Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


helmut_party

Inhoud

Helmuts Helden

DM: Bjorn

Helmut is een klein dorp in het Anhui gebied in het Zuid-oosten van Sömanië. Helmut is beter bekend als het 'Pink Pint' Dorp. Helmuts Helden is een Party geïspereerd door Ebberron. Meer Steam Punk achtige magie. Die goed past bij de magie van het Oude Aurum. De herontdekking is gedaan in Anhui. maar goed dat het ver weg van de bewoonde wereld is.

Overigens is er in Helmut zelf weinig van de waanzin van Ebberon te merken te zijn. Maar grotere steden in de regio zouden er mee kunnen bruisen. Wie weet…

Kaart van Sömanië
somanie-300.jpg

Kaart van de nabije omgeving

Wat is er tot nu toe gespeeld
  • Legende van de Mites.
  • De zilvermijn van Ir' Simul
  • Het groene Zwaard
  • De ingewanden van Zendouros
  • De Toren van Llyneando
De huidige party bestaat uit de volgende Characters

Goede Fraegh; Human Priest (Bertil)
A Dark One Vincentius; Human Wizard (Simon)
Rosaline (aka Red Rosie); Human Artificer (Bart)
Twinkle; Elf Rogue (Chiquita)

Reeds gesneuveldee Characters

Gwenn; High-Elf Bard (Bart)
Brian; Rogue (Bertil)
Havoc "Raf" Corvus Bes Nagra; Human Wizard (Simon)

Reeds vertrokken Characters (Wie blijft er bij zo'n stelltje losers)

Kratos Glorystealer; Human Fighter (Feico)
Sam; Elf Rogue (Marieke)
Tank Unkown a.k.a. de roze ridder; Human Fighter (Tom)

Logboek van de DM

1363 Het jaar van de Witte Raaf: Een nieuwe Hoop

prelude naar een nieuwe avontuur

  • Vijf jaren zijn verstreken.
  • Alle characters mogen naar level 8 om het verloop van tijd gerechtigheid te doen.
  • Alle bestaande characters mogen naar waarde 150.000 gp bij zich steken.
  • Voor hen die er nog een van scratch mogen maken. 200.000 gp.

In ieder geval voor Goede Fraegh en A Dark One Vincentiu. Je moet Volgelingen nemen maar deze blijven, op jullie grondgebied. voor verzorging en eventuele verdediging daarvan. Anderen mogen dat eigen inzicht ook maar onder vergelijkbare restrictie. (Je hebt daar nog een extra 100.000 gp voor.) Dus Kleur je charater maar verder in, kleed hem of haar lekker aan maar lever het wel ter goedkeuring in. Ik doe dit, zoals gebruikelijk, uit mijn duim. Dus als je echt meer nodig hebt. laat me weten.

Ja Hallo, kun je eerst uitleggen wat er in de tussen tijd is gebeurt? Ja doe ik nu:

Wat is er gebeurt?

Het avontuur De Toren van Llyneando is volbrtacht. Goede Fraegh, A Dark One Vincentiu, Kratos Glorystealer, Sam, Tank Unkownen Twinkle zijn allen levend uit het het avontuur gekomen. Hoewel sommigen meer dood dan levend. De schatten zijn verwijderd uit de Toren evenals die ellendige Prei-snuivers. De helden hebben hun rijdieren beladen met zakken goud, juwelen en wat meer zij. De toren een rokende puinhoop achter zich latend.

De jaren daarop zijn goed voor de helden geweest. De buik wat ronder en de spieren wat slapper. Maar toch ook nog regelmatig op queeste voor zichzelf, de groep of ingehuurd door den een of andere zichzelf verrijkende aristocraat.

Goede Fraegh heeft een klein kerkje weten op te zetten in de buurt van Helmut ter meerdere eer en glorie van de Rode Ridder (je mag daar de Stronghold Builders Guidebook voor gebruiken). Een paar acolieten vergezellen hem in het onderhoud van het gebouw, de diensten en de dagelijkse gang van zaken.

A Dark One Vincentiu heeft, de Goden verhoede, van leenheer Marrigan (nadat door andere avonturen toch nog het Groene zwaard is terug bezorgd), toestemming gekregen om de Orde van Olydia voorzichtig een nieuw leven in te blazen. Klein en machteloos, dat wel. Niet meer dan versterkte hoeve (je mag daar de Stronghold Builders Guidebook voor gebruiken). Een kleine week rijden ten oosten van Helmut. Op dit moment meer zelfvoorzienende boeren dan de machtige ridders van weleer. Het kan nog jaren duren voor die status weer gegeven wordt.

Kratos Glorystealer is de huidige eigenaar van den Haelven Kip. Voor een habbekrats kunnen overnemen. Of eerlijk gezegd al zijn bezit er voor gegeven. Maar hij is blij met zijn nieuwe leven. En zijn Zwaard, dat hangt boven de bar. Je weet maar nooit.

Sam is vertrokken. Zonder de groep nog maar een blik waardig te vinden. vertrokken. Het was genoeg. Wat een sukkels!

Tank Unkown a.k.a. de roze ridder. Nog immer de blinkende banier in bange tijden. Schroomt niet op te komen voor zijn eigen geluk en de teloorgang van anderen. En laten we eerlijk zijn. Waarom zou hij. Sterker….

Twinkle Nog altijd de meest avontuurlijke van allen. Altijd de hort op om schatten te verzamelen. Ze had een leuk onderkomen in Helmut gevonden. Lust om lang te blijven hangen echter niet. Het is goed om zo nu en dan je oude vrienden te zien. Soms samen op te trekken en te kijken wat voor dwaas idee van avontuur ze nu weer hebben. De afgelopen 3 jaar is ze niet meer gezien in Helmut. Haar huisje versiert zich met mos en klimop.

Hmm, een twintig-ling?: 6e Regenmaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De verminkte elfen achter zich latend trekt de groep verder, Twinkle voorop. Ze dalen een trap af en volgen een lange, lange gang met groef in de muur, beide muren. Uiteindelijk beseft iedereen wel dat dat een val is maar dan is het natuurlijk te laat. alles vergruizend dendert de steenrol de gang door. Gelukkig weten de snelle mensen hun hachje te redden. Jammer dat Tank daar niet onder valt. Even verderop is weer een groepje vechters met gele pluimen dat de weg probeert te blokkeren, maar de Party maakt er korte metten mee.

XP-en
Adarkone 12.400 + 900 = 13.300
Goede 6.300 + 900 = 7.200
Kratos 13.385 + 900 = 14.285
Tank 15.886 + 900 = 16.786
Twinkle 12.100 + 900 = 13.000
Sam 4.131 + 0 = 4.131

Een vlammend zwaard is geen garantie op succes: 6e Regenmaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De party laat zich in de put praten en word direct getrakteerd op afgaande vallen en rottende lijken. De put van de gang blijkt ook een gaan te bezitten. Deze wordt gevolgd en dat leidt tot meer vallen en maar ook tegenstanders. Priesters, vechters, tovenaars, elfen. magie en staken. Het kan allemaal niet op. Ze vallen van de ene verbazing in de andere. Uiteraard leidt het ook tot pijnlijke ervaringen. Maar dat spreekt voor zich…

XP-en
Adarkone 11.900 + 500 = 12.400
Goede 5.800 + 500 = 6.300 » UP YOU GO!
Kratos 13.385 + 0 = 13.385
Tank 15.386 + 500 = 15.886
Twinkle 11.600 + 500 = 12.100
Sam 4.131 + 0 = 4.131

Torentje torentje Bussekruit: 2e-6e Regenmaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De volgende ochtend genieten ze nog van een simpel maar goed ontbijt en van het aanzicht van de dochter voor ze weer opstijgen en verder rijden naar het westen. De landen van Murelo in. Na goed twee dagen rijden komen ze bij een karavaanplaats aan. “Midweegs” Midweegs waarvan blijft voorlopig een raadsel, maar voor weinig kunnen ze hier een slaapplaats en te eten krijgen. Ook de paarden kunnen er goed worden verzorgd. Terwijl ze hier verblijven komt hen het verhaal van de Toren ter oren. De Toren, zo gaat de mare, ligt vol met schatten, Juwelen, Robijnen, Diamanten en wat al niet meer. Menige Party is hen al voor gegaan en iedereen verwacht dat zij dan ook wel zullen gaan. Oh, nee. Er is nog nooit iemand van terug gekomen. De toren ligt in het Llyneando woud en dat is bewoond door “Wilde Elven” Die zijn erg op zich zelf. De volgende ochtend is de party toch wel erg nieuwsgierig naar de toren en haar rijkdommen. Ze besluiten een gids te huren. “De grijze Wolf” een menselijke ranger die al vaker party's bij de toren heeft gebracht. voor 125 Gp wil hij hen ook wel brengen. En zo geschiedde. Een tocht van 2 en halve dag brengt hen naar de toren. Maar niet zonder tussenkomst van de Elven. De pijlen suizen hen om de oren en ze weten ternauwernood de toren in te komen. Dan wordt alles stil. Als Tank zijn zwaard trek en het op laat lichten zien ze een kaal interieur van de toren. Het plafond is ingestort en er ligt voldoende steen op de grond om een schuurtje van te bouwen. Maar ook de bodem is weg. een Diepe put ligt voor de voeten van de onze helden.

XP-en
Adarkone 11.600 + 300 = 11.900
Goede 5.800 + 0 = 5.800
Kratos 13.085 + 300 = 13.385
Tank 15.086 + 300 = 15.386
Twinkle 10.800 + 800 = 11.600
Sam 4.131 + 0 = 4.131

De Duistere Kant is verlokkelijk: 1e Regenmaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Het regent:
De Party is nog geen 2 uur onderweg in deze nieuwe maand of ze worden moe en willen wel een tukje doen. Tank besluit dat dat in een boerderij moet en ze stoppen bij de eerste de beste. Goede regelt bij de zwaar vermoeide angstige boer dat ze in de schuur mogen slapen. En Zo geschiede.

XP-en
Adarkone 11.600 + 0 = 11.600
Goede 5.000 + 800 = 5.800
Kratos 13.085 + 0 = 13.085
Tank 15.086 + 0 = 15.086
Twinkle 10.000 + 800 = 10.800
Sam 4.131 + 0 = 4.131

Shop till you drop: 20e -30e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De tijd hobbelt voort en de party koopt zich ziek met het nieuwe geld. Niets lijkt goed genoeg, Armors, wapens, Paarden en zelfs honden. Drank, eten en vertier. Het kan niet op. Maar ook de verveling en de angst slaat toe. In de arena blijkt Tank onoverwinnelijk. Wat zijn ego niet ten goede komt. Adarkone leert dat dat Zendouros een Prinsen getrouwe stad is en dat men dat 'getrouwe' wat verder doortrekt dan de Prinsen zelf. De haat naar de “Duisterlingen & Druïden” Blijken een gemeenschappelijke origine te hebben. Zo’n 600 jaar geleden is Zendouros ondergelopen door de orde van Olydia. Mede geholpen en op verzoek van de Druïden van Willowwood. De stad bleef verwoest en overwoekerd achter. In 600 jaar tijd is de stad weer opgebouwd maar de generaties zijn hun oude vijanden nooit vergeten. Nu de Prinsen openlijk hun afkeer tegen de orde hebben gegeven was dat een mooi moment voor de regenten van Zendouros. Hoe zei de troubadour Bob Dille het ook weer zo mooi: “Het antwoord waait in de wind”. Was het niet? Goede leert veel in, maar vooral buiten, de kerk en is er al ras van overtuigd dat zijn verdere weg buiten ligt. Kratos weet zijn insigne goed verborgen te houden voor de inwoners van Zendouros. Gwenn is met een solo missie bezig om het “groene zwaard” als nog te bemachtigen. Ze weet in “de Krakeling” een deal met 'de Nek' te sluiten en achterhaald zodoende de locatie van het zwaard en de naam van de dief (Pam Vlet). Een Kunstdief van de betere soort. Zonder twijfel in haar hart stormt Gwenn er op af en trapt (gehuld in stilte en onzichtbaar) de deur in. Daar wacht een een totaal niet verraste Pam op haar die stevig van leer trekt met haar magische items (see invisible en diverse protecties), wand (magic missle) en magische rapier (wounding). Gwenn heeft nooit een kans tegen Pam gehad maar vluchten deed ze niet. Luttele rondes nadat ze binnendrong ligt haar levenloze lichaam op straat en wordt, onder het licht van de sterren, beroofd door een beursensnijdster met een typisch jedoch doordringend aroma.

Niet veel later blijkt dat Adarkone de west-wacht heeft omkocht om de poort in het holst van de nacht te openen. Terwijl ze in het geniep willen uitrijden botsen ze met een dromedaris en haar berijdster onderweg naar buiten. En zo ontmoet de party Twinkle, een beursensnijdster met een typisch jedoch doordringend aroma.

XP-en
Gwenn 12.100 - 12.100 = 0 » OFF YOU GO!

Vlees aan het spies voor iedereen: 19e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De rest van de dag spenderen Gwen & Kratos later ook in een van de duurste restaurants in Zendouros; “Den Suder Poort” De Kaart is echt geweldig “Beer aan het spit” en de wijnen evenzo (helemaal uit Quimby). Alleen een beetje aan de dure kant. Na het eten gaan zij beide nog de wijk in om te zoeken naar leveranciers van artefacten. Ze vinden veel dure winkeltjes maar ook het antwoord dat artefacten waarschijnlijk niet in winkeltjes verkocht worden. Probeer het eens bij “De Nek” Die hoort wel eens wat. Je kunt hem vaak vinden in de “Krakeling” in de Schaduwen.

Tank, Adarkone & Goede bevinden zich in het circus alwaar Tank een show moet weggeven met als tegenstander Mr. T. Rasque.(Een Ogre met zijn riding Lizard ofzo.) Maar eerst zetten ze nog al hun geld in bij een lokaal wedkantoortje. Het staat tenslotte 15:1. Alles gaat prima volgens plan, er wordt vrolijk gechargeerd met lansen over en weer. Uiteindelijk verslaat Tank “Mr. T.” Het prijzen geld is voor de drieling. Hoera!

XP-en
Adarkone 10.600 + 1000 = 11.600
Goede 4.200 + 800 = 5.000
Gwenn 11.298 + 802 = 12.100
Kratos 12.285 + 800 = 13.085
Tank 13.586 + 1500 = 15086 » UP YOU GO!
Sam 4.131 + 0 = 4.131

Koude drukte in de grote stad: 18e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Na veel vijven en zessen besluit de groep dan toch maar op pad te gaan. Het zwaard is weg, nou en. Is de gehele tendens. Op naar Zendouros. Op naar Avontuur.

Na een dag reizen en het betalen van de tol mag de groep tegen de avond naar binnen. Op de “Kleine markt van rozen” vind Vincentius, Brocatius, Phillantius en Narcisius, drie broeders uit de orde terug. Helaas zwaaiend aan een touw op een schavot. Het bordje “Moordenaar” op de borst zegt voldoende. Afijn Vincentius. is wel even druk met het tonen van respect. De rest zet het op een zuipen in de kroeg. Waarbij gezegd dat Goede (de volgeling van de Rode Ridder) die vrouw van gisteren nog weer voorbij ziet lopen. De volgende dag gaat Gwenn naar een bibliotheek om achter de geheimen van het Groene Zwaard te komen. Dat lukt heel aardig. Totdat het gevreesde “D” woord ter sprake komt en het betreffende werk direct verbrand wordt. Goede gaat werken bij een orde van Tempus waar de verzorging van de hulpbehoevenden voorop staat. Vincentius koopt wat nieuwe spulletjes, regelt een optreden voor Tank. en begraaft zijn ex-broeders. Wat Kratos in de stad uitspookt, wie zal het zeggen. in ieder geval houdt hij zijn hand strak over zijn druïde embleem.

XP-en
Adarkone 10.200 + 400 = 10.600
Goede 3.500 + 200 = 3.700
Gwenn 10.998 + 300 = 11.298
Kratos 12.185 + 100 = 12.285
Sam 4.131 + 0 = 4.131
Tank 13.461 + 125 = 13.586

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag: 17e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Op de terugreis komen de Helden Goede Fraegh tegen een priester in de Orde van de Rode Ridder. Het is geen onaardige vent en zijn gezelschap wordt op prijs gesteld zo lijkt het. De Helden zijn na een aantal dagen reizen langs Burcht Orrdoff getrokken zonder het zwaard af te leveren. “In Zendouros krijgen we er vast meer voor” is het credo. En dat is waarschijnlijk ook zo. Ook in Helmut wordt geen halt gehouden. In den Haelven Kip wel. Daar krijgen de helden een fles aangeboden van een mysterieuze donkere vrouw. De volgende ochtend worden ze wakker in een heerlijk bed met een heerlijk ontbijt. Maar wel zonder groen zwaard.

XP-en
Adarkone 9.700 + 500 = 10.200 » UP YOU GO!
Goede 3.000 + 500 = 3.500
Gwenn 10.998 + 0 = 10.998
Kratos 12.185 + 0 = 12.185
Sam 4.131 + 0 = 4.131
Tank 13.461 + 0 = 13.461

Ja, Sla dat maar aan je haak: 14e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Na een stevige wandeling door de ronde tunnel stuiten de helden op een “Purple Worm” en een groen zwaard. Gelukkig weten ze beiden goed te doorstaan.

XP-en
Adarkone 5.200 + 4.500 = 9.700 » UP YOU GO!
Gwenn 6.498 + 4.500 = 10.998 » UP YOU GO!
Kratos 7.685 + 4.500 = 12.185 » UP YOU GO!
Sam 4.131 + 0 = 4.131
Tank 8.961 + 4.500 = 13.461 » UP YOU GO!

En eenieder heeft 2.500 aan edelstenen.

They Might Be Dragons: 14e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Uiteindelijk komt de groep weer samen en wordt er zware slag geleverd met een groepje Draconians. Brain komt tragish tot een einde maar zijn dood wordt gewroken door de anderen. Een sombere dag.

XP-en
Adarkone 4000 + 1200 = 5200
Brian Een bloederig hoopje
Gwenn 4998 + 1500 = 6498 » UP YOU GO!
Kratos 6685 + 1000 = 7685
Sam 4131 + 0 = 4131
Tank 7961 + 1000 = 8961

Waarom zijn het altijd kunsthaters?: 14e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Tank zoekt mot met 30 Orken maar wordt gered door Brain en Adarkone een vreemde snuiter in het zwart uit het zuiden (ja ook Kratos doet een duit in het zakje maar dat levert meer een liesbreuk bij hem zelf op) . Daarna komen ze via een platgebrand dorp, de vlakte van de dood en een prieel in een gangenstelsel. Daarbij beland Tank in een grote ondergrondse grot en vinden Brian en Ardakone een soort van schatkamer met kisten flessen wands en vallen in overvloed.

XP-en
Adarkone 3000 + 1000 = 4000
Brian 4986 + 1014 = 6000 » UP YOU GO!
Gwenn 4998 + 0 = 4998
Kratos 5335 + 1000 = 6685 » UP YOU GO!
Sam 4131 + 0 = 4131
Tank 6461 + 1000 = 7961

Intermezzo's zijn vervelend: 12e - 14e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Op de terugweg verdient Tank een Roze Harnas en zal voortaan al “De Roze Ridder” door het leven gaan.

In helmut worden en boodschappen gedaan. De familie van Raf op de hoogte gesteld van het einde van Raf en een opdracht aangenomen om “Het groene Zwaard” voor leenheer Marrigan te vinden op de “Vlakte van de Dood”

XP-en
Brian 4486 + 500 = 4986
Gwenn 4898 + 100 = 4998
Kratos 5335 + 350 = 5685
Raf Rock Bottom! = 0
Sam 4131 + 0 = 4131
Tank 6461 + 500 = 6961

Wie van hoog komt kan diep vallen: 11e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De party lost de raadselen verder op en besluit de brui aan de missie te geven (met behoud van uitkering uiteraard). Maar voordat ze weer naar boven gaan wil Raf nog eerst even in de Put “zitten” en springt er vrij van angsten in……………………………. Hij valt nog steeds te pletter. De rest neemt niet veel tijd op te rouwen omdat er nog een hele weg voor hen ligt. Ze komen boven. Weten hun paarden te bevrijden en en vrij van wonden de mijnen van Vestan te ontvluchten.

XP-en
Brian 3486 + 1000 = 4486
Gwenn 4198 + 700 = 4898
Kratos 4685 + 650 = 5335
Raf Still Going Down!
Sam 3481 + 650 = 4131
Tank 5811 + 650 = 6461 » UP YOU GO!

Kunst is alleen voor liefhebbers: 11e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Ondertussen in de andere kamer morrelen Sam en Brian aan de deur in de oostkant. 't is een mooi bewerkte houten deur. Een schande dat daar iemand oog voor heeft, maar goed. Het is uiteindelijk Brian die de stoute schoenen aanhoudt en met stukjes metaal en draadjes de deur weet te openen. Het stinkt er naar oud bloed en ingewanden als de deur open wordt getrokken. Paranoïde en bang voor boobytraps als hij is tuimelt hij een paar meter de kamer in en kijkt om zich heen. Behalve drek aan de 'stoute schoenen' niet veel. Muurtjes en een standbeeld in de zuidwestelijke hoek van een slangachtig wezen. Maar wacht wat beweegt daar in het midden van de kamer? Ook een slangachtig wezen met een menselijk hoofd. “Wie durft er onaangekondigd mijn domein te betreden, Bereidt je voor om te sterven, zondaar!” Genoeg voor Brian om er de brui aan te geven en met een korte sprint weer de kamer te verlaten, onderwijl schreeuwend “Doe die deur dicht!” Als Tank hoort wat er achter de deur zit heeft hij maar een gedachte. De deur wordt opgegooid en Tank stapt, zwaard vooruit, ferm naar binnen. “Hallo nieuwe laarzen!” Waar hij echter geen rekening mee hield is dat de Naga ook nog wat trucjes heeft. Een 'color spray' helaas voor haar zijn alleen Brian, Sam en Kauw er van onder de indruk dus Tank en Raf moet ze nog steeds aanpakken. Dat valt echter tegen, Ze raakt Tank wel maar Tank raakt haar aanzienlijk beter, en als Raf er ook nog wat bolts doorjaagt is het gauw met haar gedaan. In een kist achter het standbeeld vindt Raf 2000gp en een amulet. de slang wordt gevild en het is goed eten op een vuurtje van oud en prachtig versierd eiken. Als iedereen er zo'n 4 uur slaap op heeft zitten, Gwenn heeft een alarm gezet, worden ze gewekt door het gebrul van dat zelfde alarm. 2 ogres en 4 mensen stormen de kamer in met knuppels om de vrienden buiten bewust zijn te slaan. Helaas van dat Alarm zullen we maar zeggen wat dat plannetje gaat niet op. En als Gwenn een Charm over de leider gooit is het gevecht snel over. De leider verteld de Helden dat Vestan Ir' Simul hun baas is en hen heeft opgedragen om de party gevangen te nemen.

XP-en
Brian 2586 + 900 = 3486 » UP YOU GO!
Gwenn 3128 + 1070 = 4198
Kratos 4685 + 0 = 4685
Raf 4258 + 1138 = 5396
Sam 2611 + 870 = 3481 » UP YOU GO!
Tank 4523 + 1288 = 5811

Een vermoeiende dag sleept zich voort: 11e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De dieven komen bij. Het is al laat in de middag maar daar merk zo ver beneden natuurlijk weinig van.

De deur wordt door Sam geopend en Tank wandelt naar binnen, na eerst even blik naar binnen geworpen te hebben. Alles lijkt rustig. Wat hij niet weet is dat de twee Grimlocks zich aan beide zijden van de deur hebben verschanst bij al dat lawaai van zonet. Twee bijlen zetten zich vast in zijn onderbuik. Het vrijgekomen bloed doordrenkt zijn toch al vervuilde gewaad op weer een nieuwe plek. Raf laat rauwe arcane krachten los op de beide vechters. Kratos duwt Tank verder naar binnen en hakt een van de monsters in tweeën.

Tank ziet nog drie Grimlocks uit de lappen bende omhoog schieten. Snel en vakkundig worden de wezens omgelegd door Kratos, Tank, Raf en Sam, maar Tank is er beroerd aan toe.

er word zilver en een tweetal attributen gevonden. Daarna gaan de Helden door de opening naar het zuiden. Zonder op vallen te controleren. Vreemd, want als de bijl naar beneden komt en Sam vol treft is iedereen toch verbaasd. Tank legt de twee zware dekplaten van de sarcofagen op de drukplaat en de bijl slaat zich daar in vast. Natuurlijk had de hendel in de muur ook uitkomst kunnen bieden maar dit werkt ook.

De deur in het zuiden van deze nieuwe ruimte is open en wordt dan ook geopend. Sam en Brian gaan naar binnen en ontdekken een diepe, diepe put. Een viertal huiveringwekkende standbeelden en een deur in het oosten. Een voor een druppelen de anderen ook binnen en als Kratos als laatste ook wil gaan wordt hij om zijn nek gegrepen door een tentakel van een Choker. Gwenn en Tank schieten hem te hulp en snel wordt ook dit wezen naar een mooiere wereld gebracht.

Wat voor oord is dit toch?

XP-en
Brian 1576 + 1010 = 2586
Gwenn 1984 + 1144 = 3128 » UP YOU GO!
Kratos 3134 + 1551 = 4685
Raf 3305 + 953 = 4258
Sam 1302 + 1309 = 2611
Tank 3175 + 1348 = 4523

Gevonden voorwerpen Zelf (voor zover je dat al deed) op je sheet bijwerken en opsturen aan moi!

Oh, Wat een prachtige morgen: 11e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De helden staan vroeg op. Schuiven een ontbijtje naar binnen en houden een praatje met de voorman. Deze verwijst hen naar Schacht 3. De minst gebruikte mijn. Ze worden bij de lift afgezet, krijgen nog wat wegwijs mee en een vriendelijke zwaai. Dan gaat het hek dicht en zoeft de lift naar beneden. 10 minuten later stappen ze uit en vervolgen te voet de weg verder de mijn in. Na zo'n half uur komen ze op de aangewezen plek. Dit blijkt echter meer een soort ruïne te zijn dan een mijn. Tank vangt meteen een pijl in nieren en daarmee een nare bloedvlek in zijn kleren. Snel wordt een plan van aanpak opgesteld en niet veel later rolt het hoofd van een gobelin over de vloer. een fontein van zwart bloed spuit over het tune van Tank.

Het onthoofde lijk wordt geplunderd door Raf die ook een potion of invisibility vindt, twee CLW's, een zestal pijlen, een lichte kruisboog (met kapotte snaar) en een amethist (100gp). Tank wordt geheeld met een CLW. Ze vinden een doorgang in de vloer naar een nog lager gedeelte. Angst maakt meester van de Helden. Tank wordt onzichtbaar gemaakt en gaat als eerste poolshoogte nemen maar naast twee lelijke beelden vindt hij niets. De rest volgt en samen pakken ze de meeste zuidelijke oost gang, een gang nar het zuiden. Daar worden ze opgewacht door 2 Grimlocks die hen chargeren. Kratos vangt ze subliem op en legt ze beiden neer. Hoewel Raf een van hen feitelijk al en kenbaar uitgeschakeld had. Jammer dat er nou net weer een boel bloed en gorigheid over Tank moet komen. Ze vinden bij elk van de lijken een fles Alchemisten vuur en Kratos pikt ook een Battle axe op.

verder in het zuiden een Grote kamer met Altaar, Sarcofagen en hele lelijke beelden, Maar ook, oh, nare verrassing 2 Ghouls die over de kisten naar Kratos en Raf springen. Allebei weten ze echter geen doel te treffen en Kratos en Raf maken snel korte metten met het gespuis.

Dan ontwikkelt zich een drama rond een ijzeren deur die op slot zit en waarvan de sleutel maar niet gevonden kan worden. Aangezien de Dieven nog steeds erg verdwaasd zijn is er nog geen oplossing.

Blijven ze staan? Komen de dieven bij? Gaat er geweld gebruikt worden? Of nemen de Helden toch de doorgang naar het Zuiden of de tweede gang naar het Noorden?

Lees volgende keer verder in Helmust Helden, Een Epos.

XP-en
weinig spelers veel verdiensten.
Kratos 1834 + 1300 = 3134 » UP YOU GO!
Raf 2015 + 1290 = 3305 » UP YOU GO!
Tank 1785 + 1390 = 3175 » UP YOU GO!

Een nieuw begin: 10e Zaaimaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Na wat initiële bravoure over de reddingsactie brengen de helden wat verveelde weken door in Helmut. Iedereen heeft zo zijn eigen bezig heden. Op een goede dag komt Vestan Ir' Simul een rijke aristocraat bij de helden aan tafel zitten op het terras van “Annex Eetgelegenheid” Hij verteld dat hij heeft gehoord van moedige daad van Marcellus en dat hij op zoek is naar zulke moedige lieden. Hij heeft wat probleempjes in zijn Zilvermijn bij Zendouros. diefstal, verdwijning van mensen. Niks leuks. Slecht voor zaken en het levert spanning op onder de mijnwerkers. Als de vrienden toezeggen geeft hij hun elk 1000Gp als voorschot en spreekt af dat ze zij zich volgende zullen melden bij zijn mijn. De vrienden schaffen zich allerlei kleinoden en nuttige zaken aan en vertrekken een goede week later richting het Zuiden. Eenmaal voorbij den Haelven kip gaan ze westelijk door het Schrale Bos“ alwaar zij na een klein half uur op een Overval getrakteerd worden. Raf maakt handig gebruik van een 'Obscuring Mist' waardoor de boeven de locatie van de Helden niet meer goed kun zien en dat is waarschijnlijk hun redding. Het regent pijlen maar de meerderheid mist hun doel. Vrijwel ongeschonden en met al hun bezittingen kunnen ze even later hun weg vervolgen. Laat in de middag komen ze aan bij de zilvermijn van Ir' Simul. Ze krijgen een bed toegewezen en de locatie van de kantine wordt al evenmin geheim gehouden. De mijn is een ruige plek. Een echte mannen wereld.

XP-en
Brian 1576 + 0 = 1576
Gwenn 1734 + 250 = 1984
Kratos 1584 + 250 = 1834
Raf 1745 + 270 = 2015
Sam 1102 + 200 = 1302
Tank 1535 + 250 = 1785

Een lange natte week; 7e/14e Okermaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Lange gesprekken met de mite-koning en het lappenvrouwtje levert de party niet veel meer op dan vermoedens. en onverrichte zaken staan ze weer buiten.

Daar gaat de party overleggen over hoe nu verder. Tegen de ochtend valt het besluit op de “sneaky” strategie. Maar eerst moetsen ze meer uitrusten. een lange natte week verder gaan Sam en Gwenn weer binnen om in de zadeltassen te kijken of er iets te vinden is van Julius. Helaas de gedachtelezende mites staan alweer op ze te wachten in de grote ruimte. Het tweetal wordt weer voor de Troon gebracht maar Gwenn weet in een 4-ogen gesprek met het lappenvrouwtje haar te overtuigen van de ellende die er van komt door Julius niet vrij te laten en de macht die ze krijgt als ze het wel doet.

Met Julius trekt de hele party (behalve Kratos, die nog een hut bouwt)terug naar den Haelven Kip.

Hoera's voor de helden, dank je wel's en goud en IOU's voor de party. Een gezellige avond en morgenvroeg weer snel naar Helmut.

XP-en
Brian 826 + 750 = 1576
Gwenn 634 + 1100 = 1734
Kratos 634 + 600 + 250 = 1584
Raf 995 + 750 = 1745
Sam 452 + 650 = 1102
Tank 685 + 850 = 1535

Mag het licht uit. 7e Okermaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Nadat de helden wat schermutselingen rondom de ruïne hebben beleefd vinden ze de ingang naar de kerkers. Daar ontstaat een heuse veldslag met de Mites en Raken ze Gwenn kwijt (of Gwenn de Rest). Terwijl de hoofdgroep, ondanks ware helden acties en voortreffelijke strategieën en gebruik van magie, aan het verliezen is en zich uiteindelijk overgeeft. zit de Bard allang op audiëntie bij de grote koning met rood haar en de kleine Koningin. En wie is dat lappen vrouwtje toch?

XP-en
Brian 200 + 626 = 826
Gwenn 0 + 634 = 634
Kratos 0 + 584 = 584
Raf 400 + 595 = 995
Sam 150 + 302 = 452
Tank 0 + 685 = 685

Een goed begin is het Halve werk. 6e/7e Okermaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

De party vertrekt 's ochtends vroeg in opdracht van Jeemy naar “den Haelven Kip” om daar 5 vaten dure wijn af te leveren. 's avonds komen ze zonder problemen aan. Leveren de vaten af en boeken een slaapplek voor de nacht. Tijd voor vertier. als de laatste klanten vertrokken zijn en het gezelschap nog wat naborrelt met Jochem de Waard, komt er een man binnen strompelen en valt op de grond. Jochem snelt naar hem toe kijkt wie de vreemdeling is. “Marcelus” roept hij. Dan kijkt hij de party aan, zijn gezicht met angst gevuld. Hij leeft, nog net. Hij is letterlijk kapot geslagen en zijn rechterbeen staat in een erg oncomfortabele hoek met zijn lichaam. Brian wil het been van Marcelus weer goed leggen. Marcelus kreunt heftig als de botten in zijn been verdraaien. Hij knippert met zijn ogen en doet ze dan helemaal open. Zijn blik, vertrokken van de pijn, gefixeerd op Raf. Hij strekt zijn hand uit grijpt Raf bij de voorkant van zijn shirt en fluistert tussen zijn stukgeslagen lippen: “Mijn zoon, Ze hebben mijn zoon!” Dan valt hij genadevol bewusteloos terug op de grond. De helden grijpen een toorts en rennen naar buiten… Niemand! Niets meer aan te doen dus. Ze gaan slapen en morgenvroeg verder kijken.

De volgende ochtend is Marcelus weer bij bewustzijn en verteld van de overval door kleine gitzwarte duivels en de ontvoering van Julius, zijn zoon. De helden beloven plechtig dat ze Julius zullen gaan zoeken in het bos.

en daar lopen ze nu. In het bos. Ze hebben de plek van de overval al gevonden. De raaf van Raf heeft zelfs een ruïne gevonden een goede 3 kilometer ten zuiden van deze plek.

tijd om te gaan…

XP-en
Brian 0 + 200 = 200
Gwenn 0 + 0 = 0
Kratos 0 + 0 = 0
Raf 0 + 400 = 400
Sam 0 + 150 = 150

helmut_party.txt · Laatst gewijzigd: 2021/10/08 16:28 door bjorn