precies in zijn oog te raken. De pijl doorboort het zachte weefsel en dring diep door in zijn brein. Het huilt en schreeuwt in pijn en afschuw, zijn tentakels slaan wild in het rond waarbij het ook nog eens het altaar van Dagon verwoest. Het trekt zich terug in de wateren zinkt weg naar de onpeilbare diepten van de zee.

Dan horen ze opeens vanuit het water, van achter de wanden van de grot, schijnbaar voorbij de grenzen van de werkelijkheid, een afschuwelijke kreet, zoals de onaardse roep die ze zo vaak hebt gehoord sinds hun aankomst in Bergvoetsmonding, maar op de een of andere manier veranderd. Op de een of andere manier nog erger… Het is een schreeuw van woede, van onverminderde woede. Zonder pauze, zonder adem, het gaat door, stijgt, totdat ze nauwelijks nog hun eigen gedachten kunnen horen. Het gaat maar door, en door, minutenlang totdat ieder van onze Helden vreest dat zijn geestelijke gezondheid zal afbrokkelen onder het gewicht. En dan, zomaar ineens, is het weg.

Buiten adem en hijgend op hun knieën komen onze helden langzaam weer bij zinnen. Best nog bij zinnen nemen ze alle waardevolle spulletjes mee en gaan dan met het bootje terug naar Bergvoetsmonding, Dat wil zeggen, dat wat Bergvoetsmonding was. Het dorp en de mensen zijn weggevaagd. Dagon houdt niet blijkbaar van mislukkelingen. Op de heuvel waar de kerk stond vinden ze Vincentius terug. Hij staat exact op de plek waar de zon eindelijk door de wolken breekt. Hij kijkt ietwat verbaasd om zich heen en lijkt te vragen wat er in vredesnaam is gebeurt…

XP-en
Ozzy 34.102 + 1800 = 35.902
Pip 32.990 + 1800 = 34.790
Twinkle 35.546 + 1800 = 37.346
Vincentius 32.756 + 0 = 32.756

Treassure
1 Shield of protection +3
2 potions of healing
1 ivory statue dolphin (200gp)
90 GP

Regen, regen, regen: 22e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

Waar een beetje genegenheid al niet tot leidt.

  Na wat doelloos de reeds doorzochte ruimtes nogmaals te doorzoeken op geheime deuren besluiten de Helden dat het of terug lopen wordt of een nat pak te halen in de Put.

Dus drinkt Twinkle haar potion of water breathing op en gaat op een scout missie. Ze zwemt naar de bron van de put. Die blijkt in de zee uit te komen. Vlak voor een klein strandje dat tevens dient als opening voor een nog onbekende grot. Ze gaat terug en stelt de rest op de hoogte. Het plan wordt dat Twinkle naar het strandje zwemt, alvast een beetje rondkijkt en de rest in Bergvoetsmonding een bootje scoort om naar het strandje te roeien. Zogezegd, zo gedaan.

Goede, Ozzy en Pip lopen terug naar boven. In de kerk passeren ze Vincentius, die nogal diep in meditatie lijkt te zijn. Op de vraag of hij al weer klaar is voor avontuur komt geen reactie. Het groepje haalt de schouders op het loopt verder. “Rare jongens die ridders van Olydia.” lijkt de algehele concensus.

Terwijl Twinkle alvast wat rondkijkt in de grot ontdekt ze al snel een val en besluit dan maar niet verder te gaan maar op de roeiers te wachten. Het zal een half uur later zijn als zij opgetogen en zeemansliederen zingend aankomen. De sloep wordt op het standje getrokken, Twinkle informeert over de val en gezamenlijk gaan onze Helden weer op weg.

Twinkle voorop. Zij zoekt en prikt voorzichtig overal om te zien of er nog meer vallen zijn, Ja hoor die zijn er voldoende. Ze worden allemaal keurig gemarkeerd. Ozzy, Pip en Goede volgen over het smalle paadje dat overblijft dicht achter haar. Terwijl Twinkle geconcentreerd gebogen aan het zoeken is kan Ozzy het natuurlijk niet laten om haar aan te moedigen. Hij bukt zich over haar heen en fluistert teder in haar oor: “Ik wilde even zeggen dat ik vind dat je dit echt heel goed doet.” Twinkle schrikt zich het Apenzuur. Schiet uit met haar peilstok en zet zo toch een val af. Een drukplaat klikt naar beneden en vanuit het plafond stort over de hele groep een plakkerige substantie die snel hard wordt. De meesten weten het goedje te ontwijken door snel weg te springen maar aldoende springen ze op nog een drukplaat. Nog meer plakkerige smurrie komt naar beneden. Nog meer gesprongen moet er worden. Twinkle en Ozzy hebben gekozen voor een gang naar links. Goede en Pip zijn terug naar de opening van de grot.

Zo zijn onze helden een beetje verdeeld geraakt en dat komt wel weer goed uit voor de monsters die vanuit de grot van verschillende kanten op het lawaai af komen. Vijf vismannen stormen in gevecht met Goede en Pip en een Gibbering Mouth lust wel wat van Ozzy. Twinkle is onzichtbaar en lijkt zelf niet zo’n zin de veel-ogige en mondige blubberende homp vlees te hebben. Gelukkig voor haar ziet deze haar ook niet. De eerste klappen vallen over en weer, en hoewel het lijkt dat we ons niet zoveel zorgen hoeven over Ozzy en Twinkle is het bij Goede en Pip wel andere koek. Pip begint vrij optimistisch door haar zwaard weer weg te gooien. Een tactiek die haar in het verleden wel vaker geholpen heeft. Maar ditmaal komen de klappen van de vismannen wel hard aan. Gelukkig bedenkt Goede zich dat hij nu ook in het bezit van een Ring of Terror is en zet dit met een goed resultaat in. 3 van de vismannen zetten het met ee nvolle broek op een lopen. Terug de grot in waar ze vandaan kwamen. Dat maakt de speelveld wat gelijker. Er vallen nog genoeg klappen maar het is nu wel duidelijk dat de Helden dit gaan redden. In de andere gang vermaakt Ozzy zich kostelijk met de Gibbering Mouth, die na zijn sucesvolle initiële aanval niks tegen hem lijkt te kunnen doen. Het is vrij hakken tot dat ding op de grond stort. En Twinkle, die besluit dat Ozzy dat prima doet. Zij houdt zich daarom liever, onzichtbaar, hoog tegen de muur verscholen.

Als de rust weer is wedergekeerd hebben onze Helden wel wat healing nodig en dat gaan ze dan ook doen. De duisternis van de grotten blijft wel even wachten.

XP-en
Goede 34.077 + 725 = 34.802
Ozzy 33.377 + 725 = 34.102
Pip 32.265 + 725 = 32.990
Twinkle 34.821 + 725 = 35.546
Vincentius 32.756 + 0 = 32.756

Regen, regen, regen: 22e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

Van de regen in de put.

Onze helden wachten een tijdje en besluiten dat het dan wel weer veilig moet zijn om de deur te openen en even snel te kijken. Is iedereen binnen dood? Of liggen ze gewoon op de grond te schuilen? Het antwoord laat op zich wachten. Maar niet zo lang want vanuit de kamer worden spreuken op de groep gecast. Pijnlijk maar helder wordt hen zo duidelijk gemaakt dat niet iedereen binnen dood is.

De spinning blades spell van Goede stopt ermee. Twinkle gooit de deuren weer open en Pip en Ozzy maken zich klaar voor de aanval. Veel weerstand weet het kleine groepje binnen echter niet meer bieden dus de spreuk zal wel iets goeds gedaan hebben. Er gaan wat zwaarden heen en weer (die van Pip vooral weer heen). Er gaan pijlen over weer en het ontbreekt ook zeker niet aan spreuken. Dan wordt het opeens stil. Op de grond liggen de overblijfselen van het door de helden aangerichte bloedbad. Beetje moe maar zeker voldaan klinkt er een “Go Team Twinkle!” De restanten worden van al hun mooie spulletjes ontdaan en over het daarmee gevormde stapeltje op het Altaar wordt een detect Magic gedaan.

Pas daarna schiet het Goede te binnen de groep er op te attenderen dat er een 6e figuur had moeten zijn. Die heeft hij nog weg zien duiken door een muur. Al snel wordt de nog openstaande geheime deur gevonden en onze helden gaan op weg. De gang in. Twinkle wil zich niet nogmaals laten verrassen en onderzoek minitieus de gang op aanwezige vallen. Maar hoe ze haar best ook doet, ze vindt er maar 1.

Een eindje verderop vinden ze nog een geheime deur. Hoewel deze dicht zit gaat ze wel gemakkelijk open. Erachter bevindt zich een ruime kamer. Schaars aangekleed maar wel met een put vol water. Gaan ze, nu ze net een beetje beginnen op te drogen, weer nat worden?

XP-en
Goede 33.577 + 500 = 34.077
Ozzy 32.877 + 500 = 33.377
Pip 31.765 + 500 = 32.265
Twinkle 34.321 + 500 = 34.821
Vincentius 32.756 + 0 = 32.756

Treassure
4 roestige rapiers (niet magisch)
4 armetierige armors van zeedier huid (niet magisch)
5 cloaks (niet magisch)
1 holy symbol Dagon (niet magisch)
1 mace (+2)
1 ring of terror

Regen, regen, regen: 22e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

Aan de positieve kant. Hier beneden is het droog.

Onze helden komen er snel achter dat er achter het gordijn 2 spellaster zitten. Maar ook daar maken ze geen uitzondering voor en het water in het basin kleurt al snel rood met bloed van de Dagon aanhangers. Pip ontdekt een geheime deur in deze ruimte en nog voor Twinkle bedenkt dat ze beter had kunnen aanbieden om de gang daarachter kan controleren op vallen stapt Pip naar binnen. Geen verassing natuurlijk dat ze daarbij de vallen af laat gaan. Twinkle bedenkt dat ze inderdaad beter kan aanbieden de gang op vallen te controleren. ze struikelt de gang in en vind direct de volgende val. Als daar ook mee afgedaan is begint het moeizame en langdurig proces om de vallen gecontroleerd onschadelijk te maken. Aan het einde van de gang vinden ze achter een grote dubbele deur het hoofd altaar van Dagon. Uitaard met tegenstanders er in. Maar daar weet Goede wel raad mee. Hij vult de ruimte met een magische spinning dish en ze sluiten de deuren weer. Zo laat dat zichzelf maar even oplossen!

XP-en
Goede 33.212 + 365 = 33.577
Ozzy 32.512 + 365 = 32.877
Pip 31.400 + 365 = 31.765
Twinkle 33.956 + 365 = 34.321
Vincentius 32.756 + 0 = 32.756

Regen, regen, regen: 22e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

De vis wordt duur betaald.

Onze helden dalen de wenteltrap naar de onderliggende gewelven af. Het is duidelijk dat ze er helemaal klaar mee zijn. Een toorts wordt ontstoken en de wapens getrokken. Ze komen menig aanhanger van Dagon tegen maar het lijkt erop dat ze niet meer in zijn voor een open debat. Het wordt een bloedbad! Zonder enige mededogen worden de dorpelingen en vismannen afgeslacht. Zo komen ze vrij vlot in een grote ruimte die voor ongeveer de helft door een groot gordijn gescheiden wordt. Goed voor de akoestiek? Of zit daar wat achter?

XP-en
Goede 31.712 + 1.500 = 33.212
Ozzy 31.012 + 1.500 = 32.512
Pip 29.900 + 1.500 = 31.400
Twinkle 32.456 + 1.500 = 33.956
Vincentius 32.756 + 0 = 32.756

Regen, regen, regen: 22e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

Tijd voor bezinning.

Onze helden gebruiken enkele uurtjes voor een strijd plan, Genieten nog even van alle mooie plekken in Bergvoetsmonding en gaan dan echt de plaatselijke kerk in alwaar zijn een omklapbaar bankje vinden met een trap die neerwaats leidt. Maar waarheen leidt die weg?

Gecorrigeerde XP-en Dit is het nieuwe uitgangspunt
Goede 31.712
Ozzy 31.012
Pip 29.900
Twinkle 32.456
Vincentius 32.756

Regen, regen, regen: 22e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

Als het vuur je aan de schenen wordt gelegd.

Als ze eindelijk klaar zijn met het spelen met Pjotr en er geen nieuwe informatie meer uitkomt besluiten onze helden dat het tijd is voor wat welverdiende rust. Maar ze zijn de trap nog niet op als de voordeur openbarst en alweer van die geurige vismannen binnenstormen. Erger dan dat ze vallen ook direct onze helden aan. Goede, Vincentius, Twinkle, Pip, Don en Ozzy Allen dragen ze hun steentje bij om de deze nieuwe aanval af te slaan. Nou iedereen? Nee niet iedereen. Ozzy is geen velden of wegen te bekennen.

Vincentius gooit er direct maar een “Fireball” in wat naast een zeer gewenst effect op de vismannen ook een zeer nadelig effect op de recent geopende Inn “Don's Kabberdoes” heeft. Het duurt niet lang voor de het vuur zich verspreid door de herberg. Om het nog fraaier te maken. Besluiten de vismannen het vuur een handje te helpen door Brande stoelen door de zaak te smijten en ook via de trap de bovenverdieping in lichterlaaie te zetten. Het is maar goed dat zo plenst buiten anders zou het vier nog over slaan naar de stallen en andere gebouwen. Afijn Onze helden weten natuurlijk best af te rekenen met het gespuis maar een plekje om te slapen is er nu niet meer.

Ze besluiten naar het raadhuis te gaan om daar hun wonden te likken. Ze zien bij binnenkomst nog net hoe 2 figuren in een robe de achterdeur uit spurten maar besluiten eerst wat informatie te zoeken in het gebouw. Achter de balie vinden ze een kist met 20 flesjes met een rood kruis er op getekend. Wat zou dat nu weer zijn? En gaan ze nu eindelijk naar de kerk?

Nou, Wat moeten ze hier nu weer mee.

XP-en
Don 30.956 + 400= 31.356
Goede 30.256 + 400= 30.656
Ozzy 30.256 + 0= 30.256
Pip 29.500 + 400= 29.900
Twinkle 32.056 + 400= 32.456
Vincentius 31.556 + 400= 31.956

Treassure
20 potions CMW

Regen, regen, regen: 22e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

Foei hoe suffend staat gij daar.

Terug in de Inn lijkt het erop dat Don Jovivs de zaak heeft overgenomen. Hij is drukdoende om de overgebleven clientèle te voorzien van versnaperingen in ruil voor hun geld. Hij merkt dat de angst er redelijk inzit bij dit volk en probeert hen tussen het serveren door wat te bedaren. Als onze helden binnenkomen worden ze dan ook met een brede glimlach ontvangen. “Welkom in Don's Kabberdoes vrienden” Een reactie blijft uit. Althans een gewenste reactie. De lijken worden op tafel gedumpt. Ze lopen achter de bar om bier en wijn in te schenken. Uit de voorraad wordt brood, kaas en vlees gepakt. Zonder het te vragen!? Don kan niet anders dan er verward achteraan drentelen en alles haastig op een rekening te schrijven.
Twinkle ziet de overgebleven groepjes handelaren zitten in de inn, ze zijn in zichzelf terug getrokken en duidelijk niet blij met de situatie alhier. De regen verhindert hen ook om nu het dorp te verlaten. Er wordt heen en weer geknikt maar daar blijft het ook bij. Ondertussen is Goede druk in zijn geschriften bezig om de “speak with dead” voor te bereiden. Ozzy en Pip voelen er meer voor om weer naar buiten te gaan en hun onderzoek in het dorp af te ronden en Vincentius bekijkt de kwaliteit van de gevonden wapens. Niet bijzonder maar goed genoeg voor zijn toekomstige troepen. Na een klein overleg wordt er besloten om de “speak with dead” voor later te doen. Die lopen immers toch niet weg (hopelijk). Voor de zekerheid bergen ze de lichamen toch maar in de kelder op. Terwijl ze daar mee bezig zijn begint de weemoedige klaagzang weer door het dorp te klinken.

Ditmaal is het Twinkle die onder invloed van het gezang alles laat vallen en, samen met twee elfen en twee mensen, zonder om te kijken naar buiten loopt. De groep, Ozzy voorop, bedenkt zich geen moment en rent erachteraan. Ozzy duikt op de enkels van Twinkle, weet haar op de grond te krijgen en blijft erbovenop zitten. Zulke kansen bieden zich immers niet dagelijks aan. Hij roept om touw. Don en Vincentius staan ook direct buiten alwaar zijn aangevallen worden door visachtige, misselijkmakende stinkende, visachtige mensen. Met roestige wapens steken ze in op de helden en dat gaat best goed. Pip en Goede staan niet veel later buiten. Het wordt een gevecht op drie fronten. Zorgen dat de vismensen uitgeschakeld worden, zorgen dat Twinkle uitgeschakeld wordt en zorgen dat de elfen en mensen niet bij zee komen. Don, Goede en Pip houden zich bezig op front 1. Vechten met de Vismensen. Waarbij al snel blijkt dat er ook nog zo'n stinkerd op een dak zit speren te gooien. Bovendien lijkt het erop dat hun roestige wapens nog giftig zijn ook. Ozzy houdt zich bezig op front 2: Twinkle, die haar uiterste best doet om onder Ozzy uitkomen, bewusteloos slaan met zijn schild. Dus is front 3 voor…. Niemand. Front 3 lijkt in de hectiek een beetje vergeten, of er is geen tijd voor, of, of, of. in elk geval Vincentius is onderweg met een touw naar Ozzy om hem te ondersteunen in het behouden van front 2. twerwijl de elfen en mensen doorlopen naar de kust.
Langzaam maar zeker krijgen onze helden de overhand. Meer en meer van de Vismensen vallen om, door wapen geweld en magie. Helaas gaat het niet zonder eigen verliezen. Don wordt zelfs zodanig getroffen dat er even aan getwijfeld wordt of hij nog wel leeft. Er klinkt een valse schelle schreeuw, gevolgd door felle lichtflits en dan, als donderslag bij dit toch al verschrikkelijke weer, staat Don als herboren weer in het gevecht. Ondertussen lukt het Ozzy en Vincentius om Twinkle vast te binden waardoor zij hun handen weer vrij hebben en zich volledig op front 1 kunnen richten. Ja Twinkle doet nog steeds haar best om bij de zee te komen maar als rupsje gaat het niet zo snel. Gezamenlijk ruimen ze de resterende vismensen op. En als daarmee de rust weer is wedergekeerd trekken ze zich, met meenemen van Twinkle, terug in de inn. Goede besluit alsnog zich aan front 3 te wagen. het groepje elfen en mensen die onder invloed de zee ingelopen zijn. Vruchteloos wordt er gezocht, de vier zijn nergens meer te vinden.

Ondertussen is de klaagzang weer gestopt, Twinkle wordt snel weer los gemaakt als onze helden gerommel in de keuken horen. Snel checken ze de tafel van de andere gasten, die zitten er nog. De achterdeur staat wel open, Wat dan? Snel naar de keuken alwaar ze Piotr (de waard) met het eten bezig zien zijn. Snel rennen ze op hem af. Piotr schrikt zich een ongeluk als hij de helden ziet. Laat een fles, en zichzelf op de grond vallen en smeekt de helden om hem geen pijn te doen. Ze zetten hem op een stoeltje en proberen wat “good cop / bad cop” tactieken op hem waarbij als snel blijkt dat bad cop het beste werkt.
Zo leren ze dat er in de kerk een ritueel wordt voorbereid voor hun god Dagon. Alle bewoners van het dorp geloven in deze god. Dagon beschermt hen tegen de zee en voorziet hen goede oogsten. Het ritueel wat nu gaat plaats vinden wordt eens in de 10 jaar gedaan ter ere van hun verbinding. De kerk van Dagon is geplaatst op de heuvel aan de rand van het dorp. Ze leren ook dat alleen ongelovigen onder invloed van de roep van Dagon (de klaagzang) kunnen geraken. De dorpelingen zelf raken niet onder invloed hiervan.

Nou, Wat moeten ze hier nu weer mee.

XP-en
Don 30.556 + 400= 30.956
Goede 29.856 + 400= 30.256
Ozzy 29.856 + 400= 30.256
Pip 29.100 + 400= 29.500
Twinkle 31.656 + 400= 32.056
Vincentius 31.156 + 400= 31.556

Treassure
5 roestige rapiers
25 roestige javelins

Regen, regen, regen: 22e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

Dit riekt meer naar onraad dan rotte vis.

Niet alleen het ontbijt moet zelf gemaakt worden ook de afwas is aan onze helden besteed. Geen hulp van het angstige groepje elfen noch van mensen die hier ook voor de decanale waren. tss. Vroeg in de ochtend is Twinkle al bij het raadshuis geweest maar erg bevredigend was dat niet. Ozzy en Pip besluiten ook een rondje te doen. De stallen, de smidse de looierij (wat een penetrante lucht, nog erger dan die zilte vislucht hier) en de molen worden bezocht. Nergens iemand te bekennen. Alles ziet er verlaten uit. Nou wacht, niet alles. Als ze de molen binnen gaan zien ze vier gepijde figuren de achteruitgang uitsnellen. Een snelle vruchteloze achtervolging wordt ingezet. In de bossen zijn de 4 als snel kwijt. Terug naar de Inn dan maar om verslag uit te brengen. In de Inn heeft de rest een slaapvertrek als versterking ingericht en al hun spullen daar geponeerd. Gezamenlijk besluiten ze verder het dorpje te onderzoeken. Het is toch van de zotte dat er niemand te vinden is om mee te spreken. Ze worden er zelfs een beetje boos van en trappen met geweld de deur in bij winkeltje “Een vruchtbaar getijde” binnen ligt er van allerlei gereedschap, huisraad en voedsel. Een prima winkel om te foerageren maar helaas is de winkeleigenaar niet aanwezig. Ook niet als ze in het kantoortje achter kijken of boven in het woongedeelte. Semi teleurgesteld gaan ze op weg naar een volgend pand wat ze kunnen vernielen, maar als ze bij een Parkje komen wat meer op een bos lijkt (of andersom) worden ze plots van verschillende kanten aangevallen door een groepje gepijde figuren. Ze slaan hard met vlegels, schieten met kruisbogen en gebruiken magie. Dat laatste is vooral lastig omdat Ozzy en Pip daar nogal bang van worden en het op een lopen zetten. Hun vrienden in de steek latend. Goede en Vincentius besluiten magie met magie te bevechten en doen daarmee flink wat schade. Twinkle besluit het op haar eigen manier te doen en steek vooral in de rug van haar tegenstander. En het is een heftig gevecht, waarbij Ozzy toch zijn angst overwint en weer deelneemt aan het gevecht. Klappen worden over en weer uitgedeeld. Als zij bij rand van het dorp is komt ook Pip weer bij zinnen en denkt dat het toch beter is terug te rennen. (Hier helemaal alleen is ook zo wat tenslotte.) Overigens waar is Don eigenlijk gebleven? zit hij nog bij die elven in de Inn ofzo? Hoe dan ook. tegen de tijd dat Pip terug is het gevecht over. 5 dode figuren liggen bij het bossige parkje (of het parkige bosje). Onze helden likken hun wonden en gaan een onderzoeken wat voor een figuren dit zijn. Naast hun wapens, pij, en standaard geoliede kleren vinden ze niets wat wijst op een clubje, sekte, of beweging. Vreemd weer dit. Jammer dat die zesde is weten te ontkomen. Een “speak with dead” dan maar. Ze tillen twee van de lijken op en gaan weer terug naar de Inn.

XP-en
Don 30.556 + 0= 30.556
Goede 29.256 + 600= 29.856
Ozzy 29.256 + 600= 29.856
Pip 28.000 + 600= 29.100
Twinkle 30.556 + 600= 31.656
Vincentius 28.756 + 600= 31.156

Treassure
4 Heavy Flails
4 Crowsbow
30 Crosbow bolts
2 Mace
3 ring of terror

Regen, regen, regen: 21e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

What sweet musik they make.

Het verdriet van het verlies van Nanthéil is groot, maar weer niet zo groot als hun blijdschap dat ze Pip tegenkomen. Pip was al opzoek naar die geit. maar gelukkig heeft ze nu de kop. Die bonus is binnen. En door….

onze helden zijn doorweekt aangekomen bij Bergvoetsmonding… En daarachter, alleen zichtbaar door de helderste donderslagen, staat een dorp. Van wat je kunt zien, zijn de gebouwen oud en opgelapt, en de daken zijn geschoren pieken. Gewoon een ander dorp, lijkt het, maar iets aan het zet je tandenop secherp en je huid gaat er van kriebelen. Maar misschien is het gewoon de kou en de regen…

Ze zetten er fiks de pas in en nemne hun intrek in de Smooth Sailing Inn. Het is er gezellig druk en worden hartelijk onthaalt. Het bier is goed en het eten ook. ondanks de gezelligehid duikt eenieder al vroeg in zijn bedje.

's nacht worden ze wakker door een weemoedige klaagzang. Ze zien ook dat het bed van Ozzy leeg is. Ozzy hoorde het gezang ook maar is op onvrijwillig initiatief op onderzoek uit waar het vandaar komt. Zonder zijn kleren of hoed, mind you. Er zijn er meer die onder invloed van het gezang langzaam maar gedwee richting de zee lopen. Vincentius en Goede zijn er achter aangegaan maar krijgen Ozzy niet bij zinnen. Het duurt niet lang of Ozzy probeertt zichzelf te verdrinken in de zee. gelukkig hebben Vincentius en Goede een bootje gescoord en weten hem te redden. Daarna helpen ze de elfen ook nog met hun dwaalgasten. Helden zijn het.

Terug in de Inn wordt er niet veel meer geslapen. In de ochtend is de waard nergens te bekennen. Ze maken zelf wat ontbijt en gaan op onderzoek uit. Twinkle vind een ondergedoken gezin in een kelder dat aan het bidden was tot de goden maar haar verder niet kan helpen.

Wat gebeurt hier toch?

XP-en
Don 30.556 + 0= 30.556
Goede 28.756 + 500= 29.256
Ozzy 28.756 + 500= 29.256
Pip 28.000 + 500= 28.500
Twinkle 30.556 + 500= 31.056
Vincentius 28.756 + 1800= 30.556

Regen, regen, regen: 8e-17e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

Dat krijg je ervan als je geitenpaadjes neemt.

onze helden likken hun wonden en en versmeren de natte modder over hun doorweekte kleren. De gevonden loot wordt bij Vincentius in de kar gezet. De Boomstam die nog steeds over weg ligt wordt vakkundig met een paardenspan van de weg getrokken zodat andere reizigers ook de weg weer gebruiken. Goed gedaan!

Daarna wordt de weg al scoutend, zuchtend en nat vervolgd. De dagen voltrekken zich saai en ongecompliceerd. Als ze het woud achter zich laten komen ze in de uitgestrekte en verlaten graslanden. Ver voor hun uit ligt de bergpas waar ze door moeten, het is gissen want het weer belemmerd het zicht nogal. Don probeert met zijn muziek het moraal hoog te houden maar het lijkt voor dovemansoren oren te zijn. 's avonds als er kamp gemaakt wordt is het een herhalend ritueel van kleren uitwringen en de natte kledder weer aantrekken. Boven een sputteren kampvuur wordt er een warme prak gemaakt maar de euforie van avontuur is wel ver te zoeken.

Na nog wat van die dagen komen onze helden een kleine berghut tegen. Het treft want het zal niet lang duren voor er kamp gemaakt moet worden. Voor de hut zit wat het meest lijkt op een oude heks. Maar gelukkig blijkt het een gewone lokale bewoonster te zijn. Ze hoedt een kleine kudde geiten en maakt kaas. Van geiten geen spoor. Er wordt toestemming verkregen om bij haar te overnachten en niet veel later verschijnt haar kleinzoon met de geiten. Er wordt gegeten, gepraat en kaas gekocht van een zeldzame kwaliteit.

De volgende dag gaan de glooiende hellingen over in een meer bergachtig landschap. het pad wordt smaller en ruiger maar blijft goed begaanbaar. gelukkig is het niet veel bereisd en zijn ze nog geen tegenliggers tegengekomen. De regen, die houdt onophoudelijk aan. Het is tegen de avond als ze een klein lichtje in de verte zien. Nan en Twinkle besluiten te gaan kijken terwijl de rest halt houdt. ze zijn een goede 60 voet verder als ze de vorm van geit op het pad zien. Kan gebeuren, we zitten immers in de bergen. Ze twijfelen even wat te doen als ze opeens een tinteling van verzet door hun lichaam voelen. Nog geen tel later stormt de geit op Nan af en beukt haar met geweld en schade achteruit. Uiteraard ontaard dit een een bizar gevecht met de lokale fauna waarbij Nan haar best doet de geit op afstand te houden en Twinkle hopeloos probeert een backtab uit te voeren op het dier wat maar niet lijkt te lukken. Don & Vincentius rennen naar voren en proberen met magie hun steentje bij te dragen. Hij lijkt er op dat de geit helemaal geen lokale fauna is. Het is veel te sterk voor een normale berggeit, magie lijkt niet door te komen en dan is er natuurlijk nog die spookachtige lantaarn om haar nek die maar aan en uit blijft gaan. Bloed en modder versmeert zich over Nan. Ze is het enige punt waar de geit zich op lijkt te concentreren. Met iedere machtige dreun van de hoeven en de hoorns breken er meer en meer botten in haar lichaam tot op het punt dat Twinkle besluit niet meer aan te vallen maar zich te concentreren op het helen van Nan terwijl Don & Vincentius doen wat ze kunnen om de geit te stoppen. Nan probeert uit alle macht overeind te blijven komen na elke stoot maar het wordt teveel. ze glijdt weg en niet alleen over het modderige pad. Haar leven glijdt weg. ze valt en komt niet meer overeind. Nog is dat niet genoeg voor de geit. De lantaarn gloeit langer en feller zo lijkt het. Nog eenmaal komt het genadeloos met zijn hoeven op Nan neer. Nog feller schijnt de lantaarn. Alsof het de levensenergie opneemt van de eens zo levenslustige elf. Twinkle Probeert nog een aanval op de geit om het bij Nan weg te houden. Vincentius gooit er nog een spreuk in. Deze explodeert om de geit heen en het beest stort neer. Verkruimelend tot niet veel meer dan botten en een snel dimmende lantaarn. Vincentius loopt er op af trekt zijn mace en met een machtige slag vernietigd hij de lantaarn. Een laag kwellend gezang ontsnapt bijna onhoorbaar in de regen aan de lamp. Verdwaasd, verbaast en bedroefd staan de helden bij elkaar. Ze zijn een vriend verloren.

Dit avontuur loopt helemaal niet zo feestelijk als gedacht.

XP-en
Don 28.756 + 1800= 30.556
Goede 28.000 + 756= 28.756
Ozzy 28.000 + 756= 28.756
Twinkle 28.756 + 1800= 30.556
Vincentius 28.756 + 1800= 30.556

Regen, regen, regen: 8e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

A small stab for man, a giant lossed to mankind.

Het wordt in ieder geval het beloofde epische gevecht waarbij Ozzy rake klappen uitdeelt op Undar the Headless en omgekeerd Undar the Headless Ozzy van wanten weet te geven met zijn zware bijl. Het staat Ozzy zeer te prijzen dat hij zich volledig wenst in te houden met zijn +3 bastaard zwaard. en er voor kiest de magie van zwaard niet tegen Undar the Headless inzet. We kunnen alleen maar aannemen dat hij het gevecht sportief wil houden.

Op het andere deel van het slagveld bevinden zich nog immer de ogers en Nan, Twinkle, Goede, Don en Vincentius. Een voor een vallen de ogers om, Met name door spontaan opspuitende begroeiing in de bosrand die hen niet allen vasthoud maar zelfs tot moes knijpt (1-1). De enkele oger die daaraan weet te ontkomen worden vakkundig door de leden van party omgelegd. Vakmanschap. Je kunt niet anders zeggen. Zelfs niet als je de verstoppende spelende Don en Vincentius in ogenschouw neemt. Ook vanuit hun positie weten zij zeer doeltreffend hun steentje bij te dragen.

Met steeds minder ogers om zich druk over te maken zien de party genoten dat Ozzy het toch wel moeilijk krijgt in zijn eentje tegen Undar the Headless Zeker nadat Undar the Headless met zijn kleine hoofdje toch een zee gemene beet weet te zetten in de schouder van Ozzy waarddor zijn zwaardarm er wat ongemakkelijk bij hangt. Als snel komt Goede te hulp die niet alleen de schade op Undar the Headless verhoogt maar ook een nieuw doel voor de ijzeren reus vormt. Maar ook met zijn tweeën lijken ze er nog geen deuk in te slaan. Als later ook Nan zich met dit gevecht gaat bemoeien ziet Ozzy zijn opening om even respijt te nemen en weer wat op krachten te komen met wat drankjes uit de kar van Vincentius. Daarna keert hij snel terug, want je zo'n episch gevecht laat je niet liggen.

Er ontstaat wel steeds meer twijfel of ze eigenlijk wel door de verdediging van Undar the Headless komen. Vincentius ziet het ook. Na eerst wat vruchteloze pijlen te hebben afgevuurd trekt hij zijn strijdmace. Roept iets onverstaanbaars en chargeert op het gevecht af. Met een grote sprong springt hij over de boomstam en duikt, mace in beide handjes op Undar the Headless af om een vernietigende genadeklap uit te delen. Helaas heeft de hoogte van de boomstam niet helemaal juist ingeschat en komt al struikelend, maar staand, tot stilstand naast de metalen vechtmachine. Geluk voor hem dat Goede de reus nog steeds afleidt en de klappen aan die kant blijven vallen. Dan klinkt er opeens een diepe zucht van Twinkle. Heeft ze door dat ze zichzelf ook in de gevarenzone zal moeten begeven of is het wat anders? Ze trekt haar zwaard en net als Vincentius springt ze over de boomstam om een einde aan het gevecht te maken. Gelukkig voor haar komt haar lichtvoetigheid wat beter uit de verf en komt ze keurig achter Undar the Headless te staan. Met een sierlijkheid waar je jaloers op moet worden steekt ze haar zwaard precies tussen de bewegende delen van de machine. Het puft, hist en komt langzaam tot stilstand. De lichten in de oogjes en muil van het wezen doven en waar net nog Undar the Headless stond, staat nu een berg oud ijzer. En Twinkle? Zij kijkt met een blik die alleen maar zegt: “Moet ik alles zelf doen?”

XP-en
Don 28.000 + 756= 28.756
Goede 28.000 + 756= 28.756
Nan 28.000 + 756= 28.756
Ozzy 28.000 + 756= 28.756
Twinkle 28.000 + 756= 28.756
Vincentius 28.000 + 756= 28.756

Treassure
150 pp
2000 gp
+1 Greatclub
Greatclub (12)
Javelin (65)
Ring of Protection (+1)
Ivory Drinking Horn (900 gp)
Carved Wooden Orb (90 gp)
Tiara (50 gp)
Rosewood Comb inlaid with Copper (1400 gp)
Silk Gown threaded with Silver (1000 gp)
Scroll (Enlarge Person (25 gp)
Scroll Shield (25 gp)
Scroll Sound Burst (200 gp)
Potion of Bull's Strength (300 gp)
Potion of Cure Light Wounds (50 gp)
en niet te vergeten: Construct Titan (defect)

Regen, regen regen: 6e - 8e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

Onze helden begaan een gevaarlijk pad.

's Avonds deelt Goede zijn vermeende kennis over de Hurt of Water, Don speelt de sterren van plafond, er wordt wat gelachen, gedronken, gegeten en niet veel later dan zou moeten gaan de helden naar bed.

De volgende ochtend vertrekken ze vroeg, na de tijd voor een goed ontbijt genomen te hebben. Don Jovivs neemt de totale rekening voor zijn deel. Na een ongeveer een halve dag door de stromende regen te reizen komen ze aan bij het Ghelet woud. Het pad is modderig en verraderlijk maar ze besluiten dapper om Nan het woud in te sturen en om als scout te fungeren. De rest reist er moeizaam maar gestaag achteraan. Het woud is wild maar het pad is begaanbaar. Door regen is alles nat, moeilijk te zien, zelfs wat duister en belemmerd zelfs het gehoor wat. Geeft niets niemand zit echt te wachten op het ondertussen sombere snarenspel van Don. Zo nu dan moet er een boom van de weg gehaald worden maar met vereende maar toch vooral de kracht van Ozzy levert dat niet veel oponthoud op. Tussendoor komt Nan haar verslag bij groep uitbrengen. Niets bijzonders waargenomen. En ze vertrekt weer.

's Avonds wordt er haltgehouden op wat je een tra zou kunnen noemen. In ieder geval groot genoeg om een kampementje op te slaan voor de wagens, de dieren en zichzelf. Terwijl de mannen van de Draadnagel groep hun wacht bijde kar houden doen Twinkle en Nanthéil dat voor het gehele kamp. Ozzy houdt liever de wacht op wacht. Ook geen verkeerd idee, zo lijkt het. Maar dat is het dan ook voor de nacht.

op de 8e Donkermaand trekt het stel zwijgend en somber door de regen verder. Het leek zo'n goed idee, gezellig met zijn allen weer eens op pad. Waarom in deze maanden waarin de oceanen weer aangevuld worden door de goden. Dat is ieders vraag. Die vraag lijkt ook Nan meer bezig te houden dan scouting skills in middag. Een complete hinderlaag heeft ze over het hoofd gezien. We kunnen het haar niet kwalijk nemen. De zoveelste boom over het pad. En hoe vaak blijf je checken of het deze keer wel een valstrik is. Ozzy probeert met minimaal succes de zware eik van de weg te duwen totdat er van beide kanten van het pad zware boomstammen aan touwen naar beneden komen. De meesten van de party weten snel van hun rijdier of wagen te springen maar een viertal soldaten van de Draadnagel groep is te laat. Hun hoofden spatten als rijpe kersen tussen de stammen uiteen. 1-0 voor grote ogres. Ogres? Jazeker want op het pad staat opeens Iz-Mein Leider van de IzMein Clan. Zij heffen hier in het woud de “Tol” voor het begaanbaar houden van de weg. De keuze worden hen gesteld:

Laat alles behalve je leven achter en heb een gelukkig leven of, Laat alles achter.

De groep lijkt niet open te staan voor het voorstel. Daarom komt Iz-Mein met een tweede voorstel.

Een van jullie vecht tegen onze kampioen Undar the Headless, Als jullie winnen mag je door met al je spullen.

De groep lijkt dit voorstel te willen accepteren maar op het moment dat Ozzy Dapper naar voren stapt, besluit Twinkle van het pad van eer af te stappen en het glibberige pad van valsspelen op te stappen. Zonder te overleggen met de groep heeft zij zichzelf onzichtbaar gemaakt, is achter Iz-Mein gaan staan en steekt zonder mededogen haar zwaard van achterbaksheid in zijn rug. Iz-mein schreeuwt het uit en daarmee lijkt de eervolle deal van tafel. Vanuit het Bos is boven de regen uit het geritsel van goed peloton ogers te horen die zich klaarmaken voor een gevecht.

Dan gaat alles heel, heel snel. Ozzy en Twinkle bekommeren zich om Iz-Mein die eigenlijk geen eerlijke kans krijgt om zich te verdedigen. Vincentius cast een spreuk die de rand van het pad veilig moet stellen. Goede en Nan verdwijnen in het niets en Don, Don verstopt zich onder de kar.

Er wordt veel heen en weer gestoken onderling maar als Undar the Headless uit de bosrand komt lopen kijkt iedereen toch even op. Undar the Headless Een relekwie uit de oudheid. Niets dan staal, Waar ogen zouden moeten zitten gloeit een geel licht, groter dan de Ogres. Als hij zijn oorlogskreet huilt gloeit zijn muil met hetzelfde gelige licht op. Zijn bijl maakt een vonkenregen als hij deze over zijn enomre arm strijkt. Hij stampt op Ozzy af en haalt uit met diezelfde bijl. Rakelings vliegt deze naast het hoofd van Ozzy maar die laat zich niet zo makkelijk uit het veld slaan.

Regen, regen regen: 6e Donkermaand, in het jaar het jaar van de Witte Raaf (1363 NT)

Een hut van water, een weg van suiker en een bed van stro

Twinkle heeft als agent een opdracht aangenomen van Heer Baynard van de De Wayfinder foundation. De opdracht is om naar bergvoetsmonding te reizen om daar op de decanale zwarte markt Artifacten te kopen die voor de foundaintion een aanwinst zijn. Fee: 50.000GP te verdelen over de avonturiers die met haar meereizen (exclusief escorte. Die wordt immers al betaald). Vanaf Helmut is het een goede maand reizen.

Hiervoor krijgt ze een waarde transport mee (verzwaarde koets met zesspan paarden) en 8 soldaten onder leiding van Kaptein Draadnagel als escorte (aka de Draadnagel groep). Omdat het Twinkle aanbevolen is (dringend) om metgezellen te zoeken heeft zijn dit uiteraard gedaan. Niet vertrouwend op het onbekwame dan wel onbetrouwbare volk van Zendouros probeert ze haar oude onbetrouwbare “vriendengroep” mee slepen in dit onheil. Nabij Helmut stuit ze eerst op een klein ommuurd kerkje waar Abt Goede Fraegh gebogen over het onkruid staat. Natuurlijk wil Goede mee, hij herkent immers een avontuur als deze zich aandient en wat hij het meest van alles nodig heeft is eindelijk weer eens buiten deze godverlaten hoeve zijn, eh, maak daar alom godaanwezige hoeve van.

Bovendien kent Goede ook nog een vrolijke aanwinst voor de groep, ze spreken af elkaar te ontmoeten in de Adventurers Inn diezelfde avond. In de Inn haken Natheil (stomme L), Ozzy (a.k.a. Gruwel) en Don Jovivs aan. Verder leert Twinkle dat Donderdag avond tegen haar uitdrukkelijke wens in Kaart avond met Buffet geworden is in de inn en dat Kleine Jan die avond wordt ingehuurd als Uitsmijter. Maar dat is voor latere zorg.

Samen gaan ze verder naar Vincentius. Zijn Verstevigde hoeve is best indrukwekkend, bijna alles, zo leert Twinkle is binnen. Vincentius wil zeker mee en is zelf bereid zijn Zwavelwerper mee te nemen.

Affijn zo wordt Op binnen afzienbare tijd een goeie ouderwetse party opgetuigd en zitten we opeens onderweg naar bergvoetsmonding met wat best lijkt op Helmuts Helden (of the crazy 88, of Circus Twinkelien, what's in a name).

Jammer dat dit dit het regenseizoen is en dat er dagenlang onophoudelijk regen, meer regen, hardere regen, stortbuien en waterhozen op de party neerdalen. Geen probleem voor onze helden, ze zijn immer niet van suiker. Maar geldt dat ook voor de weg? Natuurlijk geldt dat ook voor de weg. Wie maakt er nu een weg van suiker, dat zou lekker zijn. En misschien zelfs de sfeer een beetje verhogen, een weg van suiker. Want de sfeer is ondertussen net zo goed als koudvuur in je zwaardarm.

De groep komt aan bij De Gretige Waard. Een kleine karavaan herberg, De groep leert dat het de handelsroute noord-zuid betreft, dat de stallen binnen zijn, er diverse kamers te huur zijn, dat je van de dochters van de karavaan af blijft, De Draadnagel groep de koets beschermt en dat er boeven in het Ghelet woud zitten. Onhandig want omrijden kost veel te veel tijd.

1363 Het jaar van de Witte Raaf: Een nieuwe Hoop

prelude naar een nieuwe avontuur

  • Vijf jaren zijn verstreken.
  • Alle characters mogen naar level 8 om het verloop van tijd gerechtigheid te doen.
  • Alle bestaande characters mogen naar waarde 150.000 gp bij zich steken.
  • Voor hen die er nog een van scratch mogen maken. 200.000 gp.

In ieder geval voor Goede Fraegh en A Dark One Vincentiu. Je moet Volgelingen nemen maar deze blijven, op jullie grondgebied. voor verzorging en eventuele verdediging daarvan. Anderen mogen dat eigen inzicht ook maar onder vergelijkbare restrictie. (Je hebt daar nog een extra 100.000 gp voor.) Dus Kleur je charater maar verder in, kleed hem of haar lekker aan maar lever het wel ter goedkeuring in. Ik doe dit, zoals gebruikelijk, uit mijn duim. Dus als je echt meer nodig hebt. laat me weten.

Ja Hallo, kun je eerst uitleggen wat er in de tussen tijd is gebeurt? Ja doe ik nu:

Wat is er gebeurt?

Het avontuur De Toren van Llyneando is volbrtacht. Goede Fraegh, A Dark One Vincentiu, Kratos Glorystealer, Sam, Tank Unkownen Twinkle zijn allen levend uit het het avontuur gekomen. Hoewel sommigen meer dood dan levend. De schatten zijn verwijderd uit de Toren evenals die ellendige Prei-snuivers. De helden hebben hun rijdieren beladen met zakken goud, juwelen en wat meer zij. De toren een rokende puinhoop achter zich latend.

De jaren daarop zijn goed voor de helden geweest. De buik wat ronder en de spieren wat slapper. Maar toch ook nog regelmatig op queeste voor zichzelf, de groep of ingehuurd door den een of andere zichzelf verrijkende aristocraat.

Goede Fraegh heeft een klein kerkje weten op te zetten in de buurt van Helmut ter meerdere eer en glorie van de Rode Ridder (je mag daar de Stronghold Builders Guidebook voor gebruiken). Een paar acolieten vergezellen hem in het onderhoud van het gebouw, de diensten en de dagelijkse gang van zaken.

A Dark One Vincentiu heeft, de Goden verhoede, van leenheer Marrigan (nadat door andere avonturen toch nog het Groene zwaard is terug bezorgd), toestemming gekregen om de Orde van Olydia voorzichtig een nieuw leven in te blazen. Klein en machteloos, dat wel. Niet meer dan versterkte hoeve (je mag daar de Stronghold Builders Guidebook voor gebruiken). Een kleine week rijden ten oosten van Helmut. Op dit moment meer zelfvoorzienende boeren dan de machtige ridders van weleer. Het kan nog jaren duren voor die status weer gegeven wordt.

Kratos Glorystealer is de huidige eigenaar van den Haelven Kip. Voor een habbekrats kunnen overnemen. Of eerlijk gezegd al zijn bezit er voor gegeven. Maar hij is blij met zijn nieuwe leven. En zijn Zwaard, dat hangt boven de bar. Je weet maar nooit.

Sam is vertrokken. Zonder de groep nog maar een blik waardig te vinden. vertrokken. Het was genoeg. Wat een sukkels!

Tank Unkown a.k.a. de roze ridder. Nog immer de blinkende banier in bange tijden. Schroomt niet op te komen voor zijn eigen geluk en de teloorgang van anderen. En laten we eerlijk zijn. Waarom zou hij. Sterker….

Twinkle Nog altijd de meest avontuurlijke van allen. Altijd de hort op om schatten te verzamelen. Ze had een leuk onderkomen in Helmut gevonden. Lust om lang te blijven hangen echter niet. Het is goed om zo nu en dan je oude vrienden te zien. Soms samen op te trekken en te kijken wat voor dwaas idee van avontuur ze nu weer hebben. De afgelopen 3 jaar is ze niet meer gezien in Helmut. Haar huis is in beheer bij Mw. Sniffleskit.

Hmm, een twintig-ling?: 6e Regenmaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De verminkte elfen achter zich latend trekt de groep verder, Twinkle voorop. Ze dalen een trap af en volgen een lange, lange gang met groef in de muur, beide muren. Uiteindelijk beseft iedereen wel dat dat een val is maar dan is het natuurlijk te laat. alles vergruizend dendert de steenrol de gang door. Gelukkig weten de snelle mensen hun hachje te redden. Jammer dat Tank daar niet onder valt. Even verderop is weer een groepje vechters met gele pluimen dat de weg probeert te blokkeren, maar de Party maakt er korte metten mee.

XP-en
Adarkone 12.400 + 900 = 13.300
Goede 6.300 + 900 = 7.200
Kratos 13.385 + 900 = 14.285
Tank 15.886 + 900 = 16.786
Twinkle 12.100 + 900 = 13.000
Sam 4.131 + 0 = 4.131

Een vlammend zwaard is geen garantie op succes: 6e Regenmaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De party laat zich in de put praten en word direct getrakteerd op afgaande vallen en rottende lijken. De put van de gang blijkt ook een gaan te bezitten. Deze wordt gevolgd en dat leidt tot meer vallen en maar ook tegenstanders. Priesters, vechters, tovenaars, elfen. magie en staken. Het kan allemaal niet op. Ze vallen van de ene verbazing in de andere. Uiteraard leidt het ook tot pijnlijke ervaringen. Maar dat spreekt voor zich…

XP-en
Adarkone 11.900 + 500 = 12.400
Goede 5.800 + 500 = 6.300 » UP YOU GO!
Kratos 13.385 + 0 = 13.385
Tank 15.386 + 500 = 15.886
Twinkle 11.600 + 500 = 12.100
Sam 4.131 + 0 = 4.131

Torentje torentje Bussekruit: 2e-6e Regenmaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De volgende ochtend genieten ze nog van een simpel maar goed ontbijt en van het aanzicht van de dochter voor ze weer opstijgen en verder rijden naar het westen. De landen van Murelo in. Na goed twee dagen rijden komen ze bij een karavaanplaats aan. “Midweegs” Midweegs waarvan blijft voorlopig een raadsel, maar voor weinig kunnen ze hier een slaapplaats en te eten krijgen. Ook de paarden kunnen er goed worden verzorgd. Terwijl ze hier verblijven komt hen het verhaal van de Toren ter oren. De Toren, zo gaat de mare, ligt vol met schatten, Juwelen, Robijnen, Diamanten en wat al niet meer. Menige Party is hen al voor gegaan en iedereen verwacht dat zij dan ook wel zullen gaan. Oh, nee. Er is nog nooit iemand van terug gekomen. De toren ligt in het Llyneando woud en dat is bewoond door “Wilde Elven” Die zijn erg op zich zelf. De volgende ochtend is de party toch wel erg nieuwsgierig naar de toren en haar rijkdommen. Ze besluiten een gids te huren. “De grijze Wolf” een menselijke ranger die al vaker party's bij de toren heeft gebracht. voor 125 Gp wil hij hen ook wel brengen. En zo geschiedde. Een tocht van 2 en halve dag brengt hen naar de toren. Maar niet zonder tussenkomst van de Elven. De pijlen suizen hen om de oren en ze weten ternauwernood de toren in te komen. Dan wordt alles stil. Als Tank zijn zwaard trek en het op laat lichten zien ze een kaal interieur van de toren. Het plafond is ingestort en er ligt voldoende steen op de grond om een schuurtje van te bouwen. Maar ook de bodem is weg. een Diepe put ligt voor de voeten van de onze helden.

XP-en
Adarkone 11.600 + 300 = 11.900
Goede 5.800 + 0 = 5.800
Kratos 13.085 + 300 = 13.385
Tank 15.086 + 300 = 15.386
Twinkle 10.800 + 800 = 11.600
Sam 4.131 + 0 = 4.131

De Duistere Kant is verlokkelijk: 1e Regenmaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Het regent:
De Party is nog geen 2 uur onderweg in deze nieuwe maand of ze worden moe en willen wel een tukje doen. Tank besluit dat dat in een boerderij moet en ze stoppen bij de eerste de beste. Goede regelt bij de zwaar vermoeide angstige boer dat ze in de schuur mogen slapen. En Zo geschiede.

XP-en
Adarkone 11.600 + 0 = 11.600
Goede 5.000 + 800 = 5.800
Kratos 13.085 + 0 = 13.085
Tank 15.086 + 0 = 15.086
Twinkle 10.000 + 800 = 10.800
Sam 4.131 + 0 = 4.131

Shop till you drop: 20e -30e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De tijd hobbelt voort en de party koopt zich ziek met het nieuwe geld. Niets lijkt goed genoeg, Armors, wapens, Paarden en zelfs honden. Drank, eten en vertier. Het kan niet op. Maar ook de verveling en de angst slaat toe. In de arena blijkt Tank onoverwinnelijk. Wat zijn ego niet ten goede komt. Adarkone leert dat dat Zendouros een Prinsen getrouwe stad is en dat men dat 'getrouwe' wat verder doortrekt dan de Prinsen zelf. De haat naar de “Duisterlingen & Druïden” Blijken een gemeenschappelijke origine te hebben. Zo’n 600 jaar geleden is Zendouros ondergelopen door de orde van Olydia. Mede geholpen en op verzoek van de Druïden van Willowwood. De stad bleef verwoest en overwoekerd achter. In 600 jaar tijd is de stad weer opgebouwd maar de generaties zijn hun oude vijanden nooit vergeten. Nu de Prinsen openlijk hun afkeer tegen de orde hebben gegeven was dat een mooi moment voor de regenten van Zendouros. Hoe zei de troubadour Bob Dille het ook weer zo mooi: “Het antwoord waait in de wind”. Was het niet? Goede leert veel in, maar vooral buiten, de kerk en is er al ras van overtuigd dat zijn verdere weg buiten ligt. Kratos weet zijn insigne goed verborgen te houden voor de inwoners van Zendouros. Gwenn is met een solo missie bezig om het “groene zwaard” als nog te bemachtigen. Ze weet in “de Krakeling” een deal met 'de Nek' te sluiten en achterhaald zodoende de locatie van het zwaard en de naam van de dief (Pam Vlet). Een Kunstdief van de betere soort. Zonder twijfel in haar hart stormt Gwenn er op af en trapt (gehuld in stilte en onzichtbaar) de deur in. Daar wacht een een totaal niet verraste Pam op haar die stevig van leer trekt met haar magische items (see invisible en diverse protecties), wand (magic missle) en magische rapier (wounding). Gwenn heeft nooit een kans tegen Pam gehad maar vluchten deed ze niet. Luttele rondes nadat ze binnendrong ligt haar levenloze lichaam op straat en wordt, onder het licht van de sterren, beroofd door een beursensnijdster met een typisch jedoch doordringend aroma.

Niet veel later blijkt dat Adarkone de west-wacht heeft omkocht om de poort in het holst van de nacht te openen. Terwijl ze in het geniep willen uitrijden botsen ze met een dromedaris en haar berijdster onderweg naar buiten. En zo ontmoet de party Twinkle, een beursensnijdster met een typisch jedoch doordringend aroma.

XP-en
Gwenn 12.100 - 12.100 = 0 » OFF YOU GO!

Vlees aan het spies voor iedereen: 19e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De rest van de dag spenderen Gwen & Kratos later ook in een van de duurste restaurants in Zendouros; “Den Suder Poort” De Kaart is echt geweldig “Beer aan het spit” en de wijnen evenzo (helemaal uit Quimby). Alleen een beetje aan de dure kant. Na het eten gaan zij beide nog de wijk in om te zoeken naar leveranciers van artefacten. Ze vinden veel dure winkeltjes maar ook het antwoord dat artefacten waarschijnlijk niet in winkeltjes verkocht worden. Probeer het eens bij “De Nek” Die hoort wel eens wat. Je kunt hem vaak vinden in de “Krakeling” in de Schaduwen.

Tank, Adarkone & Goede bevinden zich in het circus alwaar Tank een show moet weggeven met als tegenstander Mr. T. Rasque.(Een Ogre met zijn riding Lizard ofzo.) Maar eerst zetten ze nog al hun geld in bij een lokaal wedkantoortje. Het staat tenslotte 15:1. Alles gaat prima volgens plan, er wordt vrolijk gechargeerd met lansen over en weer. Uiteindelijk verslaat Tank “Mr. T.” Het prijzen geld is voor de drieling. Hoera!

XP-en
Adarkone 10.600 + 1000 = 11.600
Goede 4.200 + 800 = 5.000
Gwenn 11.298 + 802 = 12.100
Kratos 12.285 + 800 = 13.085
Tank 13.586 + 1500 = 15086 » UP YOU GO!
Sam 4.131 + 0 = 4.131

Koude drukte in de grote stad: 18e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Na veel vijven en zessen besluit de groep dan toch maar op pad te gaan. Het zwaard is weg, nou en. Is de gehele tendens. Op naar Zendouros. Op naar Avontuur.

Na een dag reizen en het betalen van de tol mag de groep tegen de avond naar binnen. Op de “Kleine markt van rozen” vind Vincentius, Brocatius, Phillantius en Narcisius, drie broeders uit de orde terug. Helaas zwaaiend aan een touw op een schavot. Het bordje “Moordenaar” op de borst zegt voldoende. Afijn Vincentius. is wel even druk met het tonen van respect. De rest zet het op een zuipen in de kroeg. Waarbij gezegd dat Goede (de volgeling van de Rode Ridder) die vrouw van gisteren nog weer voorbij ziet lopen. De volgende dag gaat Gwenn naar een bibliotheek om achter de geheimen van het Groene Zwaard te komen. Dat lukt heel aardig. Totdat het gevreesde “D” woord ter sprake komt en het betreffende werk direct verbrand wordt. Goede gaat werken bij een orde van Tempus waar de verzorging van de hulpbehoevenden voorop staat. Vincentius koopt wat nieuwe spulletjes, regelt een optreden voor Tank. en begraaft zijn ex-broeders. Wat Kratos in de stad uitspookt, wie zal het zeggen. in ieder geval houdt hij zijn hand strak over zijn druïde embleem.

XP-en
Adarkone 10.200 + 400 = 10.600
Goede 3.500 + 200 = 3.700
Gwenn 10.998 + 300 = 11.298
Kratos 12.185 + 100 = 12.285
Sam 4.131 + 0 = 4.131
Tank 13.461 + 125 = 13.586

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag: 17e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Op de terugreis komen de Helden Goede Fraegh tegen een priester in de Orde van de Rode Ridder. Het is geen onaardige vent en zijn gezelschap wordt op prijs gesteld zo lijkt het. De Helden zijn na een aantal dagen reizen langs Burcht Orrdoff getrokken zonder het zwaard af te leveren. “In Zendouros krijgen we er vast meer voor” is het credo. En dat is waarschijnlijk ook zo. Ook in Helmut wordt geen halt gehouden. In den Haelven Kip wel. Daar krijgen de helden een fles aangeboden van een mysterieuze donkere vrouw. De volgende ochtend worden ze wakker in een heerlijk bed met een heerlijk ontbijt. Maar wel zonder groen zwaard.

XP-en
Adarkone 9.700 + 500 = 10.200 » UP YOU GO!
Goede 3.000 + 500 = 3.500
Gwenn 10.998 + 0 = 10.998
Kratos 12.185 + 0 = 12.185
Sam 4.131 + 0 = 4.131
Tank 13.461 + 0 = 13.461

Ja, Sla dat maar aan je haak: 14e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Na een stevige wandeling door de ronde tunnel stuiten de helden op een “Purple Worm” en een groen zwaard. Gelukkig weten ze beiden goed te doorstaan.

XP-en
Adarkone 5.200 + 4.500 = 9.700 » UP YOU GO!
Gwenn 6.498 + 4.500 = 10.998 » UP YOU GO!
Kratos 7.685 + 4.500 = 12.185 » UP YOU GO!
Sam 4.131 + 0 = 4.131
Tank 8.961 + 4.500 = 13.461 » UP YOU GO!

En eenieder heeft 2.500 aan edelstenen.

They Might Be Dragons: 14e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Uiteindelijk komt de groep weer samen en wordt er zware slag geleverd met een groepje Draconians. Brain komt tragish tot een einde maar zijn dood wordt gewroken door de anderen. Een sombere dag.

XP-en
Adarkone 4000 + 1200 = 5200
Brian Een bloederig hoopje
Gwenn 4998 + 1500 = 6498 » UP YOU GO!
Kratos 6685 + 1000 = 7685
Sam 4131 + 0 = 4131
Tank 7961 + 1000 = 8961

Waarom zijn het altijd kunsthaters?: 14e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Tank zoekt mot met 30 Orken maar wordt gered door Brain en Adarkone een vreemde snuiter in het zwart uit het zuiden (ja ook Kratos doet een duit in het zakje maar dat levert meer een liesbreuk bij hem zelf op) . Daarna komen ze via een platgebrand dorp, de vlakte van de dood en een prieel in een gangenstelsel. Daarbij beland Tank in een grote ondergrondse grot en vinden Brian en Ardakone een soort van schatkamer met kisten flessen wands en vallen in overvloed.

XP-en
Adarkone 3000 + 1000 = 4000
Brian 4986 + 1014 = 6000 » UP YOU GO!
Gwenn 4998 + 0 = 4998
Kratos 5335 + 1000 = 6685 » UP YOU GO!
Sam 4131 + 0 = 4131
Tank 6461 + 1000 = 7961

Intermezzo's zijn vervelend: 12e - 14e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Op de terugweg verdient Tank een Roze Harnas en zal voortaan al “De Roze Ridder” door het leven gaan.

In helmut worden en boodschappen gedaan. De familie van Raf op de hoogte gesteld van het einde van Raf en een opdracht aangenomen om “Het groene Zwaard” voor leenheer Marrigan te vinden op de “Vlakte van de Dood”

XP-en
Brian 4486 + 500 = 4986
Gwenn 4898 + 100 = 4998
Kratos 5335 + 350 = 5685
Raf Rock Bottom! = 0
Sam 4131 + 0 = 4131
Tank 6461 + 500 = 6961

Wie van hoog komt kan diep vallen: 11e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De party lost de raadselen verder op en besluit de brui aan de missie te geven (met behoud van uitkering uiteraard). Maar voordat ze weer naar boven gaan wil Raf nog eerst even in de Put “zitten” en springt er vrij van angsten in……………………………. Hij valt nog steeds te pletter. De rest neemt niet veel tijd op te rouwen omdat er nog een hele weg voor hen ligt. Ze komen boven. Weten hun paarden te bevrijden en en vrij van wonden de mijnen van Vestan te ontvluchten.

XP-en
Brian 3486 + 1000 = 4486
Gwenn 4198 + 700 = 4898
Kratos 4685 + 650 = 5335
Raf Still Going Down!
Sam 3481 + 650 = 4131
Tank 5811 + 650 = 6461 » UP YOU GO!

Kunst is alleen voor liefhebbers: 11e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Ondertussen in de andere kamer morrelen Sam en Brian aan de deur in de oostkant. 't is een mooi bewerkte houten deur. Een schande dat daar iemand oog voor heeft, maar goed. Het is uiteindelijk Brian die de stoute schoenen aanhoudt en met stukjes metaal en draadjes de deur weet te openen. Het stinkt er naar oud bloed en ingewanden als de deur open wordt getrokken. Paranoïde en bang voor boobytraps als hij is tuimelt hij een paar meter de kamer in en kijkt om zich heen. Behalve drek aan de 'stoute schoenen' niet veel. Muurtjes en een standbeeld in de zuidwestelijke hoek van een slangachtig wezen. Maar wacht wat beweegt daar in het midden van de kamer? Ook een slangachtig wezen met een menselijk hoofd. “Wie durft er onaangekondigd mijn domein te betreden, Bereidt je voor om te sterven, zondaar!” Genoeg voor Brian om er de brui aan te geven en met een korte sprint weer de kamer te verlaten, onderwijl schreeuwend “Doe die deur dicht!” Als Tank hoort wat er achter de deur zit heeft hij maar een gedachte. De deur wordt opgegooid en Tank stapt, zwaard vooruit, ferm naar binnen. “Hallo nieuwe laarzen!” Waar hij echter geen rekening mee hield is dat de Naga ook nog wat trucjes heeft. Een 'color spray' helaas voor haar zijn alleen Brian, Sam en Kauw er van onder de indruk dus Tank en Raf moet ze nog steeds aanpakken. Dat valt echter tegen, Ze raakt Tank wel maar Tank raakt haar aanzienlijk beter, en als Raf er ook nog wat bolts doorjaagt is het gauw met haar gedaan. In een kist achter het standbeeld vindt Raf 2000gp en een amulet. de slang wordt gevild en het is goed eten op een vuurtje van oud en prachtig versierd eiken. Als iedereen er zo'n 4 uur slaap op heeft zitten, Gwenn heeft een alarm gezet, worden ze gewekt door het gebrul van dat zelfde alarm. 2 ogres en 4 mensen stormen de kamer in met knuppels om de vrienden buiten bewust zijn te slaan. Helaas van dat Alarm zullen we maar zeggen wat dat plannetje gaat niet op. En als Gwenn een Charm over de leider gooit is het gevecht snel over. De leider verteld de Helden dat Vestan Ir' Simul hun baas is en hen heeft opgedragen om de party gevangen te nemen.

XP-en
Brian 2586 + 900 = 3486 » UP YOU GO!
Gwenn 3128 + 1070 = 4198
Kratos 4685 + 0 = 4685
Raf 4258 + 1138 = 5396
Sam 2611 + 870 = 3481 » UP YOU GO!
Tank 4523 + 1288 = 5811

Een vermoeiende dag sleept zich voort: 11e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De dieven komen bij. Het is al laat in de middag maar daar merk zo ver beneden natuurlijk weinig van.

De deur wordt door Sam geopend en Tank wandelt naar binnen, na eerst even blik naar binnen geworpen te hebben. Alles lijkt rustig. Wat hij niet weet is dat de twee Grimlocks zich aan beide zijden van de deur hebben verschanst bij al dat lawaai van zonet. Twee bijlen zetten zich vast in zijn onderbuik. Het vrijgekomen bloed doordrenkt zijn toch al vervuilde gewaad op weer een nieuwe plek. Raf laat rauwe arcane krachten los op de beide vechters. Kratos duwt Tank verder naar binnen en hakt een van de monsters in tweeën.

Tank ziet nog drie Grimlocks uit de lappen bende omhoog schieten. Snel en vakkundig worden de wezens omgelegd door Kratos, Tank, Raf en Sam, maar Tank is er beroerd aan toe.

er word zilver en een tweetal attributen gevonden. Daarna gaan de Helden door de opening naar het zuiden. Zonder op vallen te controleren. Vreemd, want als de bijl naar beneden komt en Sam vol treft is iedereen toch verbaasd. Tank legt de twee zware dekplaten van de sarcofagen op de drukplaat en de bijl slaat zich daar in vast. Natuurlijk had de hendel in de muur ook uitkomst kunnen bieden maar dit werkt ook.

De deur in het zuiden van deze nieuwe ruimte is open en wordt dan ook geopend. Sam en Brian gaan naar binnen en ontdekken een diepe, diepe put. Een viertal huiveringwekkende standbeelden en een deur in het oosten. Een voor een druppelen de anderen ook binnen en als Kratos als laatste ook wil gaan wordt hij om zijn nek gegrepen door een tentakel van een Choker. Gwenn en Tank schieten hem te hulp en snel wordt ook dit wezen naar een mooiere wereld gebracht.

Wat voor oord is dit toch?

XP-en
Brian 1576 + 1010 = 2586
Gwenn 1984 + 1144 = 3128 » UP YOU GO!
Kratos 3134 + 1551 = 4685
Raf 3305 + 953 = 4258
Sam 1302 + 1309 = 2611
Tank 3175 + 1348 = 4523

Gevonden voorwerpen Zelf (voor zover je dat al deed) op je sheet bijwerken en opsturen aan moi!

Oh, Wat een prachtige morgen: 11e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De helden staan vroeg op. Schuiven een ontbijtje naar binnen en houden een praatje met de voorman. Deze verwijst hen naar Schacht 3. De minst gebruikte mijn. Ze worden bij de lift afgezet, krijgen nog wat wegwijs mee en een vriendelijke zwaai. Dan gaat het hek dicht en zoeft de lift naar beneden. 10 minuten later stappen ze uit en vervolgen te voet de weg verder de mijn in. Na zo'n half uur komen ze op de aangewezen plek. Dit blijkt echter meer een soort ruïne te zijn dan een mijn. Tank vangt meteen een pijl in nieren en daarmee een nare bloedvlek in zijn kleren. Snel wordt een plan van aanpak opgesteld en niet veel later rolt het hoofd van een gobelin over de vloer. een fontein van zwart bloed spuit over het tune van Tank.

Het onthoofde lijk wordt geplunderd door Raf die ook een potion of invisibility vindt, twee CLW's, een zestal pijlen, een lichte kruisboog (met kapotte snaar) en een amethist (100gp). Tank wordt geheeld met een CLW. Ze vinden een doorgang in de vloer naar een nog lager gedeelte. Angst maakt meester van de Helden. Tank wordt onzichtbaar gemaakt en gaat als eerste poolshoogte nemen maar naast twee lelijke beelden vindt hij niets. De rest volgt en samen pakken ze de meeste zuidelijke oost gang, een gang nar het zuiden. Daar worden ze opgewacht door 2 Grimlocks die hen chargeren. Kratos vangt ze subliem op en legt ze beiden neer. Hoewel Raf een van hen feitelijk al en kenbaar uitgeschakeld had. Jammer dat er nou net weer een boel bloed en gorigheid over Tank moet komen. Ze vinden bij elk van de lijken een fles Alchemisten vuur en Kratos pikt ook een Battle axe op.

verder in het zuiden een Grote kamer met Altaar, Sarcofagen en hele lelijke beelden, Maar ook, oh, nare verrassing 2 Ghouls die over de kisten naar Kratos en Raf springen. Allebei weten ze echter geen doel te treffen en Kratos en Raf maken snel korte metten met het gespuis.

Dan ontwikkelt zich een drama rond een ijzeren deur die op slot zit en waarvan de sleutel maar niet gevonden kan worden. Aangezien de Dieven nog steeds erg verdwaasd zijn is er nog geen oplossing.

Blijven ze staan? Komen de dieven bij? Gaat er geweld gebruikt worden? Of nemen de Helden toch de doorgang naar het Zuiden of de tweede gang naar het Noorden?

Lees volgende keer verder in Helmust Helden, Een Epos.

XP-en
weinig spelers veel verdiensten.
Kratos 1834 + 1300 = 3134 » UP YOU GO!
Raf 2015 + 1290 = 3305 » UP YOU GO!
Tank 1785 + 1390 = 3175 » UP YOU GO!

Een nieuw begin: 10e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Na wat initiële bravoure over de reddingsactie brengen de helden wat verveelde weken door in Helmut. Iedereen heeft zo zijn eigen bezig heden. Op een goede dag komt Vestan Ir' Simul een rijke aristocraat bij de helden aan tafel zitten op het terras van “Annex Eetgelegenheid” Hij verteld dat hij heeft gehoord van moedige daad van Marcellus en dat hij op zoek is naar zulke moedige lieden. Hij heeft wat probleempjes in zijn Zilvermijn bij Zendouros. diefstal, verdwijning van mensen. Niks leuks. Slecht voor zaken en het levert spanning op onder de mijnwerkers. Als de vrienden toezeggen geeft hij hun elk 1000Gp als voorschot en spreekt af dat ze zij zich volgende zullen melden bij zijn mijn. De vrienden schaffen zich allerlei kleinoden en nuttige zaken aan en vertrekken een goede week later richting het Zuiden. Eenmaal voorbij den Haelven kip gaan ze westelijk door het Schrale Bos“ alwaar zij na een klein half uur op een Overval getrakteerd worden. Raf maakt handig gebruik van een 'Obscuring Mist' waardoor de boeven de locatie van de Helden niet meer goed kun zien en dat is waarschijnlijk hun redding. Het regent pijlen maar de meerderheid mist hun doel. Vrijwel ongeschonden en met al hun bezittingen kunnen ze even later hun weg vervolgen. Laat in de middag komen ze aan bij de zilvermijn van Ir' Simul. Ze krijgen een bed toegewezen en de locatie van de kantine wordt al evenmin geheim gehouden. De mijn is een ruige plek. Een echte mannen wereld.

XP-en
Brian 1576 + 0 = 1576
Gwenn 1734 + 250 = 1984
Kratos 1584 + 250 = 1834
Raf 1745 + 270 = 2015
Sam 1102 + 200 = 1302
Tank 1535 + 250 = 1785

Een lange natte week; 7e/14e Okermaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Lange gesprekken met de mite-koning en het lappenvrouwtje levert de party niet veel meer op dan vermoedens. en onverrichte zaken staan ze weer buiten.

Daar gaat de party overleggen over hoe nu verder. Tegen de ochtend valt het besluit op de “sneaky” strategie. Maar eerst moetsen ze meer uitrusten. een lange natte week verder gaan Sam en Gwenn weer binnen om in de zadeltassen te kijken of er iets te vinden is van Julius. Helaas de gedachtelezende mites staan alweer op ze te wachten in de grote ruimte. Het tweetal wordt weer voor de Troon gebracht maar Gwenn weet in een 4-ogen gesprek met het lappenvrouwtje haar te overtuigen van de ellende die er van komt door Julius niet vrij te laten en de macht die ze krijgt als ze het wel doet.

Met Julius trekt de hele party (behalve Kratos, die nog een hut bouwt)terug naar den Haelven Kip.

Hoera's voor de helden, dank je wel's en goud en IOU's voor de party. Een gezellige avond en morgenvroeg weer snel naar Helmut.

XP-en
Brian 826 + 750 = 1576
Gwenn 634 + 1100 = 1734
Kratos 634 + 600 + 250 = 1584
Raf 995 + 750 = 1745
Sam 452 + 650 = 1102
Tank 685 + 850 = 1535

Mag het licht uit. 7e Okermaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Nadat de helden wat schermutselingen rondom de ruïne hebben beleefd vinden ze de ingang naar de kerkers. Daar ontstaat een heuse veldslag met de Mites en Raken ze Gwenn kwijt (of Gwenn de Rest). Terwijl de hoofdgroep, ondanks ware helden acties en voortreffelijke strategieën en gebruik van magie, aan het verliezen is en zich uiteindelijk overgeeft. zit de Bard allang op audiëntie bij de grote koning met rood haar en de kleine Koningin. En wie is dat lappen vrouwtje toch?

XP-en
Brian 200 + 626 = 826
Gwenn 0 + 634 = 634
Kratos 0 + 584 = 584
Raf 400 + 595 = 995
Sam 150 + 302 = 452
Tank 0 + 685 = 685

Een goed begin is het Halve werk. 6e/7e Okermaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De party vertrekt 's ochtends vroeg in opdracht van Jeemy naar “den Haelven Kip” om daar 5 vaten dure wijn af te leveren. 's avonds komen ze zonder problemen aan. Leveren de vaten af en boeken een slaapplek voor de nacht. Tijd voor vertier. als de laatste klanten vertrokken zijn en het gezelschap nog wat naborrelt met Jochem de Waard, komt er een man binnen strompelen en valt op de grond. Jochem snelt naar hem toe kijkt wie de vreemdeling is. “Marcelus” roept hij. Dan kijkt hij de party aan, zijn gezicht met angst gevuld. Hij leeft, nog net. Hij is letterlijk kapot geslagen en zijn rechterbeen staat in een erg oncomfortabele hoek met zijn lichaam. Brian wil het been van Marcelus weer goed leggen. Marcelus kreunt heftig als de botten in zijn been verdraaien. Hij knippert met zijn ogen en doet ze dan helemaal open. Zijn blik, vertrokken van de pijn, gefixeerd op Raf. Hij strekt zijn hand uit grijpt Raf bij de voorkant van zijn shirt en fluistert tussen zijn stukgeslagen lippen: “Mijn zoon, Ze hebben mijn zoon!” Dan valt hij genadevol bewusteloos terug op de grond. De helden grijpen een toorts en rennen naar buiten… Niemand! Niets meer aan te doen dus. Ze gaan slapen en morgenvroeg verder kijken.

De volgende ochtend is Marcelus weer bij bewustzijn en verteld van de overval door kleine gitzwarte duivels en de ontvoering van Julius, zijn zoon. De helden beloven plechtig dat ze Julius zullen gaan zoeken in het bos.

en daar lopen ze nu. In het bos. Ze hebben de plek van de overval al gevonden. De raaf van Raf heeft zelfs een ruïne gevonden een goede 3 kilometer ten zuiden van deze plek.

tijd om te gaan…

XP-en
Brian 0 + 200 = 200
Gwenn 0 + 0 = 0
Kratos 0 + 0 = 0
Raf 0 + 400 = 400
Sam 0 + 150 = 150

helmut_party.txt · Laatst gewijzigd: 2023/08/24 16:23 door epg