Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


zumzum

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
zumzum [2019/05/14 09:28]
bjorn Aanvulling dag 21 en dag 22
zumzum [2019/05/15 09:43] (huidige)
bjorn
Regel 31: Regel 31:
 //Hoe groot je het avontuur ook voorstelt, In het echt is het toch vaak nog weer anders.// //Hoe groot je het avontuur ook voorstelt, In het echt is het toch vaak nog weer anders.//
  
-De volgende ochtend helpt [[Eilwynn|Eilwynn]] mij verder met een helende spreuk. opgemonterd en met wat ontbijt achter de kiezen vertrekken we verder naar Rendin'​Ferry.+De volgende ochtend helpt [[Eilwynn|Eilwynn]] mij verder met een helende spreuk. opgemonterd en met wat ontbijt achter de kiezen vertrekken we verder naar Drellin’ferry.
  
 Tegen de middag komen we aan. Een aantal wachten staan voor het dorp. We groeten ze maken een praatje met ze en als ze ons de herberg hebben gewezen gaan we die richting op. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]], [[loewie_katorze|Loewie]] en ik zoeken eerst nog een plek om onze buit te verpatsen. Dat lukt goed bij een meester Dwerg. Zijn smidse ligt al vol met wapentuig en harnassen. maar dat van ons wil hij er graag bij hebben. Nou bijna alles. Met een goed gevulde beurs verlaten we zijn pand. Tegen de middag komen we aan. Een aantal wachten staan voor het dorp. We groeten ze maken een praatje met ze en als ze ons de herberg hebben gewezen gaan we die richting op. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]], [[loewie_katorze|Loewie]] en ik zoeken eerst nog een plek om onze buit te verpatsen. Dat lukt goed bij een meester Dwerg. Zijn smidse ligt al vol met wapentuig en harnassen. maar dat van ons wil hij er graag bij hebben. Nou bijna alles. Met een goed gevulde beurs verlaten we zijn pand.
Regel 54: Regel 54:
 Onder het eten vertelt [[Eilwynn|Eilwynn]] ons over Vraath Keep. Ze heeft van de Druïde vernomen dat het van de familie Vraath is en heeft ooit gediend als wachtpost. Tegenwoordig liggen daar vooral forest giant skeletons welke daar afgeslacht zijn door de lordling vrath. Het schijnt ongeveer een jaar leeg te staan. Da's mooi een lege burcht. Ligt vast vol met schatten. En laten we de draak niet vergeten. Ik kan haast niet wachten tot morgen. Onder het eten vertelt [[Eilwynn|Eilwynn]] ons over Vraath Keep. Ze heeft van de Druïde vernomen dat het van de familie Vraath is en heeft ooit gediend als wachtpost. Tegenwoordig liggen daar vooral forest giant skeletons welke daar afgeslacht zijn door de lordling vrath. Het schijnt ongeveer een jaar leeg te staan. Da's mooi een lege burcht. Ligt vast vol met schatten. En laten we de draak niet vergeten. Ik kan haast niet wachten tot morgen.
  
-Als we ons eten op hebben gaat [[Eilwynn|Eilwynn]] naar bed. Wij drinken nog wat na. Dan komen de Kaptein van de wacht en de townsspeaker (meneer ​Orla) binnen. Ze vragen of ze zich bij ons mogen neerzetten. De Kaptein heeft de meneer ​Orla verteld van ons avontuur met de Rovers en vragen of wij hen willen helpen met het het verjagen van deze roversbende die de townships teisteren. Omdat dit ons allen aangaat haal ik [[Eilwynn|Eilwynn]] maar weer op. Na wat overleg heen en weer valt het besluit. Natuurlijk willen wij dat. De Kaptein verrast ons met een geschenk. De twee korte zwaarden die wij eerder die dag bij de smid hadden verkocht. Ze blijken zeer waardevol. Ik doe een kort onderzoek en inderdaad ze zijn machisch. [[loewie_katorze|Loewie]] is er, als vechter, erg blij mee en steekt ze bij zich. We zien later wel hoe we dat verrekenen.+Als we ons eten op hebben gaat [[Eilwynn|Eilwynn]] naar bed. Wij drinken nog wat na. Dan komen de Kaptein van de wacht en de townsspeaker (meneer ​Norro Wiston) binnen. Ze vragen of ze zich bij ons mogen neerzetten. De Kaptein heeft de meneer ​Wiston ​verteld van ons avontuur met de Rovers en vragen of wij hen willen helpen met het het verjagen van deze roversbende die de townships teisteren. Omdat dit ons allen aangaat haal ik [[Eilwynn|Eilwynn]] maar weer op. Na wat overleg heen en weer valt het besluit. Natuurlijk willen wij dat. De Kaptein verrast ons met een geschenk. De twee korte zwaarden die wij eerder die dag bij de smid hadden verkocht. Ze blijken zeer waardevol. Ik doe een kort onderzoek en inderdaad ze zijn machisch. [[loewie_katorze|Loewie]] is er, als vechter, erg blij mee en steekt ze bij zich. We zien later wel hoe we dat verrekenen.
  
 We nemen afscheid van onze gasten en duiken ons bedje in. We nemen afscheid van onze gasten en duiken ons bedje in.
Regel 86: Regel 86:
 //Je moet nooit zomaar iets laten liggen. Het is altijd fijn om dat aan iemand terug te kunnen geven wat hij al een tijdje kwijt is. In mijn ervaring verrast ze dat altijd.// //Je moet nooit zomaar iets laten liggen. Het is altijd fijn om dat aan iemand terug te kunnen geven wat hij al een tijdje kwijt is. In mijn ervaring verrast ze dat altijd.//
  
-Een hels kabaal maakt mij bruut wakker uit mijn slaap. [[loewie_katorze|Loewie]] staat als een bezetene met een pollepel op de ketel te slaan. Ik spring overeind en verwacht het ergste. Waar zijn de aanvallers? Nergens. [[loewie_katorze|Loewie]] kiest er weer eens voor om ons op zijn oh, zo natuurlijke wijze van het ochtendgloren te laten genieten. Als de rust wat bedaard is, genieten we monter van een ontbijtje en moeten we de keus maken. Noord of zuid. Ik probeer iedereen nogmaals te overtuigen van Ghostlords Keep. Dan komt [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] met een verassing op de proppen. Noord, zegt ze, zit een draak. Een echte draak. Welke weet ze niet. Het schijnt een alom bekend gegeven te zijn. De rest beaamt het. [[ithronel_gillnan|It]] word er een beetje bang van maar we weten haar te overtuigen dat het toch echt een avontuur zou zijn om een echte draak te ontmoeten. En zo besluiten we om naar noord te gaan. Rendin'​Ferry. Een heuse Draak. Denk je eens in.+Een hels kabaal maakt mij bruut wakker uit mijn slaap. [[loewie_katorze|Loewie]] staat als een bezetene met een pollepel op de ketel te slaan. Ik spring overeind en verwacht het ergste. Waar zijn de aanvallers? Nergens. [[loewie_katorze|Loewie]] kiest er weer eens voor om ons op zijn oh, zo natuurlijke wijze van het ochtendgloren te laten genieten. Als de rust wat bedaard is, genieten we monter van een ontbijtje en moeten we de keus maken. Noord of zuid. Ik probeer iedereen nogmaals te overtuigen van Ghostlords Keep. Dan komt [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] met een verassing op de proppen. Noord, zegt ze, zit een draak. Een echte draak. Welke weet ze niet. Het schijnt een alom bekend gegeven te zijn. De rest beaamt het. [[ithronel_gillnan|It]] word er een beetje bang van maar we weten haar te overtuigen dat het toch echt een avontuur zou zijn om een echte draak te ontmoeten. En zo besluiten we om naar noord te gaan. Drellin’ferry. Een heuse Draak. Denk je eens in.
  
 Met een heel nieuw niveau aan energie. lopen we verder. Het zal nog een kleine 3 dagen duren voor we er zijn maar tjonge.... Met een heel nieuw niveau aan energie. lopen we verder. Het zal nog een kleine 3 dagen duren voor we er zijn maar tjonge....
Regel 98: Regel 98:
 Opeens wordt ik wakker van wapengekletter in de kamer. Even denk ik dat ik nog aan het dromen ben. Maar als ik overeind kom zie ik dat mijn dwergen vrienden hun spulletjes aan het pakken zijn en de kamer verlaten. Ik zwaai naar ze en wens ze een voorspoedige reis. Opeens wordt ik wakker van wapengekletter in de kamer. Even denk ik dat ik nog aan het dromen ben. Maar als ik overeind kom zie ik dat mijn dwergen vrienden hun spulletjes aan het pakken zijn en de kamer verlaten. Ik zwaai naar ze en wens ze een voorspoedige reis.
 De anderen zijn nu ook wakker en ook wij pakken onze biezen en lopen naar beneden voor een heerlijk ontbijt bij de de waard van de "​Gebroken Trom." De anderen zijn nu ook wakker en ook wij pakken onze biezen en lopen naar beneden voor een heerlijk ontbijt bij de de waard van de "​Gebroken Trom."
-Nadat we nog wat inkopen gedaan hebben vertrekken we richting de kruising waar we een keuze gaan maken voor Goshtlords Keep of Rendin'​Ferry. Nee, ik heb de anderen nog steeds niet kunnen overtuigen. En na het verhaal van [[loewie_katorze|Loewie]] heb ik alleen maar meer zin. De anderen juist minder lijkt het. Lijkt wel of ze het avontuur uit de weg willen gaan. Goed we zullen zien.+Nadat we nog wat inkopen gedaan hebben vertrekken we richting de kruising waar we een keuze gaan maken voor Goshtlords Keep of Drellin’ferry. Nee, ik heb de anderen nog steeds niet kunnen overtuigen. En na het verhaal van [[loewie_katorze|Loewie]] heb ik alleen maar meer zin. De anderen juist minder lijkt het. Lijkt wel of ze het avontuur uit de weg willen gaan. Goed we zullen zien.
 Gelukkig schijnt er een heerlijk zonnetje vandaag. Onder het genot daarvan, het Gezang van [[Eilwynn|Eilwynn]] en mijn begeleidend harmonicaspel maken we er een mooie dag van. Onderweg zien we wat landarbeiders die ik vrolijk begroet. Als de dag echter vordert begin ik het toch wel wat in mijn benen te merken. Ik ben blij en moe als we eindelijk bij de splitsing zijn. Noord: richting Vraath Keep, zuid: richting the GhostLord’s Lair. Gelukkig schijnt er een heerlijk zonnetje vandaag. Onder het genot daarvan, het Gezang van [[Eilwynn|Eilwynn]] en mijn begeleidend harmonicaspel maken we er een mooie dag van. Onderweg zien we wat landarbeiders die ik vrolijk begroet. Als de dag echter vordert begin ik het toch wel wat in mijn benen te merken. Ik ben blij en moe als we eindelijk bij de splitsing zijn. Noord: richting Vraath Keep, zuid: richting the GhostLord’s Lair.
 [[Eilwynn|Eilwynn]] maakt een vuur. We eten een heerlijke soep en niet veel later slaap ik heerlijk. De groten houden de wacht. [[Eilwynn|Eilwynn]] maakt een vuur. We eten een heerlijke soep en niet veel later slaap ik heerlijk. De groten houden de wacht.
Regel 115: Regel 115:
 Bij de poort staat een dwerg. Ik maak een klein praatje met hem. We mogen zonder problemen naar binnen. Wat een opluchting om beschaving te zien. De rest van de groep heeft de aansluiting weer gemaakt en met zijn allen duiken we snel de herberg met de naam "de gebroken Trom" in. Er is nog een plek bij haard vrij. Ik snel er op af en neem plaats op de stoel. AAAAH, heerlijk. Warmte. Bij de poort staat een dwerg. Ik maak een klein praatje met hem. We mogen zonder problemen naar binnen. Wat een opluchting om beschaving te zien. De rest van de groep heeft de aansluiting weer gemaakt en met zijn allen duiken we snel de herberg met de naam "de gebroken Trom" in. Er is nog een plek bij haard vrij. Ik snel er op af en neem plaats op de stoel. AAAAH, heerlijk. Warmte.
  
-Ik groet de anderen rond de haard. Een groep dwergen die op doorreis is naar Hammerfist Holds. We praten wat en ik krijg van de allervriendelijkste heren een kaart van deze contreien. Ik mag hem zelfs houden! Jottem. Het is een mooi gedetailleerde kaart met de hele omgeving mooi ingekleurd. De Ferry en Vaarth'​s ​Keep staan er op. Dat kunnen we goed gebruiken. En er staat ook een behoorlijk avontuurlijke naam op. "​Ghostlords Keep". Als dat geen avontuur belooft.+Ik groet de anderen rond de haard. Een groep dwergen die op doorreis is naar Hammerfist Holds. We praten wat en ik krijg van de allervriendelijkste heren een kaart van deze contreien. Ik mag hem zelfs houden! Jottem. Het is een mooi gedetailleerde kaart met de hele omgeving mooi ingekleurd. De Ferry en Vraath ​Keep staan er op. Dat kunnen we goed gebruiken. En er staat ook een behoorlijk avontuurlijke naam op. "​Ghostlords Keep". Als dat geen avontuur belooft.
  
 Als ik weer een beetje droog ben is het tijd om even naar de General Store te gaan. Ik kwam er vannacht achter dat ik eigenlijk nog wat basis dingen in mijn uitrusting mis. En nu is een mooie gelegenheid om dit aan te vullen. Een alleraardigste dwerg kan mij met alles voorzien wat ik graag wilde hebben. Niks zo fijn als een goede voorbereiding. Als ik weer een beetje droog ben is het tijd om even naar de General Store te gaan. Ik kwam er vannacht achter dat ik eigenlijk nog wat basis dingen in mijn uitrusting mis. En nu is een mooie gelegenheid om dit aan te vullen. Een alleraardigste dwerg kan mij met alles voorzien wat ik graag wilde hebben. Niks zo fijn als een goede voorbereiding.
Regel 164: Regel 164:
 Aha. Dat verklaart het dan weer. Ik loop terug naar onze tafel. Met een verontschuldigende blik kijk de anderen aan. "Dat was gek hè?" Ja. Dat vonden zij ook. Gelukkig niks aan de hand.  Aha. Dat verklaart het dan weer. Ik loop terug naar onze tafel. Met een verontschuldigende blik kijk de anderen aan. "Dat was gek hè?" Ja. Dat vonden zij ook. Gelukkig niks aan de hand. 
 Hoewel dat papiertje van Henk. Misschien is het belangrijk voor hem. Ik besluit te kijken: Hoewel dat papiertje van Henk. Misschien is het belangrijk voor hem. Ik besluit te kijken:
-//"​Ontmoet mij bij Vaarth ​Keep"//​+//"​Ontmoet mij bij Vraath ​Keep"//​
  
-Klinkt als een mysterieuze clou. Ik leg het voor aan de anderen. Gemengde interesse merk ik. Nu ja, het kan geen kwaad om Pfffrt te vragen waar Vaarth ​Keep is. Dus als hij weer een ronde komt opnemen vraag ik hem er naar. +Klinkt als een mysterieuze clou. Ik leg het voor aan de anderen. Gemengde interesse merk ik. Nu ja, het kan geen kwaad om Pfffrt te vragen waar Vraath ​Keep is. Dus als hij weer een ronde komt opnemen vraag ik hem er naar. 
-Hij legt uit dat Vaarth ​Keep vlak bij Rendin'​Ferry is. Als we hem glazig blijven aanstaren, voegt hij er aan toe zo'n 60 mijl ten Noordwesten van hier.+Hij legt uit dat Vraath ​Keep vlak bij Drellin’ferry is. Als we hem glazig blijven aanstaren, voegt hij er aan toe zo'n 60 mijl ten Noordwesten van hier.
  
 Als iedereen naar bed vertrekt kijk ik nog even met [[loewie_katorze|Loewie]] of Henk nog op straat ligt. Ook hij is erg bezorgd om hem. Henk is echter al weg. We kunnen nu dus niet zijn eigendom terug geven. In de wetenschap dat het bij ons veilig is, gaan we weer naar binnen. Als iedereen naar bed vertrekt kijk ik nog even met [[loewie_katorze|Loewie]] of Henk nog op straat ligt. Ook hij is erg bezorgd om hem. Henk is echter al weg. We kunnen nu dus niet zijn eigendom terug geven. In de wetenschap dat het bij ons veilig is, gaan we weer naar binnen.
zumzum.1557818903.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/05/14 09:28 door bjorn