Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


red_hand_of_doom

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
red_hand_of_doom [2019/05/13 13:32]
bart [21e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes]
red_hand_of_doom [2019/05/19 15:41] (huidige)
bart [22e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes]
Regel 77: Regel 77:
 Isabeau springt nu ook op de rand en legt haar belager om. ‘Het is mijn dolk’ zegt ze nog als ze het lijk ontdoet van haar eerder geworpen dolk en rent richting de Chef de Mission. Loewie schoont de noordzijde aardig op en als de hellhound, die over het pad loopt eindelijk bij zijn doel is, heeft Zumzum een fikse beet te pakken. Gelukkig kan hij er niet van doodbloeden want het beest is zo aardig de wond gelijk dicht te schroeien. Geluk bij een ongeluk. Na nog een paar klappen over en weer weet de groep het gevecht in hun voordeel te beslechten. En nog net voordat Eilwynn ‘the Old Oak’ mag ontmoeten wordt zij weer teruggehaald naar het Land der Levenden ... alles leek goed te gaan deze ochtend maar het was toch kantje-boord!! Isabeau springt nu ook op de rand en legt haar belager om. ‘Het is mijn dolk’ zegt ze nog als ze het lijk ontdoet van haar eerder geworpen dolk en rent richting de Chef de Mission. Loewie schoont de noordzijde aardig op en als de hellhound, die over het pad loopt eindelijk bij zijn doel is, heeft Zumzum een fikse beet te pakken. Gelukkig kan hij er niet van doodbloeden want het beest is zo aardig de wond gelijk dicht te schroeien. Geluk bij een ongeluk. Na nog een paar klappen over en weer weet de groep het gevecht in hun voordeel te beslechten. En nog net voordat Eilwynn ‘the Old Oak’ mag ontmoeten wordt zij weer teruggehaald naar het Land der Levenden ... alles leek goed te gaan deze ochtend maar het was toch kantje-boord!!
  
 +De ontmoeting met de groep hobgoblins en de hell hounds hakt er goed in bij de groep. Zij besluiten bij de vervallen boerderij te rusten en hun wonden te helen. Morgen gaan we verder naar Drellin’s Ferry .. zou luidt hun plan.
 ====21e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes==== ====21e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes====
  
 +De groep staat deze ochtend vroeg op om te vertrekken naar Drellin’s Ferry. De wandeling er naar toe gaat deze ochtend voorspoedig. Iets na het middaguur bereiken zij het stadje.
 +
 +Het stadje ziet er vredig en rustig uit. Als zij het op een meter of honderd zijn genaderd, zien zij 3 mensen. Ogenschijnlijk een wachtpost. Twee mannen in een lederen armor met speer en één in chain met langzwaard. De man in het chain armor spreekt de groep aan en vraagt wat hun intenties zijn. De groep antwoord dat zij niets dan goeds in gedachte hebben en dat zij op doortocht zijn naar Vraath Keep. Op hun vraag waar zij een goede herberg kunnen vinden luidt het antwoord ‘The Old Bridge Inn’. De groep loopt in de richting die hun gegeven wordt en na 5 minuutjes staan zij voor de herberg.
 +
 +De groep neemt een biertje en een welverdiende lunch en vanaf hier vertrekken de groepsleden in willekeurige richting. Iedereen heeft wel iets te doen voor zichzelf of de groep. Zumzum gaat met Isabeau en Loewie gevonden items verkopen (kruisbogen,​ korte zwaarden en de chainmails),​ Eilwynn vertrekt richting een druïde site aan de overkant van de rivier en Ith ... zij hangt wat doelloos rond wachtend op Zumzum’s, Isabeau’s en Loewie’s terugkomst. Zij wil de groep vooral laten weten dat Eilwynn alleen naar de andere kant van de rivier is gegaan.
 +
 +Na de verkoop van de items besluiten de drie de rest van de gevonden items te schenken aan de militia/​wacht van Drellin’s Ferry. Ze worden doorgestuurd naar het wachthuis waar zij Kaptein Soranna ontmoeten. Zij is hun dankbaar voor hun gift maar vraagt de groep of ze de ontmoeting met de hobgoblin raiders wel onder de pet willen houden. Het zal alleen maar voor onrust zorgen in de stad. Dat beloven de drie.
 +
 +Eilwynn ontmoet aan de andere kant van de rivier een druïde, Avarthel, die zorgdraagt voor het onderhoud van de druïde site. Na een kort gesprekje met hem wordt Eilwynn direct en geheel vrijwillig aan het werk gezet. Kruiden zoeken. Eilwynn vertrekt het bos in rondom de druïde site.
 +
 +Ondertussen zijn de andere drie door Ith teruggevonden en op de hoogte gebracht van Eilwynn’s vertrek. De drie avonturiers,​ ietwat verbaasd over deze actie, besluiten om dan ook maar, om samen met Ith, naar de overkant van de rivier te gaan om Eilwynn te gaan zoeken en te bevragen naar haar intenties. Aldus geschiede! Aan de overkant aangekomen gaat Zumzum gelijk naar de brouwerij die aan deze kant van de rivier gevestigd is. Na een kort onderhoudt met de brouwer (een half orc) wordt Zumzum de deur uit gebonjourd (Wat moet dat hier? Wij zijn geen museum! En nu weg hier!) en weer door de groep meegenomen richting de druïde site.
 +
 +Bij de druïde site aangekomen vindt de groep Eilwynn maar die is niet spraakzaam over de reden waarom zij hier is. De groep laat haar maar weer even alleen in de wetenschap dat haar niets is overkomen. Na het vertrek van de 4 groepsleden (zij blijven wel bij de druïde site), vraagt Eilwynn aan Avarthel naar Vraath Keep. Avarthel en de druïdes (The Keepers of Eth) mijden Vraath Keep maar hij weet Eilwynn te melden dat Vraath’s Keep ooit een outpost was om de Dawn Way en the Old Forest Road (tegenwoordig Old North Road) te beschermen tegen onguur gespuis die de handel tussen Elsir Vale en de omliggende gebieden wilde verzieken. Tegenwoordig is Vraath Keep een ruïne met hier en daar enorme skeletten van reuzen die door de toenmalige jonge heer Vraath zijn afgeslacht tijdens een raid ... (wellicht de toedracht van dit voorval te onderzoeken!). Eilwynn voegt zich weer bij de groep en zij gaan terug naar Drellin’s Ferry. Onderweg regelt Loewie nog een paar rijdieren voor morgen als de groep naar Vraath Keep wil. De deal wordt bezegeld en er wordt betaald bij vertrek morgenochtend.
 +
 +Terug in ‘The Old Bridge Inn’ verdeelt Isabeau het geld van de verkopen van de goederen en geeft zij ieder nog een option of CLW. Eiwynn deelt haar info aangaande Vraath Keep met de groep en ze zitten nog te overleggen als Eilwynn besluit naar bed te gaan. Kort daarop gaat de deur open en een bebaarde man van rond de 50 komt binnen samen met Soranna. De man vraagt de groep of zij even van de tijd van de groep gebruik mogen maken. De groep knikt instemmend. Zumzum haalt voor de zekerheid Eilwynn er toch maar even bij.
 +
 +De man, Norro Wiston, stelt zich voor en hij is de ‘Town Speaker’, of te wel de burgemeester. Soranna kent de groep al (althans een deel van hen). Norro vraagt of de groep zich wil ontfermen over de hobgoblin raiders die deze landerijen sinds enkele dagen een onrustige tijd bezorgen. Hij zou graag zien dat deze raiders verjaagd danwel gedood zouden worden. De Dawn Road en de Old North Road moeten veilig blijven voor handelaars om te bereizen. Anders wordt dat de ondergang van Drellin’s Ferry. De groep overlegt openlijk met elkaar en ze beloven hun best te doen. Geen garanties! .. want wie zegt dat de inwoners van Drellin’s Ferry niet de booswichten zijn in deze contreien? Als teken van goodwill overhandigt Soranna twee korte zwaarden aan Loewie. De twee korte zwaarden die zij verkocht hebben aan de smid. Deze blijken magisch te zijn ...oeh! Had de groep dat maar geweten ...
 +
 +Norro en Soranna vertrekken weer en de groep gaat naar bed. Morgen is het weer vroeg dag!
 ====22e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes==== ====22e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes====
 +
 +Deze ochtend is de groep vroeg uit de veren. Beneden horen zij van de waard dat alle onkosten door de stad betaald zijn. Inclusief het heerlijke ontbijt dat de groep nog nuttigt voor vertrek. Na het ontbijt dankt de groep de waard en vertrekken zij richting de rivier alwaar zij tot de ontdekking komen dat ook de overtocht gratis is en door de stad betaald wordt. Aan de overzijde aangekomen, gaat de groep naar Sterrils Provisioning waar 5 rijdieren, gezadeld en wel, staan te wachten, 2 pony's en drie rijpaarden. Deze moeten nog wél even afgerekend worden. Onder protest stemt ook Eilwynn in en de groep vertrekt in de richting van Vraath Keep.
 +
 +Na een kleine 8 mijl rijden komt de groep aan bij een soort steiger over een moerasachtig gedeelte in Witch Wood zoals dit gedeelte bos heet in Elsir Vale. Ze zien een eind verderop in het moeras een kapotte kar liggen en Zumzum vertrouwt de zaak niet helemaal. Hij laat zijn trouwste metgezel, zijn fret, richting de kar gaan om op onderzoek uit te gaan. Het gespetter van de fret doet een enorme kop uit het water oprijzen .. en een tweede en een derde ...
 +
 +Na zes koppen komt ook het enorme lichaam van de 6koppige hydra tevoorschijn. Wat te doen? De steiger is glibberig en ze zijn afgestegen van hun rijdieren. De weg naar voren uit het moeras is nog wel een eindje. Terug wordt moeilijk omdat ze dan langs de paarden moeten en die ruimte hebben ze niet! Hier het beest verslaan blijkt de enige oplossing! Het enorme monster schiet met zijn koppen naar voren om eens lekker op de groep in te bijten. En met succes!
 +
 +De groep verweert zich kranig en na een aantal minuten kan de groep met recht zeggen dat ze dit gevecht ook in hun voordeel hebben beslecht! ​
red_hand_of_doom.1557747175.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/05/13 13:32 door bart