Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


loewie_katorze

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
loewie_katorze [2019/11/05 20:52]
bertil [5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes]
loewie_katorze [2020/03/09 21:45] (huidige)
bertil [6e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (overleg met Elven)]
Regel 16: Regel 16:
  
  
-De Party wordt geleid door// [[Bart]]//. Loewie reist samen met [[zumzum|Zumzum]] <​sup>//​([[Bjorn|Bjorn]])//</​sup>,​ [[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ <​sup>//​([[chiquita|Chiquita]])//</​sup>,​ [[Eilwynn|Eilwynn]] <​sup>//​([[jasper|Jasper]])//</​sup>​ en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] <​sup>//​([[simon|Simon]])//</​sup>​.+De Party wordt geleid door// [[Bart]]//. Loewie reist samen met [[zumzum|Zumzum]] <​sup>//​([[Bjorn|Bjorn]])//</​sup>,​ [[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ <​sup>//​([[chiquita|Chiquita]])//</​sup>,​ [[Eilwynn|Eilwynn]] ​/ Gulran Strongale ​<​sup>//​([[jasper|Jasper]])//</​sup>​ en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] <​sup>//​([[simon|Simon]])//</​sup>​.
  
 ===== Het reisverslag ===== ===== Het reisverslag =====
  
 +==== 6e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (overleg met Elven)====
 +Gulran en Ithronel blijven aan de rand van het dorp wachten. Zumzum en Isabeau gaan naar de markt.
 +
 +Na enig overleg en wachten, wordt ik uitgenodigd om met Elven leider Sellyria Starsinger [druide] te praten. Ik besluit om maar eerlijk ons hele verhaal op tafel te gooien. Ik vertel van onze gevenchten en dat wij de phylactery van de Ghostlord hebben buitgemaakt. Sellyria is wat ontstemd hierover, omdat het haar dorp in de oorlog betrekt. Ik geef aan dat dit niet onze intentie was.
 +
 +Als ik vervolgens over ons voornemen begin om de phylactery te gebruiken om met de Ghostlord te onderhandelen,​ wordt eerst de rest van de elven raad erbij gehaald:
 +Trellara Nightshadow [Bard] (zus van de dode elf bij Rhest), Killiar Arrowswift [Ranger] (Battle Hunter leader/​captian of the guard),en Illian Snowmantle [Cleric] (de hoge priester).
 +
 +Ik leg doe mijn hele verhaal nog een keer. En ik vraag aan de elvenraad of zij bereid zijn om ons te helpen in onze queeste: een verzwakt leger is ook in hun belang. Ik vraag ze of zij bereid zijn om ons heen en weer te brengen naar de Ghostlordmet hun reuze uilen, en elke andere ondersteuning die zij ons zouden kunnen bieden. Waarbij ik denk aan magische bescherming tegen de aanvallen van ondoden e.d. 
 +
 +De priester is van mening dat wij eerst de phylactery moeten vernietigen,​ voordat we deze aan de Ghostlord teruggeven. Ik ben daar wat voorzichtig in, en vrees onze onderhandelingspositie daarmee weg te geven. Ook zou de Ghostlord direct ons verdenken dat wij de phylactery kapot hebben gemaakt. En ik wil geen gevecht met de Ghostlord. Hierop zegt de priester dat zij wel voor ons de phylactery wil kapot maken. Dan kunnen wij tegen de Ghostlord zeggen dat we de phylactery zo gevonden hebben. Interesant voorstel, maar dat wil ik wel met de groep overleggen. De elven willen zelf ook overleggen, dus verlaat ik de tent/woning van Sellaryria. ​
 +Niet veel later wordt ik weer naar binnen geroepen. En worden ook mijn vrienden opgehaald, zodat een ieder het besluit van de Elven kan horen.
 +
 +//wordt vervolgd//
 +
 +==== 5e & 6e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (samenvatting)====
 +Nadat de wachters in de toren zijn uitgeschakeld,​ vind er een discussie plaats. Terwijl er nog overlegd wordt, gaan Eilwynn en Isabeau er al vandoor midden in de nacht. We kunnen ze niet zien of horen, dus moeten we op hun wachten. ​
 +De volgende ochtend zijn ze nog niet terug en vrezen we het ergste. Zonder hun zien wij de opdracht niet meer zitten, dus gaan wij naar het Elven dorp terug en doen we verslag. We besluiten naar de wegversperring op de weg tussen Brindol en Rhest te gaan om die kapot te maken. Hiertoe slaan we nog wat extra olie in.
 +
 +De elven zijn zo aardig om ons weg te brengen tot in de buurt van de wegversperring. Met wat magie en olie staat de wegversperring snel in de brand. Als we ons werk van dichterbij gaan bekijken, komen we zowaar Eilwynn en Isabeau weer tegen. Onze blijdschap is groot enonze groep is weer herenigd.
 +Isabeau heeft nodige buitgemaakt uit de kist van de wormlord. Hieruit maken we op dat er in de drakenschat in Rhest nog een phylactery ligt van de Ghostlord. Ook weet Zumzum uit zijn boeken te vertellen dat deze Ghostlord geen aardige druide was die een geest is geworden, maar een kwaadaardige Lich. En de drakenbende gebruikt dus de phylactery van de Ghostlord om de Ghostlord en zijn bende ondoden voor hun te laten vechten.
 +
 +Dus we gaan terug naar Rhest. Het wordt een zwaar gevecht tegen de Ogres en het drakenmonster. Helaas wordt Eilwynn door het gespuis gedood. We vinden wel de schat van de draak:
 +  * +2 full plate armor 
 +  * +2 periapt of wisdom (Gulran)
 +  * +2 silvered heavy mace (Gulran)
 +  * Horn of Fog (Isabeau)
 +  * Ghost lord phylactery (Loewie)
 +Geld en juwelen:
 +  * 8800 sp 
 +  * 2300 gp
 +  * 130 pp
 +  * Golden necklace (waarde: 800 gp)
 +  * 11x small gemstones (waarde: 300 gp/stuk)
 +We cremeren Eilwynn bij de resten van de wegversperring. Hier komt een dwerg op ons af. Hij is een Cleric genaamd Gulran Strongale. Hij wil zich graag bij ons voegen.
 +We kunnen wel versterking gebruiken, en hij lijkt ons niet al te kwaad (en hij heeft bier bij zich), dus geven we hem het voordeel van de twijfel. We verdelen ook de buit van de draak (zie lijst hierboven) en de eigendommen van Eilwynn: de ring of protection gaat naar Isabeau. De rest van Eilwynn'​s spullen gaan de bag of holding in.
 +
 +We overleggen waar we heen moeten. We willen wel de Ghostlord gaan proberen te overreden om zich niet meer bij het leger van de drakenmeesters aan te sluiten. Volgens onze schatting is het leger nu ongeveer bij de ruine van Vraath keep. Aangezien Ithronel geen ghostlord heeft gezien bij het leger, zal de ghostlord zich later bij hun voegen. Dus we denken dat de Ghostlord nu nog in zijn lair is, of onderweg van zijn lair naar het leger. ​
 +
 +We hebben dus snel vervoer nodig richting de lair van de Ghostlord. In ieder geval paarden. Maar misschien willen de Elven ons ook wel (heen en weer) brengen met hun grote uilen. Dat zou ons veel tijd schelen. Dus gaan we naar de Elven om vervoer te regelen.
 ==== 5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes ==== ==== 5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes ====
 De volgende ochtend voel ik me een stuk beter. Van de Elfen mogen we wat kleine bootjes lenen die wat minder opvallend zijn, en wij dus meer kans hebben om onopgemerkt in de buurt van Rhest Keep te komen. Erg vriendelijk van hun. Ik koop van de elfden nog wat rations voor onze reis naar Rhest Keep. Ook [[zumzum|Zumzum]] doet nog wat inkopen. ​ De volgende ochtend voel ik me een stuk beter. Van de Elfen mogen we wat kleine bootjes lenen die wat minder opvallend zijn, en wij dus meer kans hebben om onopgemerkt in de buurt van Rhest Keep te komen. Erg vriendelijk van hun. Ik koop van de elfden nog wat rations voor onze reis naar Rhest Keep. Ook [[zumzum|Zumzum]] doet nog wat inkopen. ​
Regel 68: Regel 108:
   - Noordelijke kamer //[3F op "Rhest Town Hall" kaart]//: Hierin zie ik geen levende wezens. Wel enkele opgezette dieren (Leopard, wild zwijn en Krokodil). Verder ligt er op een tafel een vleermuis achtige die duidelijk wordt opgezet. Opvallend is het grote wandtapijt met afbeelding van een 5 koppige draak. Bijzonder, mij zegt t even niets, maar ik vermoed dat dit waarschijnlijk de kamer van de wormlord is. Verder staat er nog een metalen kist onder de tafel en zie ik nog een standaard voor een (gedomesticeerde) roofvogel. En er liggen nog wat goed geprepareerde dierenhuiden.   - Noordelijke kamer //[3F op "Rhest Town Hall" kaart]//: Hierin zie ik geen levende wezens. Wel enkele opgezette dieren (Leopard, wild zwijn en Krokodil). Verder ligt er op een tafel een vleermuis achtige die duidelijk wordt opgezet. Opvallend is het grote wandtapijt met afbeelding van een 5 koppige draak. Bijzonder, mij zegt t even niets, maar ik vermoed dat dit waarschijnlijk de kamer van de wormlord is. Verder staat er nog een metalen kist onder de tafel en zie ik nog een standaard voor een (gedomesticeerde) roofvogel. En er liggen nog wat goed geprepareerde dierenhuiden.
   - Oostelijke kamer //[3G op "Rhest Town Hall" kaart]//: deze kamer is verlaten. Het is duidelijk dat dit vroeger een bibliotheek is geweest. Maar de boekenschappen zijn ingestort en de boeken nagenoeg verdwenen. Ook zit er een groot gat in de vloer.   - Oostelijke kamer //[3G op "Rhest Town Hall" kaart]//: deze kamer is verlaten. Het is duidelijk dat dit vroeger een bibliotheek is geweest. Maar de boekenschappen zijn ingestort en de boeken nagenoeg verdwenen. Ook zit er een groot gat in de vloer.
-  - Het dak //[3A op "Rhest Town Hall" kaart]//: [Nog te doen]+  - Het dak //[3A op "Rhest Town Hall" kaart]//: ​Het dak wordt bewaakt door 6 Ogres. En 2 daarvan maken regelmatig een ronde op de houten omloop //[3B op "Rhest Town Hall" kaart]//.  
 + 
 +Net als we het dak willen bekijken //[3A op "Rhest Town Hall" kaart]//, komen er twee Ogres van boven de trap af gelopen. Isabeau weet zich direct te verstoppen: op het moment dat ik mij omdraai om weg te lopen zie ik haar al niet meer. Ik spring het hoekje om richting de bibliotheek (of wat ervan over is), maar zie Isabeau niet meer. Bij gebrek aan schuilplaats,​ glij ik maar snel het water in en verstop mij zo goed als het kan onder het vlonder. Geen moment te vroeg: nauwelijks lig ik in het water of twee ogres komen de hoek om. Ze praten wat (in een voor mij onverstaanbaar taaltje) en loeren wat om zich heen: het klassieke beeld van twee bewakers die hun ronde maken en geen tegenstand verwachten. 
 + 
 +Als de Ogres weg zijn, zwem ik onder het vlonder door naar waar ik Isabeau voor het laatst heb gezien: ik vermoed dat zij zich daar schuil houdt. Als ik er ben zie ik haar niet, maar enkele tellen later plonst ze zachtjes naast mij het water in. Ze vertelt mij dat er boven op het gebouw nog 4 Ogres op wacht staan. Dus met de twee die op ronde zijn in totaal 6 Ogres. Da's geen makkelijke klus.  
 + 
 +Hoewel we al lang nat en koud zijn, besluiten we voor de zekerheid ook maar de klokkentoren te bekijken. Daar treffen we het volgende aan: 
 +  * Op de begane grond zien we 7 bedden en bij elk bed staat een rugzak. In twee bedden liggen slapende Hobgoblin wachten.  
 +  * Er zijn beneden nog twee Hobgoblin wachters wakker: één is er aan het lezen en de ander zit op zijn bed te niksen. 
 +  * We zien nog een ladder naar de volgende verdieping boven. 
 +  * We nemen aan dat boven de nog 3 wachters zijn. 
 + 
 +Isabeau en ik gaan terug naar de anderen en brengen verslag uit. Een overleg volgt wat te doen. Iedereen is bang dat de wachters in de toren de draak kan oproepen met de bel. Dus het lijkt ons het beste om deze als eerste uit te schakelen, op dezelfde wijze als dat we dat in vraath keep hebben gedaan: gecoordineerde aanval. Wakkeren eerst, daarna gezamelijk de slapende. 
 +Zo gezegd, zo gedaan. 
 +Althans: de wakkere zijn uitgeschakeld voordat ze iets kunnen zeggen, maar dan stormt Eilwynn te vroeg naar binnen. En ze concentreert zich niet op één, maar verdeeld ook nog eens haar aanvallen op beide slapende wachten. Dubbele kans dat ze wakker worden. 
 + 
 +Kwalitatief Uitermate Teleurstellend! 
 + 
 +De rest doet nog hun best om met boogvuur en magie de twee uit te schakelen. Eentje gaat neer, maar net voordat ik mijn pijlen kan afvuren, roept de tweede "​Alarm!"​
  
 +Kwalitatief Uitermate Teleurstellend!
  
 +Dan ren ik ook naar binnen, laat mij boog vallen, trek mijn zwaarden en leg de tweede het zwijgen op. Maar dan klinkt van boven al de alarmbel. Ik sprint de trap op om te proberen de klokkenluider zo snel mogelijk het zwijgen op te leggen.
  
 ==== 29e Roggemaand tot en met 4e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes ==== ==== 29e Roggemaand tot en met 4e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes ====
loewie_katorze.1572983550.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/11/05 20:52 door bertil