Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


viconia_alaun_kacha

Viconia Alaun'Kacha - Female Drow Sorceress

Speler

Bertil

Party

Viconia Alaun'Kacha is de “Neutral Evil” Sorceress uit de party into the Dark. Ze is gelieerd aan het Huis Vlos Lodtynur. Huis Vlos Lodtynur ligt in de vesting genaamd I’Venorik Tonashss. De Party wordt geleid door Jasper.

Viconia reist samen met Zesstra Hyluan (Bjorn), Nymmed, (Chiquita), Khaless Jhalavar (Bart) en Null'dia Jhalavar (Simon).

Reisverslag

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 14e dag overvloedsmaand -reis naar Dwin Har Har Mek

In de loop van de ochtend, na het uitgebreide ochtendritueel van Khaless (wat heeft die vrouw toch veel tijd nodig…en als het haar nou mooier zou maken…) vertrekken we eindelijk.

We zwerven van de ene naar de andere stadspoort en ik zie Null'dia en Khaless kibbelen over de te nemen weg. <zucht>

Afijn, uiteindelijk wordt er een keuze gemaakt en rijden we een poort uit. Na noch geen uur rijden zien we in de verte een vuurtje met wat gedaantes eromheen. Zo dicht bij de stad wanen we ons veilig en we rijden rustig door. Echter de gastjes halen het in hun hoofd om naar de wapens te grijpen en op ons te schieten. Dom. Null'dia en ook Khaless rijden op de creaturen af om de melee in te gaan.

Ik hou wat meer afstand. Hoewel ik niet denk dat ik mijn magie nodig is om deze creaturen te verslaan, kan ik mij ook niet permiteren om niets te doen. Dus ik cast een Melfs Acid Arrow op een van de creaturen. Vinden ze het vervolgens nodig om op mij te gaan schieten! Daar heb ik natuurlijk een prima magische verdediging tegen: reverse arrows.

Maar helaas laat ik mij als een eerstejaars leerling afleiden door een pijl die mij raakt. <zucht> Ik probeer mijn ongeloof te maskeren, maar ik zie dat Khaless net naar mij omkijkt als mijn spreuk mislukt. Dan nog maar een keer casten. Ondertussen staat alleen nog de creatuur met mijn Acid arrow. Ik ben ondertussen beschermd tegen pijlen. Ik weet dat de acid nog even doorwerkt en ik kijk geamuseerd toe hoe die het loodje legt.

Met een detect magic zie ik dat de gevallen creaturen toch nog iets van magische waarde bij zich hebben:

  • Een wand of cats grace, charges 36/50, CL XXX [DM note: waarde 3240 gp]
  • Amulet of mighty fist +1 [DM note: waarde 6000 gp]

[items moeten nog verdeeld worden]

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 12e/13 dag overvloedsmaand

Na ruim een week in de kerkers ben ik toe aan een bad en een fatsoenlijke maaltijd. Dus dat eerst.

Na enkele uren voel ik me weer fris en fruitig. Ik besef mij dat ik me nog moet verantwoorden voor mijn afwezigheid, dus ga ik langs onze first wizard. Hij is dan misschien de 1e zoon van de matron mother, maar die vent spoort niet. Hij is net zo wazig als altijd en zo verstrooid als het maar kan. Afijn, ik heb mij gemeld, en zodra ik de kans zie, vertrek ik weer.

Tijd om eens zelf wat te studeren: ik heb immers nog een brief te vertalen. Ik gebruik een potion of comprehend languages en vertaal de brief. Gezien de inhoud van de brief, en de soort runen waarin het geschreven is, maak ik op dat deze brief in het dwergs in geschreven, en wel in Duergar dwergs.

De inhoud van de brief luidt:

Mijn Vrouwe Seke Orbb, Zoals eerder vermeld zal ik u uitleggen wat de flesjes doen. Dit zijn er 3 van de 5 zoals u heeft kunnen zien aan de nummers. In flesje 1 zit een ring met ons zegel erop om u veilige doorgang te bieden. In flesje 3 zit een undetectable alignment voor een reden die u zelf weet. En in nummer 5 een pass without trace ook voor u bekend waarom. De andere flessen kunt u bij ons ophalen voor verdere instructie. Bij Odin zijn wij gegroet!

Hmm. Seke Orbb, matron mother van huis 1 die met de duergar onderhandelt. En de flesjes moeten wel de flessen zijn die wij van de kapitein van de wacht van huis 5 hebben afgenomen. Ik licht de anderen in over de inhoud van deze brief. De meesten hebben geen zin om zich in dit politieke wespennest te steken. Maar ik zal in ieder geval Khaless moeten inlichten over deze brief. En Null'dia heeft dezelfde mening.

We vragen een onderhoudt aan met Khaless en lichten haar in. Khaless heeft duidelijk meer informatie dan wij, en deze brief vult haar informatie aan. Khaless zegt dat ze een onderhoud heeft met Matron mother van huis 1 en vraagt ons om haar te begeleiden.

De volgende dag begeleiden ik (samen met Null'dia, Nymmed en Zesstra) Khaless naar huis 1 en weer terug.

Na terugkomst neemt Khaless ons mee naar haar kamer voor een maaltijd en legt Khaless uit dat wij van huis 1 een opdracht hebben gekregen. We moeten onze agendas voor de 3 maanden leeg maken.

We moeten naar de Duergar stad/vesting 'Dwin HarHar Mek' om daar de twee laatste flessen op te halen, waar de brief naar verwijst.

Deze dag hebben we nog om onze zaken te regelen en ons voor te bereiden, en morgen vertrekken we. We dienen in ieder geval te zorgen voor een rijdier.

Eerst ga ik langs mijn magiers gilde om de magische ring (die ik van Null'dia heb ontvangen) te gelde te maken en mijn voorraad wands weer aan te vullen. Helaas ontbreekt de tijd om bij de Foufe de rekening in te dienen voor het verbruik van de magische wand bij het bemachtigen van de “Eggs of Llolth'.

Helaas is de gilde koopman nog steeds niet onder de indruk van mijn charmes: ik krijg geen korting. Zou hij op mannen vallen? Je zou het toch denken… Maar ik mag niet klagen: deze prijzen zijn een stuk beter dan die oplichter in de stad. Ik heb in ieder geval weer een aantal wands erbij om mijn magie aan te vullen.

Dan nog even langs eerlijke Edd, waar ik voor (te veel) geld een Riding lizzard met zadel en tassen aanschaf. Goed. Compleet. Tijd voor beetje ontspanning en goede nachtrust.

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 3e/4e dag overvloedsmaand (vervolg)

Nu Zesstra voorlopig op haar plek moet blijven, is kans groot dat zij ontdekt kan worden. Met lege handen terugkomen is geen optie, dus we moeten snel handelen. Ik maak duidelijk dat ik het meest verwacht van de geheime kamer op de 3e verdieping.

Dus we gaan met zijn drieen (ik, Null'dia en Nymmed) naar boven. Niet veel later voegt Zesstra zich bij ons: ze heeft zich weten te excuseren bij haar medebewakers.

Er zijn twee deuren, waarvan een deur een vreemdsoortig zandloper heeft die ik niet vertrouw. De andere deur is op slot, maar daar heb ik wel wat voor: een chime of opening.

Helaas galmt deze ruimte enorm, en trekt dit een bewaker aan van beneden. We wachten in de bewaker op (ik nog steeds onzichtbaar, en Nulldia en Zesstra verscholen in de schaduw). Op het moment dat de bewaker Nymmed wil aanspreken, vallen we tegelijk aan. Binnen enkele tellen ligt de bewaker zieltogend op de grond. Null'dia vind het nodig om zijn armor af te nemen.

Daarna lopen we gezamelijk de kamer in. Het blijkt een gelagkamer te zijn waar enkele vechters van huis 5 zitten. We lopen stoicijns door alsof we hier horen, en gaan de volgende kamer in. We weten van de kaart dat er naast deze kamer nog een geheime 3e kamer zit. Met mijn magie maak ik snel helder waar de deur zit, en hoe deze open gaat.

Jackpot! In de geheime kamer bevind zich een zuil waarboven niet één, maar twee eieren van Llolth hangen.

Ik zie geen magische bescherming in deze kamer. Maar we verwachten wel dat er een tijdslot zit op de deur. Zesstra bedenkt zich niet, en met een behendige duik weet ze het eerste ei te bemachtigen. Ik hou mijn magische rugzak open, en bewaar daarin het ei. Er gaat nog geen alarm, dus springt Zesstra nogmaals voor het andere ei, en deze verdwijnt in de rugzak van Null'dia. Maar dan begint de deur zich te sluiten en sprinten we de geheime kamer uit.

Nu de buit binnen is, is het zaak om zonder ophef te kunnen verdwijnen. Dus ik maan iedereen even te wachten, en voorzie iedereen van twee soorten magie: Fly en invisibility. Zodra iedereen hiervan is voorzien snellen we de kamer uit. Er is inmiddels een alarm af gegaan en de eerste die de kamer uitloopt krijgt nog een houw van een blinde uithaal van een van de vechters van huis 5. Maar we gaan geen gevecht aan en ontwijken snel de aanvallers en rennen de kamer door naar de overloop.

van daaruit kunnen we zo vanaf de omloop wegvliegen. Weg van huis 5 en richting de stad.

In een rustige plek van de stad landen we. Goed gehumeurd en vol trots op onze geslaagde actie, besluiten we 1 drankje te doen. zo gezegd zo gedaan, en na enkele toosten en een klein uurtje later gaan we terug naar ons huis.

Maar onderweg begin ik mij bijzonder slecht te voelen, en ik zie allemaal rare dingen. Mijn metgezellen hebben ineens een groene huidkleur en ik zie overal Khaless lopen. Null'dia dwingt mij wat koud water te drinken, maar anders dan dat ik ervan moet kotsen, helpt het niet.

Daarna wordt het voor mij wat wazig.

Maar na een zekere tijd voel ik mij ineens weer wat beter. Het wordt mij duidelijk dat Null'dia mij op een of andere wijze mijn vergiftiging heeft onderdrukt. Ze vertelt dat het effect tijdelijk is.

Ondertussen bevinden wij ons allen voor de kamer van Khaless. Ze wil ons niet te woord staan. Na enige tijd worden wij door de wacht opgehaald en gesommeerd mee te komen naar de kerkers. Daar worden we gesommeerd om ons geheel te ontkleden en al onze bezittingen af te staan. Maar Null'dia wil haar tas met de eieren niet afgeven: ze wil deze alleen aan Khaless of Matron mother geven. Ik besef onmiddelijk dat ze gelijk heeft en dat dit onze enige manier is om in ieder geval helder te maken dat wij de opdracht hebben uitgevoerd…al was het dan misschien niet zoals Khaless had gewild. Ik maak duidelijk dat ik achter Null'dia sta, en de wachter beseft dat een gevecht met ons pijnlijk wordt. Dus wordt Khaless gehaald. Ze neemt de eieren in ontvangst en beveelt dat wij een week moeten worden opgesloten op water en brood.

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 3e dag overvloedsmaand

Het nieuws van de dag is dat de gevangene is vrijgelaten en zich nu kennelijk aan ons huis heeft gecommiteerd. Waarom is ze niet gewoon geexcuteerd? Dit lijkt mij een veiligheidsrisico. Maar goed, ik ga niet over de veiligheid, dus ik stel verder geen vragen hierover.

Khaless laat zich al een dag nauwelijks zien en is kennelijk erg druk met andere zaken.

De eerste die ik die dag tegen kom is Null'dia. Ze neemt mij even apart en vraagt mij twee gunsten:

  1. Korte termijn: Vertaling van een scroll (niet magisch) in een taal die ik ook niet spreek/kan lezen.
  2. Lange termijn: Uitzoeken in hoeverre het mogelijk is om een armor (te laten) maken die aanvoelt als zijde (min. DEX bonus +6) en bescherming geeft als full plate (AC+8, exclusief DEX bonus). Verder zou het armor niet zichtbaar moeten zijn, of anders magisch activeerbaar (o.i.d.) wanneer het nodig is.

Ik geef aan dat dit wel eens een zeer kostbaar armor kan worden, maar geld was niet het probleem. Als compensatie voor dit uitzoekwerk krijg ik een magische ring (met zo te zien een lage level abjuration erop gecast, mogelijk een ring of protection o.i.d.). Lijkt mij genoeg compensatie.

De rest van de groep is net als ik van mening dat er wat gedaan moet worden. We hebben de informatie om op zoek te gaan naar het Ei. Dus dan is het tijd om een plan te maken.

Zesstra heeft (bij de Foerier) 3 huis insignes van het 5e huis geregeld. Helaas is dat er 1 te weinig. Ik geef aan een insigne wel magisch is na te maken, maar dat mijn spreuken te tijdelijk van aard zijn. Dus Zestra gaat naar de markt en regelt een copy item. En daarmee maak ik het 4e insigne. We hebben nu dus voor ieder een insigne om door de poort heen te kunnen komen.

Uit de verhoren van de gevangene zijn twee plaatsen gekomen waar de artifact kan zijn: de tempel op de 2e verdieping (NW toren) of de geheime kamer op de 3e verdieping (van centrale toren).

Dan de vraag welke route. Na enig discussie zijn we het erover eens dat de toren met de voorraad waarschijnlijk de handigste manier is om op de gewenste vloeren te komen. Anders de middelste toren.

Mijn verschijning is te opvallend: een ieder die mij ziet, onthoudt mij. Er zal geen wachter zijn die mij niet zou herinneren, dus ik moet me vermommen als iemand die niet wordt onthouden: een dienstmeid. We regelen een dienstmeidmantel (met een grote kap), en ik neem wat spullen mee uit onze voorraad die van de markt zouden kunnen komen, inclusief een fles drank. Verder breng ik met wat schmink de nodige veranderingen aan op mijn gezicht, om het minder knap te maken. Ik ben tevreden met het resultaat. De anderen hebben weinig opvallend uiterlijk, dus een andere mantel is voor hun genoeg.

Met z'n vieren gaan we op pad. De eerste barriere - de poort - gaat redelijk soepel: iedereen kan zo door. Ik wordt even kort staande gehouden. Maar zodra de wachter de kruik drank vind, neemt hij deze mee en stuurt mij weg met een standje. Ik wist dat de drank van pas zou komen.

Bij de voorraad toren komen we niet verder. De wacht wil ons niet doorlaten, omdat we er niets te zoeken hebben. Dus gaan we door naar de centrale toren waar de slaapverblijven zijn. Met een lichte strubbeling komen we er binnen (iemand vond dat ik er niets te zoeken had: maar Zesstra en Null'dia geven duidelijk te kennen dat ik hun spullen draag en dus meemoet).

We komen aan op de tweede verdieping. Er zijn hier wat kamers. Buitenom de kamers is een rondgang. Vanuit deze rondgang loopt een gang naar de tempel (en aan de andere zijde een gang naar de voorraad toren). Zesstra gaat 'hide in shadows' proberen om de tempel te bereiken en te onderzoeken. Ik probeer als schoonmaakster daar te komen. De rest blijft wachten.

Helaas wordt ik door de wachters in de gang naar de tempel tegen gehouden: ik zou niet de juiste insigne hebben om verder te mogen. Ik strubbel nog wat tegen, zodat ik voldoende afleiding ben dat Zesstra langs de wachters kan glippen. En dan ga ik terug naar de anderen. Wachten op Zesstra.

Dan volgt er commotie en wordt er om wachters geroepen door de priesteressen: het lijkt erop dat Zesstra is ontdekt. Null'dia en Nymmed rennen naar de tempel om hun diensten te kunnen verlenen aan de priesteressen. Ik cast voor de zekerheid een invisibility en ga aan het begin van de gang naar de tempel staan om eventueel te hulp te kunnnen schieten indien nodig.

Na enige tijd komen er nog meer wachters. Ik zie Zesstra niet, maar wel dat er 1 tempel wachter teveel is. Ik zie dat Null'dia en Nymmed hun rol goed spelen, en grijp dus niet in. Kort worden de 7 tempelwachters meegenomen, maar vrij snel komen er weer 6 terug, samen met Null'dia en Nymmed. Ik volg Null'dia en Nymmed naar de kamers. Daar vertellen ze mij dat Zesstra zich heeft vermomd als tempelwachter en voorlopig daar moet blijven. Aan ons dus om snel het item te vinden: ik geef aan dat haar vermomming waarschijnlijk magisch is, en niet al te lang zal duren. Haast is geboden.

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 2e dag overvloedsmaand

Mijn party genoten vermaken zich met een gevangen genomen vechter van het 5e huis. Met name onze assassin leeft zich uit op het achterhalen van informatie. Khaless doet het iets subtieler op magische wijze.

Het levert ons in ieder geval een plategrond op van het 5e huis met twee meest waarschijnlijke plaatsen waar het Ei van Lolth zich bevindt: in de tempel of in een geheime kamer op de 3e verdieping in de centrale toren.

Verder heeft men nog een scroll met zegel gevonden en 3 flesjes met rode inhoud die nodig zouden zijn om bij het artifact te komen. Het vreemde is dat onze huiswizard niet in staat is de magische werking van deze flesjes te achterhalen: men moet ermee naar de markt. [wat de flesjes nu doen, blijft een raadsel. Ik was niet aanwezig en weet niet wat er is gezegd.]

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 1e dag overvloedsmaand: Het ei van Lolth

Deze morgen ben ik ontboden bij de zetel van Matron mother. Met mij zijn een klein, bont gezelschap uitgenodigd: de assassin Zesstra Hyluan, een vrouwelijke vechter Nymmed, en de gezusters Jhalavar: Khaless is de priesteress met (te)veel ambitie en Null'dia is een ranger.

We krijgen van de oudste dochter van Matron mother de opdracht om een artifact terug te halen dat door het 5e huis is gestolen: Het ei van Lolth.

Nadat we uit de zaal zijn gekomen, verzamelen we ons in de gelachkamer. Na een tijdje komt ook Khaless binnen, en verplaatsen we ons naar de achterkamer voor wat privacy. Na enig overleg, gaat ieder zijn weg om informatie te achterhalen over het 5e huis. Ik ga op weg naar sorcere om wat vermoedens van mij te verifieren over de mate van magische protectie die huis 5 heeft. Ik loop mee met Khaless die haar contacten bij tempel van Lolth gaat aanboren. Mijn vermoedens waren correct: bij de ingang is nauwelijks magische protectie. Dus alleen de wachters zelf. Er is geen vorm van anti-magie net o.i.d. wat een magische vermomming zou kunnen opheffen.

Op de terugweg tref ik Khaless die ik mijn bevindingen meedeel.

viconia_alaun_kacha.txt · Laatst gewijzigd: 2018/02/13 23:19 door bertil