Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


loewie_katorze

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
loewie_katorze [2019/11/05 20:52]
bertil [5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes]
loewie_katorze [2019/11/18 21:25] (huidige)
bertil [5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes]
Regel 68: Regel 68:
   - Noordelijke kamer //[3F op "Rhest Town Hall" kaart]//: Hierin zie ik geen levende wezens. Wel enkele opgezette dieren (Leopard, wild zwijn en Krokodil). Verder ligt er op een tafel een vleermuis achtige die duidelijk wordt opgezet. Opvallend is het grote wandtapijt met afbeelding van een 5 koppige draak. Bijzonder, mij zegt t even niets, maar ik vermoed dat dit waarschijnlijk de kamer van de wormlord is. Verder staat er nog een metalen kist onder de tafel en zie ik nog een standaard voor een (gedomesticeerde) roofvogel. En er liggen nog wat goed geprepareerde dierenhuiden.   - Noordelijke kamer //[3F op "Rhest Town Hall" kaart]//: Hierin zie ik geen levende wezens. Wel enkele opgezette dieren (Leopard, wild zwijn en Krokodil). Verder ligt er op een tafel een vleermuis achtige die duidelijk wordt opgezet. Opvallend is het grote wandtapijt met afbeelding van een 5 koppige draak. Bijzonder, mij zegt t even niets, maar ik vermoed dat dit waarschijnlijk de kamer van de wormlord is. Verder staat er nog een metalen kist onder de tafel en zie ik nog een standaard voor een (gedomesticeerde) roofvogel. En er liggen nog wat goed geprepareerde dierenhuiden.
   - Oostelijke kamer //[3G op "Rhest Town Hall" kaart]//: deze kamer is verlaten. Het is duidelijk dat dit vroeger een bibliotheek is geweest. Maar de boekenschappen zijn ingestort en de boeken nagenoeg verdwenen. Ook zit er een groot gat in de vloer.   - Oostelijke kamer //[3G op "Rhest Town Hall" kaart]//: deze kamer is verlaten. Het is duidelijk dat dit vroeger een bibliotheek is geweest. Maar de boekenschappen zijn ingestort en de boeken nagenoeg verdwenen. Ook zit er een groot gat in de vloer.
-  - Het dak //[3A op "Rhest Town Hall" kaart]//: [Nog te doen]+  - Het dak //[3A op "Rhest Town Hall" kaart]//: ​Het dak wordt bewaakt door 6 Ogres. En 2 daarvan maken regelmatig een ronde op de houten omloop //[3B op "Rhest Town Hall" kaart]//. 
  
 +Net als we het dak willen bekijken //[3A op "Rhest Town Hall" kaart]//, komen er twee Ogres van boven de trap af gelopen. Isabeau weet zich direct te verstoppen: op het moment dat ik mij omdraai om weg te lopen zie ik haar al niet meer. Ik spring het hoekje om richting de bibliotheek (of wat ervan over is), maar zie Isabeau niet meer. Bij gebrek aan schuilplaats,​ glij ik maar snel het water in en verstop mij zo goed als het kan onder het vlonder. Geen moment te vroeg: nauwelijks lig ik in het water of twee ogres komen de hoek om. Ze praten wat (in een voor mij onverstaanbaar taaltje) en loeren wat om zich heen: het klassieke beeld van twee bewakers die hun ronde maken en geen tegenstand verwachten.
  
 +Als de Ogres weg zijn, zwem ik onder het vlonder door naar waar ik Isabeau voor het laatst heb gezien: ik vermoed dat zij zich daar schuil houdt. Als ik er ben zie ik haar niet, maar enkele tellen later plonst ze zachtjes naast mij het water in. Ze vertelt mij dat er boven op het gebouw nog 4 Ogres op wacht staan. Dus met de twee die op ronde zijn in totaal 6 Ogres. Da's geen makkelijke klus. 
 +
 +Hoewel we al lang nat en koud zijn, besluiten we voor de zekerheid ook maar de klokkentoren te bekijken. Daar treffen we het volgende aan:
 +  * Op de begane grond zien we 7 bedden en bij elk bed staat een rugzak. In twee bedden liggen slapende Hobgoblin wachten. ​
 +  * Er zijn beneden nog twee Hobgoblin wachters wakker: één is er aan het lezen en de ander zit op zijn bed te niksen.
 +  * We zien nog een ladder naar de volgende verdieping boven.
 +  * We nemen aan dat boven de nog 3 wachters zijn.
 +
 +Isabeau en ik gaan terug naar de anderen en brengen verslag uit. Een overleg volgt wat te doen. Iedereen is bang dat de wachters in de toren de draak kan oproepen met de bel. Dus het lijkt ons het beste om deze als eerste uit te schakelen, op dezelfde wijze als dat we dat in vraath keep hebben gedaan: gecoordineerde aanval. Wakkeren eerst, daarna gezamelijk de slapende.
 +Zo gezegd, zo gedaan.
 +Althans: de wakkere zijn uitgeschakeld voordat ze iets kunnen zeggen, maar dan stormt Eilwynn te vroeg naar binnen. En ze concentreert zich niet op één, maar verdeeld ook nog eens haar aanvallen op beide slapende wachten. Dubbele kans dat ze wakker worden.
 +
 +Kwalitatief Uitermate Teleurstellend!
 +
 +De rest doet nog hun best om met boogvuur en magie de twee uit te schakelen. Eentje gaat neer, maar net voordat ik mijn pijlen kan afvuren, roept de tweede "​Alarm!"​
 +
 +Kwalitatief Uitermate Teleurstellend!
 +
 +Dan ren ik ook naar binnen, laat mij boog vallen, trek mijn zwaarden en leg de tweede het zwijgen op. Maar dan klinkt van boven al de alarmbel. Ik sprint de trap op om te proberen de klokkenluider zo snel mogelijk het zwijgen op te leggen.
  
 ==== 29e Roggemaand tot en met 4e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes ==== ==== 29e Roggemaand tot en met 4e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes ====
loewie_katorze.txt · Laatst gewijzigd: 2019/11/18 21:25 door bertil