Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


zumzum

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
zumzum [2019/06/26 11:40]
bjorn Dag 23: De bevrijding van de keep
zumzum [2019/10/10 11:34] (huidige)
bjorn 5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Waar heb je anders vrienden voor.
Regel 4: Regel 4:
 {{ :​name-zumzum.gif?​200|}} {{ :​name-zumzum.gif?​200|}}
 ==== Charactersheet ==== ==== Charactersheet ====
 +  * level 5 » {{:​zumzum-Ro1-W4.pdf|}}
   * level 6 » {{:​zumzum-Ro1-W5.pdf|}}   * level 6 » {{:​zumzum-Ro1-W5.pdf|}}
 +  * level 7 » {{:​zumzum-Ro1-W6.pdf|}}
  
 ==== Speler ==== ==== Speler ====
Regel 17: Regel 19:
  
 De Party wordt geleid door// [[Bart]]//. Zumzum reist samen met [[loewie_katorze|Loewie]] <​sup>//​([[bertil|Bertil]])//</​sup>,​ [[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ <​sup>//​([[chiquita|Chiquita]])//</​sup>,​ [[Eilwynn|Eilwynn]] <​sup>//​([[jasper|Jasper]])//</​sup>​ en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] <​sup>//​([[simon|Simon]])//</​sup>​. De Party wordt geleid door// [[Bart]]//. Zumzum reist samen met [[loewie_katorze|Loewie]] <​sup>//​([[bertil|Bertil]])//</​sup>,​ [[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ <​sup>//​([[chiquita|Chiquita]])//</​sup>,​ [[Eilwynn|Eilwynn]] <​sup>//​([[jasper|Jasper]])//</​sup>​ en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] <​sup>//​([[simon|Simon]])//</​sup>​.
 +
  
 ====== Reisverslag ====== ====== Reisverslag ======
 +==== 5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Waar heb je anders vrienden voor. ====
 +//Vreemd hoe relatief de tijd aan je voorbij gaat.//
 +
 +We mogen slapen en uitrusten in het elvendorp. [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] knappen behoorlijk op en de volgende dag is het alsof ze nooit zijn weggeweest. Een mooie dag zo lijkt het. De handel die de elven ons kunnen bieden valt een beetje tegen. Ik had een mooi wenslijstje gemaakt. Maar ze blijken niet veel van dat lijstje te hebben of te kunnen produceren. Het zijn simpele elven, Niks kwaad mee bedoeld hoor. Ze hebben alle standaard dingen als voedsel en kleding en zo wel maar veel verder dan dat gaat het niet. Ik weet nog een paar scrolls en en potion te bemachtigen maar dat is het dan ook.
 +
 +Met de geleende bootjes gaan op weg naar Rhest keep. Ongeveer 4 mijl daarvoor leggen we aan. We hebben immers besloten niet te dicht bij te komen. We ploeteren zo goed en kwaad als het gaat door het moeras. Proberend zo stil en voorzichtig mogelijk te zijn. Niet veel later vinden we een karkas van een grote uil. "Oh, nee" flitst het door me heen. De verloren uil van het dorp. want ja. 1+1 is nog altijd 2 zei mijn vader altijd. [[ithronel_gillnan|It]] onderzoekt de boel en wij helpen zo als het kan mee. [[ithronel_gillnan|It]] waardeert dat op haar manier door aan te geven dat we de plaast delict aan het vervuilen zijn en of we even afstand willen houden. "O.K. ben al weg"​. ​ Conclusie is dat de Uil met zuur is bespuugd en uit elkaar is gereten. Half is aangevreten en er geen spoor van de berijder is. We laten ook onze familiars nog even in de buurt rond scharrelen of zij misschien de berijder kunnen vinden. Helaas ze vinden niks. Ik besluit dat het een goed idee is om een flessenpost in de stroom te gooien voor de elven. Dat we de vermiste uil waarschijnlijk gevonden hebben met een schets van de omgeving. Veel meer kunnen we niet doen. 
 +
 +We gaan voorzichtig verder. Wadend door het riet en moeras. Het water is koud en nat. Heel langzaam, met hier en daar wat uitglijders,​ weten we toch vooruitgang te boeken.
 +
 +Dan horen we [[ithronel_gillnan|It]],​ die achterop loopt pijnlijk schreeuwen, "​Aanval op zes uur!" Iedereen draait zich om. We zien de verschroeide rug van [[ithronel_gillnan|It]] en schrikken behoorlijk. Een bijtend zuur schroeit haar kleren en huid weg. Voor we kunnen reageren treft een tweede laag zuur haar vol in het gezicht. Ze zakt op haar knieën om met haar hoofd snel in het water te komen. iedereen springt naar een positie om uit de lijn van vuur, of zuur in dit geval, te komen. Zou het de zwarte draak zijn? Wat moet ik doen. Ik cast in elk geval een mage armor op mijzelf en pak alvast mijn wand. Wachtend op wat komen  gaat. Ik wil helemaal niet nog een draak bevechten. En dan voor ik weet of kan reageren,
 +
 +Een flits van een schaduw gekleurd in groen zit boven op mij. Felle pijn trek door mijn hele lichaam. Het is maar voor korte duur. De wereld word roze en een warme gloed trekt door mij heen.
 +
 +Ik zie mijn moeder die mij trots een knuffel geeft als ze erachter komt dat ik mijn eerste koekje stiekem uit de trommel heb genomen. Ik speel blij met Anrik, Hadforth en Bella, mijn beste vrienden. En uiteraard is Hadforth steeds de winnaar. Hij durft ook altijd het meest. Hijs het snelst en behendigst. De gelaten blik van Tondrik als ik hem zijn zakmes terug kom brengen. "Oh Jongen, ik wist helemaal niet dat ie van mij was. Houdt hem maar."
 +
 +Ik zie de bezorgde maar liefdevolle blik van mijn ouders als blijkt dat een ik talent voor magie heb. Het voltallige dorp dat mij vreugdevol uitzwaait als ik op weg ga naar de Academie voor hogere magie. Geen Histerbriff meer maar Zumzum! De eerste verwonderde aanblik van Magister Burstensloff bij mijn aankomst op de academie. “Een Kender? Het moet niet vreemder worden.” ​
 +
 +De frustratie als een spreuk niet volgens het boekje wil lukken. Fanich, mijn beste vriendin op de academie die me de opening naar wilde magie leert. Mijn blijdschap met alle deuren die daarmee geopend worden. De verbaasde, nee verwilderde blikken, van alle Magisters en studiegenoten bij iedere keer als ik een spreuk toch weer mooier weet te maken. Maar ook teleurstelling dat de Masters in Draken voor mij niet toegankelijk blijkt, Fanich wel, en jonge de verhalen en de taal van de Draken, wat was ik blij voor haar, maar toch ook wel jaloers zie ik nu. 
 +
 +De meester proef, samen met Fanich, Prachtig geslaagd, op het bijgebouw na, maar ongelukjes gebeuren. Ook in magie. ​
 +Weer terug in in dorp. Vader en moeder. Zo trots als ze mij in hun eigengemaakte robe zien. Met puntmuts. De Hoopak van Anrik die ik meekrijg en mijn eerste stappen in de grote wijde wereld. Het avontuur tegemoet. Gelukkige dagen. Jaren van avontuur die volgen.
 +
 +De eerste ontmoeting met [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] als ze, compleet doorweekt, mij zien zitten aan de grote tafel. De vriendschap die daar ontluikt als ik hen help om de kluis open te maken de bezittingen van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] te kunnen pakken en waar ze combinatie niet meer van weet. We moeten daarna snel vluchten voor soldaten maar daarna zijn we onafscheidelijk geworden. Ik zie de trol waarvan ik dacht dat ze best vriendelijk was. De vergissing daarvan als die  mij boos probeert neer te slaan en hoe [[loewie_katorze|Loewie]],​ dapper als altijd, mij daar niet voor het eerst te hulp schoot. Altijd weer staat [[loewie_katorze|Loewie]] klaar met zijn onverschrokkenheid om mij te helpen in nood. Isabeu die verhalen over haar afkomst, stand en rijkdommen verteld en hoe ze steeds weer bij haar wrede echtgenoten moest vluchten. Of hoe die ongelukkig om het leven kwamen. Ze is er altijd zo zelfverzekerd en open naar de wereld bij gebleven. welke tegenslag ook. 
 +
 +De eerste ontmoeting met [[Eilwynn|Eilwynn]]. Wij zittend aan de kant van de weg. Een beer die op ons afstuift en grommend voor ons blijft staan. En tot onze verassing veranderd in een vrouwelijke elf. een wonderbaarlijk creatuur. We moeten wel even een misverstand over haar spullen oplossen maar als we die hebben teruggeven is de lucht ook direct geklaard. Een eigenzinnig typje, Eilwinn, die wel heel veel met de natuur heeft, Ze heeft moeite in gezelschap, is nors, maar ze heeft een goed hart en is van binnen meer een knuffelbeer dan de beer die ze ons wil laten zien. Altijd bereid om wie dan ook te helpen met haar spreuken, spullen en raad. En ik zie dat ondanks haar masker van trots ze ook onze zorgen en liefde binnen laat komen. Als ik mijn harmonica bespeel, ‘s avonds bij het door haar gemaakte kampvuur, zie ik haar verzachten. Ook al veinst ze nog zoveel het te haten.
 +
 +[[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ de schat. De zwijgzame Ranger, besluiteloos. Scherp met haar ogen en dodelijk met haar boog. Ik vraag haar of ze bij de groep wil komen zitten. Ze twijfelt, onzeker, maar als de rest haar wenkt komt ze bij ons zitten. Ze heeft vriendschap nodig, en wij kunnen haar dat geven. Ze is een welkome aanvulling in ons kleine vrienden groepje.
 +
 +Het is warm, ik ben omringd met vrienden en samen beleven de wildste avonturen.
 +
 +Ik zie ook de blijdschap van de zoon van de burgemeester als we de ambtsketting aan hem kunnen teruggeven. De blijdschap van de bevolking van Drellin'​s ferry als we beloven hen te helpen met de naderende goblin invasie.
 +
 +Wracklegnaw die gelukkig is met zijn teruggevonden handschoen. ​
 +De opwinding als het ons lukt om de brug over het ravijn in te laten storten. Mijn ontmoeting met de draken. De vreugde en opwinding van heuze draken. Ook voel ik het verdriet dat het me doet dat we ze beide keren niet in leven hebben kunnen laten. Mijn aandeel daarin zeker. Dat voelt als een mislukking van mijzelf. Dat had ik beter moeten doen.
 +
 +Het verdriet van twee van vrienden, [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|Ithronel]] die lang na ons gevecht met de vrouw-vogels niet meer bijkomen, de onzekere tijden. Maar ook de vreugde als alles weer goed komt. Mijn enorme geluk als ik op een uil mag vliegen. De wind girend om mij heen in een duikvlucht naar het elvendorp. Wat kan ik toch gelukkig zijn met mijn leven, familie en vriendschappen.
 +
 +En dan zie ik een groot en warm verwelkomend licht. Het roept me om te komen. Het is tijd om te gaan. Ik kijk achterom en zie mijn vrienden alleen staan. Verschrikt over wat er gebeurt. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] die op mij afspringt met angst in haar ogen. Ze grijpt een flesje en probeert me dat te laten drinken. Het licht ebt weg. Het wordt donker. Ik wordt koud. De warmte en licht trekken zich langzaam terug. Ik twijfel, welke kant moet ik op? De warmte en licht lokt. Helt voelt goed. Toch, ik kan mijn vrienden niet alleen laten. Ik grijp met met beide handen naar [[isabeau_del_calore_umano |Beau]]. “Hou me vast!” probeer ik te zeggen maar mijn lippen bewezegen niet. Ik voel het koude water in mijn kleren, in mijn lichaam en in mijn botten weer. De pijn komt terug en schrik overeind.
 +
 +Ik stamel: “Wat is er gebeurt?”
 +
 +Dan daagt het wat. Het wezen, waar is het gebleven? Wat was het. De anderen kijken me meelevend aan. Het is weg. Ze weten niet wat het was. Waarschijnlijk hetzelfde als wat de Uil haar leven heeft gekost. “We hebben geluk gehad Zumzum.” [[Eilwynn|Eilwynn]] helpt me overeind en heelt de meeste van mijn wonden. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] heeft nog twee cures in flesjes die ze me aan biedt en niet veel later is mijn lichaam geheeld. Dat kan van kleren nog niet gezegd worden maar een kleine cantrip zorgt daar wel weer voor. Ik ben beduusd. Een beetje sprakeloos, weet niet wat te zeggen, anders dan “Dank jullie wel voor jullie vriendschap.
 +
 +[[ithronel_gillnan|It]] is er ook niet best aan toe. Ze is tot twee maal toe met een bijtend zuur bespuugd en dat heeft nare wonden achter gelaten. Ook zij krijgt healings. We zijn weer goed. Zover het kan. Mijn ziel is echter geraakt. Er ligt nog veel voor ons. En daar schijnt niet alleen maar licht.
 +
 +==== 28e Roggemaand tot 4e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Zorgelijke dagen liggen voor ons. ====
 +//de eerste indruk is de beste die je maakt.//
 +
 +
 +Het vrouw-vogel mens kunnen we toch niet meenemen. We hebben onze handen vol aan [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]]. [[Eilwynn|Eilwynn]] komt gelukkig snel bij maar [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] zijn er behoorlijk kritisch aan toe. We brengen ze terug aan boord en [[Eilwynn|Eilwynn]] ontfermt zich over hen. De volgende dagen is de sfeer een beetje bedompt. We weten niet of het goed komt met onze vrienden. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] zit er ook helemaal door en is super bezorgd om [[loewie_katorze|Loewie]]. Helaas uit ze dat door veel te drinken en daarna te huilen over hoe erg het allemaal is. Ik probeer haar zo goed mogelijk te troosten en te voorzien van cocktails de ze maar achterover blijft slaan.
 +De dagen zijn verder rustig. Gelukkig maar, [[Eilwynn|Eilwynn]] heeft het superdruk met spreuken casten en de verzorging van onze vrienden vergt al onze aandacht.
 +
 +het landschap is verandert van bos naar moeras. Veel riet. Daar kan van alles tussen zitten maar gelukkig worden we met rust gelaten. Als ik op de 4e dag van de Oogstmaand in de vroege ochtend mijn wacht aan het houden ben zie ik een joekeloeres vogel vliegen. Nee maar echt heel groot. Ik heb zoiets nog nooit gezien en heb geen idee wat voor vogel dit moet zijn. Gelukkig heeft [[Eilwynn|Eilwynn]] verstand van dieren en planten dus ik besluit om haar zachtjes wakker te maken en te vragen of zij weet wat voor een vogel dit is.
 +
 +Slaperig zegt ze me dat het uil moet zijn. "​Wat?"​ zeg ik, "​kunnen uilen zo groot zijn?",​ waarop [[Eilwynn|Eilwynn]] mij beantwoord dat deze wel zo groot is ja. Afijn beetje een tegenvaller,​ temeer omdat de Grote uil van ons aan het weg cirkelen is en we hem even later helemaal niet meer zien. Weg avontuur. Weg spanning. ​
 +Ik maak de [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] ook maar wakker. [[ithronel_gillnan|It]] en [[loewie_katorze|Loewie]] zijn nog steeds onder zeil maar [[Eilwynn|Eilwynn]] bezweert ons dat ze buiten levensgevaar zijn en het slechts een kwestie van tijd is voor ze weer bij komen. Dat is geruststellend maar het zou fijn zijn als ze er weer helemaal bij zijn. Het is een verdrietig gezicht die twee daar zo te zien liggen.
 +
 +Terwijl we ontbijten vertel ik [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] van de grote uil die we gezien hebben. Het brengt geen sprankje van blijdschap op haar gezicht. Sterker ze pakt de dichtstbijzijnde fles en begint weer te drinken. Niets zo goed als een stevig ontbijt zegt ze.
 +
 +We varen weer een dag zonder dat er iets noemenswaardigs gebeurt. Ik heb zo bedacht dat ik, omdat we dichter bij Rhest Keep komen, ik beter niet meer op de mondharmonica kan spelen. Als we 's avonds aangelegd hebben en ik met de bereiding van het avondeten bezig ben hoor ik [[Eilwynn|Eilwynn]] en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] opeens in het Elfs praten. Ik hoor ook vreemde stemmen. Ik draai me om en wordt vreugdevol verrast door de aanblik van een aantal elfen en, jawel, ook een aantal super grote uilen. Een aantal elfen zitten op een uil alsof het een rijdier is. OOOOOOH! wat zou ik er voor geven om ook op zo'n uil te mogen vliegen. Stel je voor wat zou dat geweldig zijn.
 +
 +[[isabeau_del_calore_umano |Beau]] is aan het praten met wat er als de leider uitziet. Ik huppel er op af en ben van zins te vragen of ik een eindje mee mag vliegen. [[Eilwynn|Eilwynn]] bedaart me tot kalmte. Ze zegt dat ze het snapt maar dat zij zo zal aan de elfen zal vragen of ik een kleine vlucht kan maken op een een van de uilen. Ze voegt daar aan toe. "Ik wist helemaal niet dat jij elfs kon spreken?"​ Nee [[Eilwynn|Eilwynn]] er is veel dat jij niet van mij weet. Dat ligt er volgens mij aan dat je weinig tot geen interesse hebt voor je party genoten maar meer voor eiken. Ik weet natuurlijk ondertussen wel beter dan dat ik dat hardop moet zeggen. Bovendien en dat moet ook gezegd. Zij heeft [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] wel al die dagen heel erg goed verzorgt.
 +
 +Het lijkt er op dat [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] wel wat hulp kan gebruiken met haar gesprek met de elf. Wat voor een vriend zou ik zijn als ik die hulp niet zou geven. In mijn beste elfs vertel ik de man dat we op een geheime missie zijn naar Rhest Keep en ondertussen ook van het aanvalsplan van de Goblins en Vraath Keep, de Brug die we kapot gemaakt hebben, de draak die ik per ongeluk heb gedood en hoe we de inwoners van Drellin'​s Ferry van een gewisse dood hebben gered. Vooralsnog tenminste. Want ja als het Goblin leger met hun draken toch weet op te rukken dan kan het voor de inwoners alsnog wel eens slecht aflopen in Brindol. Trouwens ook voor jullie voeg ik er aan toe.
 +
 +Dan zie ik de blikken van [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] en daagt het mij dat ik misschien wel een klein beetje teveel vertel aan deze totale vreemden. Oh, Sorry.
 +
 +De Elven vinden het echter zo interessant dat ze zeggen dat dit nieuws is wat hun leider zeker moet horen. Ik kan dat alleen maar beamen en zeg dat hij dat zeker moet vertellen, en ook dat de draak een ongelukje was. Maar de elf staat er op dat wij met hen meevliegen naar hun dorp om het zelf te vertellen.
 +
 +Wát! Meevliegen! WOOOOO! Natuurlijk wil ik dat. Ik maak een klein dansje van vreugde. Twee elven stappen af om plek te maken. De leider vraagt wie van ons drieën meegaan ik hoor [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] direct zeggen "Ja wij". Terwijl ik nog mijn vinger in de lucht moet steken en "Ikke, ikke, ikke." moet roepen. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] kijken mij vals aan, halen hun schouders op en zeggen, "Komt goed Zumzum, wij zullen wel vertellen dat het per ongeluk ging"
 +
 +Wat een verraad, Ze weten dat ik zo graag op zo'n uil wil vliegen. [[Eilwynn|Eilwynn]] heeft nog zo gezegd dat ze het voor mij zou vragen, en nu is er de kans en dan gaat ze zelf. Mij uitlachend nog wel. Tranen wellen op in mijn ogen. Ik begin hartgrondig te huilen. Het is zo gemeen. Ik kan de opstijgende uilen niet aanzien. Ik draai me om en loop naar de paarden toe. Daar ga ik zitten huilen en vertel hen hoe gemeen en oneerlijk dit allemaal is. Ik wilde zooo graag. Wat een valse rotstreek van ze.
 +
 +Ik denk dat het klein uurtje later is als een van de achtergebleven elfen een hand op mijn schouder legt en vraagt wat er toch voor een verschrikkelijks aan de hand is. Snotterend leg ik hem alles uit en hoeveel verdriet mij dit doet en hoe belangrijk deze kans voor mij was. Rustig legt hij me uit dat ik in dat geval wel kan stoppen met huilen want kijk, daar komen nieuwe uilen aan om mij en de anderen ook op te halen. Mijn blik schiet verrast omhoog, Echt waar? Ga ik ook vliegen? De elf knikt glimlachend zijn hoofd. Ik spring overeind en dans van vreugde het hele dek over. Hoi, hoi, hoi. Ik ga vliegen. Als ik heb geholpen om [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] gezekerd op een uil te krijgen klim ik op een uil die voor mij klaarstaat. Ik plas bijna in robe van spanning. En dan met een Swoosh, schieten we omhoog de lucht in WOOOOOHOOOO,​ WIIIII, veel meer krijg ik er niet uit. Wat is dit geweldig. Het beste ooit! Alles is zo klein daar beneden. En de wind jonge. Ik moet mijn hoed stevig vasthouden anders waait die zo weg. Hahaha! wat een avontuur is dit. Het mag voor mij wel uren doorgaan. Maar dat gebeurt natuurlijk niet.
 +
 +We landen in het midden van een eiland waar we vandaag langs gevaren zijn. Vanuit de lucht kon ik al vele tenten en boomhutten zien. Ik trek de conclusie dat dit het dorp van de elven is. Als ik ben afgestapt ren ik naar [[Eilwynn|Eilwynn]] en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]]. "Wat was dat geweldig hè?" Ik zie ze bedenkelijk kijken. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] mompelt nog tegen [[Eilwynn|Eilwynn]],​ "En we hadden nog wel een uur voorsprong."​
 +Dan worden naar de leidster van deze gemeenschap gebracht. Het is een oudere vrouwelijke elf aan wie ik het hele verhaal nogmaals mag doen. Ze kijkt zorgelijk maar zegt er ook bij dat zij niets anders voor ons kan doen dan voor nu een rustplek bieden, wellicht een boot, en dat hun handel voor ons openstaat. Ze wensen zich niet met de veldslag te bemoeien. Ze zijn een kleine gemeenschap en tot noch toe hebben ze geen last van de Goblins, de Lizardmen en de zwarte draak in Rhest Keep. 
 +
 +Voor de volledigheid:​ ze hebben ongeveer 30 uilen waar er gisteren een van vermist is geraakt samen met de bereider. De rijder van die uil is de broer van de Zinger (een belangrijk iemand schijnbaar) die nog al verdrietig is en naast de leidster staat met rode ogen. Ook de rest van het dorp is zeer bezorgt en aangeslagen over de vermissing. ​
 +
 +In de keep komen ze niet. Dat was vroeger een belangrijke plek voor ze maar sinds het verval en de intrek van de Goblins mijden ze de plek. Ze willen koste wat kost een conflict met de Goblin, de draak en lizardmen vermijden. Het zijn donkere tijden en ze zijn maar met weinig.
 +
 +Ik wil aanbieden om te gaan zoeken voor ze maar weet dat dat een zinloze belofte is. Zij zijn zelf immers veel beter uitgerust om hier in de moerassen te zoeken. Bovendien is onze missie aan tijd gebonden en dat heeft nu voorrang. Ik beloof haar wel dat we onze ogen zullen openhouden. Dat is alles wat we kunnen doen.
 +
 +
 +
 +
 +==== 28e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (2): Schuitje varen, cocktails drinken. ====
 +//Op het water komt alles tot kalmte, behalve je maag.//
 +
 +We kunnen een mooie grote boot gebruiken. Zes punters uit het dorp vergezellen ons en voor vertrek wordt er nog een soort van stal voor de rijdieren gebouwd op de boot. [[loewie_katorze|Loewie]] heeft voor de tocht de nodige voedsel en drank voorraden ingeslagen.
 +
 +We zwaaien Drellin'​s Ferry vaarwel en vertrekken op de rivier naar Rhest Keep. Een reis van ongeveer 10 dagen.
 +
 +Met behulp van wat toffe spreuken van [[Eilwynn|Eilwynn]] weten we goed vaart te maken. De reis op de boot verloopt rustig. We komen wat op adem en ik kan eenieder verblijden met mijn harmonica spel terwijl de rest meezingt met de liederen. Het leven is goed. Tegen de avond meren we de boot af aan de oever. We maken een klein kamp. Ik ontsteek een vuurtje, [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] gaan op jacht en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] zet het op een zuipen. Als [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] terug komen met een jong ree zijn we allemaal vreugdevol gestemd. [[Eilwynn|Eilwynn]] ontwijdt het dier en laat het hangen in een boom, terwijl wij het wachtschema voor de nacht maken. Ik zal de een na laatste nemen.
 +
 +Zover komt het echter niet. Al snel in de avond horen we gezang uit het bos. [[loewie_katorze|Loewie]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] staan op en lopen het bos in zonder ons iets te zeggen. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] stoot mij en [[ithronel_gillnan|It]] aan, knikt haar hoofd in de richting van hen en haalt vragend haar schouders op. “Wat doen die nu?” We besluiten ze te volgen om te zien waar ze naar toe lopen.
 +
 +Niet veel verder in het bos zien we een drietal creaturen. een soort vrouwen die ook veel op vogels lijken. Ze zijn aan het zingen en, het lijkt er op dat [[loewie_katorze|Loewie]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] daar zo van onder de indruk zijn dat ze helemaal niet door hebben dat ze door deze creaturen met pijlen doorboort worden. Hoe vreemd is dat?
 +
 +[[ithronel_gillnan|It]] besluit dat dat wel welletjes is en, niet te vergeten, levensgevaarlijk. Ze pakt haar boog en begint te schieten op twee van de drie creaturen. Oh, Goed om te vermelden. twee van vrouw-vogels staan op de grond terwijl de derde in een boom zit pijlen te schieten met een hele stoere boog.
 +[[isabeau_del_calore_umano |Beau]], pakt haar zwaard en valt ook een van de creaturen op de grond aan. Ik pak mijn wand of MM en vuur op het creatuur in de boom.
 +
 +Het wordt een bizar gevecht waarin [[loewie_katorze|Loewie]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] constant beschoten worden terwijl ze, als in trance, de boom willen beklimmen waar de leider (?) in zit. [[ithronel_gillnan|It]] en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] in gevecht zijn met de twee creaturen op de grond en ik spreuken cast. Waarbij ik twee fireballs en driemaal de wand of MM heb losgelaten op het creatuur in de boom. Het lijkt niet veel te helpen.
 +
 +Uiteindelijk valt een van de creaturen neer. De Vrouw-vogel in de boom vliegt, na vele beschietingen van mij en [[ithronel_gillnan|It]] weg. De laatste, die het daardoor blijkbaar ook niet meer ziet zitten, smeert hem ook. 
 +
 +De party is zwaar gehavend. [[ithronel_gillnan|It]] en [[loewie_katorze|Loewie]] hebben we bij de dood moeten weghalen. Gelukkig hebben we de Potions of healing.
 +Eylwinn en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] staan er ook niet best voor.
 +
 +We hebben hier met geduchte tegenstanders te maken en ik ga er van uit dat we ze, nu ze weten dat we er zijn, de volgende keer nog beter voorbereid gaan tegen komen.
 +
 +Ik denk dat het verstandig om de vrouw-vogel mee te slepen naar de boot voor verder onderzoek. De wacht vannacht zal wel de mijne worden. Als enige ben ik ongeschonden uit deze strijd gekomen. ​
 +
 +Ik zal de harmonica maar achterwege laten. Hoewel dat voor eenieder spijtig is moet ik streng zijn. Nachtrust is nu belangrijker voor hen.
 +
 +==== 27e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een drukke dag voor iedereen ====
 +//Kan het zijn dat je hiernaar op zoek bent?. //
 +
 +Terwijl dorp is druk om alle bezittingen op karren te laden om zo snel mogelijk te vertrekken naar Brindol wordt onze boot verbouwt en klaar gemaakt voor vertrek. Ik vermaak de kinderen met wat simpele magie. Het zonnetje schijnt en alles lijkt op rolletjes te lopen. De we hebben onze laatste dag in Drellin'​s Ferry.
 +
 +==== 26e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Zumzum de Drakendoder ====
 +//Echt jongens, ik heb veel meer spreuken gecast dan draken gedood. //
 +
 +De volgende ochtend bij ons ontbijt stapt er een soldaat van de LionsGuard binnen. Ze is op zoek naar Townspeaker Wiston met belangrijk en vertrouwelijk nieuws. We wenken haar bij ons aan tafel en vragen naar het nieuws en of dat met het Goblin leger te maken heeft. Zonder te verwittigen of wij wel Townspeaker Wiston zijn blaat ze haar hele verhaal op tafel. Ze komt uit Brindol en heeft rapporten over Goblin raiders in het oosten en noorden. Op de weg van Brindol naar Rhest is haar compagnie overvallen door een hinderlaag. Als enige wist ze te ontkomen. Het nieuws nu verspreidend over alle dorpen in de buurt. Wij vertellen haar ons verhaal dan ook maar. En als dan uiteindelijk ook Townspeaker Wiston binnenkomt horen we zijn besluit:
 +
 +Ze gaan evacueren. Een zucht van verlichting gaat door de groep.
 +We stellen voor dat ook de andere omliggende dorpen gewaarschuwd moeten worden en hun heenkomen zouden moeten zoeken in Brindol. De dichtstbijzijnde verdedigbare vesting.
 +
 +in het boekje van Lord Koth vinden we nog verrassende aantekeningen en vooral namen. Gek dat ik die niet eerder heb gekregen denk ik nog. Jullie weten toch dat ik de Goblin taal machtig ben?
 +
 +  * De baas van Goblins is een Wormlord genaamd Azzur Kull
 +  * een generaal Wormlord Kavek Kharn (die het leger aanstuurt )
 +  * Wormlord Uwai Stromcaller
 +  * Wormlord Saarvith. Gezeten in Rhest Keep (ten noorden van Brindol)
 +  * Wormlord Koth Gezeten in Vraath Keep. maar die dood weten we.
 +
 +Dan vinden we een boel draken namen:
 +  * Abithriax
 +  * Veranthian
 +  * Regiarix
 +  * Ozynandian (De groene dode draak)
 +  * Tyxgarun gezeten in Dauth (ten zuiden van Brindol)
 +//​geheugensteuntje:​ Niet aanvallen!//​
 +
 +Gezamenlijk met Kaptein Soranna, besluiten wij met een houtvlot de Elsir rivier en de Witchstream af varen om de Goblin blokkade op te ruimen en een kijkje in Rhest Keep te nemen.
 +
 +==== 24e / 25e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Oops I did it again ====
 +//Een familie stuk ja, we hebben het al erg lang in ons bezit.//
 +
 +Ik heb de groene draak opgeblazen. Gewoon omdat ik het kon. Het was een spectaculair gezicht, dat wel. Alleen, het is de tweede draak die ik zie en de tweede draak die het niet na kan vertellen. Ik ben niet trots op mijzelf. Nee. Ik ben verdrietig en beschaamd. Wat ben ik nou voor Kender. Die zulke magnifieke creaties maar omlegd als of het niks is. 
 +
 +Het begin: eergisteren zijn we gaan slapen nadat we onze plannen gemaakt hadden om de legergrote in te schatten. de 24e zijn we zonder problemen bij Cinder Hill aangekomen. [[ithronel_gillnan|It]] en Jorr zijn gaan scouten en hebben ontdekt dat het leger een gemêleerd gezelschap is van Goblins, Hobgoblins, Worg, Draken, en wat niet meer zij. Het meest Hobgoblins. zo'n 3000, Het leger zal dus zo'n 3000-4000 groot zijn. O.K. iets minder dan 10 miljoen. Ik overdreef dus een beetje. Klaag me maar aan. Afijn met die wetenschap hebben we de sergeant teruggestuurd naar Drellin'​s Ferry. Zodat zij gewaarschuwd zijn en plannen kunnen gaan maken. Wij zijn terug gegaan naar de brug. Die moet immers onklaar gemaakt worden. Onderweg komen we Wracklegnaw nog tegen. Hij is superblij ons weer te zien. Wij zijn ook blij hem te zien en overhandigen hem de Spiked Gauntlet en de ketting met reuzentanden. Hij gemengd blij en bedroefd. En zegt ons toe zijn best voor onze zaak te doen.
 +
 +Als we daar de 25e aankomen zie ik de Groene Draak al op de Noordwestelijke toren zitten. Het is geen hele grote, maar wat een prachtig beest. Oh, als we daar toch vrienden mee konden maken. Hoe mooi zou dat zijn. Ik zou hem (of haar) al mijn avonturen kunnen vertellen. En wat voor avonturen zou ze ons wel niet kunnen vertellen. vast heel veel mythische verhalen over hoe ze schatten gevonden heeft en belangrijke veldslagen heeft gedaan. En misschien wel een prinses ontvoert. Misschien zit zij nu wel in de Zuidwestelijke toren en verbrand ze alle ridders die haar willen redden. Doen groene draken dat? Weet ik eigenlijk niet. Maar goed eerst ons plan voor de brug.
 +
 +We hebben een goed plan. [[Eilwynn|Eilwynn]] neemt bezit van Squeek, haar havik. Ze maakt haarzelf reukloos en ik maak de vogel onzichtbaar. Daarna inspecteert zij in vogelvlucht de brug. Er moet toch een zwakke plek zijn. En ja gelukkig die is er. In de zuidoost hoek is een verweerde plek ontstaan die we kunnen misbruiken. [[Eilwynn|Eilwynn]] komt terug. bereidt een "Stone shape" spell voor en vliegt daarna terug om deze te casten op de zwakke plek. Het plan werkt en met een luid geraas stort de gehele brug in. HOERA voor ons. De brug is kapot. Het leger is gestopt. Een klein dansje ontsnapt aan mijn lendenen en ik geef [[loewie_katorze|Loewie]] een high-five. Missie geslaagd. op naar Drellin'​s Ferry met het goede nieuws.
 +
 +We proberen geruisloos weg te sluipen. Een Hellhound sprint ons in paniek voorbij. Dan horen we het gebrul van de groene draak. Deze klinkt nogal boos. We horen nog een "​Zwoop,​ zwoop" van haar vleugels en dan hoe ze achter ons komt. Het kraken van takken en een luide "​Thump"​ als ze landt op de grond. Een luide Brul. En een regen van, ik denk zuur? de bomen naast ons. worden gehuld in mist en het lijkt wel of ze verschrompelen,​ wegsmelten. Verschrikkelijk om te zien. Vooral voor [[Eilwynn|Eilwynn]] omdat er veel eiken bij zitten. Daar heeft ze een dingetje mee weet ik. Gelukkig wordt niemand van ons geraakt door dit gas.
 +
 +Lichtelijk onder de indruk kijken we om en zien we de draak luid brullen. En oh, wat kan het brullen. Het is prachtig. Nek uitgestrekt tot volle lengte. Bek wijdt open. Grote tanden die een beer met gemak zouden kunnen open rijten als een rijpe mango. Echt een schouwspel. Ik zie [[ithronel_gillnan|It]] haar boog pakken, [[loewie_katorze|Loewie]] zijn zwaarden en [[Eilwynn|Eilwynn]] voor mij, verandert in een beer. Oh jee.
 +
 +Ik besluit mijzelf onzichtbaar te maken terwijl ​ [[ithronel_gillnan|It]],​ haar pijlen schiet, Tweemaal treft ze doel. [[loewie_katorze|Loewie]],​ onze beschermer, rent op de draak af. Op haar kop. Over haar nek en plant zijn beide zwaarden diep in de rug van het beest. Daar gaan we weer, denk ik. Nu moet ik meedoen.
 +Ik cast mijn "Magic Missles"​. Altijd prijs, weg onzichtbaarheid. Hallo Kwetsbaarheid.
 +
 +Blijkbaar merkt de draak dat close combat met ons geen goed idee en ze springt in de lucht om afstand te creëren. [[loewie_katorze|Loewie]],​ die geen goede grip heeft valt van haar af terwijl ze snel hoogte maken. Gelukkig landt hij als een kat op zijn pootjes en is er geen noemenswaardige schade. Zelfs niet aan zijn grote ego. Nu ja, enkele jonge eikentakken moeten het wel ontgelden.
 +
 +Wat gaat de draak doen? Vlucht hij of wil het cirkelen voor een tweede aanval met zijn gas wapen. Ik ben te enthousiast geworden in het gevecht en wil het afmaken. Terwijl [[ithronel_gillnan|It]] er nog meer pijlen inschiet. cast ik mijn "​Fireball"​ voor ik er erg in heb. Op een dikke 100 meter boven ons. Precies rond de draak, Explodeert de lucht in een enorme vuurzee. Het beest ontploft zowat. Het stopt met vliegen en stort met, gevouwen vleugels en een slappe nek - nog meer eiken met zich meenemend - levenloos op de bosgrond.
 +
 +WOWA! Dat was gaaf. Zagen jullie dat? Fireball! BOEM JONGE! ​
 +
 +Dan zinkt langzaam het besef in. Wat nu als de draak gewoon wilde vluchten? Het heeft niemand schade gedaan. Misschien wilde het ons gewoon wegjagen zonder ons pijn te doen. Misschien wilde het vrienden met ons worden. Ik heb dit creatuur gewoon opgeblazen. Gewoon omdat ik het kon. Waarom eigenlijk. Ik ben geen goede Kender. Ik ga zitten tegen een omgevallen boom en moet huilen om wat ik gedaan heb.
 +
 +Maar niet voor lang. Want we hebben ook de brug kapot gekregen. En dat gaat waarschijnlijk veel levens redden. Zo is het ook. 
 +
 +En oh, [[loewie_katorze|Loewie]] vindt ook nog wat mooie dingen op de draak, waaronder een paar magische armbanden. Ik roep '​dips'​ op de armbanden.
 +
 +// Aanvulling 1//
 +
 +Met het goede nieuws vertrekt onze party naar Drellin'​s Ferry. Zelf ben ik nog behoorlijk te neergeslagen over de draak. Zonder oponthoud komen we 's avonds aan in het Dorp.
 +
 +Het nieuws blijkt al voor ons uit gereisd te zijn. De veerman begroet ons vriendelijk met een "​Welkom terug Drakendoders!"​ Ik voel een pijnscheut door mijn ziel. Helaas blijft het daar niet bij. Boven de Herberg hangt een groet doek met daarop bijna de dezelfde tekst: Welkom Zumzum Drakendoder en metgezellen!"​ Ik kan wel door de grond zakken. Ik wil helemaal geen draken doden. Ik wil met ze praten!Ik loop met een neergebogen hoofd en opgegeven vinger onder het doek door naar binnen. Een sprankje vuur en boven mij krult het doek in vlammen op en en dwarrelt naar beneden. Ik voel me een klein beetje beter.
 +
 +We kunnen helaas niet direct met Townspeaker Wiston om tafel. Hij heeft zaken te regelen die belangrijker zijn dan voorkomen dat zijn dorp weggevaagd wordt of zo. Na een uur of twee verschijnt hij toch. Samen met Kaptein Soranna en de herbergier schuiven zij aan tafel. Ik geef aan mij, op verzoek van de party, niet met de bespreking te bemoeien maar slecht als toehoorder aanwezig zal zijn. En tjonge dat valt nog niet mee. gelukkig zijn er hapjes en drankjes voor iedereen. Zo hoef ik niet letterlijk op mijn tong te bijten.
 +
 +We delen wat we allemaal al hebben gezien en gedaan hebben en geven aan de hand daarvan ons advies. Evacueer je hele dorp. Doe je dat niet dan wordt je afgeslacht door een 3000 - 5000 koppig goblin leger met draken. ​
 +
 +Townspeaker Wiston is er ondanks die feiten niet zeker van en wil zich beraden of hij inderdaad moet evacueren of het leger denkt te kunnen opvangen met zijn 25 koppige militia. Uhu, ik denk het ook.
 +
 +We kunnen niet anders dan afwachten en ronden dus de avond af en gaan naar bed.
 +
 +
 ==== 23e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een goed begin... ==== ==== 23e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een goed begin... ====
 //Vervelend dat je dat allemaal verloren bent. Wil je wat van mij lenen?// //Vervelend dat je dat allemaal verloren bent. Wil je wat van mij lenen?//
  
-Wracklegnawis wel bereid om ons te helpen. In ruil daarvoor wil hij graag een spiked gauntlet terug uit de Keep. Hij zal zijn vertrokken familie verzamelen om ons te assisteren. Een Top plan lijkt mij.+Wracklegnaw is wel bereid om ons te helpen. In ruil daarvoor wil hij graag een spiked gauntlet terug uit de Keep. Hij zal zijn vertrokken familie verzamelen om ons te assisteren. Een Top plan lijkt mij.
 We slapen wat nu nog kan. We slapen wat nu nog kan.
  
 De volgende dag is Wracklegnaw verdwenen. Hij is vast zijn familie aan het halen. Aangezien hij niet van plan was om een aanval op de Keep uit te voeren is dat aan ons zelf. Er wordt onder het ontbijt een aanvalsplan gemaakt. Het bestaat er voornamelijk uit dat ik wat ondersteunde spreuken cast vanaf een afstand. [[loewie_katorze|Loewie]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] zullen de front pakken, ​ [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[ithronel_gillnan|It]] verzorgen de tweede linie. De volgende dag is Wracklegnaw verdwenen. Hij is vast zijn familie aan het halen. Aangezien hij niet van plan was om een aanval op de Keep uit te voeren is dat aan ons zelf. Er wordt onder het ontbijt een aanvalsplan gemaakt. Het bestaat er voornamelijk uit dat ik wat ondersteunde spreuken cast vanaf een afstand. [[loewie_katorze|Loewie]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] zullen de front pakken, ​ [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[ithronel_gillnan|It]] verzorgen de tweede linie.
  
-Ik zeg "​Klinkt als een plan". We gaan op pad. als we bij de keep zijn Gaat [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] eerst nog even checken of onze tegenstanders er nog wel zijn. Erg verstandig naar mening. ​het zou immers zonde zijn als ik mijn spreuken voor niets cast. Ze blijken er nog te zitten. Ik cast mijn afgesproken spreuken en iedereen neemt zijn / haar positie in.+Ik zeg"​Klinkt als een plan". We gaan op pad. Als we bij de keep zijn Gaat [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] eerst nog even checken of onze tegenstanders er nog wel zijn. Erg verstandig naar mijn mening. ​Het zou immers zonde zijn als ik mijn spreuken voor niets cast. Ze blijken er nog te zitten. Ik cast mijn afgesproken spreuken en iedereen neemt zijn / haar positie in.
  
-Op het afesproken moment stormt [[Eilwynn|Eilwynn]] naar binnen en valt de minotaurus aan. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] werpt haar messen, [[ithronel_gillnan|It]] schiet haar pijlen, ik cast nog wat en Loewie valt een hogoblin aan. En jongens wat werkt het goed. De Minotaurus zakt in elkaar en de twee hobgoblins kunnen het ook niet na vertellen. De owlbear blijkt een groteske, opgezette bespotting te zijn van alles waar een owlbear voor staat. Dus dat valt al weer mee. De twee Hobgoblins die liggen te slapen worden snel definitief onder zeil gebracht.+Op het afesproken moment stormt [[Eilwynn|Eilwynn]] naar binnen en valt de minotaurus aan. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] werpt haar messen, [[ithronel_gillnan|It]] schiet haar pijlen, ik cast nog wat en [[loewie_katorze|Loewie]] valt een hogoblin aan. En jongens wat werkt het goed. De Minotaurus zakt in elkaar en de twee hobgoblins kunnen het ook niet na vertellen. De owlbear blijkt een groteske, opgezette bespotting te zijn van alles waar een owlbear voor staat. Dus dat valt al weer mee. De twee Hobgoblins die liggen te slapen worden snel definitief onder zeil gebracht.
  
-Dan rest ons het volgende vertrek.....+Dan rest ons het volgende vertrek. ​Maar eerst moet ik me even terug trekken in het prive... 
 + 
 +// Aanvulling 1// 
 + 
 +...En ja hoor, je bent even een stil hoekje aan het opzoeken en dan gebeurt het allemaal. 
 + 
 +als ik terug kom is alle tegenstand afgeslacht zoals alleen elfen dat kunnen. Er is een boel treassure gevonden: 
 +  * +1  Frost bastard sword 
 +  * Gauntlets of Ogre power 
 +  * 4 Long swords 
 +  * 12 flesjes CMW (2d8+5) 
 +  * 4 banded mail 
 +  * 4 Heavy steel shields 
 +  * 4x 20 arrows 
 +  * 129 PP 
 +  * 2883 GP 
 +  * 5503 SP 
 +  * box (20 arrow heads) 
 +  * magnifying glass 
 +  * Dagger (MW) 
 +  * Whip 
 +  * Box containing:​ 
 +  *   - Notes of BLABLABLA 
 +  *   - 1 paper deed of Vraath Keep 
 +  * Box containing 
 +  *   - Skull of young black dragon 
 +  *   - 24 forrest ginat teeth 
 +  *   - +1 Mithril Shirt 
 +  *   - +1 Huge spiked Gauntlet 
 +  *   - staff of life (lvl7) 
 +  * booklet Lord Koth 
 +  * Een grote kaart met aanvals plannen 
 +  * 4 Daggers 
 +  * Morningstar 
 +  * Wand of magig Missles 
 +  * Potion of Flying 
 +  * 2 Potions CMW (2d8+5) 
 +  * Bag of Holding (Type I) 
 +  * Saddle of Mount 
 +  * Elixer of Truth 
 + 
 +Hoera. Iedereen blij en over enthousiast. Maar het belangrijkste vergeten we natuurlijk. De kaart. De grote tafelbedekende kaart. Er staat een boel op geschreven in het Goblins. [[ithronel_gillnan|It]] en ik zijn de enige die dat kunnen lezen. een kleine onderzoeking leert ons al snel dat de snodelingen van zins zijn om het hel gebied hier in te nemen. 
 + 
 +Ze verzamelen een groot leger bij Cinder Hill. ten westen van hier. de 27e gaan ze marcheren en dan willen ze via vraath keep door stoten via Drellin'​s Ferry verder de landen ten oosten in. Dat moesten we maar zien te voorkomen. Toch? 
 +Maar hoe? 
 +Het leger is te groot om makkelijk door de bergen te trekken. de brug over het ravijn lijkt de te nemen route. Maar die is, als we de kaart moten geloven, bewaakt door een voorhoede. Geen idee hoe groot die is. Maar die brug moet stuk! 
 + 
 +We besluiten dat [[loewie_katorze|Loewie]] en ik terug gaan naar Drellin'​s Ferry. Eerst maken we een kopie van de kaart. dan gaan [[loewie_katorze|Loewie]] en ik te Pony met het origineel bij ons gezwind naar Drellin'​s Ferry. De anderen gaan een stiekem kijkje bij de brug over het ravijn nemen. 
 + 
 +Eenmaal aangekomen stuiven we direct bij Kaptein Soranna naar binnen. Vegen haar bureau leeg en leggen de gevonden kaart op tafel. Paniek in onze kleine oogjes en wild ratelend met handen en voeten. Ze begrijpt direct dat Townspeaker Norro hier ook van moeten weten. Nadat deze is gearriveerd doen wij nogmaals het relaas van wat er zich heeft afgespeeld en wat we hebben ontdekt. Ze kijken ons laf en ongeïnteresseerd aan aan en de enige vraag is eigenlijk: "Hoe groot is dat leger dan?"​ 
 +Ja dat weten wij ook niet. "​Groot!"​ Roep ik "​Jullie moeten plannen voor de verdediging gaan maken, of vluchten of weet ik veel. Man raak 's in paniek!"​ 
 +Maar niks daarvan. Zonder een reële schatting van het leger zijn ze niet van plan onrust in het dorp te creëren. Oh, we krijgen nog wel het adres van Jorr. Een scout aan de andere kant van de rivier. Wie weet is hij van meer nut dan wij zijn. 
 +Teleurgesteld vertrekken we weer. We brengen een bezoek aan de hut van Jorr, die alleen in het bos woont met zijn twee (of waren het er drie) joekels van honden. 
 +We leggen de situatie aan hem uit. Jorr begrijpt het en is welwillend om met ons mee te gaan. 
 +Als ik Jorr voorstel om ook de Druïdes in te schakelen vraagt hij waarom. "Nou omdat die Goblins waarschijnlijk ook in het bos gaan huishouden en bij de stenen cirkel die overigens en dat vertel ik uit ervaring helemaal geen portals naar andere dimensies heeft."​ 
 +Jorr redeneert dat het de druïdes waarschijnlijk geen fluit interesseert. Als de gobo's een bos afbranden planten ze wel een nieuwe. Als er maar balans is. "Nee, nee, nee, Zo zijn Druïdes niet dat zijn zorgzame en helpende priesters met aandacht en respect voor leven. Sterker, een van mijn beste vrienden is een [[Eilwynn|druïde]] en zij zou.... Oh, ik snap al wat u bedoelt."​ Zonder de druïdes te waarschuwen vertrekken we weer naar Vraath'​s Keep om te horen wat onze vrienden bij brug hebben geleerd. 
 + 
 +Eenmaal terug zitten de anderen al bij een vuurtje in de Keep. We doen ons verhaal en hoe Norro eerst een getal wil hebben en dat Jorr ons daarbij wil helpen. De anderen hebben geleerd dat er een klein legertje bij de superstevige brug staat. op de torens staan mensachtigen. er zitten honden (Hellhounds?​) op de brug en zit een HEUSE GROENE DRAAK tegen een toren aan gekleefd! 
 + 
 +Ons doel om de brug in te laten storten wordt dus nog niet zo makkelijk. Het lijk er op dat het met spreken geen makkie wordt en met bruut geweld niet te doen is. 
 +Wat nu. Je zou toch zeggen dat als je een brug kunt maken je hem ook stuk moet kunnen maken..... 
 + 
 +Misschien kunnen we eerst naar de draak gaan kijken?
  
 ==== 22e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een draak! Een heuse draak!. ==== ==== 22e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een draak! Een heuse draak!. ====
Regel 76: Regel 333:
  
 "Ho. Ho. Ho. beste vriend. Mij moet je niet hebben. Ik en mijn vrienden zijn slechts op doorreis."​ Langzaam weet ik de reus Wracklegnaw te overtuigen dat wij geen kwaad in de zin hebben. Hij wordt rustiger en vraagt of we bij hem komen zitten en eten. Het eten smaakt ons goed en warmt onze botten. Ondertussen verteld Wracklegnaw ons zijn verhaal. Over hoe de reuzen verjaagt en gedood zijn. Hij is de enige die achtergebleven is en nog leeft. Zinnend op wraak op de heren van de Keep. "Ho. Ho. Ho. beste vriend. Mij moet je niet hebben. Ik en mijn vrienden zijn slechts op doorreis."​ Langzaam weet ik de reus Wracklegnaw te overtuigen dat wij geen kwaad in de zin hebben. Hij wordt rustiger en vraagt of we bij hem komen zitten en eten. Het eten smaakt ons goed en warmt onze botten. Ondertussen verteld Wracklegnaw ons zijn verhaal. Over hoe de reuzen verjaagt en gedood zijn. Hij is de enige die achtergebleven is en nog leeft. Zinnend op wraak op de heren van de Keep.
- 
  
 ==== 21e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Leven in de brouwerij. ==== ==== 21e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Leven in de brouwerij. ====
zumzum.1561542014.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/06/26 11:40 door bjorn