Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


magistyrs

Magistyrs

Ontstaan

Met het verdwijnen van Ene en de Spàjn van Aurum lieten zij een gift achter voor de Mensch; Magie. Niet de gestudeerde magie, opgeslagen in dikke boeken en naar boven gehaald door ellenlange rituelen, maar rauwe, ongecontroleerde Magie. De magie die aan de oorsprong stond van de creatie. Zij waardig werden geacht op het gebied van studie, controle en kennis werden blootgesteld aan deze materie.
De mensch die ervoor kozen om de weg van de Magie te bewandelen lieten hun ras van mens, dwerg, elf of goblin achter zich en werden Magistyrs, een eigen magisch ras.

Verloop

Hoewel idialistisch gedacht van de oergoden, moest dit wel verkeerd aflopen. Magie heeft de neiging zich te splitsen in kwaad of goed, in de verschillende elementen en talloze stemmingen. Alleen de goden zijn voorbestemd om deze materie te controleren. Het uiteindelijke resultaat eindigde in verschillende Magistyr families of kringen die elkaar bevochten, zonder zich daarbij te bekommeren om de niet-Magistyr rassen. Het werd bijna het einde van de wereld toen de goden ingrepen in de Laatste Oorlog der Magiërs.

Draken

Draken, doordat zij de bewakers van de wereld Aurum zijn en aan haar wieg stonden bij de creatie, zijn de enige natuurlijke Magistyr (Dràcga Magistyrh). Zij behoeven geen magie te bestuderen, maar verkrijgen haar door het verkrijgen van een hogere leeftijd.

magistyrs.txt · Laatst gewijzigd: 2011/12/07 00:00 (Externe bewerking)