Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


zumzum

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
zumzum [2019/03/14 11:54]
bjorn Als zoete broodjes
zumzum [2019/03/22 11:05] (huidige)
bjorn splitsing reisverslag
Regel 8: Regel 8:
  
 ==== Party ==== ==== Party ====
-Zumzum is de "​Chaotic Good" Mage uit de party [[sansnom|sansnom]]. +Zumzum is de "​Chaotic Good" Mage uit de party [[Red Hand of Doom|Red Hand of Doom]]. 
 Geboren als Histerbriff Woopleberry. Zumzum is een vrolijke, ietwat snel afgeleide student van de Hogere Magie . Als kind viel hij op door zijn ongewone oplettendheid voor een Kender. Hij werd al snel zonderling bestempeld en gemeden door de anderen. ​ Geboren als Histerbriff Woopleberry. Zumzum is een vrolijke, ietwat snel afgeleide student van de Hogere Magie . Als kind viel hij op door zijn ongewone oplettendheid voor een Kender. Hij werd al snel zonderling bestempeld en gemeden door de anderen. ​
 Zijn ouders daarentegen zagen deze ongewone oplettendheid als een teken en voorzagen een carrière als tovenaar voor hem. Hij werd omgedoopt tot Zumzum, naar de Machtige **//​Zumzum//​** of **//Zila Zum//**, (zie de [[encyclopedia:​aurumica#​Z|Encyclopedia Aurumica]]). Die alom geëerd en gevreesd werd bij de Kender. Niet veel later werd hij ook nog eens naar de Academie voor Hogere Magie gestuurd. Een opluchting voor zowel zijn ouders, het dorp en Zumzum zelf. Hij zou voortaan bij gelijkgestemden zijn. Wonder boven wonder scoorde hij voldoende punten op het toelatingsexamen. ​ Zijn ouders daarentegen zagen deze ongewone oplettendheid als een teken en voorzagen een carrière als tovenaar voor hem. Hij werd omgedoopt tot Zumzum, naar de Machtige **//​Zumzum//​** of **//Zila Zum//**, (zie de [[encyclopedia:​aurumica#​Z|Encyclopedia Aurumica]]). Die alom geëerd en gevreesd werd bij de Kender. Niet veel later werd hij ook nog eens naar de Academie voor Hogere Magie gestuurd. Een opluchting voor zowel zijn ouders, het dorp en Zumzum zelf. Hij zou voortaan bij gelijkgestemden zijn. Wonder boven wonder scoorde hij voldoende punten op het toelatingsexamen. ​
Regel 17: Regel 17:
  
 ====== Reisverslag ====== ====== Reisverslag ======
-==== Als zoete broodjes! ====+==== 17e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Als zoete broodjes! ==== 
 +//Magie is als je verjaardag. Elke spreuk die je doet voelt als ongeopend cadeau. Een totale verrassing!//​ 
 + 
 +Eilwynn haalt Isabeau over om er met de groep als '​dieven in de nacht' van door te gaan. Ook dat lijkt mij geen verstandig plan.  
 +Aan de andere kant: Wel avontuurlijk.  
 +Aan de andere kant: Geen lekker bed en daar had ik ook wel zin in. 
 + 
 +We besluiten voor het avontuur te gaan. Nadat ook Loewie is gewaarschuwd,​ onze spullen zijn gepakt en ik 5GP voor de waard heb achtergelaten op het ongebruikte bed, klimmen we uit het raam naar beneden. 
 + 
 +Als we buiten staan horen we nog de stemmen van de huurlingen. Zij nemen ook afscheid van de herberg. Oooh, dit gaat interessant worden. We rennen zo snel mogelijk naar de poort en sluipen naar buiten. 
 + 
 + 
 +==== 16e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: ​Als zoete broodjes! ====
 //Gonzo’s First Spell Book? Dat komt van de verboden afdeling? Ik vond het al zo stoffig en ongebruikt. Misschien moeten jullie het snel weer op zijn plek te leggen. Maar goed dat ik het vond. Je moet er niet aan denken dat het in verkeerde handen valt.// //Gonzo’s First Spell Book? Dat komt van de verboden afdeling? Ik vond het al zo stoffig en ongebruikt. Misschien moeten jullie het snel weer op zijn plek te leggen. Maar goed dat ik het vond. Je moet er niet aan denken dat het in verkeerde handen valt.//
  
Regel 29: Regel 41:
 We mogen doorlopen en Isabeau leidt ons naar de dichtstbijzijnde herberg. Dat zal lekker warm worden. Ik zou een slechte vriend zijn als ik niet voor iets lekkers zou zorgen. Ik zie een bakkerij die zoete broodjes verkoopt en besluit naar binnen te gaan. Een allervriendelijkste bakker staat mij tot dienst. We maken een praatje en hij verteld mij dat Hij Marko heet. Dat dit dorpje geen naam heeft maar dat het gebied hier, waar meerdere dorpjes zonder naam zijn '​Hammerfist Hold' heet. Ik betaal en bedank Marko de Bakker. Met 5 prachtig geglazuurde broodjes verlaat ik de winkel. We mogen doorlopen en Isabeau leidt ons naar de dichtstbijzijnde herberg. Dat zal lekker warm worden. Ik zou een slechte vriend zijn als ik niet voor iets lekkers zou zorgen. Ik zie een bakkerij die zoete broodjes verkoopt en besluit naar binnen te gaan. Een allervriendelijkste bakker staat mij tot dienst. We maken een praatje en hij verteld mij dat Hij Marko heet. Dat dit dorpje geen naam heeft maar dat het gebied hier, waar meerdere dorpjes zonder naam zijn '​Hammerfist Hold' heet. Ik betaal en bedank Marko de Bakker. Met 5 prachtig geglazuurde broodjes verlaat ik de winkel.
  
-Buiten kom ik Eilwynn tegen. Ze is me aan het zoeken. Zo lief hoe hoe bezorgd zij altijd over mij is. Ik loop met haar mee naar de Herberg. Isabeau, Ithronel en Loewie zitten al aan te tafeltje en hebben al drinken voor zich. Een magnifieke Herberg. Er is een groot vuur, veel houten tafels met stoelen en houten krukken. Veel Dwergen ook. Erg veel. Tijd om te drinken. Ik sprint naar het tafeltje waar mijn metgezellen aan tafel zitten en vertel van mijn avontuur met Marko terwijl ik aan iedereen een broodje uitdeel. Ze zijn heerlijk!+Buiten kom ik Eilwynn tegen. Ze is me aan het zoeken. Zo lief hoe hoe bezorgd zij altijd over mij is. Ik loop met haar mee naar de Herberg. Isabeau, Ithronel en Loewie zitten al aan een tafeltje en hebben al drinken voor zich. Een magnifieke Herberg. Er is een groot vuur, veel houten tafels met stoelen en houten krukken. Veel Dwergen ook. Erg veel. Tijd om te drinken. Ik sprint naar het tafeltje waar mijn metgezellen aan tafel zitten en vertel van mijn avontuur met Marko terwijl ik aan iedereen een broodje uitdeel. Ze zijn heerlijk!
  
-De waard van de herberg heeft een gekke naam '​Pfffrt'​ maar ik weet beter dan er lacherig over te doen. Iedere cultuur zijn eigen gewoontes. Maar hij verteld dat zijn vader geen goede dag had toen hij werd geboren en nu zit hij met deze naam. Alles went. ook Pfffrt!+De waard van de herberg heeft een gekke naam '​Pfffrt'​ maar ik weet beter dan er lacherig over te doen. Iedere cultuur zijn eigen gewoontes. Maar hij verteld dat zijn vader geen goede dag had toen hij werd geboren en nu zit hij met deze naam. Alles went. Ook Pfffrt!
  
 Mijn oog valt op de vele, vele jacht trofeeën aan de muur. Voornamelijk paardenhoofden en geitenhoofden. Een bijzondere '​Wildlife'​ cultuur hier. Varkens jagen ze dan weer niet. Die houden ze hier schijnbaar wel als vee.  Mijn oog valt op de vele, vele jacht trofeeën aan de muur. Voornamelijk paardenhoofden en geitenhoofden. Een bijzondere '​Wildlife'​ cultuur hier. Varkens jagen ze dan weer niet. Die houden ze hier schijnbaar wel als vee. 
  
-We krijgen een heerlijke ​potj Stew met brood. En Tjonge wat smaakt dat goed. Ik word weer lekker warm van binnen. Net wat ik nodig had. Iets verderop zie ik een Dwerg voorover gezakt over tafel liggen. Dat lijk mij niet goed. Ik besluit te vragen of het wel goed met hem gaat. Maar terwijl ik dat doe, zie ik dat er een staaltje ​rood vocht uit zijn mond loopt. Ik schrik. Pfffrt loopt langs en begint opeens tegen mij te schreeuwen. "Wat heb jij met Henk gedaan. Wat denk je wel dat je zomaar iedereen kunt omleggen?"​ Ik deins een beetje achteruit en stamel dat ik slechts keek of hij wel in orde was. "Nee natuurlijk niet, niet na wat jij gedaan hebt!" schreeuwt de waard. Ik stamel nogmaals dat ik echt niet gedaan heb. +We krijgen een heerlijke ​pot Stew met brood. En Tjonge wat smaakt dat goed. Ik word weer lekker warm van binnen. Net wat ik nodig had. Iets verderop zie ik een Dwerg voorover gezakt over tafel liggen. Dat lijk mij niet goed. Ik besluit te vragen of het wel goed met hem gaat. Maar terwijl ik dat doe, zie ik dat er een straaltje ​rood vocht uit zijn mond loopt. Ik schrik. Pfffrt loopt langs en begint opeens tegen mij te schreeuwen. "Wat heb jij met Henk gedaan. Wat denk je wel. Dat je zomaar iedereen kunt omleggen?"​ Ik deins een beetje achteruit en stamel dat ik slechts keek of hij wel in orde was. "Nee natuurlijk niet, niet na wat jij gedaan hebt!" schreeuwt de waard. Ik stamel nogmaals dat ik echt niet gedaan heb. 
-de hele Herberg heeft nu zijn aandacht op de waard, Henk en mij gericht. O jee. Ik zie de groep vol afgrijzen kijken. Ik haal mijn schouder op en probeer een glimlach naar hen. Ik weet het ook niet.+De hele Herberg heeft nu zijn aandacht op de waard, Henk en mij gericht. O jee. Ik zie de groep vol afgrijzen kijken. Ik haal mijn schouder op en probeer een glimlach naar hen. Ik weet het ook niet.
  
-De waard schudt Henk door elkaar. Deze laat een blaadje uit zijn hand vallen en kreunt, "Hmmm wwwmm" Wat schijnbaar een teken is dat alles goed met hem is. De dwergen draaien zich allemaal weer om naar hun eigen kroes / gesprek. Pfffrt ​Gooit Henk op de grond, kleedt hem helemaal uit en sleurt hem naar buiten de straat op waar hij Henk achter laat in de modder. Een bijzonder vreemd schouwspel. Ondertussen pak ik het blaadje voor Henk op. Ik denk dat hij die nog wel terug wil hebben.+De waard schudt Henk door elkaar. Deze laat een blaadje uit zijn hand vallen en kreunt, "Hmmm wwwmm" Wat schijnbaar een teken is dat alles goed met hem is. De dwergen draaien zich allemaal weer om naar hun eigen kroes / gesprek. Pfffrt ​gooit Henk op de grond, kleedt hem helemaal uit en sleurt hem nakend ​naar buiten de straat op waar hij Henk achter laat in de modder. Een bijzonder vreemd schouwspel. Ondertussen pak ik het blaadje voor Henk op. Ik denk dat hij die nog wel terug wil hebben.
  
-Zijn andere spullen worden door de Waard meegenomen. ​onder het mompelen van de nu al legendarische woorden. "Als je mij uitkleedt, kleed ik jou ook uit."+Zijn andere spullen worden door de Waard meegenomen. ​Onder het mompelen van de nu al legendarische woorden. "Als je mij uitkleedt, kleed ik jou ook uit."
  
 Aha. Dat verklaart het dan weer. Ik loop terug naar onze tafel. Met een verontschuldigende blik kijk de anderen aan. "Dat was gek hè?" Ja. Dat vonden zij ook. Gelukkig niks aan de hand.  Aha. Dat verklaart het dan weer. Ik loop terug naar onze tafel. Met een verontschuldigende blik kijk de anderen aan. "Dat was gek hè?" Ja. Dat vonden zij ook. Gelukkig niks aan de hand. 
Regel 46: Regel 58:
 //"​Ontmoet mij bij Vaarth Keep"//​ //"​Ontmoet mij bij Vaarth Keep"//​
  
-Klinkt als een mysterieuze clou. Ik leg het voor aan de anderen. Gemengde interesse merk ik. Nu ja, Het kan geen kwaad om Pfffrt te vragen waar Vaarth Keep is. Dus als hij weer een ronde komt opnemen vraag ik hem er naar.+Klinkt als een mysterieuze clou. Ik leg het voor aan de anderen. Gemengde interesse merk ik. Nu ja, het kan geen kwaad om Pfffrt te vragen waar Vaarth Keep is. Dus als hij weer een ronde komt opnemen vraag ik hem er naar.
 Hij legt uit dat Vaarth Keep vlak bij Rendin'​s Ferry is. Als we hem glazig blijven aanstaren, voegt hij er aan toe zo'n 60 mijl ten Zuidwesten van hier. Hij legt uit dat Vaarth Keep vlak bij Rendin'​s Ferry is. Als we hem glazig blijven aanstaren, voegt hij er aan toe zo'n 60 mijl ten Zuidwesten van hier.
  
-Als iedereen naar bed vertrek ​kijk ik nog even met Eilwynn ​of Henk nog op straat ligt. Ook zij is erg bezorgd om hem. Henk is echter al weg. We kunnen nu dus niet zijn eigendom terug geven. In de wetenschap dat het bij ons veilig is, gaan we weer naar binnen.+Als iedereen naar bed vertrekt ​kijk ik nog even met Loewie ​of Henk nog op straat ligt. Ook hij is erg bezorgd om hem. Henk is echter al weg. We kunnen nu dus niet zijn eigendom terug geven. In de wetenschap dat het bij ons veilig is, gaan we weer naar binnen.
  
-Als ook Eilwynn ​naar haar kamer vertrekt zoek ik mijn heil bij een groepje dwergen dat bij het vuur zit te kletsen. Ik besluit wat aansluiting te zoeken en vraag of ik er bij mag komen zitten.+Als ook Loewie ​naar zijn kamer vertrekt zoek ik mijn heil bij een groepje dwergen dat bij het vuur zit te kletsen. Ik besluit wat aansluiting te zoeken en vraag of ik er bij mag komen zitten.
  
-Deze dwergen zijn ook niet van hier. "We zijn huurlingen"​ vertellen ze. "We zijn op zoek naar een roversbende."​ Oe, dat klinkt spannend. De groep zou bestaan uit een aantal elven en nog wat creaturen. Hun laatste brute roof bestond uit onder andere een ketting van de burgemeester achter de bergen. Als ze vragen of ik zo'n gevaarlijke bende heb gezien kan ik gelukkig ontkennen. “Die zou ik niet graag tegenkomen.” Zeg ik.+Deze dwergen zijn ook niet van hier. "We zijn huurlingen." vertellen ze. "We zijn op zoek naar een roversbende."​ Oe, dat klinkt spannend. De groep zou bestaan uit een aantal elven en nog wat creaturen. Hun laatste brute roof bestond uit onder andere een ketting van de burgemeester achter de bergen. Als ze vragen of ik zo'n gevaarlijke bende heb gezien kan ik gelukkig ontkennen. “Die zou ik niet graag tegenkomen.” Zeg ik.
  
-“Maar, ik heb denk wel die ketting te hebben gevonden”. Ik vertel mijn avontuur van de ketting en hoe ik die vond aan de andere kant van de berg. Dat ik ook toevallig de zoon van diezelfde burgemeester tegenkwam en de ketting aan hem heb gegeven. Hoe blij de zoon er mee was en dat hij die direct ging terugbrengen naar zijn arme moeder die erg verdrietig was over het verlies er van. +“Maar, ik denk wel die ketting te hebben gevonden”. Ik vertel mijn avontuur van de ketting en hoe ik die vond aan de andere kant van de berg. Dat ik ook toevallig de zoon van diezelfde burgemeester tegenkwam en de ketting aan hem heb gegeven. Hoe blij de zoon er mee was en dat hij die direct ging terugbrengen naar zijn arme moeder die erg verdrietig was over het verlies er van. 
  
-Als ik zie hoe blij de huurlingen met dit nieuws zijn neem ik afscheid van ze en vraag naar mijn kamer sleutel ​bij de waard.+Als ik zie hoe blij de huurlingen met dit nieuws zijn neem ik afscheid van ze en vraag naar mijn kamersleutel ​bij de waard.
  
-Het lijk mij echter toch een goed idee om de elven in onze groep te waarschuwen voor deze gasten. Een misverstand is immers snel ontstaan. +Het lijkt mij echter toch een goed idee om de elven in onze groep te waarschuwen voor deze gasten. Een misverstand is immers snel ontstaan. 
-Eerst vertel ik Eilwynn van het voorval. Zij vat het echter totaal verkeerd op en begint ronduit te mopperen. (Ik druk mij daarmee zacht uit.) Maar gezien ik zijn nachtrust verstoor snap ik het nog wel een beetje.+Eerst vertel ik Eilwynn van het voorval. Zij vat het echter totaal verkeerd op en begint ronduit te mopperen. (Ik druk mij daarmee zacht uit.) Maar gezien ik haar nachtrust verstoor snap ik het nog wel een beetje.
  
 Ithronel vat het in eerste instantie beter op maar gaat wel direct de gang op om te kijken. Dat is nou net erg onverstandig lijkt mij.  Ithronel vat het in eerste instantie beter op maar gaat wel direct de gang op om te kijken. Dat is nou net erg onverstandig lijkt mij. 
 Nog erger, als ik naar de kamer van Isabeau loop staat Eilwynn als een bezettende op de deur te bonzen. Dat maakt echt heel veel kabaal. Het lijkt er op of ze bewust mijn waarschuwing in de wind slaat en juist wil dat er een misverstand ontstaat. Elven, hoe vreemd. Nog erger, als ik naar de kamer van Isabeau loop staat Eilwynn als een bezettende op de deur te bonzen. Dat maakt echt heel veel kabaal. Het lijkt er op of ze bewust mijn waarschuwing in de wind slaat en juist wil dat er een misverstand ontstaat. Elven, hoe vreemd.
- 
-Eilwynn haalt Isabeau over om er met de groep als '​dieven in de nacht' van door te gaan. Ook dat lijkt mij geen verstandig plan.  
-Aan de andere kant: Wel avontuurlijk. ​ 
-Aan de andere kant: Geen lekker bed en daar had ik ook wel zin in. 
- 
-We besluiten voor het avontuur te gaan. Nadat ook Loewie is gewaarschuwd,​ onze spullen zijn gepakt en ik 5GP voor de waard heb achtergelaten,​ klimmen we uit het raam naar beneden. 
- 
-Als we buiten staan horen we nog de stemmen van de huurlingen. Zij nemen ook afscheid van de herberg. Oooh, dit gaat interessant worden. We rennen zo snel mogelijk naar de poort en sluipen naar buiten. 
- 
  
  
zumzum.1552560879.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/03/14 11:54 door bjorn