Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


loewie_katorze

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
loewie_katorze [2019/05/07 21:44]
bertil [** 21e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes**]
loewie_katorze [2019/07/01 18:41] (huidige)
bertil [** 23e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes**]
Regel 4: Regel 4:
 ==== Charactersheet ==== ==== Charactersheet ====
 {{ ::​loewie_katorze_rev_0.pdf |}} {{ ::​loewie_katorze_rev_0.pdf |}}
 +{{ :​loewie_katorze_lvl_6_ftr_4_-_rog_2_rev_1.pdf |}}
  
 ===== Party ===== ===== Party =====
Regel 14: Regel 15:
  
 ===== Het reisverslag ===== ===== Het reisverslag =====
 +
 +==== ** 23e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ====
 +Heerlijk uitgerust wordt ik deze ochtend wakker. Wrackleknaw is verdwenen, maar hij heeft wel een stoofpotje boven een vuurtje hanen. En bij het vuur liggen 5 flesjes met licht paarse inhoud en een briefje waarop staat: “use them wisely.”
 +
 +
 +De flesjes worden eerlijk verdeeld en na het ontbijt gaan we op weg naar de ruïne van Vraath keep.
 +
 +We benaderen de ruïne van de linkerkant (gezien vanuit de positie als je recht voor de poort staat en naar de poort kijkt). Aan deze zijde zit er een gat in de muur waar we doorheen kunnen. Isabeau gaat eerst scouten. ​
 +
 +Terwijl Isabeau weg is om te scouten, ziet Eilwynn de manticore lui op het dak liggen van de toren. Ik stel Eilwynn gerust dat zolang ze daar ligt, ze ons niet aanvalt. En Eilwynn informeert Isabeau als ze terug komt.
 +
 +
 +Isabeau is vrij snel terug. Ze meldt dat de 4 hobgoblins en mens met stierekop zich nog in dezelfde ruimte bevinden: door het gat in de buitenmuur door, en dan aan de linkerzijde. 2 hobgoblins zitten aan een tafel en 2 slapen. Het stieremens staat wat te flexen in het midden van de ruimte. Aan de achterzijde van de kamer (gezien vanuit onze huidige positie) zit nog een deur. Het plan is dat Isabeau hier samen met Zumzum naar toe sluipt, nadat Zumzum de invisibility op Eilwynn gecast heeft. Eilwynn bereidt zich voor met haar spreuken en gaat daarna zachtjes de kamer in om naar de stieremens te sluipen. Deze valt ze pas aan als ze ziet dat Isabeau de deur opent. Ondertussen nemen It en ik posities in aan weerszijde van het gat in de muur van de kamer met onze bogen in de aanslag.
 +
 +Hoewel Eilwynn niet bepaald zachtjes is - iedereen hoort het gekraak van grind en rommel onder haar bereklauwen - weet ze toch ongemerkt bij de stieremens te komen. En dan gaat ‘t snel: de stieremens wordt in de eerste aanval van Eilwynn geveld, It en ik schieten de ene hobgoblin neer, en Isabeau en Zumzum vellen de andere hobgoblin. Vervolgens wordt er ook snel met de slapende hobgoblins afgerekend. (Niet helemaal mijn stijl, maar we kunnen het nu niet gebruiken dat deze hobgoblins om hulp gaan roepen.)
 +
 +Een prima uitvoering van ons plan! 
 +==== ** 22e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ====
 +Ik ben op tijd wakker, zorg dat mijn kleding weer strak gestreken is. Inmiddels zijn de anderen ook wakker geworden.
 +We ontbijten en pakken onze spullen in. We worden aangenaam verrast als blijkt dat het dorp onze rekening bij de waard al heeft voldaan, en ook bij de veerboot mogen we gratis over.
 +
 +We halen onze rijdieren op. De dames denken dat ze deze gratis krijgen, maar ik ben wel goed maar niet gek. We hebben ieder ruim 125 gp gekregen, dus eenieder kan daar makkelijk 60 gp van inleggen om de groep van rijdieren te voorzien. Eilwynn is nog een beetje obstinaat en gaat zelf lopen met rijdier aan het leidsel.
 +
 +We rijden die ochtend ongestoord richting Vraath keep, en tegen het middag uur komen we bij een moerassig gebied. Het zandpad gaat over in een houten pad op palen. Het pad is glibberig en we besluiten om af te stappen en onze rijdieren aan de leidsels mee te nemen. Eilwynn is dan wat achterop geraakt.
 +
 +Links van het pad zien we een oude kar, misschien wel een postkoets in het moeras. Zumzum, nieuwsgierig als hij is, stuurt zijn Fret richting het wrak. En als deze daar bijna is, komt er ineens een grote draak achtige kop boven het water, en nog een, en nog een: een zeskoppig monsterlijke draak rijst op uit het moeras! ​
 +
 +Het monster heeft duidelijk kwade zin, en valt ons direct aan. Ik heb wel eens gehoord dat zo'n veelkoppig monster een hydra heet, en deze regeneren en hun koppen en nek zo weer aangroeien. Vuur schijnt dat te kunnen stoppen.
 +De anderen beginnen het beest te beschieten, maar met mijn sling zal ik dit beest nauwelijks pijn doen. Dus ik pak een fakkel die uit de rugzak van Isabeau steekt, en steek deze aan (gelukkig brandt het ding met de eerste vonken van mijn vuursteen).
 +
 +Ik hak daarna de kop eraf die mij te pakken had genomen, maar net als ik de fakkel wil pakken, zijn er niet één, maar twee nieuwe koppen gegroeit. ​
 +Godtomme!!!
 +
 +Ik ben er klaar mee. Ik doe een pas achteruit, en als de koppen laag staan spring ik richting de rug van het dier. Door de glibberigheid geen verre sprong, maar ik weet op een nek te landen. En al balancerend sprint ik door naar de rug en plant mijn beide zwaarden diep in het lijf. Dat zal 'm leren! ​
 +
 +Maar eerst leer ik pijn te verdragen als meerdere koppen mij aanvallen. Ik weet enkele aanvallen te ontwijken, en negeer de pijn van de anderen en plant wederom mijn zwaarden diep in de rug en weet zijn ruggegraat te raken:
 +de hydra zakt ineen.
 +
 +//vervolg//
 +
 +Iedereen is behoorlijk gehavend uit de strijd gekomen, maar we staan allemaal nog. Chapeau!
 +
 +Er wordt nog wat gezocht naar schatten of voorwerpen van waarde: er wordt een mithril breast plate gevonden. Erg waardevol, en een bijzonder goed armor.En Mitril maakt het zo licht dat je het amper voelt zitten. Jammer dat het mij niet past. 
 +
 +Na een uurtje reizen komen we in de buurt van Vraath Keep. Ik voel me nog niet best na de slag met de Hydra. Ik vraag Eilwynn of zij mijn wonden kan helen, en dat wil ze doen. 
 +
 +Isabeau heeft ondertussen een steen gezien met de aankondiging van Vraath Keep. Ze doet de suggestie dat er vast wel een sleutel van de keep onder steen zal liggen. Gentlemen (en nieuwsgierig) als ik ben, spring ik van mijn paard en schop de steen om. Helaas...alleen pissebedden.
 +
 +Als even later het kasteel in zicht komt, blijkt een sleutel niet echt meer nodig: het kasteel is een ruine. De deuren liggen eruit.En de muren en torens zijn deels ingestort. ​
 +We vervolgen onze weg richting de poort. Ik zie een skelet van een reus voor de muur liggen. Ik rij mijn paard ernaar toe, maar ik kan er weinig bijzonders aan ontdekken. Dus ik voeg mij bij de anderen.
 +
 +Ik voel me nog steeds niet geweldig na de slag met de hydra en vraag Eilwynn of ze nog wat voor mij kan doen. Gelukkig heeft Eilwynn nog een regeneratie spreuk voor mij.
 +
 +Dan breekt wat tumult los op het plein: Isabeau (die als eerste ging scouten) heeft een pijl op It geschoten (die als 2e was gaan scouten). En zoals Isabeau dat kan, wordt in niet mis te verstane termen duidelijk gemaakt dat dit niet handig is van It.
 +Terwijl ik nog sta te mijmeren dat zoveel lawaai maken ook niet handig is van Isabeau, roept ze luidkeels om mijn hulp. <​zucht>​
 +
 +Ik voel dat de magie van Eilwynn nog steeds aan t werk is, dus ik heb geen haast om naar Isabeau te gaan. Wanneer ik aan kom lopen neemt ze net een healing potion als de deuren met geweld opengeklapt worden tegen Isabeau aan. Twee goblin worg rijders stormen naar buiten en vallen ons aan: ik krijg een flinke beet van t monster!
 +
 +Nu de kans toch al verkeken is dat we het fort voorzichtig kunnen doorzoeken, roep ik luidkeels de anderen om hulp terwijl ik mij met hand en tand verdedig. Ik heb hierdoor wel erg veel moeite om de worgs te raken, en waar blijven de anderen toch? Tot overmaat van ramp wordt Isabeau fors geraakt en gaat neer. Ik wil haar graag helpen, maar ik weet dat ik dit niet alleen redt. Radeloos roep ik nog harder om hulp!
 +
 +Eindelijk beginnen nu de eerste pijlen van It in de worgs te vliegen, en ook zie ik wat magie die waarschijnlijk van Zumzum komt. Ik kan met moeite de worgs en goblins van mijn lijf afhouden, terwijl Isabeau maar ligt te bloeden en ik kan niet helpen! En waar blijft Eilwynn nu?
 +
 +Na nodige moeizame momenten en nog meer pijlen van It gaat de eerste worg neer. Verwoedt vecht ik door tegen de overgebleven worg rijder. De andere goblin neemt It onder vuur (vermoed ik).
 +
 +En na wat een eeuwigheid lijkt, komt Eilwynn in beer vorm de binnenplaats op gestormd en weet met een woeste charge de aangeslagen worg te doden. De goblin die op It aan t vuren was, is dan al de stallen in gevlucht. En de overgebleven goblin volgt hem enkele momenten later. Eilwynn ontfermd zich direct over Isabeau. Gelukkig, ik zie haar weer bijkomen!
 +
 +Maar nu we de overhand hebben, wil ik die vermaledijde goblins niet laten ontsnappen!!! Ik zie een plek in de schuur waar ik enigszins dekking heb, en met een sprint en een flik flak duik ik in de dekking in de schuur. Ik zie echter maar één goblin.
 +Terwijl It wat schijterig naar binnen aan t loeren is, begint Zumzum wat in een vreemde taal (lijkt wel goblin achtig) te roepen. ​
 +
 +Prompt gooit de overgebleven goblin zijn wapen weg en geeft zich over. Shit, nu kan ik geen wraak nemen op de Goblin voor Isabeau.
 +
 +//vervolg//
 +
 +Ik ren naar de goblin en sla 'm bewusteloos met de pommel van mijn zwaarden. Prompt wordt er een pijl op mij geschoten door de laatste Goblin: die hoef ik niet meer te zoeken.
 +Ik chargeer op de laatste goblin en geef 'm zijn verdiende loon.
 +
 +Nu het gevecht voorbij is, doorzoek ik de goblins en neem hun de meest waardevolle bezittingen af:
 +  * 2 x Studded leather armour, Masterwork
 +  * 2 x Scimitar, Masterwork (misschien iets voor onze Druide?)
 +  * 2 x Composite Shortbow, mogelijk met STR bonus [nog te onderzoeken]
 +Ik geef de spullen aan ZumZum om in zijn bag of holding te doen. En ik sleep de bewusteloze goblin naar buiten. Ondertussen is Isabeau weer bijgekomen. Wanneer ik informeer naar haar welzijn, krijg ik een wat nijdig antwoord: ze is weer de oude.
 +
 +We besluiten terug te gaan naar onze paarden en nemen de goblin mee. Na kort overleg gaat Isabeau in haar eentje opnieuw het fort verkennen. De rest gaat naar het bosje recht tegenover de ingang, al is dit niet zo duidelijk met Isabeau gecommuniceerd. Hierdoor duurt het uren voordat ze ons weer gevonden heeft. Haar humeur is hierdoor natuurlijk niet beter op geworden. Ze verteld dat er in het fort nog 4 hobgoblins gezien heeft, met een groot mens met een stierenkop. Verder zag ze nog een owlbear, maar dit is waarschijnlijk opgezet/​standbeeld. Maar het meest verontrustende,​ is dat ze ook nog een manticore heeft gezien: een vliegende leeuw met een mensen hoofd. En dat deze Isabeau ook gezien heeft.
 +
 +Dit is verontrustend nieuws. Onze groep heeft teveel gewonden om verder te gaan, laat staan om deze monsters aan te vallen. Het meest logische is dat wij terug gaan waar we vandaan kwamen en daar een plek zoeken om veilig te overnachten en weer op krachten te komen. Maar de rest wil hier niets van weten. Ze vinden het een afgang om terug te gaan naar het dorp. Ook mijn voorstel om dan naar de druide cirkel te gaan, wordt afgedaan. Hoezeer ik ook beargumenteer dat het niet verstandig is om onbekende gevaren tegemoet te gaan in onze huidige toestand, wil niemand terug. En dan gaat Zumzum de weg op richting een vuurtje dat de havik van onze druide heeft gezien. En iedereen hobbelt erachter aan. 
 +
 +Tja. In mijn eentje terug naar het dorp is ook niet verstandig, dus dan maar er achteraan. ​
 +
 +Bij het vuurtje blijkt een bosreus [forest giant] te zitten. ZumZum weet met zijn ontwapende onschuldigheid de reus vriendelijk te stemmen. De reus heet Wrackleknaw en hij heeft een grote hekel aan de dwergen die in Vraath keep zaten: ze hebben zijn familie bijna uitgemoord. ​
 +Hij nodigt ons uit voor een maal: hij heeft een groot zwijn aan een spit zitten. Na deze maaltijd voel ik me helemaal opgeknapt en zijn mijn wonden zo goed als genezen. Tijd om plannen te maken voor morgen.
 +
 +//vervolg//
 +
 +Het blijkt dat nog dat Wrackleknaw nog een familiewapen mist die bij de slag vorig jaar met de dwergen bij kasteel Vraath verloren is gegaan. Hij zou ons zeer erkentelijk zijn als we het zouden terugbrengen als we het vinden.
 +
 +Dan ontstaat er enige discussie over hoe we het beste het kasteel kunnen benaderenen morgen. Er wordt in ieder geval vastgesteld dat Isabeau de 1e scout is, en It de 2e. Verder is helder dat ik in de fontlinie sta, samen met onze druide in beervorm (mits zij zich heeft kunnen voorbereiden met spreuken. It is reserve vechter: zij is beter met de boog, dus alleen als t echt nodig is.
 +
 +Er wordt gekozen voor een voorzichtige benadering. Onze magier kan 1 persoon voorzien van onzichtbaarheid spreuk, maar hij waarschuwt wel dat deze ophoudt als je aanvalt. Het idee is om eerst te scouten, en als de vijanden nog op dezelfde plek staan, dan gaat 1 vechter onzichtbaar naar binnen, en de rest staat met schietwapens in de schaduw klaar om te schieten zodra de vechter aanvalt. ​
 +
 +Dan is het tijd om te bekijken wat voor mooie dingen we gevonden hebben vandaag. Zumzum leegt zijn magische knapzak en bestudeerd welke items magisch zijn:
 +   * de mithril borstplaat is +1 (Isabeau trekt deze aan)
 +  *  beide  Studded leather armour zijn +1 (Ithronel trekt hier één van aan)
 +De scimitars zijn niet magisch, noch de bogen. Echter er blijkt wel een strength bonus op de bogen te zitten. Isabeau neemt de boog met +1 str bonus, en ik neem de boog met +2 str bonus.
 +
 +De items zijn verdeeld, en wat over is gaat weer de zak in. Tijd om te gaan slapen.
 +
 +
  
 ==== ** 21e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ==== ==== ** 21e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ====
Regel 33: Regel 141:
 Ik krijg ondertussen een gevoel van haast, dat we onze tijd aan het verdoen zijn. Gister een halve dag gerust, vandaag weer een halve dag waarin er weinig gebeurd. Dat Zumzum en ik langzamer lopen dan de rest helpt ook niet echt. Ik denk dat het een goede besteding van ons verdiende geld zou zijn om rijdieren aan te schaffen. Op zijn minst voor Zumzum en mijzelf, maar beter voor een ieder. Ik neem mij voor om uit te kijken naar een plek waar men rijdieren verkoopt, en vanavond mijn idee maar eens in de groep gooien. Ik krijg ondertussen een gevoel van haast, dat we onze tijd aan het verdoen zijn. Gister een halve dag gerust, vandaag weer een halve dag waarin er weinig gebeurd. Dat Zumzum en ik langzamer lopen dan de rest helpt ook niet echt. Ik denk dat het een goede besteding van ons verdiende geld zou zijn om rijdieren aan te schaffen. Op zijn minst voor Zumzum en mijzelf, maar beter voor een ieder. Ik neem mij voor om uit te kijken naar een plek waar men rijdieren verkoopt, en vanavond mijn idee maar eens in de groep gooien.
  
 +//vervolg//
 +
 +Het zit mij mee: onderweg terug naar de veerboot komen we langs een plek waar ze rijdieren verkopen: Sterrel'​s provisioning. Voor een prima prijs van 300 gp weet ik 2 pony's en 3 paarden te kopen compleet met zadels, zadeltassen,​ bits en leidsels. Ik laat de verkoper weten dat ik de volgende ochtend, ongeveer een uur na zonsopgang de paarden kom ophalen en betalen.
 +
 +In mijn nopjes met de goede deal voeg ik mij weer bij de groep en doe hun het voorstel om onze reis vanaf morgen voort te zetten op rijdieren. Voor zowel gemak als snelheid. De meesten zijn wel te porren hiervoor, alleen Eilwynn sputtert nog wat tegen, maar gaat uiteindelijk ook akkoord.
 +
 +Tijdens het avond eten verteld Eilwynn ons nog over Vraath Keep. Dat dit lang een dwergen vesting is geweest van de nobele familie Vraath. De laatste heer Vraath heeft een goed jaar geleden een grote slag geleverd met Reuzen, en na verluid zijn de reuzen bij het kasteel afgeslacht. De karkassen van de Reuzen schijnen nog in grote getalen rondom het de vesting te liggen.
 +Om onduidelijke reden is de vesting daarna verlaten door de laatste lordling vraath en wordt de vesting al een jaar niet meer bewoond. Intrigerend:​ waarom is het verlaten? De slag was toch gewonnen? Eilwynn heeft geen antwoorden.
 +
 +Na het eten zitten we nog rustig een wijntje te drinken als Kapitein Sorana binnenkomt met een wat oudere heer. Ze komen op ons af en Kapitein Sorana stelt ons voor aan townspeaker Noro Winston, en ze vraagt of ze ons even mogen spreken. Natuurlijk kan dat.
 +Het blijkt dat de townspeaker onder de indruk is dat wij de hobgoblin aanval zo gemakkelijk hebben afgeslagen. Het blijkt dat Drellin'​s Ferry meer last heeft van de hobgoblin aanvallen dan de kapitein heeft doen voorkomen. De townspeaker vreest dat de '​downway',​ of oost-west weg zo gevaarlijk wordt, dat er geen handelaar meer overheen durft. En zonder handel kan het dorp niet bestaan.
 +De townspeaker vraagt daarom onze hulp: of wij aan de andere kant van de rivier willen zoeken naar de bron van de aanvallen: een kamp of iets waar de hobgoblins vandaan komen. ​ Wanneer ik doorvraag is het vermoeden dat de hobgoblins uit de Wormsmoke Mountains komen: Daar kwamen ze in verleden ook vandaan. Maar ze zijn nu brutaler, beter georganiseerd en in grotere aantallen dan ooit te voren en de townspeaker vreest dat zonder onze hulp het dorp de strijd zal gaan verliezen. ​
 +Natuurlijk kan ik wil ik wel helpen, maar het is niet alleen mijn beslissing. We overleggen even met zijn vijven en we zijn het er snel over uit dat we deze mensen willen helpen. ​
 +Omdat we toch al op weg zijn naar Vraath keep, beloven we dat we aan de andere kant van de rivier uit te zullen kijken naar roversnesten of kampementen en te zoeken naar aanwijzingen waar mogelijk het hoofdkamp zich kan bevinden. ​
 +De Townspeaker zou erg fijn vinden als wij het hoofdkamp zouden kunnen localiseren. En als dank voor onze bereidheid het dorp te helpen, heeft Norro Winston een geschenk voor ons: de twee kortzwaarden die wij die middag verkocht hadden. Het blijken magische kortzwaarden te zijn. Enigszins beschaamd dat wij dat zelf niet hadden gezien, neem ik volgaarne deze gift aan. Zumzum bevestigd al snel dat de zwaarden inderdaad magisch zijn (+1). Aangezien ik als enige met kortzwaarden vecht, steek ik de wapens bij mij.
 +
 +Kapitein Sorana en Townspeaker Norro Winston wensen ons nog een prettige avond, en wij hun niets minder, en vertrekken weer. Na kort natafelen en onze kroezen leeg gedronken te hebben, gaan we naar bed.
  
  
Regel 59: Regel 184:
 Tijd voor een middagmaal en overleg wat we verder gaan doen. Tijd voor een middagmaal en overleg wat we verder gaan doen.
  
-/+//vervolg//
  
 Na het verzorgen van de (ge)wonden is niemand is meer te porren om verder te gaan. Iedereen wil rust houden. Ik snap het niet: we zijn nog maar een halve dag van onze volgende bestemming. Na het verzorgen van de (ge)wonden is niemand is meer te porren om verder te gaan. Iedereen wil rust houden. Ik snap het niet: we zijn nog maar een halve dag van onze volgende bestemming.
loewie_katorze.1557258297.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/05/07 21:44 door bertil