Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


sjaak_de_draak

Sjaak de Draak (a.k.a. mr. Janssen); male Grey-Elf Rouge

Sjaak

Charactersheet

Pretty is een heel eng en ziek meisje is. Maak haar alsjeblieft niet aan het huilen

Speler

Tom

Party

Sjaak de Draak is een male Grey-Elf Rogue uit de party Kalt I & Kalt II.

Geleid door Simon. Waar zij samen met Harri (Bertil), Catelyn (Bart), Mu-Lan (Bjørn) en Pat, (Feico)

Dagboek

Dag 55, Zaak'n Draak

Vuurwerk

Die avond op de boot leunde ik over de reling kijkend in de righting van het “eiland”. Af en toe was daar een lichtflits te herkennen in de verte. Met grote angst dat mijn droom daar op het “eiland” in vlammen op zou gaan. Ik mijn ogen er niet van af houden, terwijl ik het eigelijk ook niet wou zien. Ik werd op mijn schouder geklopt, ik draaide me om en daar was Harri en zei “Misschien is dit een goed moment om het eens over ons bedrijf te gaan hebben!”. Afleiding met een goed gespreks onderwerp, lijkt mij goed, “Laat ons plaats nemen in de kajuit”. En liepen naar de achterzijde van “den Groene Draeck”. Ik bedacht me op eens dat ik eigenlijk Pat nog moet spreken alvoor ik samen met Harri de bespreking ga voeren. Al van af het begin dat Pat hier rond loopt, beheer ik haar geld. Een stilzwijgende afspraak die nooit besproken is. En ik zat er overna te denken om ook haar geld in ons bedrijf te investeren! “Pat, heb je even?” Ik legde haar het verhaal uit, en ze leek het een goed idee te vinden. We waren er dan, dacht ik, snel uit. Maar nee, Pat stond er op om actief deel te nemen in het bedrijf, beslissingen nemen en klanten te woord staan. Ik zag dat het haar op Harri's voeten grijs worden. Hmm, dit wordt nog lastig! Ik mag Pat graag en wil haar liever geen dingen of zaken ontzeggen, niemand wil tenslotte dat ze gaat huilen. Maar volgens mij zit er geen enkele druppel zakelijk bloed in dat kind. En zal ze zonder ook maar een wenkbrauw op te tillen de zaak om zeep helpen. En dus probeerde ik haar te overtuigen dat zij zich beter bezig kon houden met andere, leukere dingen. Ik geloof dat ze dat nu ook denk. Maarja het blijft Pat.

Geen naam, Geen zaak!

Ik ging samen met Harri om tafel zitten om de belangrijkste ideeën van ons te starten bedrijf te bespreken. Eerst maar het leuke deel ik liep al een tijdje met een naam rond voor het te vormen bedrijf. “De Draak & co” graag zou ik Draak in de naam zien omdat deze nu vanaf mijn 14de levensjaar meegaat. En omdat ik het aandeel van mijn handelsgenoten kleiner inschatte dacht ik recht te hebben hierop. Harri zat meer te denken aan Handelhuis, import & export, maarik had me bedacht dat die termen als vanzelf spreken. Een helder licht, verlichte de kajuit, toen Harri bedacht had dat ook zijn naam in de bedrijfsnaam moest voorkomen. Tja, het duurde ook allemaal te lang. Na wat touwtrekken kwamen we uit op “Zaak'n Draak & Harri”, mooi. En dan nu het belangrijkste, “de Poen”.

Pat heeft recht op een gelijk deel als Mulan had ik me bedacht. Daar allen zonder afspraak en louter voor het avontuur mee zijn gegaan, was het eigenlijk wel lastig om een bedrag toe te kennen aan mijn metgezellen. Maar ik was in een goede bui toen ik Mulan zijn pyjama betaalde dus zal ik dat ook moeten kunnen reserveren voor Pat en Gatling. Dat zou beteken dat ik na aftelling van het gereserveerde deel van Pat en Gatling nog aan 24.106,20gp “IOU's”, contanten en diamanten in mijn bezit heb. Daarnaast heb ik een handelshuis en een boot, samen goed voor zo'n 15.000gp. Niet slecht voor een man opgegroeit in de goot.

Voor een koper op de eerste rang

Harri verteld me hoe hij de financiele verdeling ziet voor het opzetten van onze zaak. Ik hoorde hem aan. En kon het bijna net geloven. Die rare hobbit dacht voor die paar kopers even 50% in handen te verkrijgen. Hij vergat daarbij, gemaks halve, dat het huis en de boot geen onderdeel van de aankomende zaak zouden zijn. Dus na wat gezeur op en neer. kwamen we uit op het volgende:

 • 70% - Sjaak, 13.000gp + huis (5.000gp) + boot (10.000gp).
 • 20% - Harri, 8.000gp.
 • 10% - Pat, 4.000gp.

mooie verdeling lijkt me, genoeg contanten om de eerste lading aan te schaffen, genoeg om het huis aan te passen en nog wat achter de hand in tijden van nood. Daarnaast heb ik uit goede wil gezegt dat Harri als Pat aandelen bij mij konden kopen tot zij 33,3% in handen kregen. Dit tegen de prijs die vandaag is rond gekomen.

Den volgende dag (56)

Ik werd wakker en had een raar gevoel in mijn onderbuik. Wachten kon ik niet meer en wou direct kijken naar het huis als het er nog maar stond. Mulan, Pat en Harri liepen met mij mee naar het eiland. Eenmaal aangekomen stond daar de priester in de deuropening en begroette ons hartelijk. Het werk was gedaan, de geesten zijn verdreven, maar het huis is verre van bewoonbaar. Ik dank toch maar de priester die na een korte rondleiding vertrok en ging meteen samen met Harri opzoek naar het huiselijke binnenhaven. Die zo gewelig zou moeten zijn voor de toekomst van ons zaken bestaan. via de zolderlift naar de begaande grond. prachtig stukje techniek zit er in. Waar na wat onderzoek Pat ons wist te verrassen met het vinden van de doorgang naar de haven.

Vort met dem pruttel

Nu dat de zaak'n rond zijn moet er weer gevaren worden. En het lijkt me dat het beter is een kaptein te huren en Rob als vertrouwens persoon mee te sturen. tegen een vergoeding van 1% van de ondernemings winst. Op deze manier hebben we meer tijd om meer zaak'n te ondernemen. Maar voor we de reis aankondigen zal er eerst iets aan het huis moeten gebeuren zodat wij allen niet langer de slaapvertrekken van den groene draeck nodig hebben. Net op het moment dat je denk alles in kannen en kruiken te hebben …, Post.

Post voor een post.

Volgens mij had ik nog niet doorgegeven waar ik me zou huisvesten in Kalt, maar het Gilde is me al weer op het spoor. Een drietal brieven compleet met zegels weren aan de deur bezorgd. hmm, Luitenant-Commandant klinkt lang niet slecht!

Kalt, Mattendagh, den 4e Andermaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Geachte Kapitein Sjaak “De Draak”Janse,

Hierbij doen wij u toekomen de bescheiden voor uw aspirant-lidmaatschap voor het Zeevaarders en Handelsgilde “De Bronzen Heilbot”. Het zegel – ter bewijs van inschrijving- is reeds in uw bezit. Voor de volledigheid onze huisregels; * Entry fee GP 625.00 * Anual fee GP 1,200.00 * Aspirantlidmaatschap(na goedkeuring des persoons door het stadsbestuur), daarna voordracht volledig lid (door een volledig lid). * Volledig lidmaatschap, na 1 jaar mogelijk voordracht tot bestuurslid (door een senior lid). * Bestuurslid, na 1 jaar mogelijk voordracht tot voorzitter (door een meerderheid bestuur). Wij wensen u goede zaken en een fijne toekomst is ons warme gilde. Tevens doen wij u toekomen onze hartelijke felicitaties met de opening van uw nieuwe bedrijfspand aan de 74 Drop Alley / Valsteeg 74, Kralina Island, Kalt. Wij kijken nu al uit naar het officiële openingsgala. Met de grootste Hoogachting, verblijven wij:

 • M.R. Pieterson, Meester der Penningen
 • M.R. Denvries, Secretaris
 • Mrs. T. Den Ouden, Gilde voorzitster

Kalt, Wasdagh, den 4e Andermaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Geachte Kapitein Sjaak “De Draak”Janse,

Naar aanleiding van uw aanvraag voor een ongebonden kapitein kunnen wij u mededelen dat het gilde beschikt over de volgende geschikte kanidaten. Allen zijn uitvoerig uitgehoord op ervaring, durf en handelsgeest. Naar onze bescheiden mening zullen deze personen uw vertrouwen niet schaden. Kapitein Wil “Walrus”Wally, een uitstekende keuze. Deze kapitein heeft al tientallen ervaring op de grote vaart. Enigszins rechtlijnig en heeft ietwat de neiging om eerst de regels te bekijken en daarna pas de situatie. Echter een zekerde kandidaat kunnen wij ons niet voorstellen. Lvl 5. kosten GP 35.00 per week. Lt. Kapitein Davish Mett, een ruige zeebonk die zijn ervaring als kapitein nu eens graag op de handelsvloot wil toepassen (hij voer al 5 jaar op een walvisvaarder). Lvl 4. kosten GP 28.00 per week. Lt. Kapitein Aartje Gur, deze mevrouw is een avonturier. Zonder enig bedenken zouden wij haar toevertrouwen aan onze boten, maar haar soms roekeloze beslissingen hebben al menig topwinst en ladingverlies opgeleverd. Lvl 4. kosten GP 25.00 per week. Lt. Kapitein Raf McJuggle, een laatste toevoeging van ons zustergilde “De school voor nautische Opleidingen en Educatie.” Zij prezen hem door grote nautische kennis en praktijkgerichte oplossingen. Heeft echter nog geen ervaring als leiding gevende op een zeegaand schip. Lvl. 3 kosten 19.00 per week. Wij hopen hiermee aan u vraag te hebben voldaan en brengen u GP 45.00 bemiddelingskosten voor de persoon van uw keuze in rekening.

Met de grootste Hoogachting, verblijven wij:

 • M.R. Pieterson, Meester der Penningen
 • M.R. Denvries, Secretaris
 • Mrs. T. Den Ouden, Gilde voorzitster

Kalt, Roochendagh, den 4e Andermaand, in het jaar van de manke walrus (1358 NT).

Geachte, Kapitein Sjaak “De Draak”Janse

Na de stukken nogmaals te hebben bekeken van uw persoon is, na goedkeuring des persoons door het stadsbestuur, waarna u kon worden geaccepteerd als aspirant-lid van het gilde, gebleken dat u de militaire dienstplicht nog niet had vervuld. U weet dat het voor een vrijstaat als Kalt onontbeerlijk is om over een indrukwekkend militair apparaat te beschikken om onze handels vloot (en inderdaad de gehele vrije handel) te beschermen van bemoeienis van buitenaf. Wij weten dat dit een onderbreking van uw handelsactiviteiten zal betekenen, echter de stad kent een aantal compensatie regelingen die wij als gilde (tegen gering tarief) voor u uit zullen zoeken. Inmiddels hebben wij alvast voor u de positie als marinier aangevochten daar u in de uw handelsfirma de positie bekleed van kapitein. De stad Kalt heeft al te kennen gegeven dat u de rang van Luitenant-Commandant toe te kennen bij betreding van de dienstplicht.Voor verdere informatie kunt u zich melden bij de afdeling “Registratie Dienstplicht – Marine” op het Stadhuis. Zij zullen t.z.t. ook contact met u opnemen. Met de grootste Hoogachting, verblijven wij:

 • M.R. Pieterson, Meester der Penningen
 • M.R. Denvries, Secretaris
 • Mrs. T. Den Ouden, Gilde voorzitster

“Oh, welke droom is nu aan de beurt?”

Dag54, Alle goden nog aan toe!

Golden boy

Ik werd wakker op “den groene draeck” waar de geur van vers brood mijn neus binnen drong. Op het dek was de tafel gedekt en ik schoof aan. Na een beetje kletsen begreep ik dat ik een kans had om Mulan een kadootje te geven. Ik kon hem naar de reis van en naar “Quimby” eidelijk iets terug doen. Meneer wou een nieuwe pyjama kopen en dacht meteen aan de “Fine Leader Gay Life” aan de “P. C. Kopstraat nr. 17” waar “Monsieur Quton” mij en Harri de vorige keer zo goed geholpen had. Moeilijk doet dat jong wel als er zaken gebeuren die mij verstekt normaal lijken te zijn. Maar naar lang aandringen besloot hij (Mulan) toch maar voor het gouden pyjama outfit te keizen. Nou het is een plaatje hoor! Mijn rekening wordt overhandigd aan Harri, het is namelijk niet gebruikelijk zelf de rekening aan te nemen. Nog even zie ik Harri met een rood opgezwolle gezicht als hij de rekening bekijkt, maar weet ook dat Harri nogal gierig is, en probeert mij middels zijn grote ogen duidelijk te maken dat het hier om heel veel poen gaat. Eenmaal buiten laat hij mij de rekening zien. “Hoeveel”, proest ik uit. zonder mijn gezicht aan Mulan te laten zien. 4600gp voor een pyjama. Ik hoop maar dat hij er gelukkig mee wordt! Eenmaal bijgekomen van de shock lijkt het me tijd om wat spoken verdrijvers op te zoeken.

Waar je in je leven druk mee kunt zijn

Voor mij betekende het hebben van een geloof niet zo veel. Dat wil niet zeggen dat ik niet geloof in een hogere macht. Sterker nog …! Uiteraard geloof ik ook, maar het lijkt me allemaal simpel af te gaan. Dit in vergelijking tot mijn vrienden. Onze kerk staat in ieder dorp of stad en is ook wel bekent als het cafe, de kroeg of als de tapperij. Bidden is je glas heffen. En boete doen, …, bestaat volgens mij helemaal niet! Althans niet dat ik weet.

Dekzwabber

Het was Mulan die mij naar “the Golden Cathedral of Haronimus” wees. “Daar zul je een priester moeten kunnen vinden” en het was waar! Zwaar was de weg naar boven, aan de trap leek geen einde te komen. Het lijk me, als of iemand me tegen hield en me tegelijkertijd verbood af te dalen. Waan ideeën over mijn verleden. Zaken waar ik altijd van vond goed opgelost te hebben, voelden plots als slecht aan. Eenmaal boven een man in een zwart gewaad, ik knielde voor hem, en hij nodigde me uit om mijn weg op handen en voeten te vervolgen de kerk in. Waar naar een 20 tal rondjes in de grote hal eidelijk bij iemand mijn verhaal kon houden. En vertelde over mijn huis vol met geesten. Opnieuw werd me van alles voor de voeten gegooid waar ik dacht dat het allemaal niet zo slecht was. En boete doen was de oplossing. En ik moest een grote hal in kerk schrobben. Maar niet voor dat ik wist dat die man een afspraak voor me zou regelen met een zekere “Broeder Nestravatoe” die mijn huis wel even onder handen zou nemen. En dit alleen maar om een priester zover te krijgen een paar spoken uit mijn huis te verwijderen en ik wou er nogwel voor betalen! Nu begrijp je dat ik een beetje overdonderd was “boete doen! rare kerk, zinloos tijd verdrijf!”

Stom lijk

Uren verstijken en telkens weer waren het van die jurken die mijn net geboende vloertje weer vervuilde. Ik dacht slim te zijn door eerst de kleine gangetjes te doen om vervolgens snel de grote te doen. om er een eind aan te breien. Zat daar ineens een oude dame op de bank te slapen. Ik probeerde haar aandacht te krijgen met een aantal “ahumm's” toen ze plots omviel op de bank. Minder dan een seconde had ik nodig dat ik hier wel weer de schuld van zou krijgen en zette haar weer snel overeind. en wou door gaan met het schrobben van de vloer of ik stond in stinkende schoonmaakmiddel kleding al weer buiten voor de kerk. En eigenlijk begreep ik wel dat ik na die priester kon fluiten. Ik begon de trap af te lopen terwijl ik vast bezig was met een verhaal. Want vragen kan je op wachten!

Onderaan de trap keek even rond. Het was inmiddels nacht en ik had wel trek gekregen. Aan de overkant van de straat was een bistro en leip er na toe. Opende de deur waar tot mijn verrassing Harri me begroete en wees naar de tafel waar hij en Mulan hadden zitten wachten op me. En nog erger ze waren nieuwsgierig naar mijn verhaal en waarom dit allemaal zo lang moest duren. “Tja, das een lang verhaal (en ik ga dat niet vertellen).” Ik deed eerst een bestelling voor ik begon te vertellen. Een kort en bondig verhaal dat ik een prieser had gevonden. Maar dat het even duurde voor ik hem kon spreken omdat hij druk was. En ik niet steeds die trappen op en af wou lopen. En een schoonmakster die een emmer zeepsop had laten vallen. Het verhaal als mijn eten ging er goed in.

Faharlanghn God of roads & seaways.

Het was al weer de volgende morgen toen verkrampt overeind kwam, spierpijn, ik wist niet eens dat daar spieren zaten. Maar goed het probleem is nog steeds niet opgelost. Ik moest een priester zien te vinden en ik ga er niet voor schrobben. Mijn geld moet goed genoeg zijn! Even later stappen we van boord en na eindje lopen zien we opeens een onopvallende kerk. Ik loop samen met Harri naar binnen en voel me meteen thuis. Ondanks dat ik hier niet erder was geweest. Ik spak met een priester die mijn geld een prima wederdienst/ boete doening/ betaling vond. 3200gp zou het moeten worden en geen garanties werden gemaakt. Duur maar mooi denk ik nog, en geef hem de sleutels.

“I can see clearly now, the gosts are gone.” Sjaak de Draak

Dag 53, Ik bedoelde het toch net iets anders.

Zo komt een heer van stand thuis

Die avond toen de bijeenkomst der grote zakenlieden van het ”The Bronze Halibut” op zijn einde liep, besloten Harry en ik nog even langs het huis te gaan. Vol ongeloof, van de geweldige deal die we gesloten hadden, liepen we in de richting van de haven. Om aldaar per pont, ons in de naar het eiland te laten vervoeren. Vol van goede zin en drank bewogen wij ons in de richting van het eiland. De gondelier vertelde ons niet te mogen aanleggen op het eiland das liet hij ons er uit op de “Low Docks”. waar we vervolgens oog in oog stonden met “Wood bridge”. De mooiste en drukste brug van “Kalt”. Een brug zo groot dat die uit 2 verdiepingen moest bestaan, huizen aan bijde zijde die je soms doen vergeten dat je het water over steekt. Daar tussen aanbouwen gevolgd door marktkramen met luifels. zodat er in het midden een pad overblijft niet breeder dan een goede 2 meter. Waar zich honderde mensen over heen bewegen. Dit was mijn driveway, kon het mooier!

Het was donker en eigenlijk was er niet veel te zien op “Drop Alley”. Het duurde dan ook niet lang voor we besloten terug naar de “Den Groene Draeck” te gaan voor de nachtrust. Tenslotte moesten we morgen nog de koop tekenen en de sleutels in ontvangst nemen.

Dag 53, De sleutels

Zo blij als een kind tijdens “Vrostdringelle”, stapte ik uit mijn bed. Over een uur werden we verwacht op “Drop Alley” om de sleutels in ontvangst te mogen nemen. Op het Dek kwam ik Pat, Mulan en Catelyn tegen en vroeg ze mee te gaan om het huis te bezichtingen. Eenmaal aangekomen op “Drop Alley” zagen we een man met een aktentas en in een net kostum voor de deur van nr.74 staan. Het was de Notaris van “mr. Don dur oppie”, met de koopakte in zijn tas. Een boekwerk van wel 300pagina's zou ondertekend moeten worden. voor de koop gesloten zou zijn. Ik blader er wat door heen en stelde wat vragen over de gelden vermeld in deze koopakte. De extra kosten liepen voledig uit de hand. Vroeg vervolgens Harry een nieuw kontrakt te maken op een vel papier.

 • 1200gp kosten voor het huis
 • 10% - 120gp voor de notaris
 • 18% - 216gp aankoops belasting.
 • 1536gp
 • 3200gp - reiniging kosten priester.
 • 4736gp

En de notaris overhandigde de sleutels en vertrok. Opnieuw kwam een jongensdroom uit. Een huis, een huis op het eiland. Ik wou dat mijn moeder me kon zien. Ze zou trots geweest zijn. Ik opende de deur met een van de vele sleutels die ik in mijn hand had en nodigde iedereen uit om binnen te komen. Nog even waarschuwde ik, terwel ik een arm over zijn schouwder legde, Mulan over het verhaaltje van een geestje in dit huis. Maar hij als priester zijnde mij daar even mee helpen kon. Tot mijn verbazing vertelde hij mij helemaal geen priester, maar monik te zijn en dit zou ook voor Catelyn gelden. Oké dan niet, we zien wel wat we tegen komen. Nu weet ik niet zo heel veel van geesten af maar uit verhalen weet ik mij te herrinneren dat ze vooral bij nacht actief zouden zijn. Dus zag ik geen enkel gevaar om het pand binnen te treden.

Oeps!

Catelyn opnieuw (en waarschijnlijk niet ten laatste maal) kwaad op mij, omdat ik die geest verzwegen zou hebben. Wou niet eens meer mee naar binnen. Ik vertlde haar over mijn goede bedoelingen en de mogelijkheden van deze lokatie maar niets leek haar over die drempel heen te helpen. Jammer, zo zij het.

Mijn vreugde over de aanschaf was ook door Catelyn's knorrigheid niet te temperen. En ik ging het gebouw in. Vreemd alle deuren binnen in dit gebouw lijken op slot te zitten en na opening zich zelf weer af te sluiten. Een kroonluchter in de gang komt naar beneden en iedereen weet hem nog maar net te missen. Dit gaat lekker nieuwe, nu al moet ik kosten gaan maken om dit straks een beetje op te knappen. En vertel Harry de touwen voortaan met rust te laten. Als we het kantoor gedeelte betreden worden we opnieuw verrast, een half mens, opgehangen in mijn schoorsteen verstoord opnieuw mijn goede luim. Niet meteen wetende wat er mee te doen kijk ik nog wat verder rond. Een wenteltrap in een smale ruimte koste me bijna mijn leven toen dat ding vreemd in elkaar draaide. Toen we in de keuken rond keken lijk het er op dat er een man gewapend met een roeispaan door de de muur heen kwam. Snel maakte we ons uit de voeten. Ik opende de deur en Harry volgde me en sloot meteen de deur waar achter Mulan en Pat nog waren. Ik probeerde de deur weer te openen en was er van overtuigt dezelfde sleutel te gebruiken, maar de deur ging niet open. Toen de herrie achter de deur verdwenen was opende hij zich. We hoorde het gevecht door gaan achter de volgende deur. Ook deze wou niet meer open. Gek werd ik van Harry's gezeur dat het allemaal te lang duurde en gaf hem de sleutels. Harry met een beetje geluk had minder tijd nodig om de deur te openen. Opnieuw zag ik die man, nu in gevecht met Mulan, en weer zocht ik een velig heenkomen. Niet nodig, terwijl ik me omdraaide haalde Mulan opnieuw uit en sloeg hem naar de grond. Oké, toegegeven het lijkt er op dat dit huis vol geesten zit. Misschien moeten we maar naar buiten gaan en eens gaan beraden over hoe dit aan te pakken.

“Liep Pat ook niet rond in dit gebouw?” Sjaak de Draak

Dag 52, Alles kan een elf gelukkig maken.

Vaarwel tas

En daar zat ik dan ergens in “Kalt” een verlaten kroeg genaamd “de Reinaart” te wachten op iemand die zich uitgaf als Ahmed Smith. Ik zou niet eens weten hoe hij er ook alweer uitzag. Maar ik was zo slim geweest om Harry te vragen om me gezelschap te houden, was er van overtuigd dat Harry hem wel zou herkennen. Omdat hij mij destijds voorgesteld had aan Ahmed.

Een paar biertjes later bewoog zich iets voor de ramen van het cafe. Ik kreeg er koude rillingen van toen meneer Ahmed plots naast ons stond met 2 kroezen bier. “Goede avond” en ik dacht nog “spreek voor je zelf, ik ben straks die tas armer”. Achteraf was Harry dan ook niet nodig geweest. Ik wist meteen wie ik voor me had. Na dat ik mijn interesse uitgesproken had over zijn tas gaf hij mij zijn visitekaartje plus 100 goudstukken en vertrok samen met mijn geliefde tas. De barman riep,“De laatste ronde!” En we besloten 2 kratten bier te bestellen voor onze weg terug. Harry en ik liepen zuipend in de richting van de groene draak.

Verdwaald

De ochtend was aangebroken toen ons bier op was, zonder een idee te hebben waar we waren. Harry die de kostbare kratjes niet wou achter laten, en ik op een punt van hier in slaap vallen. Een helder moment vertelde me, een cinees aan te houden en hem ons naar de groene draak te laten vervoeren. Ik liet mijn krat aan de kant staan en zag toen mijn grote verbazing dat Harry ook mijn kratje oppakte terwijl hij zei dit zonde te vinden om weg te gooien. En ja hoor, daar zwalkte hij, met 2 kratten als bagage achter de cinees aan. Pas toen hij eenmaal door zijn knieen ging gaf ik mijn krat aan een voorbijganger. En daar ging Harry weer, nimmer heb ik zo gelachen. Wie had kunnen raden dat je zo veel lol kon hebben met een krat bier.

Eenmaal op de groene draak schoot me onze afspraak van vanavond te binnnen. En eigenlijk moest ik wat aan me zelf doen alvoorens ik daar kom verschijnen. Maar ik moest nu toch eerst gaan slapen. Ik had mijn ogen gesloten of Rob stond al weer naast mijn bed om me te wekken. Na een stevig ontbijt de stad in. De kledingwinkels waar ik vroeger alleen maar van kon dromen kon ik nu betreden zonder de angst direct weer naar buiten gegooit te worden. Tijd voor wat status lijkt me, en waarom niet? We hadden veel geld verdiend met onze reis en veel geld gestoken in het handels gilde. Nu kijken of al onze inversteringen ook de moeite waard blijken te zijn. Maar dit moest goed gekleed. Die pruik ben ik toch niet zo blij mee, maar die pukkel staat me goed.

Tijd voor zaken

Ik denk dat we een goed gilde hebben uit gezocht. De entre is werkelijk majestueus, precies zoals ik gehoopt had. Mijn kleding keuze had niet beter gekozen kunnen zijn. Het duurde dan ook niet lang voor een klerk van het gilde ons voor aan een zakenman. Die zijn huis op het eiland wou verkopen voor weinig. 1200gp voor een huis met 3 verdiepingen en een eigen binnen haven, das weinig! Hij voegte er aan toe dat er ook een klein probleempje was. Het huis zou in bezit zijn van een poldergeist. Direct bedacht ik me bevriend te zijn met 2 priesters en die doen, volgens mij, de hele dag niets anders dan poldergeists verwijderen bedacht ik me zo. En dus ging de koop door. Altijd al een huis willen hebben daar op die plek!

“wat was ook alweer het adres van die priester?” Sjaak de Draak

Ik ben Sjaak, Sjaak de Draak

Hallo allen, mag ik me even voorstellen ik ben Sjaak de Draak en op mijn eigen schip “den Groene Draeck” wens ik aangesproken te worden als Kaptein!

sjaak_de_draak.txt · Laatst gewijzigd: 2012/05/22 13:50 (Externe bewerking)