Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


loewie_katorze

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
loewie_katorze [2019/06/04 22:08]
bertil [** 22e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes**]
loewie_katorze [2019/09/04 21:33] (huidige)
bertil [** 28e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes**]
Regel 4: Regel 4:
 ==== Charactersheet ==== ==== Charactersheet ====
 {{ ::​loewie_katorze_rev_0.pdf |}} {{ ::​loewie_katorze_rev_0.pdf |}}
 +
 {{ :​loewie_katorze_lvl_6_ftr_4_-_rog_2_rev_1.pdf |}} {{ :​loewie_katorze_lvl_6_ftr_4_-_rog_2_rev_1.pdf |}}
  
 +{{ ::​loewie_katorze_lvl_6_ftr_4_-_rog_2_rev_2.pdf |}}
 +
 +{{ ::​loewie_katorze_lvl_7_ftr_4_-_rog_3_rev_0.pdf |}}
 ===== Party ===== ===== Party =====
 Loewie Katorze is een "​chaotic good" halfling Fighter-thief uit de party [[red_hand_of_doom|Red Hand of Doom]] met grootse ambities, soms een grote mond, maar wel met een klein hartje dat op de goede plaats zit. Altijd bereid om een vrouwe in nood te helpen...ook als ze daar niet om gevraagd heeft. Loewie Katorze is een "​chaotic good" halfling Fighter-thief uit de party [[red_hand_of_doom|Red Hand of Doom]] met grootse ambities, soms een grote mond, maar wel met een klein hartje dat op de goede plaats zit. Altijd bereid om een vrouwe in nood te helpen...ook als ze daar niet om gevraagd heeft.
Regel 16: Regel 20:
 ===== Het reisverslag ===== ===== Het reisverslag =====
  
 +==== ** 28e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ====
 +En we zijn op weg: op naar een nieuw avontuur in het spookachtige kasteel van Rhest. We hebben 6 man mee gekregen die de boot voort punteren. Eilwynn weet hun te helpen door enkele uren lang op magische wijze de stroming van de rivier om te draaien en ons voort te stuwen de rivier op. Dit schiet lekker op en 's avonds hebben we al zo'n kleine 20 mijl afgelegd. ​
 +
 +We leggen aan de oostelijke kant van de rivier aan en ik maak de boot vast aan een stevig uitziende boom. Ik wenk [[ithronel_gillnan|Ithronel]] en vraag haar of ze nog sporen ziet hier. Ze vind er weinig. Ik stel voor om even de omgeving te gaan verkennen...en of ik mee mag: ik zal heel zachtjes zijn. Ithronel stemt in, en samen sluipen we door het struikgewas. We vinden niet veel sporen, maar na een kwartiertje pikt Ithronel het spoor op van een ree hinde. Ik stel voor om op jacht te gaan naar deze ree: ik ken nog een heerlijk recept van mijn moeder om ree klaar te maken. Oh, en je kunt er ook heerlijke stoofpot van maken, en spiesjes met ree biefstuk...heeeerlijk..
 +Ik zie een klein glimlachje bij Ithronel en ze stemt in. Oh, goodie! op jacht met Ithronel. Zo zachtjes als ik maar kan sluip ik achter haar aan en na een tijdje hebben we de ree in zicht. Ithronel legt aan, en voor de zekerheid heb ik ook mijn boog gespannen, maar niet nodig natuurlijk: Ithronel velt de ree met een prachtig schot. Joepie!!! REE!
 +Ik negeer de wat stuurse blik van Ithronel op mijn vreugde uitbarsting en haal snel de ree op.
 +
 +Opgetogen kom ik terug bij de boot. Kijk eens wat we hebben: een ree! Dat gaat een lekker maaltje geven! Eilwynn biedt aan om het dier (correct) te villen, wat ik graag aanvaard. In de avond gebeurd er weinig bijzonders. De wachten worden verdeeld (ik heb laatste wacht), ga ik slapen.
 +
 +Ergens in de nacht wordt ik wakker: ik hoor prachtig gezang. Zo mooi, zo zuiver. Zoiets prachtigs heb ik nog nooit gehoord. Ik moet dit gewoon zien, dus ik sta op. Eilwynn heeft het ook gehoord en snelt voor mij uit. Al snel komen we uit bij een 3 tal vrouwelijke creaturen, die de meest fantastisch mooie liederen zingen. Nog nooit zoiets moois gehoord. Gefascineerd sta ik onder de boom te kijken. Af en toe voel ik pijnscheuten door mij heen gaan, wat niets anders kan zijn dan pure extase van deze wonderlijke schoonheid. Niets kan mij weerhoudenn om hier van te genieten. ​
 +
 +En dan wordt het ineens zwart...en ik verlies het gevoel van tijd. 
 +
 +Wanneer ik bijkom zie ik het lieftallige gezicht van Isabeau boven me staan: "daar was je er toch bijna geweest, Loewie"​. Nog wat zwakjes stamel ik een bedankje. Ik mis de prachtige muziek: de vrouwelijke creaturen zijn verdwenen. Ach, wat jammer want wat was het toch mooi!
 +
 +Ik strompel terug naar de boot samen met de anderen. Ik hoor van de anderen dat de vrouwelijke creaturen geprobeerd hebben om ons allemaal te doden, en dat dit bij Ithronel en mij ook bijna gelukt was. Ik bedank nogmaals mijn metgezellen en voel mij wat tekort schieten. Ik neem mij voor om mij niet meer zo gemakkelijk door deze creaturen in de luren te laten leggen! ​
 +En met dit voornemen duik in mijn lekkere bedje in, en val direct in slaap.
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +==== ** 27e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ====
 +Deze dag de familie van de timmerman geholpen met inpakken, en 's avonds maar eens een goed bad genomen: dit zal voorlopig de laatste zijn. 
 +De timmerman heeft de boot prima verbouwd en een mooie plek gemaakt voor ons en onze paarden. Morgen ochtend vertrekken we.
 +
 +En volgens onze berekeningen gaat vandaag het vijandelijke goblin leger op weg naar Drellin'​s Ferry...
 +
 +==== ** 26e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ====
 +Terwijl wij aan het ontbijt zitten, komt er een wat verstofte soldaat binnen met een grote leeuw op haar tenue. Ik hoor dat ze vraagt om een onderhoud met townspeaker Winston. Nieuwsgierig naar wat ze te vertellen heeft, wenk ik haar en biedt haar wat te drinken aan. En  vraag haar naar het nieuws en of dat met goblin aanvallen te maken heeft. Haar naam is Teani Surra en ze blijkt onderdeel te zijn van de Lionsguard van Brindol. ​
 +
 +Haar patrouille is op de weg van Bindol naar Rhest in een hinderlaag gelopen van een tiental hobgoblins en twee Ogres. Ze wist als enige te ontkomen en heeft het haar taak gemaakt om alle dorpen te waarschuwen voor het naderende gevaar. Ook wij vertellen ons haar verhaal en bevestigen haar vermoedens dat er nog veel groter leger aan zit te komen. En dat wij ook een kaart van het aanvalsplan hebben weten te bemachtigen. We geven haar de kopie die Zumzum gemaakt heeft en ze zegt dat Lord Jarmaath - heerser van Brindol - ons zeer dankbaar zal zijn voor dit nieuws en de kaart.
 +
 +Dan komt ook Townspeaker Winston binnen. Hij heeft besloten om te evacueren en de bevolking naar Brindol te evacueren. ​
 +
 +Verstandig besluit.
 +
 +Terwijl de groep nog wat natafelt en zit te bedenken wat we zullen doen, zit Zumzum wat afwezig te lezen in het boekje van Koth. 
 +
 +Dan komt Zumzum met nodige wetenswaardigheden en namen:
 +  *     De baas van Goblins is een Wormlord genaamd Azzar kull
 +  *     De generaal van het leger is Wormlord Hravek Kharn 
 +  *     ​Wormlord Ulwai Stormcaller
 +  *     ​Wormlord Saarvith. Gelegerd in Rhest Keep (ten noorden van Brindol)
 +  *     ​Wormlord Koth, gelegerd in Vraath Keep. Maar die is door ons gedood. ​
 +
 +En verder geeft het boek nog de namen prijs van een aantal draken:
 +  *     ​Abithriax
 +  *     ​Veranthian
 +  *     ​Regiarix
 +  *     ​Ozyrrandion (De groene draak, welke de brug bewaakte...die is niet meer)
 +  *     ​Tyrgarun gezeten in Dauth (ten zuiden van Brindol)
 +
 +Verder wordt nog de naam ' Skather'​ genoemd, maar het is onduidelijk of dit ook een draak is of wat anders.
 +
 +De informatie uit Koth's boek en het verhaal van de soldaat uit Brindol doet ons besluiten om maar eens in Rhest te gaan kijken. Het zou het leger in Brindol helpen als wij de wormlord in Rhest zouden kunnen uitschakelen. De snelste reis is via de rivier. Kapitein Sorrana ​ blijkt ons welwillend om ons een vlot te lenen met enkele dorpelingen om het de rivier op te '​palen':​ we moeten immers stroom opwaarts, dus met palen moet het vlot tegen de stroom in worden geduwd. We geven Sorrana nog de tip dat ze het leger nog kan ophouden als ze de palenbrug door het moeras onklaar maakt: ze vind het een goed idee, en zal er voor zorgen.
 +
 +Maar eerst misschien nog even wat van onze overtollige spullen verkopen. En misschien nog wat inkopen doen...
 +
 +Een deel van de overtollige spullen kan worden verkocht, maar de meeste magische items niet. Desalniettemin krijgt eenieder van de verkochte buit en gevonden geld:
 +  * 1100 sp
 +  * 1191 gp
 +  * 26 pp
 +Op de markt doe ik de nodige inkopen voor onze reis: ik schat dat we voor 10 dagen aan proviant nodig hebben voor Zumzum, Isabeau en ik: de andere twee preferen hun magische maaltijden (ieder zijn ding, zoals mijn vader altijd zei). Het blijkt dat in deze streek veel appels groeien. Ik sla niet alleen appels in, maar ook nodige appel likeur: dat zal vast in de smaak vallen (bij Isabeau).
 +
 +De anderen hebben ondertussen een boot geregeld, maar daar moet nodige aan gebeuren. We kunnen morgen wel een timmerman uit het dorp toegewezen krijgen, als wij het gezin dan helpen met inpakken: geen probleem, ik help ze wel.
 +
 +
 +==== ** 25e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ====
 +In de ochtend komen we aan bij de brug, en die ziet er stevig uit. Met de groene draak fier als een pauw op de zuidwestelijke toren. ​
 +
 +Onze beide magisten hebben een plan om de brug uit te schakelen. Met behulp van magie weet onze druide middels haar havik Squeek de brug te inspecteren en weet ze een zwakke plek te vinden. Dan volgt nog een vliegronde waarbij het haar lukt om met een spreuk - stone shape - de zwakke plek te vergroten, zodat de brug met donderend geraas instort. We zijn allemaal opgetogen dat dit gelukt is, en na een korte vreugde dansje sluipen we zo zacht mogelijk weg richting onze paarden.
 +
 +We zijn nog nauwelijks onderweg of een hellhound sprint ons met de staart tussen de benen voorbij over het pad. Daar hebben we geen last meer van. Dan horen we de draak brullen. De groene draak komt snel dichterbij. We proberen nog zo zachtjes en snel mogelijk te vluchten, maar het beest heeft ons gezien en land brullend en briesend vlak achter ons. 
 +Wegrennen is geen optie meer. 
 +
 +De draak spuugt een grote hoeveelheid zuur en mist ons maar net. Het zuur doet vele bomen (waaronder veel eiken) wegsmelten in een vieze, rokende massa. Onze druide kijkt nijdig om naar de draak. It beseft ook dat terugtrekken niet meer kan, trekt haar boog en vuurt. Ik volg haar voorbeeld en trek mijn zwaarden en draai mij om.
 +
 +De draak is een prachtig creatuur. En hoewel het van dichtbij imposant is, is het niet zo groot dat ik denk dat we dit gevecht niet aankunnen. ​
 +
 +Dus ik bedenk mij geen seconde, trek een sprintje en spring via de knie van de draak zo op zijn rug en plant mij zwaarden diep in zijn rug. Een prachtige aanval van mijzelf, uit het boekje! Ik ben nog  zo onder de indruk van mijzelf dat ik wat laat merk dat de draak opstijgt. Snel probeer ik mijn zwaarden nogmaals in zijn rug te steken, maar dit keer zit het mij niet mee: mijn rechterzwaard ketst af waardoor ik mijn evenwicht verlies en mijn linkerzwaard ook zijn doel mist. Ik glij van de rug van de draak die toch al zo'n 15 a 20 voet boven de grond is. Jaren training nemen het over en soepel weet ik mijn val op te vangen.
 +
 +Ik zie dat It nog meer pijlen de draak in jast, en Zumzum schiet zijn magische ballen erin. De draak zucht het uit van de pijn en maakt snel hoogte. Nog meer pijlen van It volgen de draak en net als ik denk dat de draak ontkomt, laat Zumzum een grote vuurbal ontploffen rondom de draak: een prachtig stukje magie, welke de draak teveel is. Tollende en tuimelend valt de draak naar beneden en stort vlak voor mij neer. Iedereen juicht dat we deze slag gewonnen hebben. Maar dan zie ik Zumzum meewarig kijken naar de draak. Ik geef m een schouderklop en snap m wel een beetje: het is toch wel een prachtig creatuur. Jammer dat we het hebben moeten doden: het viel ons aan, en dan verdedigen wij onszelf.
 +
 +Ik bekijk de draak van dichterbij en ontdek een 6 tal prachtige grote parels in zijn huid die ik er snel met mijn dolk uitwip. Ook vind ik nog een magisch amulet om zijn nek en zitten er (magische) bracers om zijn poten. Ik heb de bracers nauwelijks in mijn hand of Zumzum roept dat hij ze graag wil. Hij heeft ze zeker verdiend, en lachend gooi ik ze naar hem toe. En ik na onderzoek door Zumzum blijkt de amulet een amulet of health +2 te zijn: dit is altijd goed voor een vechter als ik, en na kort overleg met de groep, doe ik het amulet om.
 +
 +We reizen zonder problemen terug naar drellin'​s Ferry waar we in begin van de avond aankomen. Het nieuws dat Zumzum de groene draak heeft gedood is al voor ons uitgesneld. ​
 +
 +We vragen de waard om een onderhoud met Townspeaker Norro Winston. Die blijkt erg druk te zijn: vast bezig met voorbereiden van de evacuatie. Dus we nemen het ervan in de herberg: lekker eten met een goed biertje erbij.
 +
 +Later op de avond komt deheer Winston binnen in gezelschap van Kapitein Sorrana en nog een dame van middelbare leeftijd genaamd Delorah Zann. Ze voegen zich bij ons en ook Kellin de waard schuift aan. Aangezien Zumzum zich in het dorp nogal heeft laten gaan met doomsday achtige uitspraken als: " het einde is nabij, vlucht nu het nog kan", manen  we Zumzum om zich op de vlakte te houden. En af en toe moeten we hem aansporen om nog maar een slokje bier te nemen....
 +
 +Ithronel vertelt wat voor leger ze gezien heeft en ik spoor de notabelen aan om zo snel mogelijk actie te ondernemen om het dorp te evacueren en de burgers in veiligheid te brengen. De waard meent dat er misschien nog wel te onderhandelen valt, en ook Norro neigt hiertoe. De vrouw - een oud avonturierster - deelt mijn mening dat er niet met deze bende valt te onderhandelen. Townspeaker Winston wil er beslist nog een nacht over slapen en wil nu geen beslissing nemen, ondanks dat ik hierop aandring: elke minuut telt om de horde voor te blijven.
 +
 +Er zit niets anders op dan te gaan slapen en de volgende ochtend af te wachten.
 +
 +
 +==== ** 24e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ====
 +
 +We gaan deze ochtend vroeg op weg naar Cinder Hill. Ithronel en Jorr gaan het laatste stukje om het leger te besluipen en te bekijken. Het blijkt een imposant leger, wat vooral uit Hobgoblins bestaat (zo'n 3000), maar ook uit Ogres, Giants, zo'n 100 Goblin Worgriders, en nog een grote rode en blauwe draak. Dat kan Drellin'​s Ferry nooit aan.
 +
 +We gaan terug over het pad naar waar we onze paarden hebben gelaten. Hier neemt de Sergeant van de wacht afscheid van ons en gaat het nieuws brengen aan Drellin'​s Ferry. Wij slaan ons kamp op om de volgende ochtend vroeg naar de brug te gaan.
 +
 +
 +
 +==== ** 23e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ====
 +Heerlijk uitgerust wordt ik deze ochtend wakker. Wrackleknaw is verdwenen, maar hij heeft wel een stoofpotje boven een vuurtje hanen. En bij het vuur liggen 5 flesjes met licht paarse inhoud en een briefje waarop staat: “use them wisely.”
 +
 +
 +De flesjes worden eerlijk verdeeld en na het ontbijt gaan we op weg naar de ruïne van Vraath keep.
 +
 +We benaderen de ruïne van de linkerkant (gezien vanuit de positie als je recht voor de poort staat en naar de poort kijkt). Aan deze zijde zit er een gat in de muur waar we doorheen kunnen. Isabeau gaat eerst scouten. ​
 +
 +Terwijl Isabeau weg is om te scouten, ziet Eilwynn de manticore lui op het dak liggen van de toren. Ik stel Eilwynn gerust dat zolang ze daar ligt, ze ons niet aanvalt. En Eilwynn informeert Isabeau als ze terug komt.
 +
 +
 +Isabeau is vrij snel terug. Ze meldt dat de 4 hobgoblins en mens met stierekop zich nog in dezelfde ruimte bevinden: door het gat in de buitenmuur door, en dan aan de linkerzijde. 2 hobgoblins zitten aan een tafel en 2 slapen. Het stieremens staat wat te flexen in het midden van de ruimte. Aan de achterzijde van de kamer (gezien vanuit onze huidige positie) zit nog een deur. Het plan is dat Isabeau hier samen met Zumzum naar toe sluipt, nadat Zumzum de invisibility op Eilwynn gecast heeft. Eilwynn bereidt zich voor met haar spreuken en gaat daarna zachtjes de kamer in om naar de stieremens te sluipen. Deze valt ze pas aan als ze ziet dat Isabeau de deur opent. Ondertussen nemen It en ik posities in aan weerszijde van het gat in de muur van de kamer met onze bogen in de aanslag.
 +
 +Hoewel Eilwynn niet bepaald zachtjes is - iedereen hoort het gekraak van grind en rommel onder haar bereklauwen - weet ze toch ongemerkt bij de stieremens te komen. En dan gaat ‘t snel: de stieremens wordt in de eerste aanval van Eilwynn geveld, It en ik schieten de ene hobgoblin neer, en Isabeau en Zumzum vellen de andere hobgoblin. Vervolgens wordt er ook snel met de slapende hobgoblins afgerekend. (Niet helemaal mijn stijl, maar we kunnen het nu niet gebruiken dat deze hobgoblins om hulp gaan roepen.)
 +
 +Een prima uitvoering van ons plan! 
 +
 +//vervolg//
 +
 +Ik ben even afgeleid door wat Zumzum in een hoekje aan het doen is, en de laatste tegenstander wordt door onze Elven opgeruimd. Dit blijkt Koth te zijn, de leider van hobgoblin troepen hier Vraath Keep. Koth noemt zichzelf Dragonlord. ​
 +
 +Er wordt veel waardevolle items gevonden. (zie blog [[zumzum|ZumZum]])
 +
 +Ithronel steekt de +1 Frost Bastard sword bij zich, en ik (in overleg) trek ik de gauntlets of Ogre power aan. De rest gaat in de bag of holding (om later uit te zoeken). Ik gooi hier nog mijn slaapspullen bij in (Tent, slaapzak, extra deken), en stop de bag of holding in mijn rugzak. ​
 +
 +De anderen hebben een kaart gevonden van de (hob)goblins. It en Zumzum weten 'm te vertalen en vertellen ons dat het een aanvalsplan is, waarbij een groot leger zich verzamelt bij Cinder Hill. Het oorspronkelijke plan is om op 27e Roggemaand te vertrekken en via Skull Gorge bridge en Vraath Keep (Koth'​s base) op te trekken naar Drellin'​s Ferry.
 +
 +We vermoeden dat door Koth's dood, het leger wel een dag later zal vertrekken (wachtende op nieuws van Koth). Verder zullen de forrest giants onder leiding van Wracklegnaw het leger ook zeker een dag of 2 vertragen op weg naar Drellin'​s Ferry. Als we de kaart bestuderen, dan concluderen we dat het leger nog zeker 3 dagen vertraagd wordt, indien de skull gorge bridge onklaar gemaakt kan worden. ​
 +
 +Maar het is al de 23e. Zelfs met de dag vertraging, zal het leger op de 28e al gaan vertrekken. Er is weinig tijd meer om Drellin'​s Ferry te waarschuwen. Daarom besluiten we om ons op te splitsen. Zumzum en ik gaan naar Drellin'​s Ferry om de mensen te waarschuwen. De anderen gaan naar Skull Gorge Bridge om na te gaan hoe goed deze bewaakt wordt. Het is nu rond de middag. Het is 3 a 4 uur gaans naar zowel het dorp als de brug, dus we spreken vanavond (laat) af in Vraath Keep om onze ervaringen te delen. Zumzum maakt nog even een snelle schets van het aanvalsplan:​ de originele kaart gaat met de anderen mee.
 +
 +Zo gezegd, zo gedaan. ​
 +
 +In het dorp blijkt dat de Sorana en Norro nog niet direct op basis van een kaart en ons verhaal in actie te willen komen. Sorana wil eerst weten hoe groot dat leger is. We zeggen toe om dat uit te gaan zoeken, maar de tijd dringt. Dus om haar snel op de hoogte te brengen, stuurt ze (op ons verzoek) haar sergeant mee. Verder krijgen we nog het adres van Jorr: een lokale ranger die ons zou kunnen helpen om het leger (ongezien) te vinden. ​
 +
 +Wat teleurgesteld in de reactie van Sorana en Norro, vertrekken Zumzum en ik naar Jorr. Hij blijkt 3 joekels van honden te hebben, die mij nog gevaarlijker lijken dan hellhounds. Gelukkig heeft hij ze goed onder controle. Jorr is bereid om ons te helpen, en gaat direct met ons mee.
 +
 +'s Avonds treffen we de anderen weer in Vraath Keep. De brug blijkt toch wel zwaar bewaakt: uitkijk posten op de torens, hellhounds aan beide zijden van de gorge, en dan ook nog een Groene draak op de zuidwestelijke toren!
 +
 +Het gaat niet meevallen om die brug onklaar te maken. Misschien eerst maar de grootte van het leger opnemen? Er loopt een voetpad om de gorge heen. Tijd voor overleg...
 +
 +//vervolg//
 +
 +We besluiten de volgende dag eerst naar het leger te besluipen, en daarna naar de brug te gaan om die onklaar te maken.
 ==== ** 22e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ==== ==== ** 22e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes** ====
 Ik ben op tijd wakker, zorg dat mijn kleding weer strak gestreken is. Inmiddels zijn de anderen ook wakker geworden. Ik ben op tijd wakker, zorg dat mijn kleding weer strak gestreken is. Inmiddels zijn de anderen ook wakker geworden.
Regel 69: Regel 223:
  
 Prompt gooit de overgebleven goblin zijn wapen weg en geeft zich over. Shit, nu kan ik geen wraak nemen op de Goblin voor Isabeau. Prompt gooit de overgebleven goblin zijn wapen weg en geeft zich over. Shit, nu kan ik geen wraak nemen op de Goblin voor Isabeau.
 +
 +//vervolg//
 +
 +Ik ren naar de goblin en sla 'm bewusteloos met de pommel van mijn zwaarden. Prompt wordt er een pijl op mij geschoten door de laatste Goblin: die hoef ik niet meer te zoeken.
 +Ik chargeer op de laatste goblin en geef 'm zijn verdiende loon.
 +
 +Nu het gevecht voorbij is, doorzoek ik de goblins en neem hun de meest waardevolle bezittingen af:
 +  * 2 x Studded leather armour, Masterwork
 +  * 2 x Scimitar, Masterwork (misschien iets voor onze Druide?)
 +  * 2 x Composite Shortbow, masterwork, mogelijk met STR bonus [nog te onderzoeken]
 +Ik geef de spullen aan ZumZum om in zijn bag of holding te doen. En ik sleep de bewusteloze goblin naar buiten. Ondertussen is Isabeau weer bijgekomen. Wanneer ik informeer naar haar welzijn, krijg ik een wat nijdig antwoord: ze is weer de oude.
 +
 +We besluiten terug te gaan naar onze paarden en nemen de goblin mee. Na kort overleg gaat Isabeau in haar eentje opnieuw het fort verkennen. De rest gaat naar het bosje recht tegenover de ingang, al is dit niet zo duidelijk met Isabeau gecommuniceerd. Hierdoor duurt het uren voordat ze ons weer gevonden heeft. Haar humeur is hierdoor natuurlijk niet beter op geworden. Ze verteld dat er in het fort nog 4 hobgoblins gezien heeft, met een groot mens met een stierenkop. Verder zag ze nog een owlbear, maar dit is waarschijnlijk opgezet/​standbeeld. Maar het meest verontrustende,​ is dat ze ook nog een manticore heeft gezien: een vliegende leeuw met een mensen hoofd. En dat deze Isabeau ook gezien heeft.
 +
 +Dit is verontrustend nieuws. Onze groep heeft teveel gewonden om verder te gaan, laat staan om deze monsters aan te vallen. Het meest logische is dat wij terug gaan waar we vandaan kwamen en daar een plek zoeken om veilig te overnachten en weer op krachten te komen. Maar de rest wil hier niets van weten. Ze vinden het een afgang om terug te gaan naar het dorp. Ook mijn voorstel om dan naar de druide cirkel te gaan, wordt afgedaan. Hoezeer ik ook beargumenteer dat het niet verstandig is om onbekende gevaren tegemoet te gaan in onze huidige toestand, wil niemand terug. En dan gaat Zumzum de weg op richting een vuurtje dat de havik van onze druide heeft gezien. En iedereen hobbelt erachter aan. 
 +
 +Tja. In mijn eentje terug naar het dorp is ook niet verstandig, dus dan maar er achteraan. ​
 +
 +Bij het vuurtje blijkt een bosreus [forest giant] te zitten. ZumZum weet met zijn ontwapende onschuldigheid de reus vriendelijk te stemmen. De reus heet Wrackleknaw en hij heeft een grote hekel aan de dwergen die in Vraath keep zaten: ze hebben zijn familie bijna uitgemoord. ​
 +Hij nodigt ons uit voor een maal: hij heeft een groot zwijn aan een spit zitten. Na deze maaltijd voel ik me helemaal opgeknapt en zijn mijn wonden zo goed als genezen. Tijd om plannen te maken voor morgen.
 +
 +//vervolg//
 +
 +Het blijkt dat nog dat Wrackleknaw nog een familiewapen mist die bij de slag vorig jaar met de dwergen bij kasteel Vraath verloren is gegaan. Hij zou ons zeer erkentelijk zijn als we het zouden terugbrengen als we het vinden.
 +
 +Dan ontstaat er enige discussie over hoe we het beste het kasteel kunnen benaderenen morgen. Er wordt in ieder geval vastgesteld dat Isabeau de 1e scout is, en It de 2e. Verder is helder dat ik in de fontlinie sta, samen met onze druide in beervorm (mits zij zich heeft kunnen voorbereiden met spreuken. It is reserve vechter: zij is beter met de boog, dus alleen als t echt nodig is.
 +
 +Er wordt gekozen voor een voorzichtige benadering. Onze magier kan 1 persoon voorzien van onzichtbaarheid spreuk, maar hij waarschuwt wel dat deze ophoudt als je aanvalt. Het idee is om eerst te scouten, en als de vijanden nog op dezelfde plek staan, dan gaat 1 vechter onzichtbaar naar binnen, en de rest staat met schietwapens in de schaduw klaar om te schieten zodra de vechter aanvalt. ​
 +
 +Dan is het tijd om te bekijken wat voor mooie dingen we gevonden hebben vandaag. Zumzum leegt zijn magische knapzak en bestudeerd welke items magisch zijn:
 +   * de mithril borstplaat is +1 (Isabeau trekt deze aan)
 +  *  beide  Studded leather armour zijn +1 (Ithronel trekt hier één van aan)
 +De scimitars zijn niet magisch, noch de bogen. Echter er blijkt wel een strength bonus op de bogen te zitten. Isabeau neemt de boog met +1 str bonus, en ik neem de boog met +2 str bonus.
 +
 +De items zijn verdeeld, en wat over is gaat weer de zak in. Tijd om te gaan slapen.
 +
  
  
loewie_katorze.1559678916.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/06/04 22:08 door bertil