Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


loewie_katorze

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
loewie_katorze [2019/05/07 21:08]
bertil [**[LET OP] 20e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes**]
loewie_katorze [2019/05/07 21:44] (huidige)
bertil [** 21e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes**]
Regel 16: Regel 16:
  
 ==== ** 21e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ==== ==== ** 21e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ====
-Na de nachtrust ​gaan we (eindelijk) ​wek ik een ieder weer vrolijk de nieuwe dag in. En gaan we weer op pad. +Na de nachtrust wek ik een ieder weer vrolijk de nieuwe dag in. En gaan we (eindelijk) ​weer op pad. 
  
 Rond de middag komen we aan in een Drellin'​s Ferry. Na het gebruikelijke praatje met de wacht, gaan we verder richting een herberg. Maar eerst gaan Isabeau, Zumzum en ik de spullen verkopen die we van de rovers hebben afgepakt. Na wat rondvragen komen we bij een smitse uit. De dwergen smit biedt ons voor een heel aantal spullen een goede prijs. En een deal is snel gemaakt. Rond de middag komen we aan in een Drellin'​s Ferry. Na het gebruikelijke praatje met de wacht, gaan we verder richting een herberg. Maar eerst gaan Isabeau, Zumzum en ik de spullen verkopen die we van de rovers hebben afgepakt. Na wat rondvragen komen we bij een smitse uit. De dwergen smit biedt ons voor een heel aantal spullen een goede prijs. En een deal is snel gemaakt.
 +
 +Vervolgens doen we nog wat inkopen voor de groep: een magische helingsdrank (CLW) voor eenieder van onze groep. Er is dan nog steeds een flinke som geld over, welke eerlijk verdeeld wordt over de groep: eenieder 125 gp en 7 sp.
 +
 We houden nog enkele chain mails en composiet bogen over. Isabeau heeft een goed idee: we geven ze aan de kapitein van de wacht als gift aan de wacht om ze te helpen om rovers te weerstaan. En dit is natuurlijk ook goed voor onze reputatie bij de wacht. Dat kan nooit kwaad! We houden nog enkele chain mails en composiet bogen over. Isabeau heeft een goed idee: we geven ze aan de kapitein van de wacht als gift aan de wacht om ze te helpen om rovers te weerstaan. En dit is natuurlijk ook goed voor onze reputatie bij de wacht. Dat kan nooit kwaad!
-Na enig zoeken en rondvragen vinden we de wacht in iets van een oude toren, vlakbij de veerboot. De vrouwelijke kapitein van de wacht is ons zeer erkentelijk. Wel vraagt ze ons om zoveel mogelijk stil te houden dat we onderweg overvallen zijn: " dat zou alleen maar paniek opleveren en daar is niemand bij gebaat." ​+Na enig zoeken en rondvragen vinden we de wacht in iets van een oude toren, vlakbij de veerboot. De vrouwelijke kapitein van de wacht is ons zeer erkentelijk. Wel vraagt ze ons om zoveel mogelijk stil te houden dat we onderweg overvallen zijn: "dat zou alleen maar paniek opleveren en daar is niemand bij gebaat." ​We doen een belofte in die richting. 
 + 
 +Tijd om naar de herberg te gaan. Daar treffen we alleen [[ithronel_gillnan|Ith]] aan. Ze verteld dat Eilwynn van de veerman te horen had gekregen dat er een druide cirkel in de buurt zit. Ze wou daar per sé heen, en wou niet wachten op de rest. Toch wat vreemd dat ze zich zo onverantwoordelijk gedraagd. En gister zichzelf ook al bijna doodgevochten! Zou het wel goed gaan met haar? Vanavond toch maar eens vragen. 
 + 
 +We besluiten haar maar op te zoeken voordat ze zich weer in de nesten werkt. Op naar de overkant voor een zilverstuk. Zumzum is af en toe wat afgeleid door de gebouwen waar we langskomen - met name de brouwerij - maar na een wat ruwe aanvaring met een halforc lijkt Zumzum'​s nieuwsgierigheid even getemperd. 
 + 
 +Na korte zoektocht komen we bij een stenen cirkel in het bos uit. Leuk gedaan, maar het nut ontgaat mij. We vinden Eilwynn terug bij een huisje bij de stenen cirkel. Ze doet erg druk en is weinig mededeelzaam. We besluiten maar op haar te wachten bij de cirkel. 
 + 
 +Ik krijg ondertussen een gevoel van haast, dat we onze tijd aan het verdoen zijn. Gister een halve dag gerust, vandaag weer een halve dag waarin er weinig gebeurd. Dat Zumzum en ik langzamer lopen dan de rest helpt ook niet echt. Ik denk dat het een goede besteding van ons verdiende geld zou zijn om rijdieren aan te schaffen. Op zijn minst voor Zumzum en mijzelf, maar beter voor een ieder. Ik neem mij voor om uit te kijken naar een plek waar men rijdieren verkoopt, en vanavond mijn idee maar eens in de groep gooien. 
  
  
loewie_katorze.txt · Laatst gewijzigd: 2019/05/07 21:44 door bertil