Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


zumzum

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
zumzum [2019/03/14 11:54]
bjorn Als zoete broodjes
zumzum [2019/06/11 11:37] (huidige)
bjorn dag 22 aanvuling 2
Regel 1: Regel 1:
 ====== Zumzum; Male Kender Rogue/Mage ====== ====== Zumzum; Male Kender Rogue/Mage ======
 {{:​zumzum.jpg?​100|Zumzum}} {{:​zumzum.jpg?​100|Zumzum}}
 +
 +{{ :​name-zumzum.gif?​200|}}
 ==== Charactersheet ==== ==== Charactersheet ====
-  * level » {{:​zumzum-Ro1-W4.pdf|}}+  * level » {{:​zumzum-Ro1-W5.pdf|}}
  
 ==== Speler ==== ==== Speler ====
Regel 8: Regel 10:
  
 ==== Party ==== ==== Party ====
-Zumzum is de "​Chaotic Good" Mage uit de party [[sansnom|sansnom]]. +Zumzum is de "​Chaotic Good" Mage uit de party [[Red Hand of Doom|Red Hand of Doom]]. 
 Geboren als Histerbriff Woopleberry. Zumzum is een vrolijke, ietwat snel afgeleide student van de Hogere Magie . Als kind viel hij op door zijn ongewone oplettendheid voor een Kender. Hij werd al snel zonderling bestempeld en gemeden door de anderen. ​ Geboren als Histerbriff Woopleberry. Zumzum is een vrolijke, ietwat snel afgeleide student van de Hogere Magie . Als kind viel hij op door zijn ongewone oplettendheid voor een Kender. Hij werd al snel zonderling bestempeld en gemeden door de anderen. ​
 Zijn ouders daarentegen zagen deze ongewone oplettendheid als een teken en voorzagen een carrière als tovenaar voor hem. Hij werd omgedoopt tot Zumzum, naar de Machtige **//​Zumzum//​** of **//Zila Zum//**, (zie de [[encyclopedia:​aurumica#​Z|Encyclopedia Aurumica]]). Die alom geëerd en gevreesd werd bij de Kender. Niet veel later werd hij ook nog eens naar de Academie voor Hogere Magie gestuurd. Een opluchting voor zowel zijn ouders, het dorp en Zumzum zelf. Hij zou voortaan bij gelijkgestemden zijn. Wonder boven wonder scoorde hij voldoende punten op het toelatingsexamen. ​ Zijn ouders daarentegen zagen deze ongewone oplettendheid als een teken en voorzagen een carrière als tovenaar voor hem. Hij werd omgedoopt tot Zumzum, naar de Machtige **//​Zumzum//​** of **//Zila Zum//**, (zie de [[encyclopedia:​aurumica#​Z|Encyclopedia Aurumica]]). Die alom geëerd en gevreesd werd bij de Kender. Niet veel later werd hij ook nog eens naar de Academie voor Hogere Magie gestuurd. Een opluchting voor zowel zijn ouders, het dorp en Zumzum zelf. Hij zou voortaan bij gelijkgestemden zijn. Wonder boven wonder scoorde hij voldoende punten op het toelatingsexamen. ​
Regel 14: Regel 16:
 Nu, vele jaren later, is hij best trots op zichzelf dat hij zijn studie als een van de weinigen van zijn soort heeft weten te voltooien. Niet dat dat iets is om over op te scheppen. Andere valkdisciplines zijn natuurlijk niets minder interessant. Voorruit iets minder interessant,​ dat wel. Nu, vele jaren later, is hij best trots op zichzelf dat hij zijn studie als een van de weinigen van zijn soort heeft weten te voltooien. Niet dat dat iets is om over op te scheppen. Andere valkdisciplines zijn natuurlijk niets minder interessant. Voorruit iets minder interessant,​ dat wel.
  
-De Party wordt geleid door// [[Bart]]//. Zumzum reist samen met [[Loewie|Loewie]] <​sup>//​([[bertil|Bertil]])//</​sup>,​ [[ithronel|Ithronel]],​ <​sup>//​([[chiquita|Chiquita]])//</​sup>,​ [[Eilwynn|Eilwynn]] <​sup>//​([[jasper|Jasper]])//</​sup>​ en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] <​sup>//​([[simon|Simon]])//</​sup>​.+De Party wordt geleid door// [[Bart]]//. Zumzum reist samen met [[loewie_katorze|Loewie]] <​sup>//​([[bertil|Bertil]])//</​sup>,​ [[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ <​sup>//​([[chiquita|Chiquita]])//</​sup>,​ [[Eilwynn|Eilwynn]] <​sup>//​([[jasper|Jasper]])//</​sup>​ en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] <​sup>//​([[simon|Simon]])//</​sup>​.
  
 ====== Reisverslag ====== ====== Reisverslag ======
-==== Als zoete broodjes! ====+==== 22e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een draak! Een heuse draak!. ==== 
 +//Serieus, is dit van jou? Als dit voor jou zo belangrijk is, waarom let je er dan niet beter op?// 
 + 
 +Vroeg uit de veren. Na het ontbijt volgt weer een verassing. Het dorp betaalt onze onkosten van de dag. en ook het veer hoeven we niet te betalen. Er volgt nog wel een rekening voor de rijdieren die [[loewie_katorze|Loewie]] heeft aangeschaft voor ons. Iedereen, behalve [[Eilwynn|Eilwynn]] is erg blij met de dieren. We kunnen nu goed vaart maken. [[Eilwynn|Eilwynn]] besluit dat ze toch liever loopt en neemt haar paard aan de leidsels mee. 
 + 
 +Als wij in de ochtend bij een moerassig gebied aankomen is zij al een tijdje bij ons uit de buurt. Over het moeras loopt een houten pad op palen. Het is glad en glibberig. Er ligt een kapotte wagen in het moeras links van ons en ergens denk ik: "een perfecte plek voor een hinderlaag."​ Ik duw die gedachte weer weg. We besluiten twee aan twee met onze rijdieren aan de hand, lopend over het pad te gaan. We zijn nog niet halverwege als mijn hart een sprong van vreugde maakt. 
 + 
 +Links van ons doemt uit het moeras de kop van een draak op. En nog een, en nog een. Wel zes drakenkoppen! Ik moet bijna plassen van vreugde! Zes draken! Maar wacht, alle koppen zitten vast aan het zelfde lichaam. Een draak met zes koppen dus. Hoe bijzonder is dat. Wat een avontuur. Ik kan wel schreeuwen van geluk. Er gaat zoveel door mij heen. Ik wil zoveel vragen aan de draak. Ik heb begrepen dat ze taal van ons machtig zijn. Maar wat. Wat moet ik vragen. En hoe spreek ik haar aan, Mevrouw? Majesteit? Uwe Drakigheid? En welk hoofd - want draken hebben een hoofd - moet ik aankijken. De anderen zijn ook zichtbaar onder de indruk. En terwijl ik sta te twijfelen schieten de hoofden van de draak naar voren. Ze willen helemaal niet praten maar zien ons blijkbaar als voedsel! Ik hoor de schreeuwen van de anderen en wordt zelf net gemist. Paniek! Snel cast ik een 'Mage Armor' op mijzelf. Daarna, in totale verbijstering en angst begin ik aanvalsspreuken op de Draak te casten, '​Gonzo'​s magic missle'​ en nog een, Ik raak de magnifieke zeskoppige. De anderen doen ook hun best om niet geraakt te worden en zoveel mogelijk schade op de draak te doen. Het lijkt nutteloos. De verwondingen die we doen op het dier helen zichzelf, en komt geen bloed uit de wonden. Is het wel echt wat hier gebeurt. Ik check snel met een '​Detect Magic' of het geen illusie is, wordt bijna verblind door het aura van magie wat er van afstraalt, maar een illusie is het niet. Na, wat uren lijkt te duren, vele pijlen, spreuken, zwaardslagen en bijtwonden later, weet [[loewie_katorze|Loewie]] op de Draak te komen en steekt, met een glorieuze helden actie, zijn beide korte zwaarden tussen de rugwervels van de draak. Het laat zijn koppen vallen en zinkt langzaam weg in het moeras. Ik zak op de grond. Ben blij dat ik het overleeft hebt. Blij dat ik een draak heb gezien maar ook verdrietig. Omdat ik de eerste draak die ik gezien heb, niet heb kunnen spreken maar gedood heb. Een Avontuur met een jammerlijke afloop. 
 + 
 +// Aanvulling 1 // 
 + 
 +[[Eilwynn|Eilwynn]] is terug. Ze is blij dat we allemaal nog leven. Ik vraag of zij misschien nog met de dode draak kan spreken, dat kan ze niet. 
 +Nadat we de gronden hebben nagezocht op eventuele schatten (en we nog een mithril borstplaat vinden), vervolgen we onze weg. Tjonge een heuse draak gezien. Wacht maar tot ik dat thuis vertel. 
 + 
 +Als we het houten pad af zijn, bestijgen we onze rijdieren weer en vervolgen we onze weg. Ik praat wat met de anderen en geniet van de zon die tussen het bladerdak van de bomen schijnt. Ondertussen letten we ook op of er niet vanuit de bossen een volgende hinderlaag ligt. We zijn nog best gehavend van onze ontmoeting met de draak immers. Een tijdje later komen we op een splitsing en aan de linkerkant zien we Vraath Keep liggen. een overgroeid en lang ongebruikt pad leidt er naar toe. We controleren de mijlpaal ervoor nog ef er iets bijzonder mee is, maar dat blijkt niet zo te zijn. We rijden verder. Als we een bocht omgaan zien we Vraath Keep liggen. Nou ja, wat er nog van over is. Het is duidelijk dat hier een gevecht van zwaargewichten heeft plaats gevonden. Skeletten van reuzen en grote rotsblokken die duidelijk gebruikt zijn om de muren van de Keep te doen instorten. Het is vervallen, in puin en overgroeid. Links ligt een verwilderde moestuin en staat een ietwat vervallen schuur. (Best wel rustiek eigenlijk) 
 + 
 +[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] stelt voor dat zij in stealth mode de keep gaat verkennen, Ik vind dat lastig. ​ Ik zou ook graag binnen willen kijken, maar snap dat het verstandiger als zij eerst gaat. Ik blijf op mijn pony zitten wachten. 
 +Niet veel later besluit [[ithronel_gillnan|It]] om ook naar binnen te gaan, in stealth mode. Vreemd. Was niet de afspraak, maar goed. Ik wacht. Ik vraag [[Eilwynn|Eilwynn]] of zij nog bij machte is om mij verder te helen. Stel dat we hiert tochweer een hinderlaag hebben. Beter om er goed gezond in te gaan. Ze legt haar handen op mij en de helende kracht stroomt door me heen. Ik voel me weer helemaal fit en merk dat ik me begin te vevelen. 
 + 
 +Ik besluit naar het tuintje te gaan. Er ligt nog een schoffel en meer uit nostalgische redenen dan het gevoel van noodzaak besluit ik maar onkruid te gaan wieden. Het neemt het onrustige gevoel wat weg zal ik maar zeggen. Dan klinkt er een schreeuw en [[ithronel_gillnan|It]] komt weer naar buiten gestrompeld. Beschoten. Een pijl steek uit haar zij. Wij schrikken natuurlijk, maar ze haast zich te zeggen dat het een misverstand was tussen haar en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]]. We zullen later horen wat er is gebeurt. Dan klinkt er weer een schreeuw. Ditmaal een hulpkreet van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]]. ze roept [[loewie_katorze|Loewie]] ​ die snel besluit naar binnen te gaan. Niet veel later klinken er geluiden van een in gang zijnde gevecht. Dat is mijn cue, denk ik zo. 's Kijken wat daar gebeurt. Samen met [[ithronel_gillnan|It]] ren ik naar de Keep. Ik besluit de ingestorte toren naar binnen te gaan en niet het plein op te rennen. Vanuit de toren kan ik een deur openen en sneaky kijken wat er zich afspeelt op het plein. 
 +[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] ​ zijn in gevecht met twee Goblins die op wel heule grote wolven zitten. Mijn kennis zegt me dat dit vast de infameuze worg zijn waar het goblin volk graag op rijdt. Een gevaarlijk tegenstander. Het tafereel voor me bevestigd dat. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] staat heftig te bloeden en lijkt te bezwijken. [[loewie_katorze|Loewie]] ​ heeft het zwaar met de tegenstand maar staat nog fier. Ik roep naar binnen //Maal goblins stop fighten not come ehn mir// 
 +(Dat betekent dat wij geen kwade bedoelingen hebben.) 
 + 
 +Ik twijfel verder niet en cast een Gonzo'​s Magic Missle. Twee Ooze Arrows Klappen in op de Worg die over het, nu gevallen, lichaam van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] staat. Daarna trek me snel terug achter de mur van de toren. Als weer kijk zie dat de Worg geveld is. Mooi gedaan. De goblin die er op zat valt nu ook [[loewie_katorze|Loewie]] ​ aan. Hij moet alle zeilen bij zetten om de aanvallen af te slaan. [[ithronel_gillnan|It]] vuurt een regen aan pijlen af. Werkt ook altijd goed en ik cast er nog een Gonzo'​s Magic Missle. Helaas ontglipt de magie mij een er gebeurt niks. Kak! snel trek ik me weer terug. Draai me weer terug naar de opening en cast Gonzo'​s Heat seeking potshards. een treffer! De Wrog lijkt niet onder de indruk en [[loewie_katorze|Loewie]] ​ wordt verder terug gedrongen. De tweede Goblin is verdwenen. Waarschijnlijk door de openstaande deuren aan de verre kant van het plein. 
 +Dan springt er een Zwarte beer naar binnen. [[Eilwynn|Eilwynn]]?​ Ik hoop het maar. Het valt de Goblin aan dus ik denk het wel. Ik besluit dan maar Belker Claws in te zetten op de Worg. Ui levert de spreuk keurig af. Nog steeds geen dode Worg. maar de volgende pijlen van [[ithronel_gillnan|It]] zijn wel teveel voor de worg. De beer en Lowie zorgen voor de Goblin. Nog een te gaan. Maar Misschien moeten we die laten leven om wat vragen aan te stellen. Vanuit mijn plekje schreeuw ik: //So goblin, biy kahl fievre surrendar// (Meneer goblin, geef u over). 
 + 
 +// Aanvulling 2// 
 + 
 +Ik hoor een zwaard vallen, een paar klappen, wat kreten en gevloek. Als ik in de stallen kom heeft [[loewie_katorze|Loewie]] de laatst overgebleven Goblin geveld en gekneveld. Hij is buiten bewustzijn. Later zullen we hem ondervragen. Voor nu is het handig als we naar buiten gaan, de Goblin opbergen en dat [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] verder gaat met haar onderzoek in de keep, terwijl wij een kamp op zullen maken iets meer uit het zicht van spiedende ogen. 
 + 
 +Veel en veel later dan verwacht komt [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] terug. Ze verteld dat de groep in de Keep te sterk voor ons is. Een owlbear, een kwartet hobgoblins, een mens met een stierenkop en ze heeft nog een Chimera zien vliegen. 
 + 
 +[[loewie_katorze|Loewie]] voelt de bui al hangen. Hij zal voor de groep in frontlinie moeten en daar past hij voor. Om ons allen te kunnen beschermen stelt hij voor onze biezen te pakken en lafjes terug te keren naar  
 +Drellin’s Ferry. Lijkt mij echt het compleet tegenovergestelde van een avontuur. Sterker nog. We hebben beloofd aan Drellin’s Ferry om maatregelen tegen dit schorem te nemen. 
 + 
 +Dan komt [[Eilwynn|Eilwynn]] met een bijzondere opmerking; haar vogel ziet verderop een eenzaam figuur bij een kampvuur zitten. Dat klinkt even interessant... Ik stel voor om daar een kijkje te nemen. Ik wacht het antwoord van de party niet af. Ja, het is immers een avontuur. Bovendien misschien kan die figuur ons helpen zodat we niet terug naar Drellin’s Ferry hoeven te gaan. 
 +(gelukkig hoor ik de anderen volgen). 
 + 
 +Bij het schijnsel van het vuur zie ik een ......... ​ ECHTE REUS ZITTEN!. Wooooooo. Wie had dat kunnen denken. En het kan praten..... "​wellicht niet zo smakelijk als een owlbear maar goed genoeg voor deze ouwe zak met botten! Schiet op stom varkentje, wordt gaar, Wracklegnaw heeft honger."​  
 + 
 +Ik bedenk mij niet langer en stap de lichtcirkel binnen. "​Goedenavond heerschap"​ Wil ik zeggen. maar ik kom niet zover. De reus schiet overeind, grijpt zijn knots (meer een boomstam) en buldert: "​ooooohh nee, jij kleine worm, mij doe je niet hetzelfde aan als wat je mijn vrienden en familie hebt aangedaan. Mij krijg je niet zo makkelijk."​ 
 + 
 +"Ho. Ho. Ho. beste vriend. Mij moet je niet hebben. Ik en mijn vrienden zijn slechts op doorreis."​ Langzaam weet ik de reus Wracklegnaw te overtuigen dat wij geen kwaad in de zin hebben. Hij wordt rustiger en vraagt of we bij hem komen zitten en eten. Het eten smaakt ons goed en warmt onze botten. Ondertussen verteld Wracklegnaw ons zijn verhaal. Over hoe de reuzen verjaagt en gedood zijn. Hij is de enige die achtergebleven is en nog leeft. Zinnend op wraak op de heren van de Keep. 
 + 
 + 
 +==== 21e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Leven in de brouwerij. ==== 
 +//Hoe groot je het avontuur ook voorstelt, In het echt is het toch vaak nog weer anders.// 
 + 
 +De volgende ochtend helpt [[Eilwynn|Eilwynn]] mij verder met een helende spreuk. opgemonterd en met wat ontbijt achter de kiezen vertrekken we verder naar Drellin’s ferry. 
 + 
 +Tegen de middag komen we aan. Een aantal wachten staan voor het dorp. We groeten ze maken een praatje met ze en als ze ons de herberg hebben gewezen gaan we die richting op. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]], [[loewie_katorze|Loewie]] en ik zoeken eerst nog een plek om onze buit te verpatsen. Dat lukt goed bij een meester Dwerg. Zijn smidse ligt al vol met wapentuig en harnassen. maar dat van ons wil hij er graag bij hebben. Nou bijna alles. Met een goed gevulde beurs verlaten we zijn pand. 
 + 
 +al lopend door het  dorp vermaak ik een groepje kinderen met wat simpele magische trucjes. Altijd goed voor blije gezichtjes. daarna lopen we terug naar het wachthuis. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en ik hebben bedacht om de de onverkoopbare buit te doneren aan de wacht.  
 +We vertellen ons verhaal aan de Kaptein over de hobgoblins op de weg hier naar toe en geven de wapens aan haar af. 
 +Ze is erg erg mee in haar nopjes. Ze maant ons wel om niet over de rovers te praten met de lokale bevolking. "Dat zorgt alleen maar voor onrust"​ zegt ze. 
 + 
 +[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] moeten nog wat andere zaken regelen. Ik vind het wel tijd voor een bier en begeef mij naar de herberg. Half en half had ik verwacht dat [[ithronel_gillnan|It]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] daar zouden zitten, helaas. Ik zal het zelf moeten doen. 
 +Ik krijg een supergrote kroes met lokaal gebrouwen bier. De brouwerij is aan de overkant van de rivier vertelt de wende mij. Een plek om te bezichtigen dunkt mij en ik laat het bier mij smaken. 
 + 
 +Niet veel later komen [[ithronel_gillnan|It]],​ [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] ook binnen. [[ithronel_gillnan|It]] is erg opgewonden over het feit dat [[Eilwynn|Eilwynn]] zonder ons met het veerpont is vertrokken. Ze heeft weet gekregen van een Stenen cirkel aan de overkant en vermoed dat het van Druide orde is. Ik wil eigenlijk direct opstaan om ook kijk te nemen. Het klinkt immers heel interessant maar [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] vinden dat we haar wat tijd moeten geven. Eerst een bier hier drinken en dan op ziek naar [[Eilwynn|Eilwynn]]. Ik kan mij daar in schikken. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] heeft voor ons nog een presentje. een goed gevulde buidel en een CLW in een fraai flesje. 
 + 
 +Als we even later hebben betaald en een reservering voor een bed hebben gemaakt bij de herberg vertrekken wij ook. 
 + 
 +Aan de overkant zien we al snel de brouwerij. Ik besluit daar snel een kijkje te nemen. De dienstdoende brouwer, een half Ork, heeft vandaag echter geen tijd voor bezoek en duwt mij vrij lomp weer naar buiten. Nou ja, ik wilde alleen maar even kijken. Een beetje teleurgesteld sluit ik mij weer bij de anderen aan en we gaan op zoek naar de stenen Cirkel. Ook de moeite waard lijkt mij. Met hulp van [[ithronel_gillnan|It]] is de cirkel snel gevonden. Ik verwacht er veel van en spring op alle mogelijke manieren door de openingen van de cirkel. Ik heb wel eens gehoord dat als je door de juiste opening gaat je in een andere wereld komt. Ik kom bedrogen uit. Niks werkt. Na ook deze deceptie te hebben verwerkt ontdekken we [[Eilwynn|Eilwynn]]. Ze is ergens druk mee bezig en heeft geen tijd voor ons. Of we maar willen wachten op haar. Pffff, ik verveel mij stierlijk. Ik geef de harmonica wat lucht maar ook dat luistert mij nu niet op. Ik probeer een spreuk. meer uit verveling dan noodzaak. En die werkt gelukkig goed. Ik ben weer blij voor vandaag. 
 + 
 +Als [[Eilwynn|Eilwynn]] eindelijk klaar is met wat ze deed. Kunnen we terug naar de herberg. Wat eten en kijken of we info over de Keep kunnen vinden. 
 + 
 +// Aanvulling 1 // 
 + 
 +Onder het eten vertelt [[Eilwynn|Eilwynn]] ons over Vraath Keep. Ze heeft van de Druïde vernomen dat het van de familie Vraath is en heeft ooit gediend als wachtpost. Tegenwoordig liggen daar vooral forest giant skeletons welke daar afgeslacht zijn door de lordling vrath. Het schijnt ongeveer een jaar leeg te staan. Da's mooi een lege burcht. Ligt vast vol met schatten. En laten we de draak niet vergeten. Ik kan haast niet wachten tot morgen. 
 + 
 +Als we ons eten op hebben gaat [[Eilwynn|Eilwynn]] naar bed. Wij drinken nog wat na. Dan komen de Kaptein van de wacht en de townsspeaker (meneer Norro Wiston) binnen. Ze vragen of ze zich bij ons mogen neerzetten. De Kaptein heeft de meneer Wiston verteld van ons avontuur met de Rovers en vragen of wij hen willen helpen met het het verjagen van deze roversbende die de townships teisteren. Omdat dit ons allen aangaat haal ik [[Eilwynn|Eilwynn]] maar weer op. Na wat overleg heen en weer valt het besluit. Natuurlijk willen wij dat. De Kaptein verrast ons met een geschenk. De twee korte zwaarden die wij eerder die dag bij de smid hadden verkocht. Ze blijken zeer waardevol. Ik doe een kort onderzoek en inderdaad ze zijn machisch. [[loewie_katorze|Loewie]] is er, als vechter, erg blij mee en steekt ze bij zich. We zien later wel hoe we dat verrekenen. 
 + 
 +We nemen afscheid van onze gasten en duiken ons bedje in. 
 + 
 +==== 20e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een onverwachte ontmoeting. ==== 
 +//Als je er echt voor gaat kun je van elke spreuk iets maken dat groter is dan jezelf.// 
 + 
 +Al vroeg pakken we ons boeltje weer op en reizen we weer verder naar het noorden en naar de Draak. Hetzelfde bospad. Op en neer, op en neer. Alweer genieten van het zonnetje dat af en toe door de bomen komt en ons heerlijk verwarmt. Ik klets wat met de anderen over wat we zien en wat we nog allemaal gaan zien. Als opeens [[loewie_katorze|Loewie]] van uit het niets roept: "EEN BOS!" Ja [[loewie_katorze|Loewie]],​ daar lopen we al anderhalve dag in. Daar kom je een beetje laat achter. Waar was je met je gedachten. Ik heb echter geen tijd om mijn verbazing hierover uit te spreken want vanuit het niets vliegen ons vanuit de bosrand de pijlen om de oren. Ik hoor pijnkreten van de anderen en de houten schaften steken her en der uit hun lichamen. Tjonge een heuse overal Dat is nog een avontuur. Maar, mijn vrienden zijn in nood en in de bosrand zie ik Hobgoblins met bogen. Nare creaturen.  
 + 
 +Ik schud mijn mouwen op, maak mijn armen vrij en bereid mij voor op een fantastisch magisch spektakel. Wat zal ik eens gaan doen.... 
 + 
 +"Mage armor"​. Handig maar helpt de rest niet echt. Bovendien niet echt een spektakel.  
 + 
 +Oe, ik weet al wat: "​Gonzo'​s Magic Missile"​ Altijd een verassing. Ik doe mijn dansje en zing de woorden die nodig zijn om de energie om te zetten naar een gevaarlijk maar prachtig schouwspel. Het resultaat is, als altijd, een verrassing, en in dit geval zelfs een beetje teleurstellend een tweetal "dust arrows"​ vormen zich en schieten weg naar een Hobgoblin die al weer klaar staat met een volgende pijl in zijn boog. Beide treffen doel. Pak aan Kwajoep! 
 + 
 +In alle opwinding heb ik helemaal gemist hoe [[Eilwynn|Eilwynn]] de tijd heeft gevonden om te transformeren in een grote zwarte beer. Jammer, dat is altijd geweldig om te zien en ik betreur het een beetje dat ik dat vandaag gemist heb. Ik kan er alleen niet te lang bij stilstaan want ik zie een hele grote lelijkerd verschijnen in de bosrand. Vast de baas van dit stelletje schorem. Die moet ik hebben. De hobgoblins besluiten allemaal de beer aan te vallen. Dat geeft ons wat handen vrij hoop ik. Maar uit een ooghoek zie ik hoe [[Eilwynn|Eilwynn]] als snel bezwijkt onder de pijlen regen die op haar neerdaalt. O jee. als dat maar goed gaat. We hebben nu geen tijd om haar te helen.  
 + 
 +Om alles erger te maken komen er over het bospad ook nog eens twee joekels van honden aan. Magnifieke beesten. Rook dwarrelt om hun  muilen en een gloed van vuur brand in hun keel. Wow. Ik roep naar de anderen dat ze dat niet moeten missen. [[ithronel_gillnan|It]] begrijpt daar blijkbaar uit dat ze haar pijlen op die prachtige creaturen moet lossen en treft genadeloos een van de beesten die op ons af komen stormen. Dat maakt ze pas echt kwaad. 
 + 
 +Ik herpak mijzelf, de baas moest ik hebben. Schud mijn mouwen nog eens op en cast een goedgebakken Acid Orb. Drie bollen treffen zijn toch al lelijke tronie. Het bijtende zuur in zijn gelaat maakt hem niet mooier. Die is voor jou bandiet! En dan wordt ik bijna omvergegooid door een van de honden. Een felle bijschuit gaat door mij heen als het zijn tanden in mijn schouder zet. Het valt mij echter wel op hoe smerig de adem van dit beest is. Jakkes. Mondhygiëne jongens. Belangrijk! 
 + 
 +Mijn hand sluit zich om een van mijn wands maar ik bedenk me dat dit tegen viervoeters niet effectief gaat zijn. Mijn  
 +Een spreuk dan maar "​Belker Claws"​. Scherp tegen scherp. Ik rijt met deze magische klauwen de zijkanten van het ondier helemaal open. Maar helaas het is nog niet uitgeschakeld. Hoopak dan maar. Ik ben er niet goed in en dat blijkt. Ik mis, kansloze actie. Gelukkig staat [[ithronel_gillnan|It]] naast me en die maakt korte metten met het beest. [[loewie_katorze|Loewie]] staat ook bij ons. Hij heeft de ander al omgelegd. 
 + 
 +Ook in de bosrand is het gevecht afgelopen. We hebben gezamenlijk weerstand geboden aan alle bandieten. Snel wordt [[Eilwynn|Eilwynn]] verzorgt. Gelukkig is zij nog in het land der levenden. En als zij wat opgelapt is besluiten we naar een vervallen huisje te gaan wat iets verder in het bos zichtbaar is. Daar kunnen we onze wonden verzorgen en wat rust pakken. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] zorgt dat alle spulletjes van waarde van de rovers naar ons bezit overgaan. 
 +Jongens, wat een avontuur. ​   
 + 
 +Het is moeilijk te rusten met de beet van de hond. Mijn schouder doet ongelooflijk pijn. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] smeert wat helende zalf op de wond en daarna weet ik toch wat rust te pakken.  
 + 
 +==== 19e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een heuse Draak! ==== 
 +//Je moet nooit zomaar iets laten liggen. Het is altijd fijn om dat aan iemand terug te kunnen geven wat hij al een tijdje kwijt is. In mijn ervaring verrast ze dat altijd.// 
 + 
 +Een hels kabaal maakt mij bruut wakker uit mijn slaap. [[loewie_katorze|Loewie]] staat als een bezetene met een pollepel op de ketel te slaan. Ik spring overeind en verwacht het ergste. Waar zijn de aanvallers? Nergens. [[loewie_katorze|Loewie]] kiest er weer eens voor om ons op zijn oh, zo natuurlijke wijze van het ochtendgloren te laten genieten. Als de rust wat bedaard is, genieten we monter van een ontbijtje en moeten we de keus maken. Noord of zuid. Ik probeer iedereen nogmaals te overtuigen van Ghostlords Keep. Dan komt [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] met een verassing op de proppen. Noord, zegt ze, zit een draak. Een echte draak. Welke weet ze niet. Het schijnt een alom bekend gegeven te zijn. De rest beaamt het. [[ithronel_gillnan|It]] word er een beetje bang van maar we weten haar te overtuigen dat het toch echt een avontuur zou zijn om een echte draak te ontmoeten. En zo besluiten we om naar noord te gaan. Drellin’s ferry. Een heuse Draak. Denk je eens in. 
 + 
 +Met een heel nieuw niveau aan energie. lopen we verder. Het zal nog een kleine 3 dagen duren voor we er zijn maar tjonge.... 
 + 
 +De hele dag denk ik na over de ontmoeting, ik probeer bij [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] nog wat meer informatie lost te krijgen maar helaas. Meer weet ze niet. Het pad wat we volgen gaat op en neer en op en neer. Links en recht de uitgestrekte bossen. Soms denk ik wat te zien lopen maar geen enkel creatuur laat zich zien. Nu ja, zo af en toe een vogel of eekhoorn. Wat op zich ook al heel vermakelijk is. 
 +Tegen het einde van de middag houden we halt en maken weer een gezellig kamp. Ik zet weer een deuntje in op de harmonica. Het draken repertoire. Ik ken er niet zoveel van. Dus val al snel in herhaling.  
 + 
 +==== 18e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: En dan wordt het zonnig. ==== 
 +//Je kunt van alles vinden onderweg. Geluk, nieuwe vrienden, een nieuwe weg.// 
 + 
 +Opeens wordt ik wakker van wapengekletter in de kamer. Even denk ik dat ik nog aan het dromen ben. Maar als ik overeind kom zie ik dat mijn dwergen vrienden hun spulletjes aan het pakken zijn en de kamer verlaten. Ik zwaai naar ze en wens ze een voorspoedige reis. 
 +De anderen zijn nu ook wakker en ook wij pakken onze biezen en lopen naar beneden voor een heerlijk ontbijt bij de de waard van de "​Gebroken Trom."​ 
 +Nadat we nog wat inkopen gedaan hebben vertrekken we richting de kruising waar we een keuze gaan maken voor Goshtlords Keep of Drellin’s ferry. Nee, ik heb de anderen nog steeds niet kunnen overtuigen. En na het verhaal van [[loewie_katorze|Loewie]] heb ik alleen maar meer zin. De anderen juist minder lijkt het. Lijkt wel of ze het avontuur uit de weg willen gaan. Goed we zullen zien. 
 +Gelukkig schijnt er een heerlijk zonnetje vandaag. Onder het genot daarvan, het Gezang van [[Eilwynn|Eilwynn]] en mijn begeleidend harmonicaspel maken we er een mooie dag van. Onderweg zien we wat landarbeiders die ik vrolijk begroet. Als de dag echter vordert begin ik het toch wel wat in mijn benen te merken. Ik ben blij en moe als we eindelijk bij de splitsing zijn. Noord: richting Vraath Keep, zuid: richting the GhostLord’s Lair. 
 +[[Eilwynn|Eilwynn]] maakt een vuur. We eten een heerlijke soep en niet veel later slaap ik heerlijk. De groten houden de wacht. 
 + 
 + 
 +==== 17e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een bed en oude bekenden. ==== 
 +//Nee, zoals ik het zie. Het maakt niet uit hoe vaak je een spreuk doet. Het is altijd een nieuwe spreuk.// 
 + 
 +Jakkes, het blijft maar regenen, We lopen een klein stukje als [[loewie_katorze|Loewie]] zich bedenkt dat hij iets heeft laten ligeen in de herberg wat hij perse moet halen. Ik bied aan om mee terug te lopen maar daar wil hij geen weet van hebben. Jammer. Nu moeten wij hier een beetje doelloos wachten bij een paar schamele boompjes. Het is belachelijk koud en ik wordt drijfnat. 
 + 
 +Als [[loewie_katorze|Loewie]] na een uurtje terug is lopen we verder. Tot we de boomgrens gepasseerd zijn. We besluiten optimistisch om de nacht door te lopen. Het is immers toch slecht weer en het belooft niet beter te worden. Na een uur lukt het [[loewie_katorze|Loewie]] echter niet meer om nog een stap voorruit te gaan. Noodgedwongen maken we dus kamp op. Nou ja kamp. Er wordt niet eens een vuurtje gemaakt om het iets minder koud te hebben. Ik ga tegen een boom zitten trek mijn deken over mij heen. Om mijzelf iets minder ellendig te voelen pak ik mijn harmonica en begin wat deuntjes te oefenen. Het vrolijkt de anderen iets op en daardoor mijzelf ook. 
 + 
 +De volgende ochtend vetrekken we bij het krieken van de dag verder richting het Noord-westen. Het blijft maar regenen. Gelukkig zien we na een tijdje een kleine nederzetting. Aarden wal, stenen muur en rook die op schoorstenen,​ en dus, beschaving duidt.  
 +Hoera! daar gaan we naar toe. Ik wacht niet op de rest maar versnel mijn tred in de hoop op een heerlijke stoel bij een knapperende haard. 
 + 
 +Bij de poort staat een dwerg. Ik maak een klein praatje met hem. We mogen zonder problemen naar binnen. Wat een opluchting om beschaving te zien. De rest van de groep heeft de aansluiting weer gemaakt en met zijn allen duiken we snel de herberg met de naam "de gebroken Trom" in. Er is nog een plek bij haard vrij. Ik snel er op af en neem plaats op de stoel. AAAAH, heerlijk. Warmte. 
 + 
 +Ik groet de anderen rond de haard. Een groep dwergen die op doorreis is naar Hammerfist Holds. We praten wat en ik krijg van de allervriendelijkste heren een kaart van deze contreien. Ik mag hem zelfs houden! Jottem. Het is een mooi gedetailleerde kaart met de hele omgeving mooi ingekleurd. De Ferry en Vraath Keep staan er op. Dat kunnen we goed gebruiken. En er staat ook een behoorlijk avontuurlijke naam op. "​Ghostlords Keep". Als dat geen avontuur belooft. 
 + 
 +Als ik weer een beetje droog ben is het tijd om even naar de General Store te gaan. Ik kwam er vannacht achter dat ik eigenlijk nog wat basis dingen in mijn uitrusting mis. En nu is een mooie gelegenheid om dit aan te vullen. Een alleraardigste dwerg kan mij met alles voorzien wat ik graag wilde hebben. Niks zo fijn als een goede voorbereiding. 
 + 
 +Ik loop terug naar de Herberg. Zwaai naar [[ithronel_gillnan|It]],​ die buiten ronddwaalt en ga aan de tafel zitten van mijn metgezellen,​ die druk in een gesprek zijn verwikkeld. Naast mij staat de tas van [[ithronel_gillnan|It]]. 's Kijken wat zij allemaal bij zich heeft. Niks bijzonders maar wel erg weinig voedsel voorraad. Gelukkig heb ik net zelf net een aantal gekocht zodat ik die van haar mooi aan kan vullen. Geen dank hoor. 
 + 
 +Al pratend aan de tafel laat ik mijn nieuwe kaart aan de rest zien. Zij zijn ook geheel euforisch en bekijken de kaart met grote interesse. En ja hoor. Ook zij zien "​Ghostlords Keep". Als een potentieel avontuur. Als we hebben gegeten, een heerlijke stew, nemen wij onze intrek in het slaapvertrek. Een heus bed. Ik heb er zin in.  
 + 
 +Oh bijna vergeten. De dwergen uit Hammerfist Holds. De premiejagers. Die zijn hier ook. Ze hebben de elven blijkbaar nog niet gevonden. Heb nog wel even naar ze gezwaaid. Aardige jongens. 
 + 
 +==== 17e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Als zoete broodjes! ==== 
 +//Magie is als je verjaardag. Elke spreuk die je doet voelt als ongeopend cadeau. Een totale verrassing!//​ 
 + 
 +[[Eilwynn|Eilwynn]] haalt [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] over om er met de groep als '​dieven in de nacht' van door te gaan. Ook dat lijkt mij geen verstandig plan.  
 +Aan de andere kant: Wel avontuurlijk.  
 +Aan de andere kant: Geen lekker bed en daar had ik ook wel zin in. 
 + 
 +We besluiten voor het avontuur te gaan. Nadat ook [[loewie_katorze|Loewie]] is gewaarschuwd,​ onze spullen zijn gepakt en ik 5GP voor de waard heb achtergelaten op het ongebruikte bed, klimmen we uit het raam naar beneden. 
 + 
 +Als we buiten staan horen we nog de stemmen van de huurlingen. Zij nemen ook afscheid van de herberg. Oooh, dit gaat interessant worden. We rennen zo snel mogelijk naar de poort en sluipen naar buiten. 
 + 
 + 
 +==== 16e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: ​Als zoete broodjes! ====
 //Gonzo’s First Spell Book? Dat komt van de verboden afdeling? Ik vond het al zo stoffig en ongebruikt. Misschien moeten jullie het snel weer op zijn plek te leggen. Maar goed dat ik het vond. Je moet er niet aan denken dat het in verkeerde handen valt.// //Gonzo’s First Spell Book? Dat komt van de verboden afdeling? Ik vond het al zo stoffig en ongebruikt. Misschien moeten jullie het snel weer op zijn plek te leggen. Maar goed dat ik het vond. Je moet er niet aan denken dat het in verkeerde handen valt.//
  
Regel 27: Regel 183:
 Het is wel echt een klein dorp. Voor de zware houten poort staat een dwergen wachter. We maken even een praatje met hem waar bij de dwerg aangeeft geen Kaptein te zijn en dat ze stenen in de poort verstopt hebben. Ik vond de poort al erg dik. Het is wel echt een klein dorp. Voor de zware houten poort staat een dwergen wachter. We maken even een praatje met hem waar bij de dwerg aangeeft geen Kaptein te zijn en dat ze stenen in de poort verstopt hebben. Ik vond de poort al erg dik.
  
-We mogen doorlopen en Isabeau leidt ons naar de dichtstbijzijnde herberg. Dat zal lekker warm worden. Ik zou een slechte vriend zijn als ik niet voor iets lekkers zou zorgen. Ik zie een bakkerij die zoete broodjes verkoopt en besluit naar binnen te gaan. Een allervriendelijkste bakker staat mij tot dienst. We maken een praatje en hij verteld mij dat Hij Marko heet. Dat dit dorpje geen naam heeft maar dat het gebied hier, waar meerdere dorpjes zonder naam zijn '​Hammerfist Hold' heet. Ik betaal en bedank Marko de Bakker. Met 5 prachtig geglazuurde broodjes verlaat ik de winkel.+We mogen doorlopen en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] leidt ons naar de dichtstbijzijnde herberg. Dat zal lekker warm worden. Ik zou een slechte vriend zijn als ik niet voor iets lekkers zou zorgen. Ik zie een bakkerij die zoete broodjes verkoopt en besluit naar binnen te gaan. Een allervriendelijkste bakker staat mij tot dienst. We maken een praatje en hij verteld mij dat Hij Marko heet. Dat dit dorpje geen naam heeft maar dat het gebied hier, waar meerdere dorpjes zonder naam zijn '​Hammerfist Hold' heet. Ik betaal en bedank Marko de Bakker. Met 5 prachtig geglazuurde broodjes verlaat ik de winkel.
  
-Buiten kom ik Eilwynn tegen. Ze is me aan het zoeken. Zo lief hoe hoe bezorgd zij altijd over mij is. Ik loop met haar mee naar de Herberg. Isabeau, ​Ithronel ​en Loewie zitten al aan te tafeltje en hebben al drinken voor zich. Een magnifieke Herberg. Er is een groot vuur, veel houten tafels met stoelen en houten krukken. Veel Dwergen ook. Erg veel. Tijd om te drinken. Ik sprint naar het tafeltje waar mijn metgezellen aan tafel zitten en vertel van mijn avontuur met Marko terwijl ik aan iedereen een broodje uitdeel. Ze zijn heerlijk!+Buiten kom ik [[Eilwynn|Eilwynn]] ​tegen. Ze is me aan het zoeken. Zo lief hoe hoe bezorgd zij altijd over mij is. Ik loop met haar mee naar de Herberg. ​[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]][[ithronel_gillnan|It]] ​en [[loewie_katorze|Loewie]] zitten al aan een tafeltje en hebben al drinken voor zich. Een magnifieke Herberg. Er is een groot vuur, veel houten tafels met stoelen en houten krukken. Veel Dwergen ook. Erg veel. Tijd om te drinken. Ik sprint naar het tafeltje waar mijn metgezellen aan tafel zitten en vertel van mijn avontuur met Marko terwijl ik aan iedereen een broodje uitdeel. Ze zijn heerlijk!
  
-De waard van de herberg heeft een gekke naam '​Pfffrt'​ maar ik weet beter dan er lacherig over te doen. Iedere cultuur zijn eigen gewoontes. Maar hij verteld dat zijn vader geen goede dag had toen hij werd geboren en nu zit hij met deze naam. Alles went. ook Pfffrt!+De waard van de herberg heeft een gekke naam '​Pfffrt'​ maar ik weet beter dan er lacherig over te doen. Iedere cultuur zijn eigen gewoontes. Maar hij verteld dat zijn vader geen goede dag had toen hij werd geboren en nu zit hij met deze naam. Alles went. Ook Pfffrt!
  
 Mijn oog valt op de vele, vele jacht trofeeën aan de muur. Voornamelijk paardenhoofden en geitenhoofden. Een bijzondere '​Wildlife'​ cultuur hier. Varkens jagen ze dan weer niet. Die houden ze hier schijnbaar wel als vee.  Mijn oog valt op de vele, vele jacht trofeeën aan de muur. Voornamelijk paardenhoofden en geitenhoofden. Een bijzondere '​Wildlife'​ cultuur hier. Varkens jagen ze dan weer niet. Die houden ze hier schijnbaar wel als vee. 
  
-We krijgen een heerlijke ​potj Stew met brood. En Tjonge wat smaakt dat goed. Ik word weer lekker warm van binnen. Net wat ik nodig had. Iets verderop zie ik een Dwerg voorover gezakt over tafel liggen. Dat lijk mij niet goed. Ik besluit te vragen of het wel goed met hem gaat. Maar terwijl ik dat doe, zie ik dat er een staaltje ​rood vocht uit zijn mond loopt. Ik schrik. Pfffrt loopt langs en begint opeens tegen mij te schreeuwen. "Wat heb jij met Henk gedaan. Wat denk je wel dat je zomaar iedereen kunt omleggen?"​ Ik deins een beetje achteruit en stamel dat ik slechts keek of hij wel in orde was. "Nee natuurlijk niet, niet na wat jij gedaan hebt!" schreeuwt de waard. Ik stamel nogmaals dat ik echt niet gedaan heb. +We krijgen een heerlijke ​pot Stew met brood. En Tjonge wat smaakt dat goed. Ik word weer lekker warm van binnen. Net wat ik nodig had. Iets verderop zie ik een Dwerg voorover gezakt over tafel liggen. Dat lijk mij niet goed. Ik besluit te vragen of het wel goed met hem gaat. Maar terwijl ik dat doe, zie ik dat er een straaltje ​rood vocht uit zijn mond loopt. Ik schrik. Pfffrt loopt langs en begint opeens tegen mij te schreeuwen. "Wat heb jij met Henk gedaan. Wat denk je wel. Dat je zomaar iedereen kunt omleggen?"​ Ik deins een beetje achteruit en stamel dat ik slechts keek of hij wel in orde was. "Nee natuurlijk niet, niet na wat jij gedaan hebt!" schreeuwt de waard. Ik stamel nogmaals dat ik echt niet gedaan heb. 
-de hele Herberg heeft nu zijn aandacht op de waard, Henk en mij gericht. O jee. Ik zie de groep vol afgrijzen kijken. Ik haal mijn schouder op en probeer een glimlach naar hen. Ik weet het ook niet.+De hele Herberg heeft nu zijn aandacht op de waard, Henk en mij gericht. O jee. Ik zie de groep vol afgrijzen kijken. Ik haal mijn schouder op en probeer een glimlach naar hen. Ik weet het ook niet.
  
-De waard schudt Henk door elkaar. Deze laat een blaadje uit zijn hand vallen en kreunt, "Hmmm wwwmm" Wat schijnbaar een teken is dat alles goed met hem is. De dwergen draaien zich allemaal weer om naar hun eigen kroes / gesprek. Pfffrt ​Gooit Henk op de grond, kleedt hem helemaal uit en sleurt hem naar buiten de straat op waar hij Henk achter laat in de modder. Een bijzonder vreemd schouwspel. Ondertussen pak ik het blaadje voor Henk op. Ik denk dat hij die nog wel terug wil hebben.+De waard schudt Henk door elkaar. Deze laat een blaadje uit zijn hand vallen en kreunt, "Hmmm wwwmm" Wat schijnbaar een teken is dat alles goed met hem is. De dwergen draaien zich allemaal weer om naar hun eigen kroes / gesprek. Pfffrt ​gooit Henk op de grond, kleedt hem helemaal uit en sleurt hem nakend ​naar buiten de straat op waar hij Henk achter laat in de modder. Een bijzonder vreemd schouwspel. Ondertussen pak ik het blaadje voor Henk op. Ik denk dat hij die nog wel terug wil hebben.
  
-Zijn andere spullen worden door de Waard meegenomen. ​onder het mompelen van de nu al legendarische woorden. "Als je mij uitkleedt, kleed ik jou ook uit."+Zijn andere spullen worden door de Waard meegenomen. ​Onder het mompelen van de nu al legendarische woorden. "Als je mij uitkleedt, kleed ik jou ook uit."
  
 Aha. Dat verklaart het dan weer. Ik loop terug naar onze tafel. Met een verontschuldigende blik kijk de anderen aan. "Dat was gek hè?" Ja. Dat vonden zij ook. Gelukkig niks aan de hand.  Aha. Dat verklaart het dan weer. Ik loop terug naar onze tafel. Met een verontschuldigende blik kijk de anderen aan. "Dat was gek hè?" Ja. Dat vonden zij ook. Gelukkig niks aan de hand. 
 Hoewel dat papiertje van Henk. Misschien is het belangrijk voor hem. Ik besluit te kijken: Hoewel dat papiertje van Henk. Misschien is het belangrijk voor hem. Ik besluit te kijken:
-//"​Ontmoet mij bij Vaarth ​Keep"//​+//"​Ontmoet mij bij Vraath ​Keep"//​
  
-Klinkt als een mysterieuze clou. Ik leg het voor aan de anderen. Gemengde interesse merk ik. Nu ja, Het kan geen kwaad om Pfffrt te vragen waar Vaarth ​Keep is. Dus als hij weer een ronde komt opnemen vraag ik hem er naar. +Klinkt als een mysterieuze clou. Ik leg het voor aan de anderen. Gemengde interesse merk ik. Nu ja, het kan geen kwaad om Pfffrt te vragen waar Vraath ​Keep is. Dus als hij weer een ronde komt opnemen vraag ik hem er naar. 
-Hij legt uit dat Vaarth ​Keep vlak bij Rendin'​Ferry is. Als we hem glazig blijven aanstaren, voegt hij er aan toe zo'n 60 mijl ten Zuidwesten ​van hier.+Hij legt uit dat Vraath ​Keep vlak bij Drellin’ferry is. Als we hem glazig blijven aanstaren, voegt hij er aan toe zo'n 60 mijl ten Noordwesten ​van hier.
  
-Als iedereen naar bed vertrek ​kijk ik nog even met Eilwynn ​of Henk nog op straat ligt. Ook zij is erg bezorgd om hem. Henk is echter al weg. We kunnen nu dus niet zijn eigendom terug geven. In de wetenschap dat het bij ons veilig is, gaan we weer naar binnen.+Als iedereen naar bed vertrekt ​kijk ik nog even met [[loewie_katorze|Loewie]] ​of Henk nog op straat ligt. Ook hij is erg bezorgd om hem. Henk is echter al weg. We kunnen nu dus niet zijn eigendom terug geven. In de wetenschap dat het bij ons veilig is, gaan we weer naar binnen.
  
-Als ook Eilwynn ​naar haar kamer vertrekt zoek ik mijn heil bij een groepje dwergen dat bij het vuur zit te kletsen. Ik besluit wat aansluiting te zoeken en vraag of ik er bij mag komen zitten.+Als ook [[loewie_katorze|Loewie]] ​naar zijn kamer vertrekt zoek ik mijn heil bij een groepje dwergen dat bij het vuur zit te kletsen. Ik besluit wat aansluiting te zoeken en vraag of ik er bij mag komen zitten.
  
-Deze dwergen zijn ook niet van hier. "We zijn huurlingen"​ vertellen ze. "We zijn op zoek naar een roversbende."​ Oe, dat klinkt spannend. De groep zou bestaan uit een aantal elven en nog wat creaturen. Hun laatste brute roof bestond uit onder andere een ketting van de burgemeester achter de bergen. Als ze vragen of ik zo'n gevaarlijke bende heb gezien kan ik gelukkig ontkennen. “Die zou ik niet graag tegenkomen.” Zeg ik.+Deze dwergen zijn ook niet van hier. "We zijn huurlingen." vertellen ze. "We zijn op zoek naar een roversbende."​ Oe, dat klinkt spannend. De groep zou bestaan uit een aantal elven en nog wat creaturen. Hun laatste brute roof bestond uit onder andere een ketting van de burgemeester achter de bergen. Als ze vragen of ik zo'n gevaarlijke bende heb gezien kan ik gelukkig ontkennen. “Die zou ik niet graag tegenkomen.” Zeg ik.
  
-“Maar, ik heb denk wel die ketting te hebben gevonden”. Ik vertel mijn avontuur van de ketting en hoe ik die vond aan de andere kant van de berg. Dat ik ook toevallig de zoon van diezelfde burgemeester tegenkwam en de ketting aan hem heb gegeven. Hoe blij de zoon er mee was en dat hij die direct ging terugbrengen naar zijn arme moeder die erg verdrietig was over het verlies er van. +“Maar, ik denk wel die ketting te hebben gevonden”. Ik vertel mijn avontuur van de ketting en hoe ik die vond aan de andere kant van de berg. Dat ik ook toevallig de zoon van diezelfde burgemeester tegenkwam en de ketting aan hem heb gegeven. Hoe blij de zoon er mee was en dat hij die direct ging terugbrengen naar zijn arme moeder die erg verdrietig was over het verlies er van. 
  
-Als ik zie hoe blij de huurlingen met dit nieuws zijn neem ik afscheid van ze en vraag naar mijn kamer sleutel ​bij de waard.+Als ik zie hoe blij de huurlingen met dit nieuws zijn neem ik afscheid van ze en vraag naar mijn kamersleutel ​bij de waard.
  
-Het lijk mij echter toch een goed idee om de elven in onze groep te waarschuwen voor deze gasten. Een misverstand is immers snel ontstaan. +Het lijkt mij echter toch een goed idee om de elven in onze groep te waarschuwen voor deze gasten. Een misverstand is immers snel ontstaan. 
-Eerst vertel ik Eilwynn van het voorval. Zij vat het echter totaal verkeerd op en begint ronduit te mopperen. (Ik druk mij daarmee zacht uit.) Maar gezien ik zijn nachtrust verstoor snap ik het nog wel een beetje+Eerst vertel ik [[Eilwynn|Eilwynn]] ​van het voorval. Zij vat het echter totaal verkeerd op en begint ronduit te mopperen. (Ik druk mij daarmee zacht uit.) Maar gezien ik haar nachtrust verstoor snap ik het nog wel een beetje.
- +
-Ithronel vat het in eerste instantie beter op maar gaat wel direct de gang op om te kijken. Dat is nou net erg onverstandig lijkt mij.  +
-Nog erger, als ik naar de kamer van Isabeau loop staat Eilwynn als een bezettende op de deur te bonzen. Dat maakt echt heel veel kabaal. Het lijkt er op of ze bewust mijn waarschuwing in de wind slaat en juist wil dat er een misverstand ontstaat. Elven, hoe vreemd. +
- +
-Eilwynn haalt Isabeau over om er met de groep als '​dieven in de nacht' van door te gaan. Ook dat lijkt mij geen verstandig plan.  +
-Aan de andere kant: Wel avontuurlijk.  +
-Aan de andere kant: Geen lekker bed en daar had ik ook wel zin in. +
- +
-We besluiten voor het avontuur te gaan. Nadat ook Loewie is gewaarschuwd,​ onze spullen zijn gepakt en ik 5GP voor de waard heb achtergelaten,​ klimmen we uit het raam naar beneden. +
- +
-Als we buiten staan horen we nog de stemmen van de huurlingen. Zij nemen ook afscheid van de herberg. Oooh, dit gaat interessant worden. We rennen zo snel mogelijk naar de poort en sluipen naar buiten.+
  
 +[[ithronel_gillnan|It]] vat het in eerste instantie beter op maar gaat wel direct de gang op om te kijken. Dat is nou net erg onverstandig lijkt mij. 
 +Nog erger, als ik naar de kamer van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] loop staat [[Eilwynn|Eilwynn]] als een bezettende op de deur te bonzen. Dat maakt echt heel veel kabaal. Het lijkt er op of ze bewust mijn waarschuwing in de wind slaat en juist wil dat er een misverstand ontstaat. Elven, hoe vreemd.
  
  
zumzum.1552560879.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/03/14 11:54 door bjorn