Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


zookmiphallydap

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
zookmiphallydap [2012/06/19 16:02]
epg
zookmiphallydap [2012/06/19 14:12] (huidige)
Regel 7: Regel 7:
 Zookmiphallydap. is een typisch gnomen dorp in het zuid oosten van Sömanië. Hoewel goed verborgen door illusies is er toch enige informatie over het dorp beschikbaar. Het dorp is ongeveer 700 jaar oud en ligt verscholen in de rotsformaties ten noorden van Helmut en het westen van het Bor Moeras. Het zuidelijke klimaat maakt dat het leven een tandje lager gaat. Men heeft nooit veel haast maar er heerst over het algemeen een gemoedelijke sfeer. Zookmiphallydap. is een typisch gnomen dorp in het zuid oosten van Sömanië. Hoewel goed verborgen door illusies is er toch enige informatie over het dorp beschikbaar. Het dorp is ongeveer 700 jaar oud en ligt verscholen in de rotsformaties ten noorden van Helmut en het westen van het Bor Moeras. Het zuidelijke klimaat maakt dat het leven een tandje lager gaat. Men heeft nooit veel haast maar er heerst over het algemeen een gemoedelijke sfeer.
  
-De oorsprong ligt bij de vondst van drakenscherven onder de rotsen door de avontuurlijk ingestelde gnome Miphallydap. Vele jaren wist hij zijn ontdekking geheim te houden en werd er zeer rijk mee. Zoals zaken eenmaal gaan kon de ontdekking natuurlijk niet lang geheim blijven en meer gnomen kwamen naar de plaats van de ontdekking. Langzaam groeide Zookmiphallydap uit tot het mijndorp wat het nu is geworden. De gnomen van Zookmiphallydap weten de exacte plek van hun dorp en hun mijn nog meer deze dagen zeer goed geheim te houden. De enkele bezoeker die het dorp weet te vinden wordt vriendelijk onthaalt en als geëerde gast behandeld maar niet een bezoeker weet de dag na zijn vertrek het dorp terug te vinden.+De oorsprong ligt bij de vondst van [[drakenscherven|drakenscherven]] ​onder de rotsen door de avontuurlijk ingestelde gnome Miphallydap. Vele jaren wist hij zijn ontdekking geheim te houden en werd er zeer rijk mee. Zoals zaken eenmaal gaan kon de ontdekking natuurlijk niet lang geheim blijven en meer gnomen kwamen naar de plaats van de ontdekking. Langzaam groeide Zookmiphallydap uit tot het mijndorp wat het nu is geworden. De gnomen van Zookmiphallydap weten de exacte plek van hun dorp en hun mijn nog meer deze dagen zeer goed geheim te houden. De enkele bezoeker die het dorp weet te vinden wordt vriendelijk onthaalt en als geëerde gast behandeld maar niet een bezoeker weet de dag na zijn vertrek het dorp terug te vinden.
  
 De gnomen van Zookmiphallydap zijn over het algemeen mijners, handelaars en illusionisten. De opbrengst van de mijn komt voor het grootste gedeelte ten goede van gemeenschap. 75% van de opbrengst gaat naar het gemeenschapshuis van waaruit het verkocht wordt aan de hoogste bieder. De gnomen van Zookmiphallydap zijn over het algemeen mijners, handelaars en illusionisten. De opbrengst van de mijn komt voor het grootste gedeelte ten goede van gemeenschap. 75% van de opbrengst gaat naar het gemeenschapshuis van waaruit het verkocht wordt aan de hoogste bieder.
Regel 16: Regel 16:
 ---- ----
  
-Zookmiphallydap zelf heeft geen politieke macht. Maar het zouden slechte gnomen zijn als zij met hun agenda'​s en intriges en natuurlijk hun hoeveelheid drakenscherven niet zouden proberen de wereld politiek naar hun hand te zetten. Iets wat ook de gnomen van Zookmiphallydap geen windeieren legt. Zo hebben zij al generaties lang geen enkele bemoeienis van het Leengoed Orrdoff. waar Zookmiphallydap wel degelijk deel van uit maakt. De heren van Orrdoff weten echter maar al te goed dat de steun en hulp van Zookmiphallydap heel wat belangrijker is dan de belasting opbrengst van de gemeenschap en riskeren daar geen openlijke vijandigheden voor.+Zookmiphallydap zelf heeft geen politieke macht. Maar het zouden slechte gnomen zijn als zij met hun agenda'​s en intriges en natuurlijk hun hoeveelheid ​[[drakenscherven|drakenscherven]] ​niet zouden proberen de wereld politiek naar hun hand te zetten. Iets wat ook de gnomen van Zookmiphallydap geen windeieren legt. Zo hebben zij al generaties lang geen enkele bemoeienis van het Leengoed Orrdoff. waar Zookmiphallydap wel degelijk deel van uit maakt. De heren van Orrdoff weten echter maar al te goed dat de steun en hulp van Zookmiphallydap heel wat belangrijker is dan de belasting opbrengst van de gemeenschap en riskeren daar geen openlijke vijandigheden voor.
  
 ==== ARCHITECTUUR ==== ==== ARCHITECTUUR ====
Regel 34: Regel 34:
  
 Zookmiphallydap ligt in het zuid oosten van Sömanië verborgen tussen de rotsformaties en bossen. Het is een gemoedelijk en rustig dorp. Zookmiphallydap ligt in het zuid oosten van Sömanië verborgen tussen de rotsformaties en bossen. Het is een gemoedelijk en rustig dorp.
-Het belangrijkste export product van Zookmiphallydap komt uit de mijn van Zookmiphallydap net ten noorden van het dorp. Daar worden drakenscherven gedolven. Een belangrijk product om elementen te kunnen binden en zo grootse magische objecten en voertuigen te maken. Deze worden verhandeld aan de grote magiërs gildes over Aurum die er van weten en het kunnen betalen.+Het belangrijkste export product van Zookmiphallydap komt uit de mijn van Zookmiphallydap net ten noorden van het dorp. Daar worden ​[[drakenscherven|drakenscherven]] ​gedolven. Een belangrijk product om elementen te kunnen binden en zo grootse magische objecten en voertuigen te maken. Deze worden verhandeld aan de grote magiërs gildes over Aurum die er van weten en het kunnen betalen.
 Zookmiphallydap Legenda Zookmiphallydap Legenda
  
Regel 50: Regel 50:
 ---- ----
  
-De inwoners van Zookmiphallydap zijn hardwerkende gnomen. Veel tijd wordt doorgebracht in de mijnen om de waardevolle drakenscherven naar boven te halen. Maar naast het werk is er ook tijd voor persoonlijke ontwikkeling in de kunsten van magie en cultuur. Naast hun beroep als mijner zijn de meeste gnomen ook meester bard of meester illusionist. Het zijn vriendelijke hoewel wat nieuwsgierige wezens die graag alle informatie bemachtigen die ze kunnen krijgen in een hartelijk gesprek. ​+De inwoners van Zookmiphallydap zijn hardwerkende gnomen. Veel tijd wordt doorgebracht in de mijnen om de waardevolle ​[[drakenscherven|drakenscherven]] ​naar boven te halen. Maar naast het werk is er ook tijd voor persoonlijke ontwikkeling in de kunsten van magie en cultuur. Naast hun beroep als mijner zijn de meeste gnomen ook meester bard of meester illusionist. Het zijn vriendelijke hoewel wat nieuwsgierige wezens die graag alle informatie bemachtigen die ze kunnen krijgen in een hartelijk gesprek. ​
  
  
 </​columns>​ </​columns>​
zookmiphallydap.txt · Laatst gewijzigd: 2012/06/19 14:12 (Externe bewerking)