Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


zesstra

Zesstra Hyluan; Female Drow Rogue/Assassin

Zesstra

Charactersheet

Mount

Speler

Party

Zesstra Hyluan is de “Chaotic Evil” Assassin uit de party drow2. 3e dochter van het huis Hyluan. Gelieerd aan het Huis Vlos Lodtynur. Huis Vlos Lodtynur ligt in de vesting genaamd I’Venorik Tonashss. De Party wordt geleid door Jasper. Zesstra reist samen met Viconia Alaun'Kacha (Bertil), Nymmed, (Chiquita), Khaless Jhalavar (Bart) en Null'dia Jhalavar (Simon).

Reisverslag

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 14e / 15e dag overvloedsmaand: Olplynir Dwin HarHar Mek (3)

Helpt uzelf, zo helpt u Lolth.

Nadat dit geregeld is een een vrije doorgang eigenlijk ook geen probleem meer. Yathrin(1) Khaless rijdt naar de poort en verzoekt doorgang voor ons. De poort gaat open en we rijden door.

Achter de poort is het een trieste gebeurtenis Een paria Drow gemeenschap. Samen schurkend bij kook plekjes en haastige tentjes. de meesten wenden hun blik angstig af als we langs rijden. Je zou bijna uit hun lijden verlossen. Maar er zit geen uitdaging in. We rijden nog langs een kapelletje waar de meer vromen onder ons nog naar binnen willen. Ik blijf buiten staan en houd de nieuwsgierige ogen en oren op afstand.

Na deze stop rijden we verder tot ons nachtelijke kamp. Null'dia laat ons stoppen bij een verbreding in de gang. Er zijn een aantal kleinere grot openingen in de wand waar ik me semi zorgen over maak. Na dit aangeduid te hebben en dat ik graag een latere wacht wil ga ik na het avond maal slapen.

De volgende ochtend vertrekken we weer in de richting van Dwin HarHar Mek. maar na niet al te lange tijd bevinden we ons bij een grot waarvan de vloer is bedekt met spinnen webben. Op het plafond zitten een aantal reuzenspinnen en rond een centrale pilaar is een trap gewenteld. Op een balkon aan die trap staan een zestal Drow strak te staren naar de spinnen.

Volgens null'dia zijn de spinnen en de Drow in soort van symbiose. Viconia Bevestigd dat de lucht bezwangerd is met magie. Voor we goed en wel een plan hebben kunnen maken stort Null'dia zich naar voren stormt de trap op en werpt zich languit voor de voeten van de Drow.

Van alle opties zag ik die het minst aankomen. Ik kijk de anderen aan vraag, “gaan wij ook?” Wij gaan ook zegt Khaless. We rijden onze Rijdieren naar de voet van de pilaar. Zetten ze daar vast en lopen de trap op. Eenmaal bij de balustrade verwachten we Null'dia en een respons van de Drow die daar staan. Null'dia is er echter niet. De zes Drow wel. Zo ze ons al opmerken laten ze dat niet blijken. We lopen door…

 • (1) Yathrin = Priesteres van Lolth

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 14e dag overvloedsmaand: Olplynir Dwin HarHar Mek (2)

Houd de gedachten recht en de blik neergeslagen. Kijk niet op ongepaste wijze naar priesteressen.

sloffend hebben we de gangen van ons geliefde I’Venorik Tonashss verlaten. Omdat ik er pas veel later bij gekomen ben (ook al was ik er wel) duurt het me enige tijd om te beseffen waar we precies zijn. Natuurlijk helpt het ook dat ik achter Null'dia rijd en zei me redelijk ingelicht heeft over waar we zijn en waar naar toe. Ook de verhalen van Viconia waren redekijk verhelderend.

Het duurt niet lang of we houden halt voor een waterval. Hoewel mijn eerste ingeving een verhelderend bad is, houd ik toch mijn rijdier in en laat Null'dia het werk doen. Nooit de scout in haar eer aantasten. Niet veel later roept deze Viconia er bij. Ik besluit dat een een glimlach naar Yathrin(1) Khaless achter mij geen kwaad kan. Vooruit een knik met het hoofd er bij.

Als Null'dia en Viconia hebben bedacht hoe we door kunnen, iets met magie, vuur, en water zet de tocht zich voort. Ferm genesteld in het zadel van het rijdier springen we over een spelonk en vervolgen onze weg. Hoewel we drijfzand zien. sturen we onze lizards daar behendig overheen. we zien daarachter een grot naar het zuiden en ik besluit die te verkennen. Likt allemaal veilig een kleine kudde Rothe(2) staat om een kist te grazen. Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar wat er in de kist zit. Net zoals de anderen. Dus we besluiten te gaan kijken. Helaas blijkt het vee geen vee maar een monsterlijk iets dat een ultrasone golf op ons afvuurt. het klapt vol in onszelf en de rijdieren. Massief wat een kracht. Geweldig. Ik activeer direct mij helende Tatoo. en bekijk hoe ik kan helpen om deze wezens om te leggen. Maar ik zie dat onze goede Yathrin(1) Khaless al als vanouds en resoluut afrekent met hetgeen aan durft te krenken. Niks voor mij te doen dus. Ik neem een kijkje in de kist. Hij is open maar bevat een niet al te slimme dubbele bodem. dŕ valt wat geld uit, bekers en nog wat zut. We dumpen het in een bag of holding en rijden verder.

Even zijn we Null'dia kwijt maar ik heb haar snel weer gevonden. Ze staat stil. Verderop zien we een tweetal wachters en een grote openstaande poort. Op het moment dat we doorrijden zien we hoe de poorten dichtgaan.

We vragen toestemming om door te mogen. leggen de situatie tot in den treuren uit maar het stelletje hebberige Kenoth(3) willen onze spullen voor de doorgang. Ik kijk naar Yathrin(1) Khaless. Gebaar haar de situatie en na een knik van haar hoofd. steek ik mijn beide dolken in de onderrug van de praatgrage olplyn(3). Niet veel later komt er alleen lucht uit haar strot, en dat van haar dalninil.

Ik knik naar Yathrin(1) Khaless. Wachtend op wat nu.

 • (1) Yathrin = Priesteres van Lolth
 • (2) Rothe = Vee
 • (3) Olplyn = Rover
 • (4) Dalninil = Zuster

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 14e dag overvloedsmaand: Olplynir Dwin HarHar Mek (1)

Drugs zijn niet verslavend. Ik kan het weten want ik gebruik ze al jaren.

O.k. Alleerst mental note: geen (Tsoss'che) meer … Nooit meer.

Opeens moet ik me afvragen waarom ik op een lizard zit, de Dame weet waar naar toe. Door losjes te polsen bij de anderen leer ik dat we onderweg zijn naar de Duergar stad 'Dwin HarHar Mek' om flesjes op te halen die Yathrin(1) Khaless wil hebben. Iets met een brief en het eerste huis. Weet ik veel. Het zal allemaal. Blijkbaar komt er een complementaire Lizard bij voor het klootjes volk en een Rij spin voor de meer geliefden van de dame. Ik kan er best aan wennen. Dwin HarHar Mek we komen er aan.

 • (1) Yathrin = Priesteres van Lolth

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 13e dag overvloedsmaand: Erl'eleeus Usstan tlun (1)

Wanneer we in verveling en sleur leven, is geweld onvermijdelijk.

Na 7 dagen van schoning van lichaam, geest en kerker worden wij weer voorzien van onze spullen. ik kleed me langzaam weer aan en besluit eerst naar de gelagkamer te gaan om wat vast voedsel en wijn tot me te nemen. Null'dia vergezeld mij hierin. Yathrin(1) Khaless heet ons “warmpjes welkom” als ze binnenkomt en langs onze tafel loopt.

Ik voel het net gegeten vlees warm en zuur terugkomen in mijn mond. maar weet het weer door te slikken. Sta op en buig mijn hoofd richting Yathrin(1) Khaless.

Null'dia attendeert mij er terecht op dat we onze afwezigheid nog moeten verklaren bij de Mistress of puppets <insert name here>. Het is dat ze hoofd van de afdeling is en onze respect daarom verdiend maar liever negeerde ik haar helemaal. Na een kortstondig stupide en verwaarloosbaar standje van de Mistress of Puppets. heeft Nulldia nog een helder idee. Waarom ben ik tweede in onze afdeling en niet de nummer 1. We besluiten dat dat een mooie uitdaging zou zijn. Eerst maar eens uitzoeken waar <insert nog een naam hier> uithangt en wat haar bezig houdt. Ik heb haar in geen maanden gezien.

Als Null'dia besluit te gaan trainen ga ik nog even mee kijken. Als snel verveeld het me en ik besluit naar mijn privé vertrek te gaan

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 6e/13e dag overvloedsmaand: Vlos Lodtynur ultrin! (7)

Pijn is de zwakheid die mijn lichaam verlaat….

We moeten al onze spullen afdragen, Leer mij het regime kennen, Uiteraard wil Null'dia de eieren niet afstaan, Ze doet een halsstarrig beleid over de heilige queeste voor Lolth en dat ze de zak met eieren alleen aan Yathrin(1) Khaless. kan afstaan. En dat werkt Yathrin(1) Khaless. wordt gehaald. Pakt de zak van Null'dia af en zegt dat we een week hier mogen blijven. voor een afranseling en schoonmaak werk. Ik keer me nu al vast in mijzelf en weet, de slaap zal me helen. Tot over 7 dagen…

 • (1) Yathrin = Priesteres van Lolth

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 4e dag overvloedsmaand: Vlos Lodtynur ultrin! (6)

Haast geeft vleugels….

Na ongeveer 15 minuten horen we een luid alarm afgaan. Ik kijk de andere tempelwachters aan en stoutmoedig zeg ik ze hier te blijven. Ik ga op onderzoek uit. Lolth is me goed gezind ze laten me gaan. Ik ga via de centrale toren naar boven en kom al snel Viconia, Nymmed en Null'dia tegen. gezamenlijk lopen we verder naar waar Null'dia denkt dat het ei moet liggen. Niet veel later en wat deuren later komen we in een wachtzaal vol met soldaten van huis 5. Ook hier lopen we stoutmoedig verder, door de kamer, een zitvertrek en een geheime deur verder staan we oog in oog met Het van Lolth. Ons ei van Lolth. we proberen vallen en alarm systemen te ontdekken maar kunnen die niet ontdekken. Huis vijf zal vast niet zo stom zijn om ze onbeschermd te laten. Ik weet het Ei echter los te krijgen uit zijn stasis in een soepele beweging. Terwijl ik dat doe valt mijn oog echter op een tweede ei vna Lolth. identiek aan de onze. Of, is dat de onze. In elk geval een uitgeleze kans om ze beide mee te nemen. Als ook dat ei in ons bezit is. wordt het haasten ik zie Viconia, Nymmed en Null'dia als vertrekken de deur kraakt langzaam dicht. in de andere kamer komen al soldaten binnen gestormd. deze weten we handig te passeren en dankzij een spreuk van Viconia kunnen we allemaal zorgeloos over het balkon springen en naar de laagste verdieping vliegen en onze vlucht naar de deur nemen. nog altijd vermomd als Drow van huis vijf wordt ons geen haar breed in de weg gelegd. Wat een losers.

Eenmaal thuis willen we onze prijs graag afdragen aan Yathrin(1) Khaless. Maar in plaats daarvan worden wij in de boeien gelsgen en afgevoerd naarde kerkers van huis vijf. Als of wij Kenoth(2) zijn.

 • (1) Yathrin = Priesteres van Lolth
 • (2) Kenoth = Oplichter

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 3e/4e dag overvloedsmaand: Vlos Lodtynur ultrin! (5)

Het kan alleen maar beter worden….

ik zit in de Trainingsruimte te kijken naar de oefeningen van Null'dia -Een waardige tegenstander- en speel wat mijn mijn dolken. Ineens realiseer ik mij dat het er op begint te lijken dat deze dag zonder heugelijke gebeurtenisseinen aan mij voorbij trekt. Ik spring op en verlaat de ruimte. Null'dia keurt het (uiteraard) geen blik waardig.

Het is genoeg. Er gebeurt te weinig. Of eigenlijk. Er gebeurt te veel. Alleen is het jammer dat dat zonder mijn invloed gebeurt. Als ik mij niet vergis heeft Ilhar(1) Talice Vlos Lodtynur ons de opdracht gegeven om het 'ei van Lolth' terug te halen bij huis Olath Orbb. Niet om te de stad in brand te steken.

Ik bespeur eenzelfde onrust bij Null'dia, Viconia en Nymmed. Waar Yathrin(2) Khaless uithangt. Ik heb geen idee. Zij lijkt er in elk geval geen haast mee te hebben. Zij lijkt drukker om haar eigen doelen na te streven en ons daar in mee te sleuren. Lijkt mij niet de bedoeling. Ik hoor zelfs in de wandelgangen dat ze het voor elkaar heeft gekregen om de og'elend (3) Angasté in ons huis bij de wacht op te nemen. Ik zal natuurlijk nooit openlijk een besluit van Ilhar(1) Talice of zelfs van Yathrin(2) Khaless in twijfel trekken, maar toch. Dit voelt niet goed. Ik weet denk ik wel een manier om de anderen wat op te vrolijken en ze zover te krijgen dat we dat gaan doen.

Eerst ga ik bij de Foerier langs. Door wat losjes te informeren en haar eens heel lief aan te kijken lukt het me om in het bezit te komen van 3 huis insignes van Olath Orbb. Wel met achterlaten van een schriftelijke belofte dat ik ze morgen weer inlever. Goed, de kansen zijn: Ja da lukt. Nee de missie is op een mislukking uitgelopen. Dus dat kan ik wel beloven. Meer dan drie hebben we er niet liggen. Eerlijk gezegd meer dan ik op gehoopt had omdat wij er recentelijk twee hebben ingebracht.

Van Viconia leer ik even later in de gelagkamer dat het mogelijk moet zijn om ze te kopiëren maar dat zij dat niet perfect kan. Ze knikt bevestigend als ik vraag of ik weer naar de magic shop van Sabul Lhalabar op de markt moet.

Het zij zo. Ik koop daar voor 80Gp een item wat in staat moet zijn een insigne te kopiëren en warempel niet veel later liggen er 4 op tafel te prijken. We bestuderen de plattegronden die Null'dia heeft opgetekend tijdens de ondervragingen van Angasté en besluiten dat er twee plekken zijn waar het ei kan liggen. De tempel op de tweede verdieping of de Geheime kamer op de derde. We besluiten dat de tempel de meest logische plek is.

Niet veel later lopen we vermomd als soldaten van Olath Orbb het vijfde huis binnen. Het gaat bijna te gemakkelijk. zonder veel gedoe komen we ook op de tweede verdieping. De brug naar de tempel wordt bewaakt door 6 soldaten. Ik cast een 'cats grace' op mijzelf gevolgd door een 'invisibilty'.

Onzichtbaar en geluidsloos loop ik over de brug naar de tempel. Helaas lijkt het of de wachters mij in de gaten hebben. Ik houd stil en als het weer veilig lijkt loop ik verder. Weer een verwarde blik van een wachter, Hoe dan? Weer houd ik halt. Als ik de laatste spurt waag met toegang tot de tempel stoot ik ook nog eens een kandelaar om. Ik schreeuw het innerlijk uit. Had net zo goed hardop mogen zijn met het lawaai dat ik al gemaakt heb. Het is toch al verkloot.

Binnen in de tempel draaien vier priesteressen van Lolth zich om en kijken naar waar ik mij bevind! Ze zien me! Of nee, alleen mijn aura. Ze roepen de wachters naar binnen. Ik moet snel handelen en besluit tot een roekeloze zelf-reddingsactie. Ik ren naar buiten cast een 'disguise' op mijzelf zodat ik een kopie van de tempelwachters ben, hef de 'invisibilty' op en ren weer mee naar binnen. Ook Null'dia en Nymmed zijn naar binnen gekomen. De priesteressen tieren er op los en na de eerste verwarring merkt er een heel slim op dat er een tempelwachter teveel is. Wie is de valse. Ik besluit voorlopig maar stommetje te spelen. Heimelijk weet ik een signaal naar Null'dia en Nymmed te geven dat ik, ik ben. De verwarring blijft nog even en even later stormen er nog meer soldaten de tempel in.

Alle tempelwachters worden afgevoerd voor verdere ondervragingen. Inclusief mijn persoon. Ik probeer allerlei opties in hoofd langs te gaan maar alle leiden ze tot een gewisse dood voor mijzelf. Dan opeens begint een van de tempelwachters te spasmen en te schuimbekken. ze valt op de grond en begint te raaskallen. Geen idee wat er gebeurt maar er is weinig voor nodig om iedereen er te van overtuigen dat de Kenoth(4) gevonden is. Eindelijk is Lolth me goed gezind. De wachter wordt afgevoerd en de overige zes (inclusief mijzelf) moeten hun positie weer innemen. O.k. nog 45 minuten om een plan te bedenken. Het kan nog goed komen.

Nymmed, Viconia en Null'dia. Kunnen hier weinig doen en lopen de centrale toren weer in. Hopelijk op zoek naar het ei. Ik zal ze 45 minuten vrij spel proberen te geven.

 • (1) Ilhar = Moeder
 • (2) Yathrin = Priesteres van Lolth
 • (3) og'elend = verraadster
 • (4) Kenoth = Oplichter

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 2e dag overvloedsmaand: Vlos Lodtynur ultrin! (4)

Wat een verschrikkelijke dag….

De volgende dag voel ik Yathrin(1) Khaless de gelag kamer in lopen. helemaal in haar nopjes komt ze bij mij aan tafel zitten. Ze stelt voor de achter de magie van de flesjes en het perkament te komen die ze van van onze kul'gobuss(2) heeft ontfutselt. Ik let op niet verbaasd te reageren. en dat stemt haar welgevallig. Ze vraagt of ik mee ga naar de huis tovenaar. Uiteraard volg ik, mijn ontbijt hal op achterlatend.

De Tovenaar kan ons niet helpen. Ze is een zwakkeling en ons huis verdient beter. De Scroll is in het Dwergs geschreven. Daar kan ze geen kaas van maken en heeft er ook geen spreuk voor. De flesjes zijn magisch beschermt tegen openen en daar heeft ze ook geen spreuk voor. Zelden zo'n tentoonstelling van incompetentie gezien. Helaas we moeten het er voorlopig mee doen. Interessant doosje met ogen. Dat wel.

De Yathrin(1) vertrouwd het mij toe om ment de flesjes naar de bazaar te gaan en te zien of daar een competentere collega te vinden is. Die is er. Snel gevonden ook. Het is alleen wel een afzetter en een leugenaar. Ik weiger zijn bizarre vergoedingen te betalen en ga de winkel weer uit. Als ik mijn verslag bij Yathrin(1) Khaless heb gedaan. Wil ze dat graag van dicht bij beleven. Waarom ook niet. Terug bij deze kenoth(3). zijn de praatjes alleen maar groter geworden onder een vals scherm van nederigheid. Ik stel mijzelf tot doel dit onding ten gronde te richten.

Yathrin(1) Khaless betaald alles grif en leert wat ze wil weten. We kunnen huiswaarts. Eenmaal in het huis kan ik het toch niet laten nog even langs Angasté. Ze zal zich wel eenzaam en verlaten voelen. Even een praatje zal haar wat opvrolijken. Ik steek mijn gereedschap bij me en daal te trappen naar de kerkers af. Het mag dan een rotdag zijn geweest. We kunnen hem wel in stijl afsluiten. Toch?

 • (1) Yathrin = Priesteres van Lolth
 • (2) Kul'gobuss = Gevangene
 • (3) Kenoth = Oplichter

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 1e dag overvloedsmaand: Vlos Lodtynur ultrin! (3)

Wat een perfecte dag….

Welk een geluk dat ik dit in naam van van mijn Ilhar(1) mag doen. wat kan een trouwe nederige drow zich meer wensen dan het mooiste werk ter wereld doen in de wetenschap dat het Lolth zal welgevallen. Angasté blijkt echter wel een taaie ssindossa(2) te zijn. Al snel is ze haar teennagels kwijt en heeft ze nog maar weinig los gelaten. Niet meer dan algemeenheden in elk geval. Ik moet al snel over naar drastischer maatregelen. Geeft niks. Des te leuker voor mij. Het kan alleen wel een knoeiboel worden dus voor de zekerheid mijn eigen kleren ook maar even uit.

Als ik mijn kleren netjes naast de stapel van Angasté heb liggen draai ik mij weer met een glimlach naar haar om. “Kom, kom.” Zeg ik, “Je weet vast nog wel meer.” Ik pak, zorgvuldig kiezend, een van de kleinere fileermessen en loop weer naar haar toe. Ik zie de angst in haar ogen. en zij moet wel de glinstering van genoegen in de mijne zien. Ik begin langzaam haar vinger te ontdoen van haar glanzende zwarte vel. Ondanks dat ze mooie handen heeft, voel ik geen seconde spijt van actie. Ze huilt als een dalhar(3). Ze laat meer los maar nog steeds te weinig. Ik geef haar een keus. Zoals het hoort weigert ze die. Langzaam gaan we door. Vinger na vinger. Hand na hand

Dan wordt er aan de deur geklopt. Het is Null'dia. Ik laat haar binnen en geef haar schrijfgerei om aantekeningen te maken. Zo kan ik mij wat meer laten gaan met onze gast.

langzaam maar zeker komt er een kaart te voorschijn van huis Olath Orbb. welke gangen en kamers kent Angasté. Welke vallen ze weet te liggen en hoe ze te omzeilen. Ondertussen zien we ook steeds meer van de binnenkant van Angasté. Maar dat is eigenlijk alleen aan mij zelf besteed.

Voor het nivo wat ze heeft weten bereiken als vechter is ze stom als rothe(4). Of ze heeft waarlijk een ijzeren geest. Ze laat niets meer los dan we nu hebben. Veel is dat niet. Een ware deceptie en zo mogelijk een licht vlekje op mijn verdere heerlijke dag.

Als we denken dat er echt niet meer uit kan komen laat ik Angasté als gast in mijn kamertje achter in de wetenschap dat de elg'caress(5) nog een beter doel kan dienen dan haar hier nu te laten sterven.

Terug in het huis ontmoet ik een nieuwe wachter die het de term “zo stom als rothe(4)” niet eens meer waardig is. Het is dat het van mijn eigen huis is, anders had ik haar omgelegd. Ze laat me niet door ook al herkend ze me. Eerst wil ze bewijs dat ik het echt ben. door mijn Huis signa te laten zien. Ik weiger. Ik blijf wachten voor deur. Ik heb immers de tijd.

Veel, veel later komt Yathrin Khaless mij halen. De Wachtster krijgt een reprimande van Khaless en een valse glimlach van mij. Binnen vertel ik Khaless wat we geleerd hebben. ik overhandig haar de gevonden bezittingen van Angasté Bearne.

 • 3 flesjes met rode inhoud waarvan ze aangaf dat deze nodig zijn om binnen te komen in huis 5. maar waarvan ze niet weet hoe. ze waren in bewaring gegeven door een priesteres.
 • 1 scroll met zegel, ook daarvan geen idee hoe het werkt ook deze is in bewaring gegeven door een priesteres.

Uiteraard vertel ik haar ook dat de kul'gobuss nog in leven is en des gewenst hier ongezien in het huis gebracht kan worden. Dat lijkt Yathrin(6) Khaless een goed idee. en zo doen we het. niet veel later ligt onze gast op het rek. Een beetje geheeld zodat ze het wat langer vol kan houden. ik voer haar wat wijn en geef haar wat eten. We hoeven tenslotte geen beesten te zijn. Bovendien in de wetenschap dat Yathrin(6) Khaless er aan komt kan Angasté wel een vriendin gebruiken.

Ah, als ik daar Yathrin(6) Khaless niet hoor aankomen. Met een glimlach draai ik me om naar de deur en buig mijn hoofd. Wat een perfecte dag.

 • (1) Ilhar = Moeder
 • (2) Ssindossa = Hoer
 • (3) Dalhar = Kind
 • (4) Rothe = Vee
 • (5) Elg'caress = Teef
 • (6) Yathrin = Priesteres van Lolth

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 1e dag overvloedsmaand: Vlos Lodtynur ultrin! (2)

een goed begin…

Eenmaal buiten de zaal laat Yathrin(1) Khaless zich direct niet meer zien. met Nymmed, de vechter besluiten we gezamenlijk naar de gelagkamer van het huis te gaan en daar te verzamelen. Viconi en Null'dia willen eerst nog hun boeltje van de kamer op halen. Zeker nog nooit eerder een goeie opdracht gehad. de keren dat ik bij Matron Mother mag komen moet ik zo vaak direct weg, dat ik mijn weinige spullen altijd maar meeneem.

Afijn met dat we dat staan te overleggen komt er een man aanlopen die verkondigt dat het Yathrin Khaless zou behagen als wij ons met ons boeltje naar de gelagkamer van het huis zouden begeven. Zij zal ons daar treffen. Ik zal het niet hardop zeggen: Maar die heeft gewoon staan luistervinken!

In de gelagkamer nemen we wat biertjes terwijl we aan het wachten zijn tot eenieder er is. Als ook Khaless er bij komt regelt ze een privé vertrek voor ons waarbij er ook kaas en worst aan het menu wordt toegevoegd. We delen onze kennis over de opdracht en besluiten dat het een goed idee zou zijn als eenieder aan wat meer informatie probeert komen over de sterktes en zwaktes van huis Olath Orbb.

Buiten stelt Null'dia direct voor dat hij het fijn zou vinden als Nymmed en ik met haar mee zouden gaan langs de kroegen op zoek naar een bekende van huis Olath Orbb om daar wat informatie uit te halen. Een goed idee.

Niet veel later staan we in een van de vele kroegen van I’Venorik Tonashss en nippen aan een biertje. Aan de Toog zien we twee vechters van het huis Olath Orbb staan met hun ssindossas(2) wijntje. Null'dia stelt voor dat Nymmed eens ruzie probeert te zoeken met het stel. Nu weet ik niet wat de skills van Nymmed uiteindelijk geworden zijn maar ruzie zoeken is geen talent van haar en het duurt maar even of een van de twee geeft haar een duw waardoor ze bijna achterover valt en vertwijfeld gaat staan kijken. Ik twijfel even. Wel / niet / wel? Ik besluit van wel. Ik loop naar de duwer. leg een arm om haar middel en met mijn andere hand op haar achterhoofd duw ik haar hard naar voren waardoor ze haar haar glas, wat op de toog stond, soepel in haar gezicht laat verdwijnen. Schreeuwend en bebloed komt ze weer overeind. Verbazend, dom, maar goed haar heus is gemaakt. Ik hoor achter mij het geschuif van vele stoelen en een groep drow die zich verheffen. Gelukkig merk ik ook dat Null'dia zich daar mee bemoeit. Ik ga lekker verder op de bloedende ssindossa. Keer op keer steek ik op haar in tot ze bereid is om zich over te geven. Duurst best lang maar na zo'n 3 keer geeft ze toch op en stort in.

Null'dia heeft ondertussen de groep tot bedaren gemaand en Nymmed heeft de andere ssindossa(2) al een keer geraakt. Ook daar maar even ingrijpen dan. En ook daar zien na een zestal dolk steken dat ze opgeeft. Best een goeie conditie die ssindossas(2) van Olath Orbb. (Mental note)

De groep aan de tafel blijft wijselijk naar het plafond staren.

Ik bind en blinddoek de nog levende Drow en neem haar mee naar mijn verscholen kamer in de stad voor verdere ondervraging. Mijn 2 metgezellen weten waar het is. Zij zullen zich eerst over de dode Drow buigen om te zien welke informatie die nog heeft en zich daarna bij mij voegen voor een leuk spelletje vertel eens wat je nog meer weet.

Eenmaal in de kamer ontdoe ik de Drow van al haar eigendommen en bind haar naakt vast aan een speciaal daarvoor geïnstalleerde paal. Alle waardevolle spullen stop ik alvast in een persoonlijke zak.

 • 3 flesjes met rode inhoud waarvan zea aangaf dat deze nodig zijn om binnen te komen in huis 5. maar niet weet hoe. ze waren in bewaring gegeven door een priesteres.
 • 1 scroll met zegel ook daarvan geen idee hoe het werkt ook deze is in bewaring gegeven door een priesteres.

De rest:

 • Zweep
 • sickle +1
 • 3 toortsen (?)
 • stalen helm +1

laat ik direct verkopen. zal er later op de dag 400gp voor krijgen. daarvan zal ik alle leden van deze groep 100gp betalen.

Ik pak een aantal naalden op de kast en draai me met een glimlach om naar onze gast. “Goed. laten we wat praten.”

 • (1) Yathrin = Priesteres van Lolth
 • (2) Ssindossa(s) = Hoer(en)

Underdark, 1404 NT Het jaar van de Demonische Duivels - 1e dag overvloedsmaand: Vlos Lodtynur ultrin! (1)

Vith'os Ilhar!(*) Dan gaan we toch gewoon…

Moeder heeft besloten dat wij vijven de gezegenden zijn om het 'ei van Lolth' terug te halen voor huis Vlos Lodtynur. Al jaren geleden er op gewezen dat de verdedigingen niet op orde zijn. Nooit iets mee gedaan. Dan kun je dit soort zaken verwachten. Alsof we niets beters te doen hebben dan zo'n prullaria terug te halen. laat die ssindossas van Olath Orbb het hebben, in hun opengekerfde borstkas zou ik zeggen. Niet hardop natuurlijk. Hardop zeggen we braaf: A'dos quarth! Vlos Lodtynur ultrin!

 • (*) Vith'os Ilhar = F woord
zesstra.txt · Laatst gewijzigd: 2021/10/08 17:36 door epg