Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


loewie_katorze

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
loewie_katorze [2019/06/04 22:08]
bertil [** 22e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes**]
loewie_katorze [2019/06/18 21:45] (huidige)
bertil [** 22e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes**]
Regel 69: Regel 69:
  
 Prompt gooit de overgebleven goblin zijn wapen weg en geeft zich over. Shit, nu kan ik geen wraak nemen op de Goblin voor Isabeau. Prompt gooit de overgebleven goblin zijn wapen weg en geeft zich over. Shit, nu kan ik geen wraak nemen op de Goblin voor Isabeau.
 +
 +//vervolg//
 +
 +Ik ren naar de goblin en sla 'm bewusteloos met de pommel van mijn zwaarden. Prompt wordt er een pijl op mij geschoten door de laatste Goblin: die hoef ik niet meer te zoeken.
 +Ik chargeer op de laatste goblin en geef 'm zijn verdiende loon.
 +
 +Nu het gevecht voorbij is, doorzoek ik de goblins en neem hun de meest waardevolle bezittingen af:
 +  * 2 x Studded leather armor, Masterwork
 +  * 2 x Scimitar, Masterwork (misschien iets voor onze Druide?)
 +  * 2 x Composite Shortbow, mogelijk met STR bonus [nog te onderzoeken]
 +Ik geef de spullen aan ZumZum om in zijn bag of holding te doen. En ik sleep de bewusteloze goblin naar buiten. Ondertussen is Isabeau weer bijgekomen. Wanneer ik informeer naar haar welzijn, krijg ik een wat nijdig antwoord: ze is weer de oude.
 +
 +We besluiten terug te gaan naar onze paarden en nemen de goblin mee. Na kort overleg gaat Isabeau in haar eentje opnieuw het fort verkennen. De rest gaat naar het bosje recht tegenover de ingang, al is dit niet zo duidelijk met Isabeau gecommuniceerd. Hierdoor duurt het uren voordat ze ons weer gevonden heeft. Haar humeur is hierdoor natuurlijk niet beter op geworden. Ze verteld dat er in het fort nog 4 hobgoblins gezien heeft, met een groot mens met een stierenkop. Verder zag ze nog een owlbear, maar dit is waarschijnlijk opgezet/​standbeeld. Maar het meest verontrustende,​ is dat ze ook nog een manticore heeft gezien: een vliegende leeuw met een mensen hoofd. En dat deze Isabeau ook gezien heeft.
 +
 +Dit is verontrustend nieuws. Onze groep heeft teveel gewonden om verder te gaan, laat staan om deze monsters aan te vallen. Het meest logische is dat wij terug gaan waar we vandaan kwamen en daar een plek zoeken om veilig te overnachten en weer op krachten te komen. Maar de rest wil hier niets van weten. Ze vinden het een afgang om terug te gaan naar het dorp. Ook mijn voorstel om dan naar de druide cirkel te gaan, wordt afgedaan. Hoezeer ik ook beargumenteer dat het niet verstandig is om onbekende gevaren tegemoet te gaan in onze huidige toestand, wil niemand terug. En dan gaat Zumzum de weg op richting een vuurtje dat de havik van onze druide heeft gezien. En iedereen hobbelt erachter aan. 
 +
 +Tja. In mijn eentje terug naar het dorp is ook niet verstandig, dus dan maar er achteraan. ​
 +
 +Bij het vuurtje blijkt een bosreus [forest giant] te zitten. ZumZum weet met zijn ontwapende onschuldigheid de reus vriendelijk te stemmen. De reus heet Wrackleknaw en hij heeft een grote hekel aan de dwergen die in Vraath keep zaten: ze hebben zijn familie bijna uitgemoord. ​
 +Hij nodigt ons uit voor een maal: hij heeft een groot zwijn aan een spit zitten. Na deze maaltijd voel ik me helemaal opgeknapt en zijn mijn wonden zo goed als genezen. Tijd om plannen te maken voor morgen.
 +
 +
 +
 +
  
  
loewie_katorze.1559678916.txt.gz ยท Laatst gewijzigd: 2019/06/04 22:08 door bertil