Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


mulan

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
mulan [2012/05/22 14:48]
epg
mulan [2012/06/21 13:49] (huidige)
Regel 878: Regel 878:
  
 ...wordt vervolgd ​ ...wordt vervolgd ​
-==== Missie 1, Dag 4: De Magiër Du Vert ==== 
-== Kalt: Mu-lan Posted by Bjorn Wed, February 07, 2007 12:40 == 
  
-De tijden worden gunstiger. Alweer voel ik mij een stukje beter. Cate is beter. Meneer de Draak heeft ons voor een boel problemen behoedt, de Tree Aams hebben ons met rust gelaten, Pretty ook en het water is kalmer deze ochtend. Kortom we bereiken vandaag zonder noemenswaardige gebeurtenissen het derde fjord. 
- 
-We weten de boot vrij gemakkelijk aan een oude aanlegsteiger te bevestigen. Blij weer vaste grond onder voeten te hebben eten we hier aan de kant wat. Daarna kunnen we evenzo gemakkelijk een pad naar het bos en zelfs het bos in volgen. 
- 
-Als we een korte tijdspanne hebben gelopen ontdekken we voetsporen in de sneeuw. Deze voetspoeren zijn rond van vorm. Terwijl we ons afvragen welk wezen zulke poten heeft ontdekt meneer de Draak al vlotjes welk wezen het is. Iets verder op ligt onder een vers pak sneeuw het lijk van een magiër (in rode robe). Zijn rug is op meerdere plekken opengeslagen door een scherp voorwerp. De omgeving is verschroeid (er zijn zelfs woud reuzen gespleten) en hij heeft rackets onder zijn voeten. Meneer de Draak ontdoet het lijk van een aantal van zijn bezittingen en we lopen verder over het pad. 
- 
-Niet veel verder zien we een tweede lijk liggen. Weer een magiër. Deze is in tweeën gespleten. Geen fraai gezicht. En even verderop zien we twee muilezels met kratten op hun rug. Nader onderzoekt leert dat er houten stokken in de kratten liggen. Hmmm, het hout dat wij moeten halen? Terwijl we staan te overleggen wat te doen wordt ik plotseling in mijn rug getroffen door een zwaar wapen (wat later blijkt; een slagbijl). 
- 
-We worden aangevallen door een zwevende malienkolder met een slagbijl! Welk een waanzin is dit. Ik probeer het ding met mijn vuisten te bewerken maar bemerk al snel dat dat geen enkele zin heeft. Cate valt het creatuur ook met al haar gaven aan, maar meneer de Draak zet het op een lopen richting de boot. Een goede schipper maar duidelijk geen vechter. Waar Pretty is gebleven weet ik niet maar wegkomen is voor mij noch Cate een optie. Ten einde raad pak ik mijn dolk (de gift van meneer Du Vert) en probeer het ding daar mee te raken. Wonderwel lukt dit wel en niet veel later hebben Cate en ik het ding verslagen en valt het in een wolk van roest uit elkaar. Wat het was zullen we wel nooit te weten komen, maar ik hoop er niet teveel van tegen te komen. 
- 
-Pijn is een moment in tijd, sla deze zoveel mogelijk over." 
-Mu-lan 
- 
-Op een van de muildieren hangt een grote zak waar gekerm uit komt. We besluiten deze voorzichtig te openen om te kijken wat er in zit. Tot onze verbazing valt er een Halfling uit in zijn roze ondergoed en meer touw om zijn lichaam dan goed voor hem is. Ik besluit hem - na een waarschuwing om zich vooral rustig te houden - los te snijden. Dat blijkt indruk gemaakt te hebben. Cate stelt de party voor aan de Halfling en de Halfling stelt zich voor aan ons als zijnde Harry. Harry kan zich niet herinneren waarom hij in een zak zit maar weet nog wel dat hij tegen een Imperial Guard aangelopen was en dat toen opeens de wereld zwart werd. Na veel gedraal en discussie besluiten we (Harry incluis, die ons voor zijn bevrijding zelfs een kleine wederdienst belooft heeft.) dat we nu al het hout in de kratten hebben en we lopen terug naar de boot (ondanks de invallende duisternis}. Nog geen 100 meter op weg horen we links van ons voetstappen. We besluiten Meneer de Draak als Elf zijnde een kijkje te laten nemen. 
- 
-Er stormt plots een groep wolven, waarvan een met ruiter, uit de bossen. De wolf met ruiter stormt op mij af. Ik probeer hem met een flurry of blows te raken maar zijn armor lijkt ondoordringbaar. Wel treft de ruiter mij vol met zijn zwaard en ik kan met moeite een gil onderdrukken. Kreunend stort ik ter aarde. Ik weet gelukkig behendig weg te duiken achter de muildieren maar de dieren zijn onrustig geworden door de wolven. Hier kan ik ook niet blijven. Ik zie dat Harry en Cate meer succes hebben in hun gevecht tegen de wolven. De wolf van mijn belager bijt zich door een muilezel heen op weg naar mij. Ik moet nu echt iets doen. ik besluit '​Ijstand'​ het zwaard van mijn oude Sensei te pakken om te kijken of ik daarmee door de wolf kan komen. Wonderwel lukt dit. In een klap scheidt ik de kop van de romp. Als een warm mes door zachte boter. Wauw. Wat een zwaard. Ik ben onder de indruk. Teveel onder de indruk blijkt. Mijn slag daarna mist zijn doel compleet. Gelukkig mist mijn tegenstander mij ook. mijn volgende slag treft zeker maar het harnas van mijn tegenstander is echt ondoordringbaar voor mij. Tijd om te rennen. Deze tijd is niet geschikt voor mij. Ik schreeuw naar de anderen dat we ons terug moeten trekken naar de boot en zet het op een lopen. 
- 
-//"​Tijdig je zwakte kennen kan je nieuwe krachten geven" 
-Mu-lan// 
- 
-...wordt vervolgd ​ 
- 
- 
-...wordt vervolgd ​ 
 ==== Missie 1, Dag 4: De Magiër Du Vert ==== ==== Missie 1, Dag 4: De Magiër Du Vert ====
 == Kalt: Mu-lan Posted by Bjorn Wed, February 07, 2007 12:40 == == Kalt: Mu-lan Posted by Bjorn Wed, February 07, 2007 12:40 ==
mulan.txt · Laatst gewijzigd: 2012/06/21 13:49 (Externe bewerking)