Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


lozser

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Volgende revisie
Vorige revisie
lozser [2011/05/11 15:37]
simon aangemaakt
lozser [2011/05/11 00:00] (huidige)
Regel 1: Regel 1:
-====== ​LOSZER ​======+====== ​LOZSER ​======
 ===== (DE HALFLING HOOFDSTAD) ===== ===== (DE HALFLING HOOFDSTAD) =====
  
  
 Kleine Stad: Conventioneel;​ AL GG; 48,000 gp limiet; Activa 332,250 gp; Populatie 4,523; Mixed (82% halfling; 5% mens; 3% dwerg; 3% wood elf; 2% gnome; 5% anders.). Kleine Stad: Conventioneel;​ AL GG; 48,000 gp limiet; Activa 332,250 gp; Populatie 4,523; Mixed (82% halfling; 5% mens; 3% dwerg; 3% wood elf; 2% gnome; 5% anders.).
-Loszer ​is opgericht door de beroemde halfling reizigers "[[De orde van de vluchtende kip|De orde van de vluchtende kip]]" zo'n 400 jaar geleden. Het ligt in beemd in het dichte bos van Wammen Woud, in een vork van twee rivieren die hun bron vinden in de Eagle'​s bergrug, de Coldwater en Cedar Creek.+Lozser ​is opgericht door de beroemde halfling reizigers "[[De orde van de vluchtende kip|De orde van de vluchtende kip]]" zo'n 400 jaar geleden. Het ligt in beemd in het dichte bos van Wammen Woud, in een vork van twee rivieren die hun bron vinden in de Eagle'​s bergrug, de Coldwater en Cedar Creek.
 Het is een gemoedelijke en vredige plek. Open voor iedereen om te bezoeken of veroveren. Dit dorp vertouwt op zijn onzichtbaarheid. Het is zo moeilijk te vinden in het bos dat andere grotere landen de neiging hebben het bestaan ervan te vergeten Het is een gemoedelijke en vredige plek. Open voor iedereen om te bezoeken of veroveren. Dit dorp vertouwt op zijn onzichtbaarheid. Het is zo moeilijk te vinden in het bos dat andere grotere landen de neiging hebben het bestaan ervan te vergeten
-De Stad is de onofficiële hoofdstad van de Halfling wereld in het westen van [[hybor|Hybor]] en het is de grootste nog steeds door halflingen geregeerd. De heersende klasse van dit kleine stadje is een selectie van gekozen burgers. Zij vormen een heersend tribunaal. ​Loszer ​heeft enkele edelen, maar deze liggen altijd overhoop met de de "​normale"​ halflingen dat er van hen niet veel verwacht hoeft te worden. Adelheid in Halflingen is constant geharrewar, en het produceren van geldige papieren om de afkomst aan te geven wordt gezien als een boel moeite voor de konijnen.+De Stad is de onofficiële hoofdstad van de Halfling wereld in het westen van [[hybor|Hybor]] en het is de grootste nog steeds door halflingen geregeerd. De heersende klasse van dit kleine stadje is een selectie van gekozen burgers. Zij vormen een heersend tribunaal. ​Lozser ​heeft enkele edelen, maar deze liggen altijd overhoop met de de "​normale"​ halflingen dat er van hen niet veel verwacht hoeft te worden. Adelheid in Halflingen is constant geharrewar, en het produceren van geldige papieren om de afkomst aan te geven wordt gezien als een boel moeite voor de konijnen.
  
 ==== ARCHITECTUUR ==== ==== ARCHITECTUUR ====
  
-Het kleine plaatsje ​Loszer ​is grotendeels ondergronds. Als je een overzicht zou willen hebben zou je alleen de gebouwen zien die niet door halflingen gemaakt zijn, zoals de molen (mensen), de werkplaats (gnomen) en de ovens (dwergen). De rest van het gebouwen is overdekt met heuvels. Uit die heuvels ontspruiten dan weer de vele schoorstenen,​ kleine ronde ramen en ronde deuren.+Het kleine plaatsje ​Lozser ​is grotendeels ondergronds. Als je een overzicht zou willen hebben zou je alleen de gebouwen zien die niet door halflingen gemaakt zijn, zoals de molen (mensen), de werkplaats (gnomen) en de ovens (dwergen). De rest van het gebouwen is overdekt met heuvels. Uit die heuvels ontspruiten dan weer de vele schoorstenen,​ kleine ronde ramen en ronde deuren.
 Deze heuvel-gebouwen zijn verdeeld in luxueus, gewoon en krotten. Een luxueus hol kan bestaan uit tientallen kamers, terwijl een krot-heuvel meestal maar twee of drie kamers heeft. Deze heuvel-gebouwen zijn verdeeld in luxueus, gewoon en krotten. Een luxueus hol kan bestaan uit tientallen kamers, terwijl een krot-heuvel meestal maar twee of drie kamers heeft.
  
Regel 20: Regel 20:
 === Loszer Legenda === === Loszer Legenda ===
  
-De locaties op de kaart van Loszer ​indiceren verschillende buurten van de stad. Voor een bredere uitleg van deze begrippen, //zie "City Districts"​ beginnend op pagina 34 van Cs.// Muren en poorten worden besproken onder Ligging.+De locaties op de kaart van Lozser ​indiceren verschillende buurten van de stad. Voor een bredere uitleg van deze begrippen, //zie "City Districts"​ beginnend op pagina 34 van Cs.// Muren en poorten worden besproken onder Ligging.
  
      - 1. pakhuizen buurt      - 1. pakhuizen buurt
      - 2. achterbuurt      - 2. achterbuurt
-     - 3. kroegenbuurt+     - 3. kroegen buurt
      - 4. karavaan plaats      - 4. karavaan plaats
      - 5. marktplaats      - 5. marktplaats
Regel 34: Regel 34:
 ==== PERSONA ==== ==== PERSONA ====
  
-De inwoners van Loszer ​zijn (voornamelijk)gezagsgetrouw en ietwat luie mensen. Ze houden hun oren open voor elke roddel over beschikbaar eten, schatten en zaken die gratis zijn. Zoals te verwachten is het hoofdproduct van Loszer ​voedsel en ongeveer 80% is voor eigen gebruik. +De inwoners van Lozser ​zijn (voornamelijk)gezagsgetrouw en ietwat luie mensen. Ze houden hun oren open voor elke roddel over beschikbaar eten, schatten en zaken die gratis zijn. Zoals te verwachten is het hoofdproduct van Lozer voedsel en ongeveer 80% is voor eigen gebruik. 
-Comfort is de tweede naam voor menig halfling en hij zou zijn gehele fortuin spenderen om het te hebben. Regelmatig verhuren ze zichzelf om op avontuur te gaan om zichzelf te verrijken met spullen die hun leven stralender maken (en dat van de buurman meer in de schaduw zet). Het gemiddelde leven van een halfling in Loszer ​gaat verloren in geruzie en vergaring. +Comfort is de tweede naam voor menig halfling en hij zou zijn gehele fortuin spenderen om het te hebben. Regelmatig verhuren ze zichzelf om op avontuur te gaan om zichzelf te verrijken met spullen die hun leven stralender maken (en dat van de buurman meer in de schaduw zet). Het gemiddelde leven van een halfling in Lozser ​gaat verloren in geruzie en vergaring. 
-Ondanks dat Loszer ​gemakkelijk onder de voet gelopen kan worden door welk leger dan ook. Zullen de halflingen, ondanks hun zwakke militaire inzicht, hun eigendommen niet gemakkelijk opgeven. Eerst zullen zij rennen voor hun leven, elk gevecht vermijdend, om daarna voorzichtig terug te keren (b.v. 's nachts) om hun spulletjes op te halen en hun vijanden in hun slaap of dronkenschap te overmeesteren. Dit kunnen ze jaren volhouden.+Ondanks dat Lozser ​gemakkelijk onder de voet gelopen kan worden door welk leger dan ook. Zullen de halflingen, ondanks hun zwakke militaire inzicht, hun eigendommen niet gemakkelijk opgeven. Eerst zullen zij rennen voor hun leven, elk gevecht vermijdend, om daarna voorzichtig terug te keren (b.v. 's nachts) om hun spulletjes op te halen en hun vijanden in hun slaap of dronkenschap te overmeesteren. Dit kunnen ze jaren volhouden.
  
lozser.txt · Laatst gewijzigd: 2011/05/11 00:00 (Externe bewerking)