Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


twinkle

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
twinkle [2012/05/22 23:05]
bart [!UNDERCONSTRUCTION!]
twinkle [2012/05/23 11:30] (huidige)
Regel 1: Regel 1:
  
-====== !UNDER CONSTRUCTION! ======+====== ​Twinkle ====== 
 +{{:​twinkle.jpg|}} 
 + 
 +==== Charactersheet ==== 
 +{{:​twinkle.pdf|}} 
 + 
 +==== Speler ==== 
 +[[bart|Bart]] 
 + 
 +====== Dagboek van Twinkle ====== 
 + 
 +==== Waar ben ik in verzeild geraakt? ==== 
 + 
 +Twinkle, 30e Zaaimaand, 1358 NT ... Jaar der Manke Walrus. 
 + 
 +Loop ik in Zendouros, een quasi nette stad, dondert er een lijk naar beneden ... net voor mijn voeten. Moet niet gekker worden!! Kijk nog omhoog, zie een andere vrouw een dikke duim naar mij geven om vervolgens de ramen weer te sluiten. Jah, dan geef je me een hele hand hè in plaats van een vinger. Al snel ben ik een kleine 2500 goud aan edelstenen rijker en nog eens een buidel met daarin rond de 800 goud. Nah ... sneller kan een elf het niet verdienen. Ach wel ja, ik neem haar stilleto ook nog even mee. 
 + 
 +Maar het is al laat en ik wil eigenlijk zo snel mogelijk deze stad uit. Ik stel me verdekt op bij de poort en wacht op mijn kans. Het duurt niet lang of er nadert een groep avonturiers de poort om Zendouros op deze late avond nog te verlaten. Ik bedenk me niets en geef mijn drom (dromedaris) een paar stevige porren in haar zij met mijn hakken. Het beest maakt vaart maar komt tot stilstand tegen een paard en berijder ... 
 + 
 +Ik maak de berijder duidelijk dat ik toch echt van rechts kom en dat ik graag voorrang zou hebben gekregen. Het harnas geeft mij een blik van "​pardon ... hoe durf je tegen mij te spreken"​. Maar mooi dat dit harnas omhoog moet kijken naar mij ... zit hoger hè op mijn drom dan hij op zijn knol. Goeie grap, werkt altijd. 
 + 
 +Meneer poortwachter wil zich ermee bemoeien maar ook hem vertel ik dat ik van rechts kwam, graag voorrang wilde krijgen maar meneer in blik ramt met zijn blinde knol mijn drom. Hoera, meneer poortwachter is het al zat en de poort gaat open "weg jullie, nachtelijk gespuis"​ kraamt poortwachter nog uit. Precies, dat wilde ik ook, dit quasi nette stadje uit zonder te betalen. 
 + 
 +Ik rij een eindje op met de vier heren te paard. Twee in blik, één in wat minder blik en één in kinky lederen pakje. Blijkt dat de blikjes ridders zijn, zag ik natuurlijk gelijk al wel. Dat halve blik is een priester ... heilig symbooltje om zijn nek. Maar die in het leer ... moeilijk in te schatten ... zal een duistere kant hebben waar ik liever geen weet van heb. Na een uur of twee is één van de blikken, waarschijnlijk baas blik, het wel zat en wil een slaapplaats zien te regelen in een boerderij 100 meter bij ons vandaan. Deze 100 meter worden discussiërend afgelegd door baas blik en half blik over of ze nou de boer wél of niet wakker gemaakt kan worden. We gaan het erop gokken en maken meneer de boer wakker. Hij biedt ons zijn schuur aan als slaapplaats. Een goede boer zo concludeer ik. 
 + 
 +In de schuur wordt mij het volgende duidelijk:​ 
 +  - Baas blik heet Tenk 
 +  - Blik twee heet Krathos 
 +  - Half blik heet Goede 
 +  - Valse relnicht heet Adarkone 
 + 
 +==== Midweegs ... midweegs? Tussen wat en wat dan? ==== 
 + 
 +Twinkle, 1e Regenmaand, 1358 NT ... Jaar der Manke Walrus. 
 + 
 +Als de ochtend aanbreekt, breken we het kamp op. Ik geef meneer de boer nog een 10 gp voor zijn geleverde, goede diensten. De man glundert van oor tot oor en dankt mij hartelijk voor deze gulle gift. Tijd om te vertrekken in westelijke richting. 
 + 
 +In het westen liggen de landen van Murelo (short voor: El Murelo). Er is zelfs nog een bekent muziekstuk geschreven over dit pracht gebied. Hoe ging het ook weer? huhhuhhuh ... Is this the way to El Murelo? (clap, clap), the place to dance on your pillow, ... and sweet Maria waits for me. Shalala lalalalalom (hey, hey), shalala lalalalalom ... Ach wat weet ik er ook van? Ben ik een Bard? Dacht het niet hè. Murelo ... die kant op dus, west! 
 + 
 +Na een goede dag gereisd te hebben komen we aan bij "​Midweegs"​. Géén idee van welke reis deze herberg dan het midden moet zijn maar het zal wel. Iedere herberg een naam denk ik dan maar. We vragen aan de waard of wij onze paarden mogen stallen en of we een plaats voor de nacht mogen. Geen enkel probleem en we nemen onze intrek in onze kamers. 
 + 
 +'s Avond tijdens het eten vraagt een serveerster ons of wij óók komen voor een bezoek aan de toren? De toren ... (???) ... Niet dus. We laten het even begaan maar ... die toren blijft door mijn gedachten gaan. Later op de avond vraag ik haar wat er dan zo speciaal is aan die toren. Wel nu is het antwoord, deze zit vol met goud, robijnen en andere schatten. ... Altijd goed om hier eens meer over te weten. Ik ga naar bed, morgen zien we verder. 
 + 
 +==== Hey mannen, de toren dan maar? ==== 
 + 
 +Twinkle, 2e Regenmaand, 1358 NT ... Jaar der Manke Walrus. 
 + 
 +Als ik 's morgens wakker word, kijk ik om me heen of ik dingen mis. Dit gezien ik 's nachts niet wakker ben geweest. OK, ik geef toe, misschien is het een paranoïde trekje van me maar ... je weet nooit hè. Ik concludeer al snel dat alle spullen er zijn en ik rek me eens lekker uit ... pfoe, ik heb lekker geslapen. Ik loop naar het wasbekken, ik fris me op en kleed me aan. Tijd om de gelagkamer in te gaan. 
 + 
 +In de gelagkamer aangekomen zie ik de vier andere reisgenoten aan een tafel zitten. Ze nodigen mij uit bij hen te komen zitten. Waarom ook niet. Tijdens het ontbijt deel ik mijn bevindingen van gisteravond aangaande de toren. Gezien de heren toch geen reisbestemming hebben, althans niet een directe reisbestemming,​ stel ik voor om naar die toren te gaan. De vragen "​Waarom dan?", "Weet je wel dat er nog nooit iemand levend van teruggekomen is?", "Denk jij dat het geen fabeltje is om reizigers te beroven van hun spullen?"​ beantwoord ik met: "​Waarom zijn de heren überhaupt avonturiers geworden? Is onduidelijkheid niet iets waar het hele avonturierschap op gebaseerd is? Is er niets, dan is er niets ... weten we dat ook gelijk. Is er wél wat ... yoho ... rijkdommen!!"​ Het besluit wordt genomen ... we gaan naar de toren. 
 + 
 +Ik duik snel het winkeltje in naast de herberg. Handig zo'n zaakje. Ik koop een enterhaak, ransoenen en allerlei andere aangelegenheden die ik nog nodig heb. Tenk zit te praten met een van het bedienend personeel ... hij wil meer duidelijkheid over vanalles en nog wat. 
 + 
 +Na een half uurtje door het winkeltje gestruind te hebben, ga ik weer de gelagkamer in. Tenk heeft ondertussen te horen gekregen dat het verstandig is een gids mee te nemen. De man heet "de grijze wolf". Hij meldt zich hier om de drie vier dagen om een groep avonturiers naar de toren te begeleiden. We zijn het er al snel over eens dat het een lucratieve business moet zijn één groep per vier dagen. Gelukkig komt de man een paar uur later binnen. 
 + 
 +"De gijze wolf" is een man van rond de 40 en ziet eruit als een ranger. Hij vraagt 125 goud voor de hele groep. Honden en paarden mogen/ kunnen niet mee. Dus de schildknaap van Tenk blijft in de herberg en wij vertrekken in richting van de toren. 
 + 
 +==== Een saaie wandeling. ​==== 
 + 
 +Twinkle, 2e t/m 6e Regenmaand, 1358 NT ... Jaar der Manke Walrus. 
 + 
 +Al met al is het een saaie wandeling. Even snel een opsomming:​ 
 +  * Halverwege de 2e regenmaand vertrokken, ons uitzicht: landerijen. 
 +  * De 3e regenmaand, gehele dag door het uitzicht: landerijen. 
 +  * De 4e regenmaand. Ook nu is ons uitzicht: landerijen. 
 +  * De 5e regenmaand geeft ons geen andere kijk op de wereld. Nog steeds landerijen. 
 +  * De halve 6e regenmaand het uitzicht: landerijen. 
 + 
 +Maar halverwege de 6e regenmaand zien we ons doel: het Llyneando woud. Dit woud wordt bewoond door "Wilde Elven",​ die nogal gesteld zijn op hun privacy. "de Grijze Wolf" meent dat het knokken kan worden. Echter bij de rand van het woud houden we halt. We pakken allen het touw beet dat ik op vraag van "de Grijze Wolf" uitrol. Dan geeft hij ons een boontje dat we moeten opeten. Het maakt ons onzichtbaar. 
 + 
 +We lopen aan het touw, achter elkaar aan het bos in. Helaas duurt de magische kracht van het boontje niet lang genoeg en moeten we rennen achter "de Grijze Wolf" aan, hopelijk in de richting van de toren. Enkele pijlen treffen mijn groepsgenoten. Kijk, da's ook avontuur, denk ik nog. 
 + 
 +Na een kleine tien minuten rennen doemt de toren voor ons op. De pijlenregen houdt niet op en als we voor de deur van de toren staan, blijkt deze afgesloten te zijn. Ik grijp mijn lockpick tools en open de deur ... zonder enig probleem. Appeltje eitje. Ik duik naar binnen en de rest volgt. De laatste sluit de deur en we horen een aantal pijlen in de deur slaan. Hé lekker ... de kick van het avonturierschap. 
 + 
 +Binnen is het donker maar Tenk weet raad. Hij trekt zijn zwaard en hoera ... er is licht. Ik moet zeggen dat het wel een beetje over de top is hoor ... een flamming sword als fakkel. Maar gelukkig dat er licht is ... we staan voor een put waar we anders misschien ingevallen waren. 
 + 
 +We kunnen zien dat het plafont van de volgende verdieping is weggevallen. Her en der liggen er nog restanten in deze ruimte. Ook de trap, vermoedelijk een wenteltrap, is weggevallen. Omhoog is dus geen optie. De put ... deze heeft aan de rand een goed stel stevige handvatten waarlangs we naar beneden kunnen klimmen. Ik schiet voor de zekerheid een brandende pijl naar beneden om de diepte en eventeueel de bodem te controleren. De bodem van de put blijkt droog te zijn en ik schat de diepte op een 30 meter. 
 + 
 +Een aantal van de groep wil graag omhoog. Ik zie geen mogelijkheden om omhoog te kunnen dus ik maak de opmerking best even een brandende pijl in het plafont te willen schieten om te kijken waar we dan precies naar toe klimmen. Echter, ik sta niet in voor de gevolgen ... waarschijnlijk breekt er dan brand uit. De keus is ineens simpel ... de put. Ik daal als eerste af de put in. 
 + 
 +Eénmaal op de bodem aangekomen, kijk ik in westelijke richting maar wordt daarbij bruut gestoord door een inkomend projectiel. In een fractie van een seconde duik ik naar links maar de boomstam schampt mijn lichaam. Ik vloek en tier terwijl het eigenlijk niet veel voorstelt. Ik pak de vlammende pijl op, sein naar de anderen dat ze kunnen komen en schiet deze vervolgens in westelijke richting. Na een aantal meters komt de pijl tegen een muur. OK, dat trucje hoeft dus ook niet meer. 
 + 
 +Ik probeer zo goed en kwaad als het kan mijn weg te vinden in deze gang. Ik let op vallen, verschuil mij in de schaduwen en probeer zo weinig mogelijk lawaai te maken. Het schiet dan ook niet echt op maar ik vorder gestaag. Als ik een hoek om ga, zie ik een aantal meters verderop een gedaante staan. Snel duik ik terug.  
 + 
 +Ik hoop dat de figuur in de gang mij niet gezien heeft en ga terug naar de groep om mijn bevindingen te melden. Tenk bedenkt zich geen moment en zegt dat hij wel even gaat praten met de man/ vrouw. Ik, en ik niet alleen, vrees het ergste. Tenk is naar mijn idee niet zo'n prater ... 
 +Maar in de gang hoor ik de man Tenk uitnodigen om dichterbij te komen om met hem in gesprek te gaan. Kort daarop een enorme lichtflits, een knal en een Tenk die de gang in komt schuiven. Zie aan ... Tenk wil praten maar het is dit keer de tegenpartij die het afhoudt. Woest stuift hij de gang weer in achter de man aan die het blijkbaar op een lopen heeft gezet. Een paar tellen later horen we het gekerm van Tenk. Het houdt aan ... 
 + 
 +We wagen het erop en gaan achter Tenk aan. We vinden hem in een valkuil met een aantal vervelende spiesen, ergens verderop in de gang op de plaats waar ik de man zag staan. Blijkbaar heeft hij een val in werking gezet en is gevlucht het gangenstelsel in. 
 + 
  
  
twinkle.txt · Laatst gewijzigd: 2012/05/23 11:30 (Externe bewerking)