Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


zumzum

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
zumzum [2019/10/10 11:34]
bjorn 5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Waar heb je anders vrienden voor.
zumzum [2020/03/11 15:15] (huidige)
epg
Regel 4: Regel 4:
 {{ :​name-zumzum.gif?​200|}} {{ :​name-zumzum.gif?​200|}}
 ==== Charactersheet ==== ==== Charactersheet ====
-  * level 5 » {{:​zumzum-Ro1-W4.pdf|}} 
   * level 6 » {{:​zumzum-Ro1-W5.pdf|}}   * level 6 » {{:​zumzum-Ro1-W5.pdf|}}
   * level 7 » {{:​zumzum-Ro1-W6.pdf|}}   * level 7 » {{:​zumzum-Ro1-W6.pdf|}}
 +  * level 8 » {{:​zumzum-Ro1-W7.pdf|}}
 ==== Speler ==== ==== Speler ====
 [[bjorn|Bjorn]]. [[bjorn|Bjorn]].
Regel 18: Regel 17:
 Nu, vele jaren later, is hij best trots op zichzelf dat hij zijn studie als een van de weinigen van zijn soort heeft weten te voltooien. Niet dat dat iets is om over op te scheppen. Andere valkdisciplines zijn natuurlijk niets minder interessant. Voorruit iets minder interessant,​ dat wel. Nu, vele jaren later, is hij best trots op zichzelf dat hij zijn studie als een van de weinigen van zijn soort heeft weten te voltooien. Niet dat dat iets is om over op te scheppen. Andere valkdisciplines zijn natuurlijk niets minder interessant. Voorruit iets minder interessant,​ dat wel.
  
-De Party wordt geleid door// [[Bart]]//. Zumzum reist samen met [[loewie_katorze|Loewie]] <​sup>//​([[bertil|Bertil]])//</​sup>,​ [[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ <​sup>//​([[chiquita|Chiquita]])//</​sup>,​ [[Eilwynn|Eilwynn]] <​sup>//​([[jasper|Jasper]])//</​sup>​ en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] <​sup>//​([[simon|Simon]])//</​sup>​.+De Party wordt geleid door// [[Bart]]//. Zumzum reist samen met [[loewie_katorze|Loewie]] <​sup>//​([[bertil|Bertil]])//</​sup>,​ [[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ <​sup>//​([[chiquita|Chiquita]])//</​sup>,​ [[Eilwynn|Eilwynn]]/​[[gulran_strongale |Gulran]] <​sup>//​([[jasper|Jasper]])//</​sup>​ en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] <​sup>//​([[simon|Simon]])//</​sup>​.
  
  
 ====== Reisverslag ====== ====== Reisverslag ======
-==== 5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Waar heb je anders vrienden voor. ==== +==== Wat vooraf ging... ====  
-//Vreemd hoe relatief de tijd aan je voorbij gaat.//+//Echt waar, Ik was daar helemaal niet. Het zal een andere Magiër geweest waarmee u mij verward. Ik snap dat wel hoor, door zo'n hoed haal je ons Magiërs al snel door elkaarWat zegt u, is deze kroes van u? Nou ik heb hem even snel onderzocht. Hij is in ieder geval niet magisch, Dat was uw vraag toch?//
  
-We mogen slapen en uitrusten ​in het elvendorp[[loewie_katorze|Loewie]] ​en [[ithronel_gillnan|It]] knappen behoorlijk ​op en de volgende dag is het alsof ze nooit zijn weggeweestEen mooie dag zo lijkt hetDe handel ​die de elven ons kunnen bieden valt een beetje tegenIk had een mooi wenslijstje gemaakt. Maar ze blijken ​niet veel van dat lijstje ​te hebben of te kunnen producerenHet zijn simpele elven, Niks kwaad mee bedoeld hoor. Ze hebben alle standaard dingen als voedsel en kleding en zo wel maar veel verder dan dat gaat het niet. Ik weet nog een paar scrolls en en potion te bemachtigen maar dat is het dan ook.+Gelukkig heb ik in dit verschrikkelijk noodweer een heenkomen gevonden. Een alleraardigst onderkomen moet gezegd wordenEn bovenal behaaglijk ​en droog. Mijn kleren al mooi gedroogd voor de, door mij, ontstoken haard. Alleen nog even wachten ​op beter weer en dan kunnen we weer verderNou misschien nog even rondkijkenEr staan ook zoveel spullen, alleen ​die grote gesloten kast alWie kan het weerstaan om daar niet even in te kijkenEn de eigenaar vindt het vast niet ergEr hangt immers geen briefje op. "​Afblijven"​ ofzo.
  
-Met de geleende bootjes gaan op weg naar Rhest keepOngeveer 4 mijl daarvoor leggen we aan. We hebben immers besloten ​niet te dicht bij te komen. We ploeteren zo goed en kwaad als het gaat door het moerasProberend zo stil en voorzichtig mogelijk te zijn. Niet veel later vinden we een karkas van een grote uil. "Ohnee" flitst het door me heen. De verloren uil van het dorp. want ja. 1+1 is nog altijd 2 zei mijn vader altijd. [[ithronel_gillnan|It]] onderzoekt de boel en wij helpen zo als het kan mee. [[ithronel_gillnan|It]] waardeert dat op haar manier door aan te geven dat we de plaast delict aan het vervuilen zijn en of we even afstand willen houden. "O.K. ben al weg"​. ​ Conclusie ​is dat de Uil met zuur is bespuugd en uit elkaar is geretenHalf is aangevreten en er geen spoor van de berijder isWe laten ook onze familiars nog even in de buurt rond scharrelen ​of zij misschien de berijder kunnen vinden. Helaas ze vinden niks. Ik besluit dat het een goed idee is om een flessenpost in de stroom te gooien ​voor de elven. Dat we de vermiste uil waarschijnlijk gevonden hebben met een schets van de omgeving. Veel meer kunnen we niet doen+Hé gemorrel aan de deur. Die had ik toch weer op slot gedaan? Zoals ik hem aangetroffenIk denk niet dat de Eigenaar het zomaar ​goed vind dat iedereen hier maar binnen staptOf, en natuurlijk ​is dat de logische verklaringHet is de eigenaarKan ik hem of haar direct bedanken ​voor zijn gastvrijheid.
  
-We gaan voorzichtig verderWadend door het riet en moerasHet water is koud en nat. Heel langzaam, met hier en daar wat uitglijdersweten we toch vooruitgang ​te boeken.+De deur kraakt bijna onhoorbaar openEen bliksemflits licht de silhouetten van twee individuen opAhze zijn met zijn tweeën. Totaal doordenkt. Net twee verzopen katjesNee da's zielig. Geen verzopen katjes. Afijn. Vast en zeker dat ze van de haard gebruik willen maken om zichzelf ​te drogen. Ze zullen mij wel dankbaar zijn dat ik die alvast heb aangestoken.
  
-Dan horen we [[ithronel_gillnan|It]],​ die achterop loopt pijnlijk schreeuwen, ​"Aanval op zes uur!" ​Iedereen draait zich om. We zien de verschroeide rug van [[ithronel_gillnan|It]] en schrikken behoorlijk. Een bijtend zuur schroeit haar kleren en huid weg. Voor we kunnen reageren treft een tweede laag zuur haar vol in het gezicht. Ze zakt op haar knieën om met haar hoofd snel in het water te komen. iedereen springt naar een positie om uit de lijn van vuur, of zuur in dit geval, te komen. Zou het de zwarte draak zijn? Wat moet ik doen. Ik cast in elk geval een mage armor op mijzelf en pak alvast mijn wand. Wachtend op wat komen  gaat. Ik wil helemaal niet nog een draak bevechten. En dan voor ik weet of kan reageren,+Ik ga snel weer aan tafel zitten en roep: "Goedenavond gezelschap!"
  
-Een flits van een schaduw gekleurd ​in groen zit boven op mijFelle pijn trek door mijn hele lichaamHet is maar voor korte duur. De wereld word roze en een warme gloed trekt door mij heen.+==== 16e Roggemaand ​in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Als zoete broodjes! ==== 
 +//Gonzo’s First Spell Book? Dat komt van de verboden afdeling? Ik vond het al zo stoffig en ongebruikt. Misschien moeten jullie het snel weer op zijn plek te leggenMaar goed dat ik het vondJe moet er niet aan denken dat het in verkeerde handen valt.//
  
-Ik zie mijn moeder die mij trots een knuffel geeft als ze erachter komt dat ik mijn eerste koekje stiekem uit de trommel heb genomen. Ik speel blij met Anrik, Hadforth ​en Bella, mijn beste vrienden. En uiteraard ​is Hadforth steeds de winnaar. Hij durft ook altijd ​het meestHijs het snelst en behendigstDe gelaten blik van Tondrik als ik hem zijn zakmes terug kom brengen. "Oh Jongen, ik wist helemaal niet dat ie van mij was. Houdt hem maar."+We zijn alweer ​een paar dagen op reis en jongens wat is het leukWe ontmoeten veel personen waar we korte praatjes mee houdenEen van die personen vertelde ons dat hij de zoon van de burgemeester is, uit het vorige dorp. Dat was super toevallig, omdat wij nog steeds de ambtsketting van de diezelfde burgemeester in ons bezit haddenIk vertelde ​hem hoe we die ketting op straat in de modder gevonden haddenWe waren allemaal superblij toen hij zei dat hij deze onmiddellijk weer aan zijn moeder zou retourneren. Alweer een goede daad verricht!
  
-Ik zie de bezorgde maar liefdevolle blik van mijn ouders als blijkt dat een ik talent voor magie hebHet voltallige dorp dat mij vreugdevol uitzwaait als ik op weg ga naar de Academie voor hogere magieGeen Histerbriff meer maar Zumzum! De eerste verwonderde aanblik van Magister Burstensloff bij mijn aankomst op de academie“Een Kender? Het moet niet vreemder worden.” ​+...
  
-De frustratie als een spreuk niet volgens het boekje wil lukkenFanichmijn beste vriendin op de academie die me de opening naar wilde magie leertMijn blijdschap met alle deuren die daarmee geopend worden. De verbaasde, nee verwilderde blikkenvan alle Magisters ​en studiegenoten bij iedere keer als ik een spreuk toch weer mooier weet te makenMaar ook teleurstelling dat de Masters in Draken voor mij niet toegankelijk blijktFanich ​wel, en jonge de verhalen ​en de taal van de Draken, wat was ik blij voor haar, maar toch ook wel jaloers zie ik nu+Het regent hier in deze landen wel veelEnhet moet gezegd dat gaat je wel in de kleren zittenNatklam en koudHet is dan ook echt heel fijn als we, vanuit ​de tunnel waar we schuileneen klein dorpje zien. De groep ziet het ook wel zitten om daar een lekkerewarme herberg op te zoeken. 
 +Het is wel echt een klein dorp. Voor de zware houten poort staat een dwergen wachter. We maken even een praatje met hem waar bij de dwerg aangeeft geen Kaptein te zijn en dat ze stenen in de poort verstopt hebben. Ik vond de poort al erg dik.
  
-De meester proef, samen met Fanich, Prachtig geslaagd, op het bijgebouw na, maar ongelukjes gebeurenOok in magie +We mogen doorlopen en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] leidt ons naar de dichtstbijzijnde herbergDat zal lekker warm wordenIk zou een slechte vriend zijn als ik niet voor iets lekkers zou zorgenIk zie een bakkerij die zoete broodjes verkoopt ​en besluit naar binnen te gaanEen allervriendelijkste bakker staat mij tot dienstWe maken een praatje en hij verteld mij dat Hij Marko heetDat dit dorpje geen naam heeft maar dat het gebied hier, waar meerdere dorpjes zonder naam zijn '​Hammerfist Hold' heet. Ik betaal ​en bedank Marko de BakkerMet 5 prachtig geglazuurde broodjes verlaat ik de winkel.
-Weer terug in in dorpVader en moederZo trots als ze mij in hun eigengemaakte robe zienMet puntmutsDe Hoopak van Anrik die ik meekrijg ​en mijn eerste stappen in de grote wijde wereldHet avontuur tegemoet. Gelukkige dagen. Jaren van avontuur die volgen.+
  
-De eerste ontmoeting met [[isabeau_del_calore_umano ​|Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] als ze, compleet doorweekt, ​mij zien zitten aan de grote tafelDe vriendschap die daar ontluikt als ik hen help om de kluis open te maken de bezittingen van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] ​te kunnen pakken en waar ze combinatie niet meer van weet. We moeten daarna snel vluchten voor soldaten maar daarna zijn we onafscheidelijk geworden. Ik zie de trol waarvan ik dacht dat ze best vriendelijk was. De vergissing daarvan als die  mij boos probeert neer te slaan en hoe [[loewie_katorze|Loewie]], dapper als altijd, mij daar niet voor het eerst te hulp schoot. Altijd weer staat [[loewie_katorze|Loewie]] ​klaar met zijn onverschrokkenheid om mij te helpen in noodIsabeu die verhalen over haar afkomststand en rijkdommen verteld en hoe ze steeds weer bij haar wrede echtgenoten moest vluchtenOf hoe die ongelukkig ​om het leven kwamen. Ze is er altijd zo zelfverzekerd en open naar de wereld bij gebleven. welke tegenslag ook. +Buiten kom ik [[Eilwynn|Eilwynn]] tegen. Ze is me aan het zoeken. Zo lief hoe hoe bezorgd zij altijd over mij is. Ik loop met haar mee naar de Herberg. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]][[ithronel_gillnan|It]] en [[loewie_katorze|Loewie]] ​zitten al aan een tafeltje en hebben al drinken voor zichEen magnifieke Herberg. Er is een groot vuurveel houten tafels met stoelen ​en houten krukken. Veel Dwergen ookErg veel. Tijd om te drinken. Ik sprint naar het tafeltje waar mijn metgezellen aan tafel zitten en vertel van mijn avontuur met Marko terwijl ik aan iedereen een broodje uitdeel. Ze zijn heerlijk!
  
-De eerste ontmoeting met [[Eilwynn|Eilwynn]]. Wij zittend aan de kant van de weg. Een beer die op ons afstuift en grommend voor ons blijft staan. En tot onze verassing veranderd in een vrouwelijke elf. een wonderbaarlijk creatuur. We moeten wel even een misverstand over haar spullen oplossen ​maar als we die hebben teruggeven is de lucht ook direct geklaard. Een eigenzinnig typje, Eilwinn, die wel heel veel met de natuur heeft, Ze heeft moeite in gezelschap, is nors, maar ze heeft een goed hart en is van binnen meer een knuffelbeer ​dan de beer die ze ons wil laten zien. Altijd bereid om wie dan ook te helpen met haar spreuken, spullen en raadEn ik zie dat ondanks haar masker van trots ze ook onze zorgen ​en liefde binnen laat komenAls ik mijn harmonica bespeel, ‘s avonds bij het door haar gemaakte kampvuur, zie ik haar verzachten. Ook al veinst ze nog zoveel het te haten.+De waard van de herberg heeft een gekke naam '​Pfffrt' ​maar ik weet beter dan er lacherig over te doen. Iedere cultuur zijn eigen gewoontesMaar hij verteld ​dat zijn vader geen goede dag had toen hij werd geboren ​en nu zit hij met deze naamAlles went. Ook Pfffrt!
  
-[[ithronel_gillnan|Ithronel]], de schatDe zwijgzame Ranger, besluiteloos. Scherp met haar ogen en dodelijk met haar boogIk vraag haar of ze bij de groep wil komen zittenZe twijfelt, onzeker, maar als de rest haar wenkt komt ze bij ons zitten. Ze heeft vriendschap nodig, en wij kunnen haar dat geven. Ze is een welkome aanvulling in ons kleine vrienden groepje.+Mijn oog valt op de velevele jacht trofeeën aan de muurVoornamelijk paardenhoofden ​en geitenhoofdenEen bijzondere '​Wildlife'​ cultuur hier. Varkens jagen ze dan weer nietDie houden ze hier schijnbaar wel als vee
  
-Het is warm, ik ben omringd ​met vrienden ​en samen beleven ​de wildste avonturen.+We krijgen een heerlijke pot Stew met brood. En Tjonge wat smaakt dat goed. Ik word weer lekker ​warm van binnen. Net wat ik nodig had. Iets verderop zie ik een Dwerg voorover gezakt over tafel liggen. Dat lijk mij niet goed. Ik besluit te vragen of het wel goed met hem gaat. Maar terwijl ik dat doezie ik dat er een straaltje rood vocht uit zijn mond loopt. Ik schrik. Pfffrt loopt langs en begint opeens tegen mij te schreeuwen. "Wat heb jij met Henk gedaan. Wat denk je wel. Dat je zomaar iedereen kunt omleggen?"​ Ik deins een beetje achteruit ​en stamel dat ik slechts keek of hij wel in orde was. "Nee natuurlijk niet, niet na wat jij gedaan hebt!" schreeuwt ​de waard. Ik stamel nogmaals dat ik echt niet gedaan heb. 
 +De hele Herberg heeft nu zijn aandacht op de waard, Henk en mij gericht. O jee. Ik zie de groep vol afgrijzen kijken. Ik haal mijn schouder op en probeer een glimlach naar hen. Ik weet het ook niet.
  
-Ik zie ook de blijdschap van de zoon van de burgemeester als we de ambtsketting aan hem kunnen teruggeven. De blijdschap van de bevolking van Drellin'​s ferry als we beloven hen te helpen met de naderende goblin invasie.+De waard schudt Henk door elkaar. Deze laat een blaadje uit zijn hand vallen en kreunt, "Hmmm wwwmm" Wat schijnbaar een teken is dat alles goed met hem is. De dwergen draaien zich allemaal weer om naar hun eigen kroes / gesprek. Pfffrt gooit Henk op de grond, kleedt hem helemaal uit en sleurt hem nakend naar buiten ​de straat op waar hij Henk achter laat in de modder. Een bijzonder vreemd schouwspel. Ondertussen pak ik het blaadje voor Henk op. Ik denk dat hij die nog wel terug wil hebben.
  
-Wracklegnaw die gelukkig is met zijn teruggevonden handschoen.  +Zijn andere spullen worden door de Waard meegenomenOnder het mompelen ​van de nu al legendarische woorden"Als je mij uitkleedt, kleed ik jou ook uit."
-De opwinding als het ons lukt om de brug over het ravijn in te laten stortenMijn ontmoeting met de draken. De vreugde en opwinding van heuze draken. Ook voel ik het verdriet dat het me doet dat we ze beide keren niet in leven hebben kunnen laten. Mijn aandeel daarin zeker. Dat voelt als een mislukking ​van mijzelfDat had ik beter moeten doen.+
  
-Het verdriet van twee van vrienden, [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|Ithronel]] die lang na ons gevecht met de vrouw-vogels niet meer bijkomen, de onzekere tijdenMaar ook de vreugde als alles weer goed komtMijn enorme geluk als ik op een uil mag vliegenDe wind girend om mij heen in een duikvlucht naar het elvendorp. Wat kan ik toch gelukkig zijn met mijn leven, familie en vriendschappen.+Aha. Dat verklaart het dan weer. Ik loop terug naar onze tafel. Met een verontschuldigende blik kijk de anderen aan"Dat was gek hè?" Ja. Dat vonden zij ook. Gelukkig niks aan de hand 
 +Hoewel dat papiertje van HenkMisschien is het belangrijk voor hemIk besluit te kijken: 
 +//"​Ontmoet mij bij Vraath Keep"//​
  
-En dan zie ik een groot en warm verwelkomend licht. Het roept me om te komen. Het is tijd om te gaan. Ik kijk achterom en zie mijn vrienden alleen staanVerschrikt over wat er gebeurt. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] die op mij afspringt met angst in haar ogen. Ze grijpt een flesje en probeert me dat te laten drinken. Het licht ebt weg. Het wordt donker. Ik wordt koud. De warmte en licht trekken zich langzaam terug. Ik twijfel, welke kant moet ik op? De warmte en licht loktHelt voelt goed. Tochik kan mijn vrienden niet alleen latenIk grijp met met beide handen ​naar [[isabeau_del_calore_umano |Beau]]“Hou me vast!” probeer ik te zeggen maar mijn lippen bewezegen nietIk voel het koude water in mijn klerenin mijn lichaam en in mijn botten weer. De pijn komt terug en schrik overeind.+Klinkt als een mysterieuze clou. Ik leg het voor aan de anderenGemengde interesse merk ik. Nu jahet kan geen kwaad om Pfffrt te vragen waar Vraath Keep isDus als hij weer een ronde komt opnemen vraag ik hem er naar. 
 +Hij legt uit dat Vraath Keep vlak bij Drellin’s ferry isAls we hem glazig blijven aanstarenvoegt hij er aan toe zo'n 60 mijl ten Noordwesten van hier.
  
-Ik stamel: “Wat ​is er gebeurt?”+Als iedereen naar bed vertrekt kijk ik nog even met [[loewie_katorze|Loewie]] of Henk nog op straat ligt. Ook hij is erg bezorgd om hem. Henk is echter al weg. We kunnen nu dus niet zijn eigendom terug geven. In de wetenschap dat het bij ons veilig is, gaan we weer naar binnen.
  
-Dan daagt het wat. Het wezen, waar is het gebleven? Wat was het. De anderen kijken me meelevend aan. Het is weg. Ze weten niet wat het was. Waarschijnlijk hetzelfde als wat de Uil haar leven heeft gekost. “We hebben geluk gehad Zumzum.” ​[[Eilwynn|Eilwynn]] helpt me overeind en heelt de meeste van mijn wonden. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] heeft nog twee cures in flesjes die ze me aan biedt en niet veel later is mijn lichaam geheeld. Dat kan van kleren nog niet gezegd worden maar een kleine cantrip zorgt daar wel weer voor. Ik ben beduusd. Een beetje sprakeloos, weet niet wat te zeggen, anders dan “Dank jullie wel voor jullie vriendschap.+Als ook [[loewie_katorze|Loewie]] naar zijn kamer vertrekt zoek ik mijn heil bij een groepje dwergen dat bij het vuur zit te kletsen. Ik besluit ​wat aansluiting ​te zoeken en vraag of ik er bij mag komen zitten.
  
-[[ithronel_gillnan|It]] is er ook niet best aan toeZe is tot twee maal toe met een bijtend zuur bespuugd en dat heeft nare wonden achter gelatenOok zij krijgt healings. We zijn weer goedZover het kanMijn ziel is echter geraakt. Er ligt nog veel voor onsEn daar schijnt ​niet alleen maar licht.+Deze dwergen zijn ook niet van hier"We zijn huurlingen." vertellen ze"We zijn op zoek naar een roversbende." Oe, dat klinkt spannendDe groep zou bestaan uit een aantal elven en nog wat creaturenHun laatste brute roof bestond uit onder andere een ketting van de burgemeester achter de bergen. Als ze vragen of ik zo'n gevaarlijke bende heb gezien kan ik gelukkig ontkennen. “Die zou ik niet graag tegenkomen.” Zeg ik.
  
-==== 28e Roggemaand tot 4e Oogstmaand in het jaar 1006het jaar van de Zoete Broodjes: Zorgelijke dagen liggen voor ons==== +“Maarik denk wel die ketting te hebben gevonden”. Ik vertel mijn avontuur ​van de ketting en hoe ik die vond aan de andere kant van de bergDat ik ook toevallig ​de zoon van diezelfde burgemeester tegenkwam en de ketting aan hem heb gegeven. Hoe blij de zoon er mee was en dat hij die direct ging terugbrengen naar zijn arme moeder die erg verdrietig was over het verlies er van
-//de eerste indruk is de beste die je maakt.//+
  
 +Als ik zie hoe blij de huurlingen met dit nieuws zijn neem ik afscheid van ze en vraag naar mijn kamersleutel bij de waard.
  
-Het vrouw-vogel mens kunnen we toch niet meenemen. We hebben ​onze handen vol aan [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]][[Eilwynn|Eilwynn]] komt gelukkig ​snel bij maar [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] zijn er behoorlijk kritisch aan toeWe brengen ze terug aan boord en [[Eilwynn|Eilwynn]] ​ontfermt zich over henDe volgende dagen is de sfeer een beetje bedompt. We weten niet of het goed komt met onze vrienden. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] zit er ook helemaal door en is super bezorgd om [[loewie_katorze|Loewie]]Helaas ​uit ze dat door veel te drinken en daarna te huilen over hoe erg het allemaal isIk probeer ​haar zo goed mogelijk te troosten en te voorzien van cocktails de ze maar achterover blijft slaan. +Het lijkt mij echter ​toch een goed idee om de elven in onze groep te waarschuwen voor deze gastenEen misverstand is immers ​snel ontstaan. 
-De dagen zijn verder rustig. Gelukkig maar, [[Eilwynn|Eilwynn]] heeft het superdruk met spreuken casten en de verzorging van onze vrienden vergt al onze aandacht.+Eerst vertel ik [[Eilwynn|Eilwynn]] ​van het voorvalZij vat het echter totaal verkeerd op en begint ronduit te mopperen(Ik druk mij daarmee zacht uit.) Maar gezien ik haar nachtrust verstoor snap ik het nog wel een beetje.
  
-het landschap is verandert van bos naar moeras. Veel riet. Daar kan van alles tussen zitten ​maar gelukkig worden we met rust gelatenAls ik op de 4e dag van de Oogstmaand in de vroege ochtend mijn wacht aan het houden ben zie ik een joekeloeres vogel vliegen. Nee maar echt heel groot. Ik heb zoiets nog nooit gezien en heb geen idee wat voor vogel dit moet zijn. Gelukkig heeft [[Eilwynn|Eilwynn]] ​verstand van dieren en planten dus ik besluit om haar zachtjes wakker ​te maken en te vragen ​of zij weet wat voor een vogel dit is.+[[ithronel_gillnan|It]] vat het in eerste instantie beter op maar gaat wel direct de gang op om te kijkenDat is nou net erg onverstandig lijkt mij.  
 +Nog erger, als ik naar de kamer van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] loop staat [[Eilwynn|Eilwynn]] ​als een bezettende op de deur te bonzen. Dat maakt echt heel veel kabaal. Het lijkt er op of ze bewust mijn waarschuwing in de wind slaat en juist wil dat er een misverstand ontstaat. Elven, hoe vreemd.
  
-Slaperig zegt ze me dat het uil moet zijn. "​Wat?"​ zeg ik"​kunnen uilen zo groot zijn?",​ waarop [[Eilwynn|Eilwynn]] mij beantwoord dat deze wel zo groot is ja. Afijn beetje een tegenvaller,​ temeer omdat de Grote uil van ons aan het weg cirkelen is en we hem even later helemaal niet meer zien. Weg avontuur. Weg spanning. ​ +==== 17e Roggemaand in het jaar 1006het jaar van de Zoete Broodjes: Als zoete broodjes! ==== 
-Ik maak de [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] ook maar wakker. [[ithronel_gillnan|It]] en [[loewie_katorze|Loewie]] zijn nog steeds onder zeil maar [[Eilwynn|Eilwynn]] bezweert ons dat ze buiten levensgevaar zijn en het slechts een kwestie van tijd is voor ze weer bij komen. Dat is geruststellend maar het zou fijn zijn als ze er weer helemaal bij zijnHet is een verdrietig gezicht ​die twee daar zo te zien liggen.+//​Magie ​is als je verjaardagElke spreuk ​die je doet voelt als ongeopend cadeauEen totale verrassing!//​
  
-Terwijl we ontbijten vertel ik [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] van de grote uil die we gezien hebbenHet brengt ​geen sprankje van blijdschap op haar gezichtSterker ze pakt de dichtstbijzijnde fles en begint weer te drinkenNiets zo goed als een stevig ontbijt zegt ze.+[[Eilwynn|Eilwynn]] haalt [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] over om er met de groep als '​dieven in de nacht' van door te gaanOok dat lijkt mij geen verstandig plan 
 +Aan de andere kant: Wel avontuurlijk 
 +Aan de andere kant: Geen lekker bed en daar had ik ook wel zin in.
  
-We varen weer een dag zonder dat er iets noemenswaardigs gebeurtIk heb zo bedacht dat ik, omdat we dichter bij Rhest Keep komen, ik beter niet meer op de mondharmonica kan spelen. Als we 's avonds aangelegd hebben en ik met de bereiding van het avondeten bezig ben hoor ik [[Eilwynn|Eilwynn]] en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] opeens in het Elfs praten. Ik hoor ook vreemde stemmen. Ik draai me om en wordt vreugdevol verrast door de aanblik van een aantal elfen en, jawel, ook een aantal super grote uilen. Een aantal elfen zitten ​op een uil alsof het een rijdier is. OOOOOOH! wat zou ik er voor geven om ook op zo'n uil te mogen vliegen. Stel je voor wat zou dat geweldig zijn.+We besluiten voor het avontuur te gaanNadat ook [[loewie_katorze|Loewie]] is gewaarschuwd,​ onze spullen zijn gepakt ​en ik 5GP voor de waard heb achtergelaten ​op het ongebruikte bed, klimmen we uit het raam naar beneden.
  
-[[isabeau_del_calore_umano |Beau]] is aan het praten met wat er als de leider uitzietIk huppel er op af en ben van zins te vragen of ik een eindje mee mag vliegen[[Eilwynn|Eilwynn]] bedaart me tot kalmteZe zegt dat ze het snapt maar dat zij zo zal aan de elfen zal vragen of ik een kleine vlucht kan maken op een een van de uilenZe voegt daar aan toe"Ik wist helemaal ​niet dat jij elfs kon spreken?"​ Nee [[Eilwynn|Eilwynn]] er is veel dat jij niet van mij weet. Dat ligt er volgens mij aan dat je weinig tot geen interesse hebt voor je party genoten maar meer voor eikenIk weet natuurlijk ondertussen wel beter dan dat ik dat hardop moet zeggen. Bovendien en dat moet ook gezegd. Zij heeft [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] wel al die dagen heel erg goed verzorgt.+Als we buiten staan horen we nog de stemmen van de huurlingenZij nemen ook afscheid ​van de herbergOooh, dit gaat interessant wordenWe rennen ​zo snel mogelijk naar de poort en sluipen naar buiten.  
 +==== 17e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een bed en oude bekenden==== 
 +//Nee, zoals ik het zieHet maakt niet uit hoe vaak je een spreuk doetHet is altijd een nieuwe spreuk.//
  
-Het lijkt er op dat [[isabeau_del_calore_umano ​|Beau]] wel wat hulp kan gebruiken met haar gesprek met de elfWat voor een vriend zou ik zijn als ik die hulp niet zou geven. In mijn beste elfs vertel ik de man dat we op een geheime missie zijn naar Rhest Keep en ondertussen ook van het aanvalsplan van de Goblins en Vraath Keep, de Brug die we kapot gemaakt hebben, de draak die ik per ongeluk heb gedood en hoe we de inwoners van Drellin'​s Ferry van een gewisse dood hebben ​geredVooralsnog tenminsteWant ja als het Goblin leger met hun draken toch weet op te rukken dan kan het voor de inwoners alsnog wel eens slecht aflopen in BrindolTrouwens ook voor jullie voeg ik er aan toe.+Jakkes, het blijft maar regenen, We lopen een klein stukje als [[loewie_katorze|Loewie]] zich bedenkt dat hij iets heeft laten ligeen in de herberg ​wat hij perse moet halenIk bied aan om mee terug te lopen maar daar wil hij geen weet van hebben. ​JammerNu moeten wij hier een beetje doelloos wachten bij een paar schamele boompjesHet is belachelijk koud en ik wordt drijfnat.
  
-Dan zie ik de blikken van [[isabeau_del_calore_umano ​|Beau]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] en daagt het mij dat ik misschien wel een klein beetje teveel vertel aan deze totale vreemdenOh, Sorry.+Als [[loewie_katorze|Loewie]] na een uurtje terug is lopen we verder. Tot we de boomgrens gepasseerd zijn. We besluiten optimistisch om de nacht door te lopen. Het is immers toch slecht weer en het belooft niet beter te worden. Na een uur lukt het [[loewie_katorze|Loewie]] echter niet meer om nog een stap voorruit te gaan. Noodgedwongen maken we dus kamp op. Nou ja kamp. Er wordt niet eens een vuurtje gemaakt om het iets minder koud te hebben. Ik ga tegen een boom zitten trek mijn deken over mij heen. Om mijzelf iets minder ellendig te voelen pak ik mijn harmonica en begin wat deuntjes te oefenenHet vrolijkt de anderen iets op en daardoor mijzelf ook.
  
-De Elven vinden ​het echter zo interessant dat ze zeggen dat dit nieuws is wat hun leider zeker moet horenIk kan dat alleen ​maar beamen ​en zeg dat hij dat zeker moet vertellen, en ook dat de draak een ongelukje wasMaar de elf staat er op dat wij met hen meevliegen naar hun dorp om het zelf te vertellen.+De volgende ochtend vetrekken we bij het krieken van de dag verder richting het Noord-westenHet blijft ​maar regenen. Gelukkig zien we na een tijdje een kleine nederzetting. Aarden wal, stenen muur en rook die op schoorstenen, en dus, beschaving duidt 
 +Hoera! daar gaan we naar toe. Ik wacht niet op de rest maar versnel mijn tred in de hoop op een heerlijke stoel bij een knapperende haard.
  
-Wát! Meevliegen! WOOOOO! Natuurlijk wil ik dat. Ik maak een klein dansje van vreugdeTwee elven stappen af om plek te maken. De leider vraagt wie van ons drieën meegaan ik hoor [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] ​en [[Eilwynn|Eilwynn]] direct zeggen ​"Ja wij"​. ​Terwijl ik nog mijn vinger in de lucht moet steken en "Ikke, ikke, ikke." moet roepen. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] kijken mij vals aan, halen hun schouders ​op en zeggen"Komt goed Zumzum, wij zullen wel vertellen dat het per ongeluk ging"+Bij de poort staat een dwerg. Ik maak een klein praatje met hemWe mogen zonder problemen naar binnen. Wat een opluchting ​om beschaving ​te zien. De rest van de groep heeft de aansluiting weer gemaakt ​en met zijn allen duiken we snel de herberg met de naam "de gebroken Trom" ​inEr is nog een plek bij haard vrijIk snel er op af en neem plaats op de stoel. AAAAHheerlijk. Warmte.
  
-Wat een verraad, Ze weten dat ik zo graag op zo'n uil wil vliegen[[Eilwynn|Eilwynn]] heeft nog zo gezegd dat ze het voor mij zou vragen, ​en nu is er de kans en dan gaat ze zelf. Mij uitlachend nog wel. Tranen wellen op in mijn ogen. Ik begin hartgrondig te huilen. Het is zo gemeen. Ik kan de opstijgende uilen niet aanzienIk draai me om en loop naar de paarden toeDaar ga ik zitten huilen en vertel hen hoe gemeen en oneerlijk dit allemaal isIk wilde zooo graagWat een valse rotstreek van ze.+Ik groet de anderen rond de haard. Een groep dwergen die op doorreis is naar Hammerfist HoldsWe praten wat en ik krijg van de allervriendelijkste heren een kaart van deze contreien. Ik mag hem zelfs houden! Jottem. Het is een mooi gedetailleerde kaart met de hele omgeving mooi ingekleurdDe Ferry en Vraath Keep staan er opDat kunnen we goed gebruikenEn er staat ook een behoorlijk avontuurlijke naam op"​Ghostlords Keep". Als dat geen avontuur belooft.
  
-Ik denk dat het klein uurtje later is als een van de achtergebleven elfen een hand op mijn schouder legt en vraagt wat er toch voor een verschrikkelijks aan de hand is. Snotterend leg ik hem alles uit en hoeveel verdriet mij dit doet en hoe belangrijk deze kans voor mij was. Rustig legt hij me uit dat ik in dat geval wel kan stoppen met huilen want kijk, daar komen nieuwe uilen aan om mij en de anderen ook op te halen. Mijn blik schiet verrast omhoog, Echt waar? Ga ik ook vliegen? De elf knikt glimlachend zijn hoofd. Ik spring overeind en dans van vreugde het hele dek over. Hoi, hoi, hoi. Ik ga vliegen. Als ik heb geholpen om [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] gezekerd op een uil te krijgen klim ik op een uil die voor mij klaarstaat. Ik plas bijna in robe van spanning. En dan met een Swoosh, schieten we omhoog de lucht in WOOOOOHOOOO,​ WIIIII, veel meer krijg ik er niet uit. Wat is dit geweldigHet beste ooit! Alles is zo klein daar benedenEn de wind jonge. Ik moet mijn hoed stevig vasthouden anders waait die zo weg. Hahaha! wat een avontuur is dit. Het mag voor mij wel uren doorgaan. Maar dat gebeurt natuurlijk niet.+Als ik weer een beetje droog ben is het tijd om even naar de General Store te gaan. Ik kwam er vannacht achter dat ik eigenlijk nog wat basis dingen ​in mijn uitrusting mis. En nu is een mooie gelegenheid om dit aan te vullenEen alleraardigste dwerg kan mij met alles voorzien wat ik graag wilde hebbenNiks zo fijn als een goede voorbereiding.
  
-We landen in het midden van een eiland waar we vandaag langs gevaren zijn. Vanuit de lucht kon ik al vele tenten en boomhutten zien. Ik trek de conclusie dat dit het dorp van de elven isAls ik ben afgestapt ren ik naar [[Eilwynn|Eilwynn]] en [[isabeau_del_calore_umano ​|Beau]]. "Wat was dat geweldig hè?" Ik zie ze bedenkelijk kijken[[isabeau_del_calore_umano |Beau]] mompelt nog tegen [[Eilwynn|Eilwynn]],​ "En we hadden nog wel een uur voorsprong."​ +Ik loop terug naar de HerbergZwaai naar [[ithronel_gillnan|It]], die buiten ronddwaalt ​en ga aan de tafel zitten van mijn metgezellen,​ die druk in een gesprek zijn verwikkeld. Naast mij staat de tas van [[ithronel_gillnan|It]]. 's Kijken wat zij allemaal bij zich heeftNiks bijzonders maar wel erg weinig voedsel voorraad. Gelukkig heb ik net zelf net een aantal gekocht zodat ik die van haar mooi aan kan vullenGeen dank hoor.
-Dan worden naar de leidster ​van deze gemeenschap gebracht. Het is een oudere vrouwelijke elf aan wie ik het hele verhaal nogmaals mag doen. Ze kijkt zorgelijk maar zegt er ook bij dat zij niets anders voor ons kan doen dan voor nu een rustplek bieden, wellicht een boot, en dat hun handel voor ons openstaatZe wensen zich niet met de veldslag te bemoeien. Ze zijn een kleine gemeenschap en tot noch toe hebben ze geen last van de Goblins, de Lizardmen en de zwarte draak in Rhest Keep+
  
-Voor de volledigheid:​ ze hebben ongeveer 30 uilen waar er gisteren een van vermist is geraakt samen met de bereiderDe rijder van die uil is de broer van de Zinger (een belangrijk iemand schijnbaar) die nog al verdrietig is en naast de leidster staat met rode ogen. Ook de rest van het dorp is zeer bezorgt en aangeslagen over de vermissing+Al pratend aan de tafel laat ik mijn nieuwe kaart aan de rest zienZij zijn ook geheel euforisch ​en bekijken ​de kaart met grote interesse. En ja hoor. Ook zij zien "​Ghostlords Keep". Als een potentieel avontuur. Als we hebben gegeten, een heerlijke stew, nemen wij onze intrek in het slaapvertrek. Een heus bed. Ik heb er zin in
  
-In de keep komen ze nietDat was vroeger een belangrijke plek voor ze maar sinds het verval en de intrek van de Goblins mijden ze de plek. Ze willen koste wat kost een conflict met de Goblin, de draak en lizardmen vermijdenHet zijn donkere tijden en ze zijn maar met weinig.+Oh bijna vergetenDe dwergen uit Hammerfist Holds. De premiejagers. Die zijn hier ook. Ze hebben ​de elven blijkbaar nog niet gevondenHeb nog wel even naar ze gezwaaid. Aardige jongens.
  
-Ik wil aanbieden om te gaan zoeken voor ze maar weet dat dat een zinloze belofte is. Zij zijn zelf immers veel beter uitgerust om hier in de moerassen te zoekenBovendien is onze missie aan tijd gebonden en dat heeft nu voorrangIk beloof haar wel dat we onze ogen zullen openhouden. Dat is alles wat we kunnen doen.+==== 18e dag van de Roggemaand ​in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: En dan wordt het zonnig==== 
 +//Je kunt van alles vinden onderwegGeluk, nieuwe vrienden, een nieuwe weg.//
  
 +Opeens wordt ik wakker van wapengekletter in de kamer. Even denk ik dat ik nog aan het dromen ben. Maar als ik overeind kom zie ik dat mijn dwergen vrienden hun spulletjes aan het pakken zijn en de kamer verlaten. Ik zwaai naar ze en wens ze een voorspoedige reis.
 +De anderen zijn nu ook wakker en ook wij pakken onze biezen en lopen naar beneden voor een heerlijk ontbijt bij de de waard van de "​Gebroken Trom."
 +Nadat we nog wat inkopen gedaan hebben vertrekken we richting de kruising waar we een keuze gaan maken voor Goshtlords Keep of Drellin’s ferry. Nee, ik heb de anderen nog steeds niet kunnen overtuigen. En na het verhaal van [[loewie_katorze|Loewie]] heb ik alleen maar meer zin. De anderen juist minder lijkt het. Lijkt wel of ze het avontuur uit de weg willen gaan. Goed we zullen zien.
 +Gelukkig schijnt er een heerlijk zonnetje vandaag. Onder het genot daarvan, het Gezang van [[Eilwynn|Eilwynn]] en mijn begeleidend harmonicaspel maken we er een mooie dag van. Onderweg zien we wat landarbeiders die ik vrolijk begroet. Als de dag echter vordert begin ik het toch wel wat in mijn benen te merken. Ik ben blij en moe als we eindelijk bij de splitsing zijn. Noord: richting Vraath Keep, zuid: richting the GhostLord’s Lair.
 +[[Eilwynn|Eilwynn]] maakt een vuur. We eten een heerlijke soep en niet veel later slaap ik heerlijk. De groten houden de wacht.¬
  
 +==== 19e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een heuse Draak! ====
 +//Je moet nooit zomaar iets laten liggen. Het is altijd fijn om dat aan iemand terug te kunnen geven wat hij al een tijdje kwijt is. In mijn ervaring verrast ze dat altijd.//
  
 +Een hels kabaal maakt mij bruut wakker uit mijn slaap. [[loewie_katorze|Loewie]] staat als een bezetene met een pollepel op de ketel te slaan. Ik spring overeind en verwacht het ergste. Waar zijn de aanvallers? Nergens. [[loewie_katorze|Loewie]] kiest er weer eens voor om ons op zijn oh, zo natuurlijke wijze van het ochtendgloren te laten genieten. Als de rust wat bedaard is, genieten we monter van een ontbijtje en moeten we de keus maken. Noord of zuid. Ik probeer iedereen nogmaals te overtuigen van Ghostlords Keep. Dan komt [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] met een verassing op de proppen. Noord, zegt ze, zit een draak. Een echte draak. Welke weet ze niet. Het schijnt een alom bekend gegeven te zijn. De rest beaamt het. [[ithronel_gillnan|It]] word er een beetje bang van maar we weten haar te overtuigen dat het toch echt een avontuur zou zijn om een echte draak te ontmoeten. En zo besluiten we om naar noord te gaan. Drellin’s ferry. Een heuse Draak. Denk je eens in.
  
-==== 28e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (2): Schuitje varen, cocktails drinken==== +Met een heel nieuw niveau aan energie. lopen we verder. Het zal nog een kleine 3 dagen duren voor we er zijn maar tjonge....
-//Op het water komt alles tot kalmte, behalve je maag.//+
  
-We kunnen een mooie grote boot gebruiken. Zes punters uit het dorp vergezellen ons en voor vertrek wordt er nog een soort van stal voor de rijdieren gebouwd op de boot. [[loewie_katorze|Loewie]] heeft voor de tocht de nodige voedsel ​en drank voorraden ingeslagen.+De hele dag denk ik na over de ontmoeting, ik probeer bij [[isabeau_del_calore_umano ​|Isabeau]] nog wat meer informatie lost te krijgen maar helaas. Meer weet ze niet. Het pad wat we volgen gaat op en neer en op en neer. Links en recht de uitgestrekte bossen. Soms denk ik wat te zien lopen maar geen enkel creatuur laat zich zien. Nu ja, zo af en toe een vogel of eekhoorn. Wat op zich ook al heel vermakelijk is. 
 +Tegen het einde van de middag houden we halt en maken weer een gezellig kamp. Ik zet weer een deuntje in op de harmonica. Het draken repertoire. Ik ken er niet zoveel van. Dus val al snel in herhaling
  
-We zwaaien Drellin'​s Ferry vaarwel en vertrekken op de rivier naar Rhest Keep. Een reis van ongeveer 10 dagen.+==== 20e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: ​Een onverwachte ontmoeting. ==== 
 +//Als je er echt voor gaat kun je van elke spreuk iets maken dat groter is dan jezelf.//
  
-Met behulp van wat toffe spreuken van [[Eilwynn|Eilwynn]] weten we goed vaart te maken. De reis op de boot verloopt rustigWe komen wat op adem en ik kan eenieder verblijden met mijn harmonica spel terwijl de rest meezingt met de liederenHet leven is goed. Tegen de avond meren we de boot af aan de oever. We maken een klein kamp. Ik ontsteek een vuurtje, [[loewie_katorze|Loewie]] ​en [[ithronel_gillnan|It]] ​gaan op jacht en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] zet het op een zuipen. Als [[loewie_katorze|Loewie]] ​en [[ithronel_gillnan|It]] terug komen met een jong ree zijn we allemaal vreugdevol gestemd[[Eilwynn|Eilwynn]] ontwijdt het dier en laat het hangen in een boom, terwijl wij het wachtschema voor de nacht maken. Ik zal de een na laatste nemen.+Al vroeg pakken ​we ons boeltje weer op en reizen we weer verder naar het noorden en naar de DraakHetzelfde bospad. Op en neer, op en neerAlweer genieten van het zonnetje dat af en toe door de bomen komt en ons heerlijk verwarmt. Ik klets wat met de anderen over wat we zien en wat we nog allemaal ​gaan zien. Als opeens ​[[loewie_katorze|Loewie]] ​van uit het niets roept: "EEN BOS!" Ja [[loewie_katorze|Loewie]], daar lopen we al anderhalve dag inDaar kom je een beetje ​laat achter. Waar was je met je gedachten. Ik heb echter geen tijd om mijn verbazing hierover uit te spreken want vanuit ​het niets vliegen ons vanuit de bosrand de pijlen om de oren. Ik hoor pijnkreten van de anderen en de houten schaften steken her en der uit hun lichamen. Tjonge een heuse overal Dat is nog een avontuur. Maar, mijn vrienden zijn in nood en in de bosrand zie ik Hobgoblins met bogen. Nare creaturen
  
-Zover komt het echter niet. Al snel in de avond horen we gezang uit het bos. [[loewie_katorze|Loewie]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] staan op en lopen het bos in zonder ons iets te zeggen. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] stoot mij en [[ithronel_gillnan|It]] aan, knikt haar hoofd in de richting van hen en haalt vragend haar schouders ​op. Wat doen die nu?” We besluiten ze te volgen om te zien waar ze naar toe lopen.+Ik schud mijn mouwen ​op, maak mijn armen vrij en bereid ​mij voor op een fantastisch magisch spektakel. Wat zal ik eens gaan doen....
  
-Niet veel verder in het bos zien we een drietal creatureneen soort vrouwen die ook veel op vogels lijken. Ze zijn aan het zingen en, het lijkt er op dat [[loewie_katorze|Loewie]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] daar zo van onder de indruk zijn dat ze helemaal ​niet door hebben dat ze door deze creaturen met pijlen doorboort wordenHoe vreemd is dat?+"Mage armor"Handig maar helpt de rest niet echt. Bovendien niet echt een spektakel
  
-[[ithronel_gillnan|It]] besluit dat dat wel welletjes is enniet te vergeten, levensgevaarlijkZe pakt haar boog en begint te schieten op twee van de drie creaturen. Oh, Goed om te vermeldentwee van vrouw-vogels staan op de grond terwijl de derde in een boom zit pijlen te schieten met een hele stoere ​boog. +Oeik weet al wat: "​Gonzo'​s Magic Missile"​ Altijd een verassingIk doe mijn dansje ​en zing de woorden die nodig zijn om de energie ​om te zetten naar een gevaarlijk maar prachtig schouwspelHet resultaat is, als altijd, een verrassing, en in dit geval zelfs een beetje teleurstellend een tweetal "dust arrows"​ vormen zich en schieten ​weg naar een Hobgoblin die al weer klaar staat met een volgende pijl in zijn boog. Beide treffen doel. Pak aan Kwajoep!
-[[isabeau_del_calore_umano |Beau]], pakt haar zwaard en valt ook een van de creaturen op de grond aan. Ik pak mijn wand of MM en vuur op het creatuur in de boom.+
  
-Het wordt een bizar gevecht waarin [[loewie_katorze|Loewie]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] ​constant beschoten worden terwijl ze, als in trance, de boom willen beklimmen waar de leider (?) in zit. [[ithronel_gillnan|It]] en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] in gevecht zijn met de twee creaturen ​op de grond en ik spreuken castWaarbij ik twee fireballs en driemaal de wand of MM heb losgelaten op het creatuur in de boomHet lijkt niet veel te helpen.+In alle opwinding heb ik helemaal gemist hoe [[Eilwynn|Eilwynn]] ​de tijd heeft gevonden om te transformeren ​in een grote zwarte beer. Jammerdat is altijd geweldig om te zien en ik betreur het een beetje dat ik dat vandaag gemist heb. Ik kan er alleen niet te lang bij stilstaan want ik zie een hele grote lelijkerd verschijnen in de bosrand. Vast de baas van dit stelletje schoremDie moet ik hebben. De hobgoblins besluiten allemaal de beer aan te vallen. Dat geeft ons wat handen vrij hoop ik. Maar uit een ooghoek zie ik hoe [[Eilwynn|Eilwynn]] als snel bezwijkt onder de pijlen regen die op haar neerdaaltO jeeals dat maar goed gaat. We hebben nu geen tijd om haar te helen
  
-Uiteindelijk valt een van de creaturen neerDe Vrouw-vogel ​in de boom vliegt, na vele beschietingen van mij en [[ithronel_gillnan|It]] ​weg. De laatste, die het daardoor ​blijkbaar ​ook niet meer ziet zitten, smeert hem ook+Om alles erger te maken komen er over het bospad ook nog eens twee joekels ​van honden aanMagnifieke beesten. Rook dwarrelt om hun  muilen en een gloed van vuur brand in hun keel. Wow. Ik roep naar de anderen dat ze dat niet moeten missen. ​[[ithronel_gillnan|It]] ​begrijpt daar blijkbaar ​uit dat ze haar pijlen op die prachtige creaturen moet lossen en treft genadeloos een van de beesten die op ons af komen stormen. Dat maakt ze pas echt kwaad.
  
-De party is zwaar gehavend. [[ithronel_gillnan|It]] en [[loewie_katorze|Loewie]] hebben we bij de dood moeten weghalen. Gelukkig ​hebben ​we de Potions of healing. +Ik herpak mijzelf, ​de baas moest ik hebben. ​Schud mijn mouwen nog eens op en cast een goedgebakken Acid Orb. Drie bollen treffen zijn toch al lelijke tronie. Het bijtende zuur in zijn gelaat maakt hem niet mooier. Die is voor jou bandiet! En dan wordt ik bijna omvergegooid door een van de honden. Een felle bijschuit gaat door mij heen als het zijn tanden in mijn schouder zet. Het valt mij echter wel op hoe smerig de adem van dit beest is. Jakkes. Mondhygiëne jongensBelangrijk!
-Eylwinn ​en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] staan er ook niet best voor.+
  
-We hebben hier met geduchte tegenstanders te maken en ik ga er van uit dat we ze, nu ze weten dat we er zijnde volgende keer nog beter voorbereid gaan tegen komen.+Mijn hand sluit zich om een van mijn wands maar ik bedenk me dat dit tegen viervoeters niet effectief gaat zijn. Mijn  
 +Een spreuk dan maar "​Belker Claws"​. Scherp tegen scherp. Ik rijt met deze magische klauwen ​de zijkanten van het ondier helemaal open. Maar helaas het is nog niet uitgeschakeld. Hoopak dan maar. Ik ben er niet goed in en dat blijkt. Ik mis, kansloze actie. Gelukkig staat [[ithronel_gillnan|It]] naast me en die maakt korte metten met het beest. [[loewie_katorze|Loewie]] staat ook bij ons. Hij heeft de ander al omgelegd.
  
-Ik denk dat het verstandig om de vrouw-vogel mee te slepen ​naar de boot voor verder ​onderzoekDe wacht vannacht zal wel de mijne wordenAls enige ben ik ongeschonden uit deze strijd gekomen+Ook in de bosrand is het gevecht afgelopen. We hebben gezamenlijk weerstand geboden aan alle bandieten. Snel wordt [[Eilwynn|Eilwynn]] verzorgt. Gelukkig is zij nog in het land der levenden. En als zij wat opgelapt is besluiten we naar een vervallen huisje te gaan wat iets verder ​in het bos zichtbaar isDaar kunnen we onze wonden verzorgen en wat rust pakken. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] zorgt dat alle spulletjes van waarde van de rovers naar ons bezit overgaan. 
 +Jongens, wat een avontuur  ​
  
-Ik zal de harmonica maar achterwege latenHoewel dat voor eenieder spijtig is moet ik streng zijnNachtrust is nu belangrijker voor hen.+Het is moeilijk te rusten met de beet van de hondMijn schouder doet ongelooflijk pijn[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] smeert wat helende zalf op de wond en daarna weet ik toch wat rust te pakken
  
-==== 27e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: ​Een drukke dag voor iedereen ​==== +==== 21e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: ​Leven in de brouwerij. ​==== 
-//Kan het zijn dat je hiernaar op zoek bent?. //+//Hoe groot je het avontuur ook voorstelt, In het echt is het toch vaak nog weer anders.//
  
-Terwijl dorp is druk om alle bezittingen op karren te laden om zo snel mogelijk te vertrekken naar Brindol wordt onze boot verbouwt ​en klaar gemaakt voor vertrek. Ik vermaak de kinderen ​met wat simpele magie. Het zonnetje schijnt en alles lijkt op rolletjes te lopen. De we hebben onze laatste dag in Drellin'Ferry.+De volgende ochtend helpt [[Eilwynn|Eilwynn]] mij verder met een helende spreuk. opgemonterd ​en met wat ontbijt achter de kiezen vertrekken ​we verder naar Drellinferry.
  
-==== 26e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Zumzum de Drakendoder ==== +Tegen de middag komen we aan. Een aantal wachten staan voor het dorp. We groeten ze maken een praatje met ze en als ze ons de herberg hebben gewezen gaan we die richting op. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]][[loewie_katorze|Loewie]] en ik zoeken eerst nog een plek om onze buit te verpatsen. Dat lukt goed bij een meester Dwerg. Zijn smidse ligt al vol met wapentuig en harnassen. maar dat van ons wil hij er graag bij hebben. Nou bijna alles. Met een goed gevulde beurs verlaten we zijn pand.
-//Echt jongens, ik heb veel meer spreuken gecast dan draken gedood//+
  
-De volgende ochtend bij ons ontbijt stapt er een soldaat van de LionsGuard binnenZe is op zoek naar Townspeaker Wiston met belangrijk ​en vertrouwelijk nieuws. We wenken haar bij ons aan tafel en vragen ​naar het nieuws ​en of dat met het Goblin leger te maken heeft. Zonder te verwittigen of wij wel Townspeaker Wiston zijn blaat ze haar hele verhaal op tafel. Ze komt uit Brindol en heeft rapporten over Goblin raiders ​in het oosten en noorden. Op de weg van Brindol naar Rhest is haar compagnie overvallen door een hinderlaagAls enige wist ze te ontkomen. Het nieuws nu verspreidend ​over alle dorpen in de buurtWij vertellen haar ons verhaal dan ook maar. En als dan uiteindelijk ook Townspeaker Wiston binnenkomt horen we zijn besluit:+al lopend door het  dorp vermaak ik een groepje kinderen met wat simpele magische trucjesAltijd goed voor blije gezichtjes. daarna lopen we terug naar het wachthuis. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] ​en ik hebben bedacht om de de onverkoopbare buit te doneren aan de wacht 
 +We vertellen ​ons verhaal ​aan de Kaptein over de hobgoblins op de weg hier naar toe en geven de wapens aan haar af. 
 +Ze is erg erg mee in haar nopjesZe maant ons wel om niet over de rovers te praten met de lokale bevolking"Dat zorgt alleen ​maar voor onrust"​ zegt ze.
  
-Ze gaan evacuerenEen zucht van verlichting gaat door de groep. +[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] moeten nog wat andere zaken regelenIk vind het wel tijd voor een bier en begeef mij naar de herbergHalf en half had ik verwacht ​dat [[ithronel_gillnan|It]] ​en [[Eilwynn|Eilwynn]] daar zouden ​zitten, helaas. Ik zal het zelf moeten ​doen. 
-We stellen voor dat ook de andere omliggende dorpen gewaarschuwd moeten worden ​en hun heenkomen ​zouden moeten ​zoeken in Brindol. De dichtstbijzijnde verdedigbare vesting.+Ik krijg een supergrote kroes met lokaal gebrouwen bier. De brouwerij is aan de overkant van de rivier vertelt de wende mij. Een plek om te bezichtigen dunkt mij en ik laat het bier mij smaken.
  
-in het boekje ​van Lord Koth vinden we nog verrassende aantekeningen ​en vooral namenGek dat ik die niet eerder heb gekregen denk ik nog. Jullie weten toch dat ik de Goblin taal machtig ben?+Niet veel later komen [[ithronel_gillnan|It]],​ [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] ook binnen. [[ithronel_gillnan|It]] is erg opgewonden over het feit dat [[Eilwynn|Eilwynn]] zonder ons met het veerpont is vertrokken. Ze heeft weet gekregen ​van een Stenen cirkel aan de overkant en vermoed dat het van Druide orde is. Ik wil eigenlijk direct opstaan om ook kijk te nemen. Het klinkt immers heel interessant maar [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] ​vinden ​dat we haar wat tijd moeten geven. Eerst een bier hier drinken ​en dan op ziek naar [[Eilwynn|Eilwynn]]Ik kan mij daar in schikken. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] heeft voor ons nog een presentje. een goed gevulde buidel en een CLW in een fraai flesje.
  
-  * De baas van Goblins is een Wormlord genaamd Azzur Kull +Als we even later hebben betaald en een reservering voor een bed hebben gemaakt bij de herberg vertrekken wij ook.
-  * een generaal Wormlord Kavek Kharn (die het leger aanstuurt ) +
-  * Wormlord Uwai Stromcaller +
-  * Wormlord Saarvith. Gezeten in Rhest Keep (ten noorden van Brindol) +
-  * Wormlord Koth Gezeten in Vraath Keep. maar die dood weten we.+
  
-Dan vinden ​we een boel draken namen: +Aan de overkant zien we al snel de brouwerij. Ik besluit daar snel een kijkje te nemen. ​De dienstdoende brouwer, een half Ork, heeft vandaag echter geen tijd voor bezoek en duwt mij vrij lomp weer naar buiten. Nou ja, ik wilde alleen maar even kijken. Een beetje teleurgesteld sluit ik mij weer bij de anderen aan en we gaan op zoek naar de stenen Cirkel. Ook de moeite waard lijkt mij. Met hulp van [[ithronel_gillnan|It]] is de cirkel snel gevonden. Ik verwacht er veel van en spring op alle mogelijke manieren door de openingen van de cirkel. Ik heb wel eens gehoord dat als je door de juiste opening gaat je in een andere wereld komt. Ik kom bedrogen uit. Niks werkt. Na ook deze deceptie te hebben verwerkt ontdekken we [[Eilwynn|Eilwynn]]. Ze is ergens druk mee bezig en heeft geen tijd voor ons. Of we maar willen wachten op haar. Pffff, ik verveel mij stierlijk. Ik geef de harmonica wat lucht maar ook dat luistert mij nu niet op. Ik probeer een spreuk. meer uit verveling dan noodzaak. En die werkt gelukkig goed. Ik ben weer blij voor vandaag.
-  * Abithriax +
-  * Veranthian +
-  * Regiarix +
-  * Ozynandian (De groene dode draak) +
-  * Tyxgarun gezeten in Dauth (ten zuiden ​van Brindol) +
-//​geheugensteuntje:​ Niet aanvallen!//​+
  
-Gezamenlijk ​met Kaptein Soranna, besluiten wij met een houtvlot ​de Elsir rivier ​en de Witchstream af varen om de Goblin blokkade op te ruimen en een kijkje in Rhest Keep te nemen.+Als [[Eilwynn|Eilwynn]] eindelijk klaar is met wat ze deed. Kunnen we terug naar de herberg. Wat eten en kijken of we info over de Keep kunnen vinden.
  
-==== 24e 25e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Oops I did it again ==== +// Aanvulling 1 //
-//Een familie stuk ja, we hebben het al erg lang in ons bezit.//+
  
-Ik heb de groene draak opgeblazen. Gewoon omdat ik het kon. Het was een spectaculair gezicht, dat welAlleen, het is de tweede ​draak die ik zie en de tweede draak die het niet na kan vertellen. Ik ben niet trots op mijzelf. Nee. Ik ben verdrietig en beschaamd. Wat ben ik nou voor Kender. Die zulke magnifieke creaties maar omlegd als of het niks is+Onder het eten vertelt [[Eilwynn|Eilwynn]] ons over Vraath Keep. Ze heeft van de Druïde vernomen dat het van de familie Vraath is en heeft ooit gediend als wachtpost. Tegenwoordig liggen daar vooral forest giant skeletons welke daar afgeslacht zijn door de lordling vrath. Het schijnt ongeveer ​een jaar leeg te staanDa's mooi een lege burcht. Ligt vast vol met schatten. En laten we de draak niet vergeten. Ik kan haast niet wachten tot morgen.
  
-Het begin: eergisteren zijn we gaan slapen nadat we onze plannen gemaakt hadden om de legergrote in te schatten. de 24e zijn we zonder problemen ​bij Cinder Hill aangekomen. [[ithronel_gillnan|It]] en Jorr zijn gaan scouten en hebben ontdekt dat het leger een gemêleerd gezelschap is van Goblins, Hobgoblins, Worg, Draken, en wat niet meer zijHet meest Hobgoblinszo'n 3000, Het leger zal dus zo'n 3000-4000 groot zijn. O.K. iets minder dan 10 miljoen. Ik overdreef dus een beetjeKlaag me maar aan. Afijn met die wetenschap hebben we de sergeant teruggestuurd naar Drellin'​s FerryZodat zij gewaarschuwd zijn en plannen kunnen gaan makenWij zijn terug gegaan naar de brugDie moet immers onklaar gemaakt worden. Onderweg komen we Wracklegnaw nog tegen. Hij is superblij ons weer te zien. Wij zijn ook blij hem te zien en overhandigen hem de Spiked Gauntlet en de ketting met reuzentandenHij gemengd blij en bedroefd. En zegt ons toe zijn best voor onze zaak te doen.+Als we ons eten op hebben gaat [[Eilwynn|Eilwynn]] naar bedWij drinken nog wat na. Dan komen de Kaptein van de wacht en de townsspeaker (meneer Norro Wiston) binnen. Ze vragen of ze zich bij ons mogen neerzettenDe Kaptein heeft de meneer Wiston verteld van ons avontuur met de Rovers en vragen of wij hen willen helpen met het het verjagen van deze roversbende die de townships teisteren. Omdat dit ons allen aangaat haal ik [[Eilwynn|Eilwynn]] maar weer op. Na wat overleg heen en weer valt het besluitNatuurlijk willen wij datDe Kaptein verrast ons met een geschenkDe twee korte zwaarden ​die wij eerder die dag bij de smid hadden verkochtZe blijken zeer waardevolIk doe een kort onderzoek en inderdaad ze zijn machisch[[loewie_katorze|Loewie]] ​is er, als vechter, erg blij mee en steekt ze bij zichWe zien later wel hoe we dat verrekenen.
  
-Als we daar de 25e aankomen zie ik de Groene Draak al op de Noordwestelijke toren zitten. Het is geen hele grote, maar wat een prachtig beest. Oh, als we daar toch vrienden mee konden maken. Hoe mooi zou dat zijn. Ik zou hem (of haar) al mijn avonturen kunnen vertellen. En wat voor avonturen zou ze ons wel niet kunnen vertellen. vast heel veel mythische verhalen over hoe ze schatten gevonden heeft en belangrijke veldslagen heeft gedaan. En misschien wel een prinses ontvoert. Misschien zit zij nu wel in de Zuidwestelijke toren en verbrand ze alle ridders die haar willen redden. Doen groene draken dat? Weet ik eigenlijk niet. Maar goed eerst ons plan voor de brug.+We nemen afscheid van onze gasten en duiken ​ons bedje in.
  
-We hebben een goed plan. [[Eilwynn|Eilwynn]] neemt bezit van Squeek, haar havik. Ze maakt haarzelf reukloos en ik maak de vogel onzichtbaar. Daarna inspecteert zij in vogelvlucht ​de brugEr moet toch een zwakke plek zijn. En ja gelukkig die is er. In de zuidoost hoek is een verweerde plek ontstaan die we kunnen misbruiken. [[Eilwynn|Eilwynn]] komt terug. bereidt een "Stone shape" spell voor en vliegt daarna terug om deze te casten op de zwakke plek. Het plan werkt en met een luid geraas stort de gehele brug in. HOERA voor ons. De brug is kapot. Het leger is gestopt. Een klein dansje ontsnapt aan mijn lendenen en ik geef [[loewie_katorze|Loewie]] een high-five. Missie geslaagd. ​op naar Drellin'​s Ferry met het goede nieuws.+==== 22e dag van de Roggemaand ​in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een draak! Een heuse draak!==== 
 +//​Serieus, ​is dit van jou? Als dit voor jou zo belangrijk ​is, waarom let je er dan niet beter op?//
  
-We proberen geruisloos weg te sluipenEen Hellhound sprint ons in paniek voorbij. Dan horen we het gebrul van de groene draak. Deze klinkt nogal boos. We horen nog een "​Zwoop,​ zwoop" van haar vleugels en dan hoe ze achter ons komt. Het kraken ​van takken en een luide "​Thump"​ als ze landt op de grondEen luide BrulEn een regen van, ik denk zuur? de bomen naast ons. worden gehuld in mist en het lijkt wel of ze verschrompelenwegsmeltenVerschrikkelijk om te zienVooral voor [[Eilwynn|Eilwynn]] ​omdat er veel eiken bij zitten. Daar heeft ze een dingetje ​mee weet ik. Gelukkig wordt niemand van ons geraakt door dit gas.+Vroeg uit de verenNa het ontbijt volgt weer een verassing. Het dorp betaalt onze onkosten ​van de dagen ook het veer hoeven we niet te betalenEr volgt nog wel een rekening voor de rijdieren die [[loewie_katorze|Loewie]] heeft aangeschaft voor ons. Iedereenbehalve [[Eilwynn|Eilwynn]] is erg blij met de dierenWe kunnen nu goed vaart maken. [[Eilwynn|Eilwynn]] ​besluit dat ze toch liever loopt en neemt haar paard aan de leidsels ​mee.
  
-Lichtelijk onder de indruk kijken we om en zien we de draak luid brullenEn oh, wat kan het brullen. Het is prachtig. Nek uitgestrekt tot volle lengteBek wijdt open. Grote tanden die een beer met gemak zouden kunnen open rijten als een rijpe mango. Echt een schouwspel. Ik zie [[ithronel_gillnan|It]] haar boog pakken[[loewie_katorze|Loewie]] ​zijn zwaarden en [[Eilwynn|Eilwynn]] voor mij, verandert in een beer. Oh jee.+Als wij in de ochtend bij een moerassig gebied aankomen is zij al een tijdje bij ons uit de buurtOver het moeras loopt een houten pad op palen. Het is glad en glibberigEr ligt een kapotte wagen in het moeras links van ons en ergens denk ik: "een perfecte plek voor een hinderlaag." ​Ik duw die gedachte weer weg. We besluiten twee aan twee met onze rijdieren aan de handlopend over het pad te gaan. We zijn nog niet halverwege als mijn hart een sprong van vreugde maakt.
  
-Ik besluit ​mijzelf ​onzichtbaar ​te maken terwijl ​ [[ithronel_gillnan|It]]haar pijlen schietTweemaal treft ze doel. [[loewie_katorze|Loewie]], onze beschermer, rent op de draak af. Op haar kop. Over haar nek en plant zijn beide zwaarden ​diep in de rug van het beestDaar gaan we weer, denk ik. Nu moet ik meedoen. +Links van ons doemt uit het moeras de kop van een draak op. En nog een, en nog een. Wel zes drakenkoppen! ​Ik moet bijna plassen van vreugde! Zes draken! Maar wacht, alle koppen zitten vast aan het zelfde lichaam. Een draak met zes koppen dus. Hoe bijzonder is dat. Wat een avontuur. Ik kan wel schreeuwen van geluk. Er gaat zoveel door mij heen. Ik wil zoveel vragen aan de draak. Ik heb begrepen dat ze taal van ons machtig zijn. Maar wat. Wat moet ik vragen. En hoe spreek ik haar aan, Mevrouw? Majesteit? Uwe Drakigheid? En welk hoofd - want draken hebben een hoofd - moet ik aankijken. De anderen zijn ook zichtbaar onder de indruk. En terwijl ik sta te twijfelen schieten de hoofden van de draak naar voren. Ze willen helemaal niet praten maar zien ons blijkbaar als voedsel! Ik hoor de schreeuwen van de anderen en wordt zelf net gemist. Paniek! Snel cast ik een 'Mage Armor' op mijzelf. Daarna, in totale verbijstering en angst begin ik aanvalsspreuken op de Draak te casten'​Gonzo'​s magic missle'​ en nog eenIk raak de magnifieke zeskoppigeDe anderen doen ook hun best om niet geraakt te worden en zoveel mogelijk schade op de draak te doen. Het lijkt nutteloos. De verwondingen die we doen op het dier helen zichzelf, en komt geen bloed uit de wonden. Is het wel echt wat hier gebeurt. Ik check snel met een '​Detect Magic' of het geen illusie is, wordt bijna verblind door het aura van magie wat er van afstraalt, maar een illusie is het niet. Na, wat uren lijkt te duren, vele pijlen, spreuken, zwaardslagen en bijtwonden later, weet [[loewie_katorze|Loewie]] op de Draak te komen en steekt, met een glorieuze helden actie, ​zijn beide korte zwaarden ​tussen ​de rugwervels ​van de draak. Het laat zijn koppen vallen en zinkt langzaam weg in het moerasIk zak op de grond. Ben blij dat ik het overleeft hebtBlij dat ik een draak heb gezien maar ook verdrietigOmdat ik de eerste draak die ik gezien hebniet heb kunnen spreken maar gedood hebEen Avontuur met een jammerlijke afloop.
-Ik cast mijn "Magic Missles"​. Altijd prijsweg onzichtbaarheidHallo Kwetsbaarheid.+
  
-Blijkbaar merkt de draak dat close combat met ons geen goed idee en ze springt in de lucht om afstand te creëren. [[loewie_katorze|Loewie]],​ die geen goede grip heeft valt van haar af terwijl ze snel hoogte maken. Gelukkig landt hij als een kat op zijn pootjes en is er geen noemenswaardige schade. Zelfs niet aan zijn grote ego. Nu ja, enkele jonge eikentakken moeten het wel ontgelden.+// Aanvulling 1 //
  
-Wat gaat de draak doen? Vlucht hij of wil het cirkelen voor een tweede aanval met zijn gas wapen. Ik ben te enthousiast geworden in het gevecht en wil het afmaken. Terwijl ​[[ithronel_gillnan|It]] er nog meer pijlen inschietcast ik mijn "​Fireball"​ voor ik er erg in heb. Op een dikke 100 meter boven ons. Precies rond de draak, ​Explodeert ​de lucht in een enorme vuurzeeHet beest ontploft zowatHet stopt met vliegen en stort met, gevouwen vleugels en een slappe nek - nog meer eiken met zich meenemend - levenloos op de bosgrond.+[[Eilwynn|Eilwynn]] is terug. Ze is blij dat we allemaal ​nog levenIk vraag of zij misschien nog met de dode draak kan sprekendat kan ze niet. 
 +Nadat we de gronden hebben nagezocht op eventuele schatten (en we nog een mithril borstplaat vinden), vervolgen we onze wegTjonge een heuse draak gezienWacht maar tot ik dat thuis vertel.
  
-WOWA! Dat was gaafZagen jullie ​dat? Fireball! BOEM JONGE! ​+Als we het houten pad af zijn, bestijgen we onze rijdieren weer en vervolgen we onze wegIk praat wat met de anderen en geniet van de zon die tussen het bladerdak van de bomen schijnt. Ondertussen letten we ook op of er niet vanuit de bossen een volgende hinderlaag ligt. We zijn nog best gehavend van onze ontmoeting met de draak immers. Een tijdje later komen we op een splitsing en aan de linkerkant zien we Vraath Keep liggen. een overgroeid en lang ongebruikt pad leidt er naar toe. We controleren de mijlpaal ervoor nog ef er iets bijzonder mee is, maar dat blijkt niet zo te zijn. We rijden verder. Als we een bocht omgaan zien we Vraath Keep liggen. Nou ja, wat er nog van over is. Het is duidelijk dat hier een gevecht van zwaargewichten heeft plaats gevonden. Skeletten van reuzen en grote rotsblokken die duidelijk gebruikt zijn om de muren van de Keep te doen instorten. Het is vervallen, in puin en overgroeid. Links ligt een verwilderde moestuin en staat een ietwat vervallen schuur. (Best wel rustiek eigenlijk)
  
-Dan zinkt langzaam het besef in. Wat nu als de draak gewoon wilde vluchten? Het heeft niemand schade gedaanMisschien wilde het ons gewoon wegjagen zonder ons pijn te doen. Misschien wilde het vrienden met ons worden. Ik heb dit creatuur gewoon opgeblazenGewoon omdat ik het konWaarom eigenlijk. Ik ben geen goede Kender. Ik ga zitten tegen een omgevallen boom en moet huilen ​om wat ik gedaan heb.+[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] stelt voor dat zij in stealth mode de keep gaat verkennen, Ik vind dat lastig Ik zou ook graag binnen willen kijken, maar snap dat het verstandiger als zij eerst gaat. Ik blijf op mijn pony zitten wachten. 
 +Niet veel later besluit [[ithronel_gillnan|It]] om ook naar binnen te gaan, in stealth modeVreemd. Was niet de afspraak, maar goed. Ik wacht. Ik vraag [[Eilwynn|Eilwynn]] of zij nog bij machte is om mij verder te helen. Stel dat we hiert tochweer ​een hinderlaag hebben. Beter om er goed gezond in te gaan. Ze legt haar handen op mij en de helende kracht stroomt door me heen. Ik voel me weer helemaal fit en merk dat ik me begin te vevelen.
  
-Maar niet voor langWant we hebben ook de brug kapot gekregenEn dat gaat waarschijnlijk ​veel levens reddenZo is het ook+Ik besluit naar het tuintje te gaanEr ligt nog een schoffel en meer uit nostalgische redenen dan het gevoel van noodzaak besluit ik maar onkruid te gaan wiedenHet neemt het onrustige gevoel wat weg zal ik maar zeggen. Dan klinkt er een schreeuw en [[ithronel_gillnan|It]] komt weer naar buiten gestrompeld. Beschoten. Een pijl steek uit haar zij. Wij schrikken natuurlijk, maar ze haast zich te zeggen ​dat het een misverstand was tussen haar en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]]. We zullen later horen wat er is gebeurt. Dan klinkt er weer een schreeuw. Ditmaal een hulpkreet van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]]. ze roept [[loewie_katorze|Loewie]] ​ die snel besluit naar binnen te gaan. Niet veel later klinken er geluiden van een in gang zijnde gevechtDat is mijn cue, denk ik zo. 's Kijken wat daar gebeurt. Samen met [[ithronel_gillnan|It]] ren ik naar de Keep. Ik besluit de ingestorte toren naar binnen te gaan en niet het plein op te rennen. Vanuit de toren kan ik een deur openen en sneaky kijken wat er zich afspeelt op het plein. 
 +[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] ​ zijn in gevecht met twee Goblins die op wel heule grote wolven zitten. Mijn kennis zegt me dat dit vast de infameuze worg zijn waar het goblin volk graag op rijdt. Een gevaarlijk tegenstander. Het tafereel voor me bevestigd dat. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] staat heftig te bloeden en lijkt te bezwijken. [[loewie_katorze|Loewie]] ​ heeft het zwaar met de tegenstand maar staat nog fier. Ik roep naar binnen //Maal goblins stop fighten not come ehn mir// 
 +(Dat betekent dat wij geen kwade bedoelingen hebben.)
  
-En oh, [[loewie_katorze|Loewie]] ​vindt ook nog wat mooie dingen op de draak, waaronder ​een paar magische armbandenIk roep 'dips' op de armbanden.+Ik twijfel verder niet en cast een Gonzo'​s Magic Missle. Twee Ooze Arrows Klappen in op de Worg die over het, nu gevallenlichaam van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] staat. Daarna trek me snel terug achter de mur van de toren. Als weer kijk zie dat de Worg geveld is. Mooi gedaan. De goblin die er op zat valt nu ook [[loewie_katorze|Loewie]] ​ aan. Hij moet alle zeilen bij zetten om de aanvallen af te slaan. [[ithronel_gillnan|It]] vuurt een regen aan pijlen af. Werkt ook altijd goed en ik cast er nog een Gonzo'​s Magic Missle. Helaas ontglipt ​de magie mij een er gebeurt niksKak! snel trek ik me weer terug. Draai me weer terug naar de opening en cast Gonzo's Heat seeking potshards. een treffer! De Wrog lijkt niet onder de indruk en [[loewie_katorze|Loewie]] ​ wordt verder terug gedrongen. De tweede Goblin is verdwenen. Waarschijnlijk door de openstaande deuren aan de verre kant van het plein. 
 +Dan springt er een Zwarte beer naar binnen. [[Eilwynn|Eilwynn]]?​ Ik hoop het maar. Het valt de Goblin aan dus ik denk het wel. Ik besluit dan maar Belker Claws in te zetten ​op de Worg. Ui levert de spreuk keurig af. Nog steeds geen dode Worg. maar de volgende pijlen van [[ithronel_gillnan|It]] zijn wel teveel voor de worg. De beer en Lowie zorgen voor de Goblin. Nog een te gaan. Maar Misschien moeten we die laten leven om wat vragen aan te stellen. Vanuit mijn plekje schreeuw ik: //So goblin, biy kahl fievre surrendar// (Meneer goblin, geef u over).
  
-// Aanvulling ​1//+// Aanvulling ​2//
  
-Met het goede nieuws vertrekt onze party naar Drellin'​s FerryZelf ben ik nog behoorlijk te neergeslagen over de draakZonder oponthoud komen we 's avonds aan in het Dorp.+Ik hoor een zwaard vallen, een paar klappen, wat kreten en gevloekAls ik in de stallen kom heeft [[loewie_katorze|Loewie]] de laatst overgebleven Goblin geveld en gekneveldHij is buiten bewustzijn. Later zullen ​we hem ondervragen. Voor nu is het handig als we naar buiten gaan, de Goblin opbergen en dat [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] verder gaat met haar onderzoek ​in de keep, terwijl wij een kamp op zullen maken iets meer uit het zicht van spiedende ogen.
  
-Het nieuws blijkt al voor ons uit gereisd te zijnDe veerman begroet ons vriendelijk met een "​Welkom terug Drakendoders!"​ Ik voel een pijnscheut door mijn ziel. Helaas blijft het daar niet bij. Boven de Herberg hangt een groet doek met daarop bijna de dezelfde tekst: Welkom Zumzum Drakendoder ​en metgezellen!"​ Ik kan wel door de grond zakken. Ik wil helemaal geen draken doden. Ik wil met ze praten!Ik loop met een neergebogen hoofd en opgegeven vinger onder het doek door naar binnen. Een sprankje vuur en boven mij krult het doek in vlammen op en en dwarrelt naar beneden. Ik voel me een klein beetje beter.+Veel en veel later dan verwacht komt [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] terug. Ze verteld dat de groep in de Keep te sterk voor ons isEen owlbear, ​een kwartet hobgoblins, ​een mens met een stierenkop ​en ze heeft nog een Chimera zien vliegen.
  
-We kunnen helaas niet direct met Townspeaker Wiston om tafel. Hij heeft zaken te regelen die belangrijker zijn dan voorkomen dat zijn dorp weggevaagd wordt of zo. Na een uur of twee verschijnt ​hij tochSamen met Kaptein Soranna ​en de herbergier schuiven zij aan tafelIk geef aan mij, op verzoek ​van de party, niet met de bespreking te bemoeien maar slecht als toehoorder aanwezig zal zijnEn tjonge dat valt nog niet meegelukkig zijn er hapjes en drankjes voor iedereen. Zo hoef ik niet letterlijk op mijn tong te bijten.+[[loewie_katorze|Loewie]] voelt de bui al hangen. Hij zal voor de groep in frontlinie moeten en daar past hij voorOm ons allen te kunnen beschermen stelt hij voor onze biezen te pakken ​en lafjes terug te keren naar  
 +Drellin’s FerryLijkt mij echt het compleet tegenovergestelde ​van een avontuurSterker ​nog. We hebben beloofd aan Drellin’s Ferry om maatregelen tegen dit schorem ​te nemen.
  
-We delen wat we allemaal al hebben gezien en gedaan hebben en geven aan de hand daarvan ons adviesEvacueer je hele dorpDoe je dat niet dan wordt je afgeslacht door een 3000 - 5000 koppig goblin leger met draken+Dan komt [[Eilwynn|Eilwynn]] met een bijzondere opmerking; haar vogel ziet verderop een eenzaam figuur bij een kampvuur zittenDat klinkt even interessant... Ik stel voor om daar een kijkje te nemen. Ik wacht het antwoord van de party niet af. Ja, het is immers ​een avontuur. Bovendien misschien kan die figuur ons helpen zodat we niet terug naar Drellin’s Ferry hoeven te gaan. 
 +(gelukkig hoor ik de anderen volgen).
  
-Townspeaker Wiston is er ondanks die feiten niet zeker van en wil zich beraden of hij inderdaad moet evacueren of het leger denkt te kunnen ​opvangen met zijn 25 koppige militiaUhu, ik denk het ook.+Bij het schijnsel ​van het vuur zie ik een ......... ​ ECHTE REUS ZITTEN!. Wooooooo. Wie had dat kunnen ​denkenEn het kan praten..... "​wellicht niet zo smakelijk als een owlbear maar goed genoeg voor deze ouwe zak met botten! Schiet op stom varkentje, wordt gaar, Wracklegnaw heeft honger." ​
  
-We kunnen ​niet anders dan afwachten ​en ronden dus de avond af en gaan naar bed.+Ik bedenk mij niet langer ​en stap de lichtcirkel binnen. "​Goedenavond heerschap"​ Wil ik zeggen. maar ik kom niet zover. De reus schiet overeind, grijpt zijn knots (meer een boomstam) ​en buldert: "​ooooohh nee, jij kleine worm, mij doe je niet hetzelfde aan als wat je mijn vrienden en familie hebt aangedaan. Mij krijg je niet zo makkelijk."
  
 +"Ho. Ho. Ho. beste vriend. Mij moet je niet hebben. Ik en mijn vrienden zijn slechts op doorreis."​ Langzaam weet ik de reus Wracklegnaw te overtuigen dat wij geen kwaad in de zin hebben. Hij wordt rustiger en vraagt of we bij hem komen zitten en eten. Het eten smaakt ons goed en warmt onze botten. Ondertussen verteld Wracklegnaw ons zijn verhaal. Over hoe de reuzen verjaagt en gedood zijn. Hij is de enige die achtergebleven is en nog leeft. Zinnend op wraak op de heren van de Keep.
  
 ==== 23e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een goed begin... ==== ==== 23e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een goed begin... ====
Regel 290: Regel 306:
 Misschien kunnen we eerst naar de draak gaan kijken? Misschien kunnen we eerst naar de draak gaan kijken?
  
-==== 22e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: ​Een draak! Een heuse draak!. ​==== +==== 24e / 25e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: ​Oops I did it again ==== 
-//Serieusis dit van jou? Als dit voor jou zo belangrijk is, waarom let je er dan niet beter op?//+//Een familie stuk jawe hebben het al erg lang in ons bezit.//
  
-Vroeg uit de verenNa het ontbijt volgt weer een verassing. Het dorp betaalt onze onkosten van de dag. en ook het veer hoeven we niet te betalen. Er volgt nog wel een rekening voor de rijdieren die [[loewie_katorze|Loewie]] heeft aangeschaft voor onsIedereenbehalve [[Eilwynn|Eilwynn]] ​is erg blij met de dierenWe kunnen nu goed vaart maken[[Eilwynn|Eilwynn]] besluit dat ze toch liever loopt en neemt haar paard aan de leidsels mee.+Ik heb de groene draak opgeblazenGewoon omdat ik het kon. Het was een spectaculair gezicht, dat welAlleenhet is de tweede draak die ik zie en de tweede draak die het niet na kan vertellenIk ben niet trots op mijzelfNee. Ik ben verdrietig ​en beschaamd. Wat ben ik nou voor Kender. Die zulke magnifieke creaties maar omlegd als of het niks is
  
-Als wij in de ochtend ​bij een moerassig gebied aankomen ​is zij al een tijdje bij ons uit de buurtOver het moeras loopt een houten pad op palen. Het is glad en glibberigEr ligt een kapotte wagen in het moeras links van ons en ergens denk ik: "een perfecte plek voor een hinderlaag." ​Ik duw die gedachte weer wegWe besluiten twee aan twee met onze rijdieren aan de hand, lopend over het pad te gaan. We zijn nog niet halverwege als mijn hart een sprong van vreugde maakt.+Het begin: eergisteren zijn we gaan slapen nadat we onze plannen gemaakt hadden om de legergrote ​in te schatten. ​de 24e zijn we zonder problemen ​bij Cinder Hill aangekomen. [[ithronel_gillnan|It]] en Jorr zijn gaan scouten en hebben ontdekt dat het leger een gemêleerd gezelschap ​is van Goblins, Hobgoblins, Worg, Draken, en wat niet meer zij. Het meest Hobgoblinszo'n 3000, Het leger zal dus zo'n 3000-4000 groot zijnO.K. iets minder dan 10 miljoen. Ik overdreef dus een beetjeKlaag me maar aan. Afijn met die wetenschap hebben we de sergeant teruggestuurd naar Drellin'​s Ferry. Zodat zij gewaarschuwd zijn en plannen kunnen ​gaan makenWij zijn terug gegaan naar de brug. Die moet immers onklaar gemaakt worden. Onderweg komen we Wracklegnaw ​nog tegen. Hij is superblij ons weer te zien. Wij zijn ook blij hem te zien en overhandigen hem de Spiked Gauntlet en de ketting met reuzentanden. Hij gemengd blij en bedroefd. En zegt ons toe zijn best voor onze zaak te doen.
  
-Links van ons doemt uit het moeras ​de kop van een draak op. En nog eenen nog een. Wel zes drakenkoppen! Ik moet bijna plassen van vreugde! Zes draken! Maar wachtalle koppen zitten vast aan het zelfde lichaam. Een draak met zes koppen dus. Hoe bijzonder is dat. Wat een avontuur. Ik kan wel schreeuwen van gelukEr gaat zoveel door mij heen. Ik wil zoveel vragen aan de draak. Ik heb begrepen dat ze taal van ons machtig zijnMaar wat. Wat moet ik vragen. En hoe spreek ik haar aan, Mevrouw? Majesteit? Uwe Drakigheid? En welk hoofd - want draken hebben een hoofd - moet ik aankijken. De anderen zijn ook zichtbaar onder de indruk. En terwijl ik sta te twijfelen schieten de hoofden van de draak naar voren. Ze willen helemaal niet praten maar zien ons blijkbaar als voedsel! Ik hoor de schreeuwen van de anderen en wordt zelf net gemist. Paniek! Snel cast ik een 'Mage Armor' op mijzelfDaarna, ​in totale verbijstering en angst begin ik aanvalsspreuken op de Draak te casten, '​Gonzo'​s magic missle' ​en nog een, Ik raak de magnifieke zeskoppige. De anderen doen ook hun best om niet geraakt te worden en zoveel mogelijk schade op de draak te doen. Het lijkt nutteloos. De verwondingen ​die we doen op het dier helen zichzelf, en komt geen bloed uit de wondenIs het wel echt wat hier gebeurt. Ik check snel met een '​Detect Magic' of het geen illusie is, wordt bijna verblind door het aura van magie wat er van afstraalt, maar een illusie is het niet. Na, wat uren lijkt te duren, vele pijlen, spreuken, zwaardslagen en bijtwonden later, weet [[loewie_katorze|Loewie]] op de Draak te komen en steekt, met een glorieuze helden actie, zijn beide korte zwaarden tussen de rugwervels van de draak. Het laat zijn koppen vallen en zinkt langzaam weg in het moeras. Ik zak op de grond. Ben blij dat ik het overleeft hebtBlij dat ik een draak heb gezien maar ook verdrietig. Omdat ik de eerste draak die ik gezien heb, niet heb kunnen spreken maar gedood heb. Een Avontuur met een jammerlijke afloop.+Als we daar de 25e aankomen zie ik de Groene Draak al op de Noordwestelijke toren zittenHet is geen hele grotemaar wat een prachtig beestOhals we daar toch vrienden mee konden maken. Hoe mooi zou dat zijn. Ik zou hem (of haar) al mijn avonturen kunnen vertellenEn wat voor avonturen zou ze ons wel niet kunnen vertellenvast heel veel mythische verhalen over hoe ze schatten gevonden heeft en belangrijke veldslagen heeft gedaan. En misschien wel een prinses ontvoertMisschien zit zij nu wel in de Zuidwestelijke toren en verbrand ze alle ridders ​die haar willen reddenDoen groene draken ​dat? Weet ik eigenlijk nietMaar goed eerst ons plan voor de brug.
  
-// Aanvulling 1 //+We hebben een goed plan. [[Eilwynn|Eilwynn]] neemt bezit van Squeek, haar havik. Ze maakt haarzelf reukloos en ik maak de vogel onzichtbaar. Daarna inspecteert zij in vogelvlucht de brug. Er moet toch een zwakke plek zijn. En ja gelukkig die is er. In de zuidoost hoek is een verweerde plek ontstaan die we kunnen misbruiken. [[Eilwynn|Eilwynn]] komt terug. bereidt een "Stone shape" spell voor en vliegt daarna terug om deze te casten op de zwakke plek. Het plan werkt en met een luid geraas stort de gehele brug in. HOERA voor ons. De brug is kapot. Het leger is gestopt. Een klein dansje ontsnapt aan mijn lendenen en ik geef [[loewie_katorze|Loewie]] een high-five. Missie geslaagd. op naar Drellin'​s Ferry met het goede nieuws.
  
-[[Eilwynn|Eilwynn]] is terugZe is blij dat we allemaal nog levenIk vraag of zij misschien nog met de dode draak kan sprekendat kan ze niet. +We proberen geruisloos weg te sluipenEen Hellhound sprint ons in paniek voorbijDan horen we het gebrul van de groene ​draak. Deze klinkt nogal boos. We horen nog een "Zwoopzwoop" van haar vleugels en dan hoe ze achter ons komtHet kraken van takken ​en een luide "​Thump"​ als ze landt op de grondEen luide Brul. En een regen van, ik denk zuur? de bomen naast onsworden gehuld in mist en het lijkt wel of ze verschrompelen,​ wegsmelten. Verschrikkelijk om te zien. Vooral voor [[Eilwynn|Eilwynn]] omdat er veel eiken bij zitten. Daar heeft ze een dingetje mee weet ik. Gelukkig wordt niemand van ons geraakt door dit gas.
-Nadat we de gronden hebben nagezocht op eventuele schatten (en we nog een mithril borstplaat vinden), vervolgen we onze wegTjonge ​een heuse draak gezienWacht maar tot ik dat thuis vertel.+
  
-Als we het houten pad af zijn, bestijgen we onze rijdieren weer en vervolgen ​we onze wegIk praat wat met de anderen en geniet van de zon die tussen ​het bladerdak van de bomen schijntOndertussen letten we ook op of er niet vanuit de bossen een volgende hinderlaag ligtWe zijn nog best gehavend van onze ontmoeting met de draak immersEen tijdje later komen we op een splitsing en aan de linkerkant zien we Vraath Keep liggen. een overgroeid en lang ongebruikt pad leidt er naar toeWe controleren de mijlpaal ervoor nog ef er iets bijzonder mee ismaar dat blijkt niet zo te zijn. We rijden verder. Als we een bocht omgaan zien we Vraath Keep liggen. Nou ja, wat er nog van over is. Het is duidelijk dat hier een gevecht van zwaargewichten heeft plaats gevonden. Skeletten van reuzen ​en grote rotsblokken die duidelijk gebruikt zijn om de muren van de Keep te doen instorten. Het is vervallen, in puin en overgroeidLinks ligt een verwilderde moestuin en staat een ietwat vervallen schuur(Best wel rustiek eigenlijk)+Lichtelijk onder de indruk kijken ​we om en zien we de draak luid brullenEn oh, wat kan het brullenHet is prachtigNek uitgestrekt tot volle lengteBek wijdt open. Grote tanden die een beer met gemak zouden kunnen open rijten als een rijpe mangoEcht een schouwspelIk zie [[ithronel_gillnan|It]] haar boog pakken[[loewie_katorze|Loewie]] ​zijn zwaarden ​en [[Eilwynn|Eilwynn]] voor mijverandert ​in een beerOh jee.
  
-[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] stelt voor dat zij in stealth mode de keep gaat verkennen, ​Ik vind dat lastig. ​ Ik zou ook graag binnen willen kijken, maar snap dat het verstandiger als zij eerst gaat. Ik blijf op mijn pony zitten wachten. +Ik besluit mijzelf onzichtbaar te maken terwijl ​ ​[[ithronel_gillnan|It]], ​haar pijlen schietTweemaal treft ze doel. [[loewie_katorze|Loewie]], onze beschermer, rent op de draak afOp haar kopOver haar nek en plant zijn beide zwaarden diep in de rug van het beestDaar gaan we weer, denk ik. Nu moet ik meedoen. 
-Niet veel later besluit ​[[ithronel_gillnan|It]] ​om ook naar binnen te gaanin stealth mode. Vreemd. Was niet de afspraakmaar goedIk wacht. Ik vraag [[Eilwynn|Eilwynn]] of zij nog bij machte is om mij verder te helenStel dat we hiert tochweer een hinderlaag hebbenBeter om er goed gezond in te gaan. Ze legt haar handen op mij en de helende kracht stroomt door me heenIk voel me weer helemaal fit en merk dat ik me begin te vevelen.+Ik cast mijn "Magic Missles"​. Altijd prijs, weg onzichtbaarheid. Hallo Kwetsbaarheid.
  
-Ik besluit naar het tuintje te gaan. Er ligt nog een schoffel ​en meer uit nostalgische redenen dan het gevoel van noodzaak besluit ik maar onkruid te gaan wieden. Het neemt het onrustige gevoel wat weg zal ik maar zeggen. Dan klinkt er een schreeuw en [[ithronel_gillnan|It]] komt weer naar buiten gestrompeld. Beschoten. Een pijl steek uit haar zij. Wij schrikken natuurlijk, maar ze haast zich te zeggen dat het een misverstand was tussen haar en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]]We zullen later horen wat er is gebeurt. Dan klinkt er weer een schreeuw. Ditmaal een hulpkreet van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]]. ze roept [[loewie_katorze|Loewie]] ​ die snel besluit naar binnen te gaanNiet veel later klinken er geluiden van een in gang zijnde gevecht. Dat is mijn cue, denk ik zo. 's Kijken wat daar gebeurt. Samen met [[ithronel_gillnan|It]] ren ik naar de Keep. Ik besluit de ingestorte toren naar binnen te gaan en niet het plein op te rennen. Vanuit de toren kan ik een deur openen ​en sneaky kijken wat er zich afspeelt op het plein. +Blijkbaar merkt de draak dat close combat met ons geen goed idee en ze springt in de lucht om afstand ​te creëren. [[loewie_katorze|Loewie]]die geen goede grip heeft valt van haar af terwijl ze snel hoogte makenGelukkig landt hij als een kat op zijn pootjes ​en is er geen noemenswaardige schadeZelfs niet aan zijn grote egoNu ja, enkele jonge eikentakken moeten ​het wel ontgelden.
-[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]]  ​zijn in gevecht met twee Goblins die op wel heule grote wolven zittenMijn kennis zegt me dat dit vast de infameuze worg zijn waar het goblin volk graag op rijdt. Een gevaarlijk tegenstander. Het tafereel voor me bevestigd dat. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] staat heftig te bloeden en lijkt te bezwijken. [[loewie_katorze|Loewie]] ​ heeft het zwaar met de tegenstand maar staat nog fier. Ik roep naar binnen //Maal goblins stop fighten not come ehn mir// +
-(Dat betekent dat wij geen kwade bedoelingen hebben.)+
  
-Ik twijfel verder niet en cast een Gonzo'​s Magic MissleTwee Ooze Arrows Klappen ​in op de Worg die over het, nu gevallen, lichaam van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] staat. Daarna trek me snel terug achter de mur van de toren. Als weer kijk zie dat de Worg geveld is. Mooi gedaan. De goblin die er op zat valt nu ook [[loewie_katorze|Loewie]] ​ aan. Hij moet alle zeilen bij zetten om de aanvallen af te slaan. [[ithronel_gillnan|It]] ​vuurt een regen aan pijlen ​afWerkt ook altijd goed en ik cast er nog een Gonzo'​s Magic MissleHelaas ontglipt ​de magie mij een er gebeurt niksKak! snel trek ik me weer terugDraai me weer terug naar de opening ​en cast Gonzo'​s Heat seeking potshards. een treffer! De Wrog lijkt niet onder de indruk ​en [[loewie_katorze|Loewie]] ​ wordt verder terug gedrongen. De tweede Goblin is verdwenen. Waarschijnlijk door de openstaande deuren aan de verre kant van het plein. +Wat gaat de draak doen? Vlucht hij of wil het cirkelen voor een tweede aanval met zijn gas wapenIk ben te enthousiast geworden ​in het gevecht en wil het afmakenTerwijl ​[[ithronel_gillnan|It]] ​er nog meer pijlen ​inschiet. cast ik mijn "​Fireball"​ voor ik er erg in heb. Op een dikke 100 meter boven onsPrecies rond de draak, Explodeert ​de lucht in een enorme vuurzeeHet beest ontploft zowatHet stopt met vliegen ​en stort met, gevouwen vleugels ​en een slappe nek - nog meer eiken met zich meenemend - levenloos ​op de bosgrond.
-Dan springt er een Zwarte beer naar binnen. [[Eilwynn|Eilwynn]]?​ Ik hoop het maar. Het valt de Goblin aan dus ik denk het wel. Ik besluit dan maar Belker Claws in te zetten ​op de Worg. Ui levert de spreuk keurig af. Nog steeds geen dode Worg. maar de volgende pijlen van [[ithronel_gillnan|It]] zijn wel teveel voor de worg. De beer en Lowie zorgen voor de Goblin. Nog een te gaan. Maar Misschien moeten we die laten leven om wat vragen aan te stellen. Vanuit mijn plekje schreeuw ik: //So goblin, biy kahl fievre surrendar// (Meneer goblin, geef u over).+
  
-// Aanvulling 2//+WOWA! Dat was gaaf. Zagen jullie dat? Fireball! BOEM JONGE! ​
  
-Ik hoor een zwaard vallen, een paar klappen, wat kreten en gevloek. Als ik in de stallen kom heeft [[loewie_katorze|Loewie]] de laatst overgebleven Goblin geveld en gekneveldHij is buiten bewustzijnLater zullen we hem ondervragen. Voor nu is het handig als we naar buiten gaan, de Goblin opbergen en dat [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] verder gaat met haar onderzoek in de keep, terwijl wij een kamp op zullen maken iets meer uit het zicht van spiedende ogen.+Dan zinkt langzaam het besef in. Wat nu als de draak gewoon wilde vluchten? Het heeft niemand schade gedaanMisschien wilde het ons gewoon wegjagen zonder ons pijn te doenMisschien wilde het vrienden ​met ons worden. Ik heb dit creatuur gewoon opgeblazen. Gewoon omdat ik het kon. Waarom eigenlijk. Ik ben geen goede Kender. Ik ga zitten tegen een omgevallen boom en moet huilen om wat ik gedaan heb.
  
-Veel en veel later dan verwacht komt [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] terugZe verteld dat de groep in de Keep te sterk voor ons isEen owlbear, een kwartet hobgoblins, een mens met een stierenkop en ze heeft nog een Chimera zien vliegen.+Maar niet voor langWant we hebben ook de brug kapot gekregenEn dat gaat waarschijnlijk veel levens redden. Zo is het ook
  
-[[loewie_katorze|Loewie]] ​voelt de bui al hangenHij zal voor de groep in frontlinie moeten en daar past hij voor. Om ons allen te kunnen beschermen stelt hij voor onze biezen te pakken en lafjes terug te keren naar  +En oh, [[loewie_katorze|Loewie]] ​vindt ook nog wat mooie dingen op de draak, waaronder een paar magische armbandenIk roep '​dips'​ op de armbanden.
-Drellin’s Ferry. Lijkt mij echt het compleet tegenovergestelde van een avontuur. Sterker nog. We hebben beloofd aan Drellin’s Ferry om maatregelen tegen dit schorem te nemen.+
  
-Dan komt [[Eilwynn|Eilwynn]] met een bijzondere opmerking; haar vogel ziet verderop een eenzaam figuur bij een kampvuur zitten. Dat klinkt even interessant... Ik stel voor om daar een kijkje te nemen. Ik wacht het antwoord van de party niet af. Ja, het is immers een avontuur. Bovendien misschien kan die figuur ons helpen zodat we niet terug naar Drellin’s Ferry hoeven te gaan. +// Aanvulling 1//
-(gelukkig hoor ik de anderen volgen).+
  
-Bij het schijnsel van het vuur zie ik een ......... ​ ECHTE REUS ZITTEN!. Wooooooo. Wie had dat kunnen denken. En het kan praten..... "​wellicht niet zo smakelijk als een owlbear maar goed genoeg voor deze ouwe zak met botten! Schiet op stom varkentje, wordt gaar, Wracklegnaw heeft honger." ​+Met het goede nieuws vertrekt onze party naar Drellin'​s Ferry. Zelf ben ik nog behoorlijk te neergeslagen over de draakZonder oponthoud komen we 's avonds aan in het Dorp.
  
-Ik bedenk mij niet langer en stap de lichtcirkel binnen. "Goedenavond heerschap" ​Wil ik zeggenmaar ik kom niet zoverDe reus schiet overeind, grijpt zijn knots (meer een boomstam) en buldert: "ooooohh nee, jij kleine worm, mij doe je niet hetzelfde aan als wat je mijn vrienden ​en familie hebt aangedaanMij krijg je niet zo makkelijk."+Het nieuws blijkt al voor ons uit gereisd te zijnDe veerman begroet ons vriendelijk met een "Welkom terug Drakendoders!" ​Ik voel een pijnscheut door mijn zielHelaas blijft het daar niet bijBoven de Herberg hangt een groet doek met daarop bijna de dezelfde tekstWelkom Zumzum Drakendoder en metgezellen!" ​Ik kan wel door de grond zakken. Ik wil helemaal geen draken doden. Ik wil met ze praten!Ik loop met een neergebogen hoofd en opgegeven vinger onder het doek door naar binnen. Een sprankje vuur en boven mij krult het doek in vlammen op en en dwarrelt naar benedenIk voel me een klein beetje beter.
  
-"Ho. Ho. Ho. beste vriend. Mij moet je niet hebbenIk en mijn vrienden ​zijn slechts op doorreis."​ Langzaam weet ik de reus Wracklegnaw te overtuigen ​dat wij geen kwaad in de zin hebben. Hij wordt rustiger en vraagt ​of we bij hem komen zitten en etenHet eten smaakt ons goed en warmt onze bottenOndertussen verteld Wracklegnaw ons zijn verhaal. Over hoe de reuzen verjaagt en gedood ​zijn. Hij is de enige die achtergebleven is en nog leeftZinnend ​op wraak op de heren van de Keep.+We kunnen helaas ​niet direct met Townspeaker Wiston om tafelHij heeft zaken te regelen die belangrijker ​zijn dan voorkomen ​dat zijn dorp weggevaagd ​wordt of zo. Na een uur of twee verschijnt hij tochSamen met Kaptein Soranna ​en de herbergier schuiven zij aan tafelIk geef aan mij, op verzoek van de party, niet met de bespreking te bemoeien maar slecht als toehoorder aanwezig zal zijn. En tjonge dat valt nog niet meegelukkig zijn er hapjes en drankjes voor iedereen. Zo hoef ik niet letterlijk ​op mijn tong te bijten.
  
-==== 21e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Leven in de brouwerij==== +We delen wat we allemaal al hebben gezien en gedaan hebben en geven aan de hand daarvan ons adviesEvacueer je hele dorp. Doe je dat niet dan wordt je afgeslacht door een 3000 - 5000 koppig goblin leger met draken
-//Hoe groot je het avontuur ook voorstelt, In het echt is het toch vaak nog weer anders.//+
  
-De volgende ochtend helpt [[Eilwynn|Eilwynn]] mij verder ​met een helende spreukopgemonterd en met wat ontbijt achter de kiezen vertrekken we verder naar Drellin’s ferry.+Townspeaker Wiston is er ondanks die feiten niet zeker van en wil zich beraden of hij inderdaad moet evacueren of het leger denkt te kunnen opvangen ​met zijn 25 koppige militiaUhu, ik denk het ook.
  
-Tegen de middag komen we aan. Een aantal wachten staan voor het dorp. We groeten ze maken een praatje met ze en als ze ons de herberg hebben gewezen ​gaan we die richting op. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]], [[loewie_katorze|Loewie]] en ik zoeken eerst nog een plek om onze buit te verpatsen. Dat lukt goed bij een meester Dwerg. Zijn smidse ligt al vol met wapentuig en harnassen. maar dat van ons wil hij er graag bij hebben. Nou bijna alles. Met een goed gevulde beurs verlaten we zijn pand.+We kunnen niet anders dan afwachten ​en ronden dus de avond af en gaan naar bed.
  
-al lopend door het  dorp vermaak ik een groepje kinderen met wat simpele magische trucjes. Altijd goed voor blije gezichtjes. daarna lopen we terug naar het wachthuis. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en ik hebben bedacht om de de onverkoopbare buit te doneren aan de wacht. ​ +==== 26e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Zumzum ​de Drakendoder ==== 
-We vertellen ons verhaal aan de Kaptein over de hobgoblins op de weg hier naar toe en geven de wapens aan haar af. +//Echt jongens, ik heb veel meer spreuken gecast dan draken gedood//
-Ze is erg erg mee in haar nopjes. Ze maant ons wel om niet over de rovers te praten met de lokale bevolking. "Dat zorgt alleen maar voor onrust"​ zegt ze.+
  
-[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] ​en [[loewie_katorze|Loewie]] moeten nog wat andere zaken regelenIk vind het wel tijd voor een bier en begeef mij naar de herberg. Half en half had ik verwacht ​dat [[ithronel_gillnan|It]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] daar zouden zitten, helaas. Ik zal het zelf moeten doen. +De volgende ochtend bij ons ontbijt stapt er een soldaat van de LionsGuard binnen. Ze is op zoek naar Townspeaker Wiston met belangrijk ​en vertrouwelijk nieuwsWe wenken haar bij ons aan tafel en vragen ​naar het nieuws ​en of dat met het Goblin leger te maken heeftZonder te verwittigen of wij wel Townspeaker Wiston zijn blaat ze haar hele verhaal op tafelZe komt uit Brindol en heeft rapporten over Goblin raiders in het oosten en noorden. Op de weg van Brindol naar Rhest is haar compagnie overvallen door een hinderlaagAls enige wist ze te ontkomen. Het nieuws nu verspreidend over alle dorpen in de buurt. Wij vertellen haar ons verhaal dan ook maarEn als dan uiteindelijk ook Townspeaker Wiston binnenkomt horen we zijn besluit:
-Ik krijg een supergrote kroes met lokaal gebrouwen bierDe brouwerij is aan de overkant ​van de rivier vertelt de wende mijEen plek om te bezichtigen dunkt mij en ik laat het bier mij smaken.+
  
-Niet veel later komen [[ithronel_gillnan|It]],​ [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] ook binnen[[ithronel_gillnan|It]] is erg opgewonden over het feit dat [[Eilwynn|Eilwynn]] zonder ons met het veerpont is vertrokken. Ze heeft weet gekregen ​van een Stenen cirkel aan de overkant en vermoed ​dat het van Druide orde is. Ik wil eigenlijk direct opstaan om ook kijk te nemen. Het klinkt immers heel interessant maar [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] ​en [[loewie_katorze|Loewie]] vinden dat we haar wat tijd moeten ​geven. Eerst een bier hier drinken en dan op ziek naar [[Eilwynn|Eilwynn]]. Ik kan mij daar in schikken[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] heeft voor ons nog een presentje. een goed gevulde buidel en een CLW in een fraai flesje.+Ze gaan evacuerenEen zucht van verlichting gaat door de groep. 
 +We stellen voor dat ook de andere omliggende dorpen gewaarschuwd moeten worden ​en hun heenkomen zouden ​moeten ​zoeken ​in BrindolDe dichtstbijzijnde verdedigbare vesting.
  
-Als we even later hebben betaald ​en een reservering voor een bed hebben gemaakt bij de herberg vertrekken wij ook.+in het boekje van Lord Koth vinden ​we nog verrassende aantekeningen ​en vooral namenGek dat ik die niet eerder heb gekregen denk ik nog. Jullie weten toch dat ik de Goblin taal machtig ben?
  
-Aan de overkant zien we al snel de brouwerij. Ik besluit daar snel een kijkje te nemen. ​De dienstdoende brouwer, een half Ork, heeft vandaag echter geen tijd voor bezoek en duwt mij vrij lomp weer naar buiten. Nou ja, ik wilde alleen maar even kijken. Een beetje teleurgesteld sluit ik mij weer bij de anderen aan en we gaan op zoek naar de stenen Cirkel. Ook de moeite waard lijkt mij. Met hulp van [[ithronel_gillnan|It]] ​is de cirkel snel gevondenIk verwacht er veel van en spring op alle mogelijke manieren door de openingen van de cirkel. Ik heb wel eens gehoord dat als je door de juiste opening gaat je in een andere wereld komtIk kom bedrogen uit. Niks werkt. Na ook deze deceptie te hebben verwerkt ontdekken we [[Eilwynn|Eilwynn]]. Ze is ergens druk mee bezig en heeft geen tijd voor ons. Of we maar willen wachten op haar. Pffff, ik verveel mij stierlijk. Ik geef de harmonica wat lucht maar ook dat luistert mij nu niet op. Ik probeer een spreuk. meer uit verveling dan noodzaak. En die werkt gelukkig goed. Ik ben weer blij voor vandaag.+  * De baas van Goblins ​is een Wormlord genaamd Azzur Kull 
 +  * een generaal Wormlord Kavek Kharn (die het leger aanstuurt ) 
 +  * Wormlord Uwai Stromcaller 
 +  * Wormlord SaarvithGezeten in Rhest Keep (ten noorden ​van Brindol) 
 +  * Wormlord Koth Gezeten ​in Vraath Keep. maar die dood weten we.
  
-Als [[Eilwynn|Eilwynn]] eindelijk klaar is met wat ze deed. Kunnen ​we terug naar de herberg. Wat eten en kijken of we info over de Keep kunnen vinden.+Dan vinden ​we een boel draken namen: 
 +  * Abithriax 
 +  * Veranthian 
 +  * Regiarix 
 +  * Ozynandian (De groene dode draak) 
 +  * Tyxgarun gezeten in Dauth (ten zuiden van Brindol) 
 +//​geheugensteuntje:​ Niet aanvallen!//​
  
-// Aanvulling 1 //+Gezamenlijk met Kaptein Soranna, besluiten wij met een houtvlot de Elsir rivier en de Witchstream af varen om de Goblin blokkade op te ruimen en een kijkje in Rhest Keep te nemen.
  
-Onder het eten vertelt [[Eilwynn|Eilwynn]] ons over Vraath Keep. Ze heeft van de Druïde vernomen dat het van de familie Vraath is en heeft ooit gediend als wachtpost. Tegenwoordig liggen daar vooral forest giant skeletons welke daar afgeslacht ​zijn door de lordling vrath. Het schijnt ongeveer een jaar leeg te staan. Da's mooi een lege burcht. Ligt vast vol met schatten. En laten we de draak niet vergeten. Ik kan haast niet wachten tot morgen.+==== 27e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een drukke dag voor iedereen ==== 
 +//Kan het zijn dat je hiernaar op zoek bent?//
  
-Als we ons eten op hebben gaat [[Eilwynn|Eilwynn]] ​naar bed. Wij drinken nog wat na. Dan komen de Kaptein van de wacht en de townsspeaker (meneer Norro Wiston) binnenZe vragen of ze zich bij ons mogen neerzetten. De Kaptein heeft de meneer Wiston verteld van ons avontuur ​met de Rovers ​en vragen of wij hen willen helpen met het het verjagen van deze roversbende die de townships teisteren. Omdat dit ons allen aangaat haal ik [[Eilwynn|Eilwynn]] maar weer op. Na wat overleg heen en weer valt het besluit. Natuurlijk willen wij dat. De Kaptein verrast ons met een geschenk. De twee korte zwaarden die wij eerder die dag bij de smid hadden verkocht. Ze blijken zeer waardevol. Ik doe een kort onderzoek en inderdaad ze zijn machisch. [[loewie_katorze|Loewie]] is er, als vechter, erg blij mee en steekt ze bij zich. We zien later wel hoe we dat verrekenen.+Terwijl dorp is druk om alle bezittingen ​op karren te laden om zo snel mogelijk te vertrekken ​naar Brindol wordt onze boot verbouwt ​en klaar gemaakt voor vertrekIk vermaak ​de kinderen ​met wat simpele magie. Het zonnetje schijnt ​en alles lijkt op rolletjes te lopen. De we hebben onze laatste ​dag in Drellin'​s Ferry.
  
-We nemen afscheid ​van onze gasten en duiken ons bedje in.+==== 28e dag van de Roggemaand ​in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (1): Schuitje varen, cocktails drinken. ==== 
 +//Op het water komt alles tot kalmte, behalve je maag.//
  
-==== 20e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een onverwachte ontmoeting==== +We kunnen een mooie grote boot gebruiken. Zes punters uit het dorp vergezellen ons en voor vertrek wordt er nog een soort van stal voor de rijdieren gebouwd op de boot[[loewie_katorze|Loewie]] heeft voor de tocht de nodige voedsel en drank voorraden ingeslagen.
-//Als je er echt voor gaat kun je van elke spreuk iets maken dat groter is dan jezelf.//+
  
-Al vroeg pakken we ons boeltje weer op en reizen we weer verder naar het noorden en naar de Draak. Hetzelfde bospad. Op en neer, op en neer. Alweer genieten van het zonnetje dat af en toe door de bomen komt en ons heerlijk verwarmtIk klets wat met de anderen over wat we zien en wat we nog allemaal gaan zien. Als opeens [[loewie_katorze|Loewie]] ​van uit het niets roept: "EEN BOS!" Ja [[loewie_katorze|Loewie]],​ daar lopen we al anderhalve dag in. Daar kom je een beetje laat achter. Waar was je met je gedachten. Ik heb echter geen tijd om mijn verbazing hierover uit te spreken want vanuit het niets vliegen ons vanuit de bosrand de pijlen om de oren. Ik hoor pijnkreten van de anderen en de houten schaften steken her en der uit hun lichamen. Tjonge een heuse overal Dat is nog een avontuur. Maar, mijn vrienden zijn in nood en in de bosrand zie ik Hobgoblins met bogen. Nare creaturen+We zwaaien Drellin'​s Ferry vaarwel ​en vertrekken ​op de rivier naar Rhest KeepEen reis van ongeveer 10 dagen.
  
-Ik schud mijn mouwen ​op, maak mijn armen vrij en bereid mij voor op een fantastisch magisch spektakel. Wat zal ik eens gaan doen....+Met behulp van wat toffe spreuken van [[Eilwynn|Eilwynn]] weten we goed vaart te maken. De reis op de boot verloopt rustig. We komen wat op adem en ik kan eenieder verblijden met mijn harmonica spel terwijl de rest meezingt met de liederen. Het leven is goed. Tegen de avond meren we de boot af aan de oever. We maken een klein kamp. Ik ontsteek een vuurtje, [[loewie_katorze|Loewie]] ​en [[ithronel_gillnan|It]] gaan op jacht en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] zet het op een zuipenAls [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] terug komen met een jong ree zijn we allemaal vreugdevol gestemd[[Eilwynn|Eilwynn]] ontwijdt het dier en laat het hangen in een boom, terwijl wij het wachtschema voor de nacht makenIk zal de een na laatste nemen.
  
-"Mage armor"Handig maar helpt de rest niet echtBovendien niet echt een spektakel+Zover komt het echter nietAl snel in de avond horen we gezang uit het bos[[loewie_katorze|Loewie]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] staan op en lopen het bos in zonder ons iets te zeggen. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] stoot mij en [[ithronel_gillnan|It]] aan, knikt haar hoofd in de richting van hen en haalt vragend haar schouders op. “Wat doen die nu?” We besluiten ze te volgen om te zien waar ze naar toe lopen.
  
-Oe, ik weet al wat: "​Gonzo'​s Magic Missile"​ Altijd ​een verassingIk doe mijn dansje en zing de woorden ​die nodig zijn om de energie om te zetten naar een gevaarlijk maar prachtig schouwspel. Het resultaat is, als altijd, een verrassing, en in dit geval zelfs een beetje teleurstellend een tweetal "dust arrows"​ vormen zich en schieten weg naar een Hobgoblin die al weer klaar staat met een volgende pijl in zijn boogBeide treffen doel. Pak aan Kwajoep!+Niet veel verder in het bos zien we een drietal creatureneen soort vrouwen ​die ook veel op vogels lijken. Ze zijn aan het zingen enhet lijkt er op dat [[loewie_katorze|Loewie]] ​en [[Eilwynn|Eilwynn]] daar zo van onder de indruk zijn dat ze helemaal niet door hebben dat ze door deze creaturen ​met pijlen doorboort wordenHoe vreemd is dat?
  
-In alle opwinding heb ik helemaal gemist hoe [[Eilwynn|Eilwynn]] de tijd heeft gevonden om te transformeren in een grote zwarte beer. Jammer, ​dat is altijd geweldig om te zien en ik betreur het een beetje dat ik dat vandaag gemist heb. Ik kan er alleen ​niet te lang bij stilstaan want ik zie een hele grote lelijkerd verschijnen in de bosrandVast de baas van dit stelletje schoremDie moet ik hebbenDe hobgoblins besluiten allemaal ​de beer aan te vallen. Dat geeft ons wat handen vrij hoop ik. Maar uit een ooghoek zie ik hoe [[Eilwynn|Eilwynn]] als snel bezwijkt onder de pijlen regen die op haar neerdaaltO jee. als dat maar goed gaat. We hebben nu geen tijd om haar te helen+[[ithronel_gillnan|It]] besluit ​dat dat wel welletjes ​is enniet te vergeten, levensgevaarlijkZe pakt haar boog en begint te schieten op twee van de drie creaturenOh, Goed om te vermeldentwee van vrouw-vogels staan op de grond terwijl de derde in een boom zit pijlen ​te schieten met een hele stoere boog. 
 +[[isabeau_del_calore_umano ​|Beau]], pakt haar zwaard en valt ook een van de creaturen ​op de grond aanIk pak mijn wand of MM en vuur op het creatuur in de boom.
  
-Om alles erger te maken komen er over het bospad ook nog eens twee joekels van honden aan. Magnifieke beesten. Rook dwarrelt om hun  muilen en een gloed van vuur brand in hun keel. Wow. Ik roep naar de anderen dat ze dat niet moeten missen. [[ithronel_gillnan|It]] ​begrijpt daar blijkbaar uit dat ze haar pijlen op die prachtige ​creaturen ​moet lossen ​en treft genadeloos een van de beesten die op ons af komen stormenDat maakt ze pas echt kwaad.+Het wordt een bizar gevecht waarin [[loewie_katorze|Loewie]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] constant beschoten worden terwijl ze, als in trance, ​de boom willen beklimmen waar de leider (?) in zit. [[ithronel_gillnan|It]] ​en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] in gevecht zijn met de twee creaturen ​op de grond en ik spreuken cast. Waarbij ik twee fireballs en driemaal ​de wand of MM heb losgelaten ​op het creatuur in de boomHet lijkt niet veel te helpen.
  
-Ik herpak mijzelf, de baas moest ik hebben. Schud mijn mouwen nog eens op en cast een goedgebakken Acid Orb. Drie bollen treffen zijn toch al lelijke tronie. Het bijtende zuur in zijn gelaat maakt hem niet mooier. Die is voor jou bandiet! En dan wordt ik bijna omvergegooid door een van de hondenEen felle bijschuit gaat door mij heen als het zijn tanden ​in mijn schouder zet. Het valt mij echter wel op hoe smerig ​de adem van dit beest isJakkes. Mondhygiëne jongensBelangrijk!+Uiteindelijk valt een van de creaturen neerDe Vrouw-vogel ​in de boom vliegt, na vele beschietingen ​van mij en [[ithronel_gillnan|It]] wegDe laatste, die het daardoor blijkbaar ook niet meer ziet zitten, smeert hem ook
  
-Mijn hand sluit zich om een van mijn wands maar ik bedenk me dat dit tegen viervoeters niet effectief gaat zijn. Mijn  +De party is zwaar gehavend. [[ithronel_gillnan|It]] en [[loewie_katorze|Loewie]] ​hebben we bij de dood moeten weghalenGelukkig hebben we de Potions of healing. 
-Een spreuk dan maar "​Belker Claws"​. Scherp tegen scherp. Ik rijt met deze magische klauwen de zijkanten van het ondier helemaal open. Maar helaas het is nog niet uitgeschakeldHoopak dan maar. Ik ben er niet goed in en dat blijkt. Ik mis, kansloze actie. Gelukkig staat [[ithronel_gillnan|It]] ​naast me en die maakt korte metten met het beest. ​[[loewie_katorze|Loewie]] ​staat ook bij onsHij heeft de ander al omgelegd.+Eylwinn en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] staan er ook niet best voor.
  
-Ook in de bosrand is het gevecht afgelopen. ​We hebben ​gezamenlijk weerstand geboden aan alle bandieten. Snel wordt [[Eilwynn|Eilwynn]] verzorgt. Gelukkig is zij nog in het land der levenden. En als zij wat opgelapt is besluiten we naar een vervallen huisje ​te gaan wat iets verder in het bos zichtbaar is. Daar kunnen we onze wonden verzorgen ​en wat rust pakken. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] zorgt dat alle spulletjes van waarde van de rovers naar ons bezit overgaan. +We hebben ​hier met geduchte tegenstanders ​te maken en ik ga er van uit dat we ze, nu ze weten dat we er zijn, de volgende keer nog beter voorbereid gaan tegen komen.
-Jongens, wat een avontuur  ​+
  
-Het is moeilijk ​te rusten met de beet van de hondMijn schouder doet ongelooflijk pijn. [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] smeert wat helende zalf op de wond en daarna weet ik toch wat rust te pakken+Ik denk dat het verstandig om de vrouw-vogel mee te slepen naar de boot voor verder onderzoek. De wacht vannacht zal wel de mijne wordenAls enige ben ik ongeschonden uit deze strijd gekomen
  
-==== 19e dag van de Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Een heuse Draak! ==== +Ik zal de harmonica maar achterwege ​laten. ​Hoewel ​dat voor eenieder spijtig ​is moet ik streng zijnNachtrust is nu belangrijker voor hen.
-//Je moet nooit zomaar iets laten liggenHet is altijd fijn om dat aan iemand terug te kunnen geven wat hij al een tijdje kwijt is. In mijn ervaring verrast ze dat altijd.//+
  
-Een hels kabaal maakt mij bruut wakker uit mijn slaap. [[loewie_katorze|Loewie]] staat als een bezetene met een pollepel op de ketel te slaan. Ik spring overeind en verwacht ​het ergste. Waar zijn de aanvallers? Nergens. [[loewie_katorze|Loewie]] kiest er weer eens voor om ons op zijn oh, zo natuurlijke wijze van het ochtendgloren te laten genietenAls de rust wat bedaard ​is, genieten we monter van een ontbijtje en moeten we de keus maken. Noord of zuid. Ik probeer iedereen nogmaals te overtuigen van Ghostlords Keep. Dan komt [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] met een verassing op de proppen. Noord, zegt ze, zit een draak. Een echte draak. Welke weet ze niet. Het schijnt een alom bekend gegeven te zijn. De rest beaamt het. [[ithronel_gillnan|It]] word er een beetje bang van maar we weten haar te overtuigen dat het toch echt een avontuur zou zijn om een echte draak te ontmoeten. En zo besluiten we om naar noord te gaan. Drellin’s ferry. Een heuse Draak. Denk je eens in.+==== 28e Roggemaand tot 4e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (2): Zorgelijke dagen liggen ​voor ons. ==== 
 +//de eerste indruk ​is de beste die je maakt.//
  
-Met een heel nieuw niveau aan energie. lopen we verder. Het zal nog een kleine 3 dagen duren voor we er zijn maar tjonge.... 
  
-De hele dag denk ik na over de ontmoeting, ik probeer bij [[isabeau_del_calore_umano ​|Isabeau]] nog wat meer informatie lost te krijgen maar helaas. Meer weet ze niet. Het pad wat we volgen gaat op en neer en op en neerLinks en recht de uitgestrekte bossenSoms denk ik wat te zien lopen maar geen enkel creatuur laat zich zienNu ja, zo af en toe een vogel of eekhoornWat op zich ook al heel vermakelijk ​is. +Het vrouw-vogel mens kunnen we toch niet meenemen. We hebben onze handen vol aan [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]][[Eilwynn|Eilwynn]] komt gelukkig snel bij maar [[loewie_katorze|Loewie]] ​en [[ithronel_gillnan|It]] zijn er behoorlijk kritisch aan toeWe brengen ze terug aan boord en [[Eilwynn|Eilwynn]] ontfermt ​zich over henDe volgende dagen is de sfeer een beetje bedompt. We weten niet of het goed komt met onze vrienden[[isabeau_del_calore_umano |Beau]] zit er ook helemaal door en is super bezorgd om [[loewie_katorze|Loewie]]Helaas uit ze dat door veel te drinken ​en daarna te huilen over hoe erg het allemaal is. Ik probeer haar zo goed mogelijk te troosten en te voorzien van cocktails ​de ze maar achterover blijft slaan. 
-Tegen het einde van de middag houden we halt en maken weer een gezellig kamp. Ik zet weer een deuntje in op de harmonicaHet draken repertoireIk ken er niet zoveel ​van. Dus val al snel in herhaling+De dagen zijn verder rustigGelukkig maar, [[Eilwynn|Eilwynn]] heeft het superdruk met spreuken casten en de verzorging ​van onze vrienden vergt al onze aandacht.
  
-==== 18e dag van de Roggemaand ​in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: En dan wordt het zonnig==== +het landschap is verandert van bos naar moeras. Veel riet. Daar kan van alles tussen zitten maar gelukkig worden we met rust gelaten. Als ik op de 4e dag van de Oogstmaand ​in de vroege ochtend mijn wacht aan het houden ben zie ik een joekeloeres vogel vliegenNee maar echt heel grootIk heb zoiets nog nooit gezien en heb geen idee wat voor vogel dit moet zijn. Gelukkig heeft [[Eilwynn|Eilwynn]] verstand van dieren en planten dus ik besluit om haar zachtjes wakker te maken en te vragen of zij weet wat voor een vogel dit is.
-//Je kunt van alles vinden onderwegGeluk, nieuwe vrienden, ​een nieuwe weg.//+
  
-Opeens wordt ik wakker van wapengekletter in de kamer. Even denk ik dat ik nog aan het dromen benMaar als ik overeind kom zie ik dat mijn dwergen vrienden hun spulletjes ​aan het pakken zijn en de kamer verlatenIk zwaai naar ze en wens ze een voorspoedige reis+Slaperig zegt ze me dat het uil moet zijn"​Wat?"​ zeg ik, "​kunnen uilen zo groot zijn?",​ waarop [[Eilwynn|Eilwynn]] mij beantwoord ​dat deze wel zo groot is ja. Afijn beetje een tegenvaller,​ temeer omdat de Grote uil van ons aan het weg cirkelen is en we hem even later helemaal niet meer zienWeg avontuur. Weg spanning.  
-De anderen zijn nu ook wakker en ook wij pakken onze biezen en lopen naar beneden voor een heerlijk ontbijt bij de de waard van de "​Gebroken Trom."​ +Ik maak de [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] ​ook maar wakker. [[ithronel_gillnan|It]] ​en [[loewie_katorze|Loewie]] ​zijn nog steeds onder zeil maar [[Eilwynn|Eilwynn]] ​bezweert ons dat ze buiten levensgevaar zijn en het slechts ​een kwestie ​van tijd is voor ze weer bij komenDat is geruststellend maar het zou fijn zijn als ze er weer helemaal ​bij zijn. Het is een verdrietig gezicht die twee daar zo te zien liggen.
-Nadat we nog wat inkopen gedaan hebben vertrekken we richting de kruising waar we een keuze gaan maken voor Goshtlords Keep of Drellin’s ferry. Nee, ik heb de anderen nog steeds niet kunnen overtuigen. En na het verhaal van [[loewie_katorze|Loewie]] ​heb ik alleen ​maar meer zin. De anderen juist minder lijkt het. Lijkt wel of ze het avontuur uit de weg willen gaan. Goed we zullen zien. +
-Gelukkig schijnt er een heerlijk zonnetje vandaag. Onder het genot daarvan, het Gezang van [[Eilwynn|Eilwynn]] en mijn begeleidend harmonicaspel maken we er een mooie dag van. Onderweg zien we wat landarbeiders die ik vrolijk begroet. Als de dag echter vordert begin ik het toch wel wat in mijn benen te merken. Ik ben blij en moe als we eindelijk ​bij de splitsing ​zijn. Noord: richting Vraath Keep, zuid: richting the GhostLord’s Lair. +
-[[Eilwynn|Eilwynn]] maakt een vuur. We eten een heerlijke soep en niet veel later slaap ik heerlijk. De groten houden de wacht.+
  
 +Terwijl we ontbijten vertel ik [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] van de grote uil die we gezien hebben. Het brengt geen sprankje van blijdschap op haar gezicht. Sterker ze pakt de dichtstbijzijnde fles en begint weer te drinken. Niets zo goed als een stevig ontbijt zegt ze.
  
-==== 17e Roggemaand in het jaar 1006het jaar van de Zoete Broodjes: Een bed en oude bekenden==== +We varen weer een dag zonder dat er iets noemenswaardigs gebeurt. Ik heb zo bedacht dat ikomdat we dichter bij Rhest Keep komen, ik beter niet meer op de mondharmonica kan spelenAls we 's avonds aangelegd hebben en ik met de bereiding van het avondeten bezig ben hoor ik [[Eilwynn|Eilwynn]] en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] opeens in het Elfs pratenIk hoor ook vreemde stemmen. Ik draai me om en wordt vreugdevol verrast door de aanblik van een aantal elfen en, jawel, ook een aantal super grote uilenEen aantal elfen zitten op een uil alsof het een rijdier is. OOOOOOH! wat zou ik er voor geven om ook op zo'n uil te mogen vliegen. Stel je voor wat zou dat geweldig zijn.
-//Nee, zoals ik het zieHet maakt niet uit hoe vaak je een spreuk doetHet is altijd ​een nieuwe spreuk.//+
  
-Jakkes, ​het blijft maar regenen, We lopen een klein stukje ​als [[loewie_katorze|Loewie]] zich bedenkt ​dat hij iets heeft laten ligeen in de herberg wat hij perse moet halen. Ik bied aan om mee terug te lopen maar daar wil hij geen weet van hebbenJammerNu moeten wij hier een beetje doelloos wachten bij een paar schamele boompjes. Het is belachelijk koud en ik wordt drijfnat.+[[isabeau_del_calore_umano |Beau]] is aan het praten met wat er als de leider uitziet. Ik huppel er op af en ben van zins te vragen of ik een eindje mee mag vliegen. ​[[Eilwynn|Eilwynn]] bedaart me tot kalmte. Ze zegt dat ze het snapt maar dat zij zo zal aan de elfen zal vragen of ik een kleine vlucht kan maken op een een van de uilenZe voegt daar aan toe. "Ik wist helemaal niet dat jij elfs kon spreken?"​ Nee [[Eilwynn|Eilwynn]] er is veel dat jij niet van mij weet. Dat ligt er volgens mij aan dat je weinig tot geen interesse hebt voor je party genoten maar meer voor eiken. Ik weet natuurlijk ondertussen wel beter dan dat ik dat hardop moet zeggenBovendien en dat moet ook gezegdZij heeft [[loewie_katorze|Loewie]] ​en [[ithronel_gillnan|It]] wel al die dagen heel erg goed verzorgt.
  
-Als [[loewie_katorze|Loewie]] na een uurtje terug is lopen we verder. Tot we de boomgrens gepasseerd zijnWe besluiten optimistisch om de nacht door te lopen. Het is immers toch slecht weer en het belooft niet beter te worden. Na een uur lukt het [[loewie_katorze|Loewie]] echter ​niet meer om nog een stap voorruit te gaanNoodgedwongen maken we dus kamp op. Nou ja kamp. Er wordt niet eens een vuurtje ​gemaakt ​om het iets minder koud te hebben. Ik ga tegen een boom zitten trek mijn deken over mij heenOm mijzelf iets minder ellendig ​te voelen pak ik mijn harmonica en begin wat deuntjes te oefenenHet vrolijkt de anderen iets op en daardoor mijzelf ​ook.+Het lijkt er op dat [[isabeau_del_calore_umano ​|Beau]] wel wat hulp kan gebruiken met haar gesprek met de elfWat voor een vriend zou ik zijn als ik die hulp niet zou gevenIn mijn beste elfs vertel ik de man dat we op een geheime missie zijn naar Rhest Keep en ondertussen ook van het aanvalsplan van de Goblins en Vraath Keep, de Brug die we kapot gemaakt hebben, de draak die ik per ongeluk heb gedood en hoe we de inwoners van Drellin'​s Ferry van een gewisse dood hebben geredVooralsnog tenminste. Want ja als het Goblin leger met hun draken toch weet op te rukken dan kan het voor de inwoners alsnog wel eens slecht aflopen in BrindolTrouwens ​ook voor jullie voeg ik er aan toe.
  
-De volgende ochtend vetrekken we bij het krieken ​van de dag verder richting ​het Noord-westen. Het blijft maar regenen. Gelukkig zien we na een tijdje een kleine nederzettingAarden walstenen muur en rook die op schoorstenen,​ en dus, beschaving duidt.  +Dan zie ik de blikken ​van [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] en daagt het mij dat ik misschien wel een klein beetje teveel vertel aan deze totale vreemdenOhSorry.
-Hoera! daar gaan we naar toe. Ik wacht niet op de rest maar versnel mijn tred in de hoop op een heerlijke stoel bij een knapperende haard.+
  
-Bij de poort staat een dwerg. Ik maak een klein praatje met hem. We mogen zonder problemen naar binnen. Wat een opluchting om beschaving te zien. De rest van de groep heeft de aansluiting weer gemaakt ​en met zijn allen duiken we snel de herberg met de naam "de gebroken Trom" in. Er is nog een plek bij haard vrijIk snel er op af en neem plaats op de stoel. AAAAH, heerlijk. Warmte.+De Elven vinden het echter zo interessant dat ze zeggen dat dit nieuws is wat hun leider zeker moet horen. Ik kan dat alleen maar beamen ​en zeg dat hij dat zeker moet vertellen, en ook dat de draak een ongelukje wasMaar de elf staat er op dat wij met hen meevliegen naar hun dorp om het zelf te vertellen.
  
-Ik groet de anderen rond de haardEen groep dwergen die op doorreis is naar Hammerfist HoldsWe praten wat en ik krijg van de allervriendelijkste heren een kaart van deze contreienIk mag hem zelfs houden! JottemHet is een mooi gedetailleerde kaart met de hele omgeving mooi ingekleurd. De Ferry en Vraath Keep staan er op. Dat kunnen we goed gebruiken. En er staat ook een behoorlijk avontuurlijke naam op. "Ghostlords Keep". Als dat geen avontuur belooft.+Wát! Meevliegen! WOOOOO! Natuurlijk wil ik dat. Ik maak een klein dansje van vreugdeTwee elven stappen af om plek te makenDe leider vraagt wie van ons drieën meegaan ik hoor [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] ​en [[Eilwynn|Eilwynn]] direct zeggen "Ja wij". Terwijl ​ik nog mijn vinger in de lucht moet steken en "Ikke, ikke, ikke." moet roepen[[isabeau_del_calore_umano |Beau]] ​en [[Eilwynn|Eilwynn]] kijken mij vals aan, halen hun schouders ​op en zeggen, "​Komt ​goed Zumzum, wij zullen wel vertellen dat het per ongeluk ging"
  
-Als ik weer een beetje droog ben is het tijd om even naar de General Store te gaanIk kwam er vannacht achter dat ik eigenlijk ​nog wat basis dingen ​in mijn uitrusting misEn nu is een mooie gelegenheid om dit aan te vullenEen alleraardigste dwerg kan mij met alles voorzien wat ik graag wilde hebbenNiks zo fijn als een goede voorbereiding.+Wat een verraad, Ze weten dat ik zo graag op zo'n uil wil vliegen. [[Eilwynn|Eilwynn]] heeft nog zo gezegd dat ze het voor mij zou vragen, en nu is er de kans en dan gaat ze zelfMij uitlachend ​nog wel. Tranen wellen op in mijn ogenIk begin hartgrondig ​te huilenHet is zo gemeen. Ik kan de opstijgende uilen niet aanzien. Ik draai me om en loop naar de paarden toe. Daar ga ik zitten huilen en vertel hen hoe gemeen en oneerlijk dit allemaal is. Ik wilde zooo graagWat een valse rotstreek van ze.
  
-Ik loop terug naar de HerbergZwaai naar [[ithronel_gillnan|It]],​ die buiten ronddwaalt ​en ga aan de tafel zitten van mijn metgezellendie druk in een gesprek ​zijn verwikkeldNaast mij staat de tas van [[ithronel_gillnan|It]]. ​'s Kijken wat zij allemaal bij zich heeftNiks bijzonders maar wel erg weinig voedsel voorraad. Gelukkig heb ik net zelf net een aantal gekocht zodat ik die van haar mooi aan kan vullenGeen dank hoor.+Ik denk dat het klein uurtje later is als een van de achtergebleven elfen een hand op mijn schouder legt en vraagt wat er toch voor een verschrikkelijks aan de hand isSnotterend leg ik hem alles uit en hoeveel verdriet mij dit doet en hoe belangrijk deze kans voor mij was. Rustig legt hij me uit dat ik in dat geval wel kan stoppen met huilen want kijk, daar komen nieuwe uilen aan om mij en de anderen ook op te halen. Mijn blik schiet verrast omhoogEcht waar? Ga ik ook vliegen? De elf knikt glimlachend ​zijn hoofdIk spring overeind en dans van vreugde het hele dek over. Hoi, hoi, hoi. Ik ga vliegen. Als ik heb geholpen om [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] ​gezekerd op een uil te krijgen klim ik op een uil die voor mij klaarstaatIk plas bijna in robe van spanningEn dan met een Swoosh, schieten we omhoog de lucht in WOOOOOHOOOO,​ WIIIII, veel meer krijg ik er niet uit. Wat is dit geweldig. Het beste ooit! Alles is zo klein daar beneden. En de wind jonge. Ik moet mijn hoed stevig vasthouden anders waait die zo weg. Hahaha! wat een avontuur is dit. Het mag voor mij wel uren doorgaanMaar dat gebeurt natuurlijk niet.
  
-Al pratend aan de tafel laat ik mijn nieuwe kaart aan de rest zien. Zij zijn ook geheel euforisch en bekijken ​de kaart met grote interesseEn ja hoorOok zij zien "Ghostlords Keep"​. ​Als een potentieel avontuurAls we hebben gegeten, een heerlijke stewnemen wij onze intrek in het slaapvertrekEen heus bedIk heb er zin in. +We landen in het midden van een eiland waar we vandaag langs gevaren zijn. Vanuit ​de lucht kon ik al vele tenten en boomhutten ​zien. Ik trek de conclusie dat dit het dorp van de elven isAls ik ben afgestapt ren ik naar [[Eilwynn|Eilwynn]] en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]]. "Wat was dat geweldig hè?" ​Ik zie ze bedenkelijk kijken[[isabeau_del_calore_umano |Beau]] mompelt nog tegen [[Eilwynn|Eilwynn]],​ "En we hadden nog wel een uur voorsprong.
 +Dan worden naar de leidster van deze gemeenschap gebracht. Het is een oudere vrouwelijke elf aan wie ik het hele verhaal nogmaals mag doen. Ze kijkt zorgelijk maar zegt er ook bij dat zij niets anders voor ons kan doen dan voor nu een rustplek biedenwellicht ​een booten dat hun handel voor ons openstaatZe wensen zich niet met de veldslag te bemoeienZe zijn een kleine gemeenschap en tot noch toe hebben ze geen last van de Goblins, de Lizardmen en de zwarte draak in Rhest Keep
  
-Oh bijna vergeten. De dwergen uit Hammerfist Holds. De premiejagers. Die zijn hier ook. Ze hebben ​de elven blijkbaar ​nog niet gevondenHeb nog wel even naar ze gezwaaid. Aardige jongens.+Voor de volledigheid:​ ze hebben ongeveer 30 uilen waar er gisteren een van vermist is geraakt samen met de bereider. De rijder van die uil is de broer van de Zinger (een belangrijk iemand schijnbaar) die nog al verdrietig is en naast de leidster staat met rode ogenOok de rest van het dorp is zeer bezorgt en aangeslagen over de vermissing
  
-==== 17e Roggemaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Als zoete broodjes! ==== +In de keep komen ze niet. Dat was vroeger een belangrijke plek voor ze maar sinds het verval en de intrek ​van de Goblins mijden ze de plek. Ze willen koste wat kost een conflict met de Goblin, de draak en lizardmen vermijdenHet zijn donkere tijden en ze zijn maar met weinig.
-//Magie is als je verjaardagElke spreuk die je doet voelt als ongeopend cadeauEen totale verrassing!//​+
  
-[[Eilwynn|Eilwynn]] haalt [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] over om er met de groep als '​dieven in de nacht' van door te gaan. Ook dat lijkt mij geen verstandig plan +Ik wil aanbieden ​om te gaan zoeken voor ze maar weet dat dat een zinloze belofte isZij zijn zelf immers veel beter uitgerust om hier in de moerassen te zoekenBovendien is onze missie aan tijd gebonden ​en dat heeft nu voorrang. Ik beloof haar wel dat we onze ogen zullen openhouden. Dat is alles wat we kunnen doen.
-Aan de andere kant: Wel avontuurlijk +
-Aan de andere kant: Geen lekker bed en daar had ik ook wel zin in.+
  
-We besluiten voor het avontuur te gaan. Nadat ook [[loewie_katorze|Loewie]] is gewaarschuwdonze spullen zijn gepakt en ik 5GP voor de waard heb achtergelaten op het ongebruikte bed, klimmen we uit het raam naar beneden.+==== 5e Oogstmaand in het jaar 1006het jaar van de Zoete Broodjes (1): Waar heb je anders vrienden ​voor. ==== 
 +//Vreemd hoe relatief ​de tijd aan je voorbij gaat.//
  
-Als we buiten staan horen we nog de stemmen van de huurlingenZij nemen ook afscheid ​van de herbergOoohdit gaat interessant wordenWe rennen ​zo snel mogelijk naar de poort en sluipen naar buiten.+We mogen slapen en uitrusten in het elvendorp. [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] knappen behoorlijk op en de volgende dag is het alsof ze nooit zijn weggeweest. Een mooie dag zo lijkt het. De handel die de elven ons kunnen bieden valt een beetje tegenIk had een mooi wenslijstje gemaakt. Maar ze blijken niet veel van dat lijstje te hebben of te kunnen producerenHet zijn simpele elvenNiks kwaad mee bedoeld hoorZe hebben alle standaard dingen als voedsel en kleding en zo wel maar veel verder dan dat gaat het niet. Ik weet nog een paar scrolls ​en en potion te bemachtigen maar dat is het dan ook.
  
 +Met de geleende bootjes gaan op weg naar Rhest keep. Ongeveer 4 mijl daarvoor leggen we aan. We hebben immers besloten niet te dicht bij te komen. We ploeteren zo goed en kwaad als het gaat door het moeras. Proberend zo stil en voorzichtig mogelijk te zijn. Niet veel later vinden we een karkas van een grote uil. "Oh, nee" flitst het door me heen. De verloren uil van het dorp. want ja. 1+1 is nog altijd 2 zei mijn vader altijd. [[ithronel_gillnan|It]] onderzoekt de boel en wij helpen zo als het kan mee. [[ithronel_gillnan|It]] waardeert dat op haar manier door aan te geven dat we de plaast delict aan het vervuilen zijn en of we even afstand willen houden. "O.K. ben al weg"​. ​ Conclusie is dat de Uil met zuur is bespuugd en uit elkaar is gereten. Half is aangevreten en er geen spoor van de berijder is. We laten ook onze familiars nog even in de buurt rond scharrelen of zij misschien de berijder kunnen vinden. Helaas ze vinden niks. Ik besluit dat het een goed idee is om een flessenpost in de stroom te gooien voor de elven. Dat we de vermiste uil waarschijnlijk gevonden hebben met een schets van de omgeving. Veel meer kunnen we niet doen. 
  
-==== 16e Roggemaand in het jaar 1006het jaar van de Zoete Broodjes: Als zoete broodjes! ==== +We gaan voorzichtig verder. Wadend door het riet en moeras. Het water is koud en nat. Heel langzaammet hier en daar wat uitglijders,​ weten we toch vooruitgang ​te boeken.
-//Gonzo’s First Spell Book? Dat komt van de verboden afdeling? Ik vond het al zo stoffig ​en ongebruikt. Misschien moeten jullie het snel weer op zijn plek te leggen. Maar goed dat ik het vond. Je moet er niet aan denken dat het in verkeerde handen valt.//+
  
-We zijn alweer een paar dagen op reis en jongens wat is het leuk. We ontmoeten veel personen waar we korte praatjes mee houden. Een van die personen vertelde ons dat hij de zoon van de burgemeester is, uit het vorige dorpDat was super toevallig, omdat wij nog steeds ​de ambtsketting ​van de diezelfde burgemeester ​in ons bezit hadden. Ik vertelde hem hoe we die ketting op straat ​in de modder gevonden haddenWe waren allemaal superblij toen hij zei dat hij deze onmiddellijk weer aan zijn moeder zou retournerenAlweer ​een goede daad verricht!+Dan horen we [[ithronel_gillnan|It]],​ die achterop loopt pijnlijk schreeuwen, "​Aanval ​op zes uur!" Iedereen draait zich om. We zien de verschroeide rug van [[ithronel_gillnan|It]] en schrikken behoorlijk. Een bijtend zuur schroeit haar kleren en huid weg. Voor we kunnen reageren treft een tweede laag zuur haar vol in het gezichtZe zakt op haar knieën om met haar hoofd snel in het water te komen. iedereen springt naar een positie om uit de lijn van vuur, of zuur in dit geval, te komen. Zou het de zwarte draak zijn? Wat moet ik doen. Ik cast in elk geval een mage armor op mijzelf en pak alvast mijn wandWachtend op wat komen  gaatIk wil helemaal niet nog een draak bevechten. En dan voor ik weet of kan reageren,
  
-...+Een flits van een schaduw gekleurd in groen zit boven op mijFelle pijn trek door mijn hele lichaamHet is maar voor korte duur. De wereld word roze en een warme gloed trekt door mij heen.
  
-Het regent hier in deze landen wel veel. En, het moet gezegd ​dat gaat je wel in de kleren zittenNatklam en koudHet is dan ook echt heel fijn als we, vanuit ​de tunnel waar we schuilen, een klein dorpje zienDe groep ziet het ook wel zitten om daar een lekkere, warme herberg op te zoeken. +Ik zie mijn moeder die mij trots een knuffel geeft als ze erachter komt dat ik mijn eerste koekje stiekem uit de trommel heb genomenIk speel blij met AnrikHadforth ​en Bella, mijn beste vriendenEn uiteraard ​is Hadforth steeds ​de winnaarHij durft ook altijd ​het meestHijs het snelst en behendigstDe gelaten blik van Tondrik als ik hem zijn zakmes terug kom brengen. "Oh Jongen, ik wist helemaal niet dat ie van mij wasHoudt hem maar."
-Het is wel echt een klein dorpVoor de zware houten poort staat een dwergen wachter. We maken even een praatje met hem waar bij de dwerg aangeeft geen Kaptein te zijn en dat ze stenen in de poort verstopt hebbenIk vond de poort al erg dik.+
  
-We mogen doorlopen en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] leidt ons naar de dichtstbijzijnde herberg. Dat zal lekker warm worden. Ik zou een slechte vriend zijn als ik niet voor iets lekkers zou zorgenIk zie een bakkerij die zoete broodjes verkoopt en besluit ​naar binnen te gaanEen allervriendelijkste bakker staat mij tot dienst. We maken een praatje en hij verteld mij dat Hij Marko heet. Dat dit dorpje geen naam heeft maar dat het gebied hier, waar meerdere dorpjes zonder naam zijn '​Hammerfist Hold' heet. Ik betaal en bedank Marko de BakkerMet 5 prachtig geglazuurde broodjes verlaat ik de winkel.+Ik zie de bezorgde maar liefdevolle blik van mijn ouders als blijkt dat een ik talent ​voor magie hebHet voltallige dorp dat mij vreugdevol uitzwaait als ik op weg ga naar de Academie voor hogere magieGeen Histerbriff meer maar Zumzum! De eerste verwonderde aanblik van Magister Burstensloff bij mijn aankomst op de academie“Een Kender? Het moet niet vreemder worden.” 
  
-Buiten kom ik [[Eilwynn|Eilwynn]] tegenZe is me aan het zoekenZo lief hoe hoe bezorgd zij altijd over mij is. Ik loop met haar mee naar de Herberg[[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]][[ithronel_gillnan|It]] ​en [[loewie_katorze|Loewie]] zitten al aan een tafeltje en hebben al drinken voor zich. Een magnifieke HerbergEr is een groot vuurveel houten tafels met stoelen ​en houten krukken. Veel Dwergen ook. Erg veel. Tijd om te drinken. Ik sprint naar het tafeltje waar mijn metgezellen aan tafel zitten ​en vertel ​van mijn avontuur met Marko terwijl ​ik aan iedereen een broodje uitdeelZe zijn heerlijk!+De frustratie als een spreuk niet volgens het boekje wil lukkenFanich, mijn beste vriendin op de academie die me de opening naar wilde magie leertMijn blijdschap ​met alle deuren die daarmee geopend wordenDe verbaasdenee verwilderde blikken, van alle Magisters ​en studiegenoten bij iedere keer als ik een spreuk toch weer mooier weet te makenMaar ook teleurstelling dat de Masters in Draken voor mij niet toegankelijk blijkt, Fanich wel, en jonge de verhalen ​en de taal van de Draken, wat was ik blij voor haar, maar toch ook wel jaloers zie ik nu
  
-De waard van de herberg heeft een gekke naam '​Pfffrt' ​maar ik weet beter dan er lacherig over te doenIedere cultuur zijn eigen gewoontesMaar hij verteld dat zijn vader geen goede dag had toen hij werd geboren ​en nu zit hij met deze naamAlles wentOok Pfffrt!+De meester proef, samen met Fanich, Prachtig geslaagd, op het bijgebouw na, maar ongelukjes gebeurenOok in magie 
 +Weer terug in in dorp. Vader en moederZo trots als ze mij in hun eigengemaakte robe zien. Met puntmuts. De Hoopak van Anrik die ik meekrijg en mijn eerste stappen in de grote wijde wereld. Het avontuur tegemoet. Gelukkige dagen. Jaren van avontuur die volgen.
  
-Mijn oog valt op de velevele jacht trofeeën ​aan de muurVoornamelijk paardenhoofden ​en geitenhoofdenEen bijzondere '​Wildlife'​ cultuur hierVarkens jagen ze dan weer niet. Die houden ​ze hier schijnbaar wel als vee+De eerste ontmoeting met [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] als zecompleet doorweekt, mij zien zitten ​aan de grote tafelDe vriendschap die daar ontluikt als ik hen help om de kluis open te maken de bezittingen van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] te kunnen pakken ​en waar ze combinatie niet meer van weetWe moeten daarna snel vluchten voor soldaten maar daarna zijn we onafscheidelijk gewordenIk zie de trol waarvan ik dacht dat ze best vriendelijk was. De vergissing daarvan als die  mij boos probeert neer te slaan en hoe [[loewie_katorze|Loewie]],​ dapper als altijd, mij daar niet voor het eerst te hulp schootAltijd weer staat [[loewie_katorze|Loewie]] klaar met zijn onverschrokkenheid om mij te helpen in nood. Isabeu die verhalen over haar afkomst, stand en rijkdommen verteld en hoe ze steeds weer bij haar wrede echtgenoten moest vluchten. Of hoe die ongelukkig om het leven kwamen. Ze is er altijd zo zelfverzekerd en open naar de wereld bij gebleven. welke tegenslag ook
  
-We krijgen een heerlijke pot Stew met broodEn Tjonge wat smaakt dat goed. Ik word weer lekker warm van binnenNet wat ik nodig hadIets verderop zie ik een Dwerg voorover gezakt ​over tafel liggenDat lijk mij niet goed. Ik besluit ​te vragen of het wel goed met hem gaatMaar terwijl ​ik dat doe, zie ik dat er een straaltje rood vocht uit zijn mond loopt. Ik schrik. Pfffrt loopt langs en begint opeens tegen mij te schreeuwen"Wat heb jij met Henk gedaan. Wat denk je wel. Dat je zomaar iedereen kunt omleggen?"​ Ik deins een beetje achteruit en stamel dat ik slechts keek of hij wel in orde was. "Nee natuurlijk nietniet na wat jij gedaan hebt!" schreeuwt de waard. Ik stamel nogmaals dat ik echt niet gedaan heb. +De eerste ontmoeting ​met [[Eilwynn|Eilwynn]]Wij zittend aan de kant van de wegEen beer die op ons afstuift en grommend voor ons blijft staanEn tot onze verassing veranderd in een vrouwelijke elf. een wonderbaarlijk creatuur. We moeten wel even een misverstand ​over haar spullen oplossen maar als we die hebben teruggeven is de lucht ook direct geklaardEen eigenzinnig typje, Eilwinn, die wel heel veel met de natuur heeft, Ze heeft moeite in gezelschap, is nors, maar ze heeft een goed hart en is van binnen meer een knuffelbeer dan de beer die ze ons wil laten zienAltijd bereid om wie dan ook te helpen ​met haar spreuken, spullen en raadEn ik zie dat ondanks haar masker van trots ze ook onze zorgen ​en liefde binnen laat komenAls ik mijn harmonica bespeel‘s avonds bij het door haar gemaakte kampvuur, zie ik haar verzachtenOok al veinst ze nog zoveel ​het te haten.
-De hele Herberg heeft nu zijn aandacht op de waardHenk en mij gericht. O jee. Ik zie de groep vol afgrijzen kijkenIk haal mijn schouder op en probeer een glimlach naar hen. Ik weet het ook niet.+
  
-De waard schudt Henk door elkaarDeze laat een blaadje uit zijn hand vallen ​en kreunt, "Hmmm wwwmm" Wat schijnbaar een teken is dat alles goed met hem isDe dwergen draaien zich allemaal weer om naar hun eigen kroes / gesprek. Pfffrt gooit Henk op de grondkleedt hem helemaal uit en sleurt hem nakend naar buiten de straat op waar hij Henk achter laat in de modderEen bijzonder vreemd schouwspel. Ondertussen pak ik het blaadje voor Henk op. Ik denk dat hij die nog wel terug wil hebben.+[[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ de schat. ​De zwijgzame Ranger, besluiteloosScherp met haar ogen en dodelijk ​met haar boogIk vraag haar of ze bij de groep wil komen zitten. Ze twijfeltonzeker, maar als de rest haar wenkt komt ze bij ons zittenZe heeft vriendschap nodig, en wij kunnen haar dat geven. Ze is een welkome aanvulling in ons kleine vrienden groepje.
  
-Zijn andere spullen worden door de Waard meegenomen. Onder het mompelen van de nu al legendarische woorden. "Als je mij uitkleedtkleed ik jou ook uit."+Het is warm, ik ben omringd met vrienden en samen beleven de wildste avonturen.
  
-Aha. Dat verklaart het dan weer. Ik loop terug naar onze tafel. Met een verontschuldigende blik kijk de anderen ​aan. "Dat was gek hè?" Ja. Dat vonden zij ook. Gelukkig niks aan de hand.  +Ik zie ook de blijdschap van de zoon van de burgemeester als we de ambtsketting ​aan hem kunnen teruggevenDe blijdschap van de bevolking ​van Drellin'​s ferry als we beloven hen te helpen met de naderende goblin invasie.
-Hoewel dat papiertje ​van HenkMisschien is het belangrijk voor hem. Ik besluit te kijken: +
-//"​Ontmoet mij bij Vraath Keep"//​+
  
-Klinkt als een mysterieuze clouIk leg het voor aan de anderen. Gemengde interesse merk ik. Nu ja, het kan geen kwaad om Pfffrt ​te vragen waar Vraath Keep isDus als hij weer een ronde komt opnemen vraag ik hem er naar. +Wracklegnaw die gelukkig is met zijn teruggevonden handschoen 
-Hij legt uit dat Vraath Keep vlak bij Drellin’s ferry isAls we hem glazig blijven aanstaren, voegt hij er aan toe zo'n 60 mijl ten Noordwesten ​van hier.+De opwinding als het ons lukt om de brug over het ravijn in te laten stortenMijn ontmoeting met de drakenDe vreugde en opwinding van heuze drakenOok voel ik het verdriet dat het me doet dat we ze beide keren niet in leven hebben kunnen laten. Mijn aandeel daarin zeker. Dat voelt als een mislukking ​van mijzelf. Dat had ik beter moeten doen.
  
-Als iedereen naar bed vertrekt kijk ik nog even met [[loewie_katorze|Loewie]] ​of Henk nog op straat ligtOok hij is erg bezorgd ​om hem. Henk is echter al wegWe kunnen nu dus niet zijn eigendom terug geven. In de wetenschap dat het bij ons veilig isgaan we weer naar binnen.+Het verdriet van twee van vrienden, ​[[loewie_katorze|Loewie]] ​en [[ithronel_gillnan|Ithronel]] die lang na ons gevecht met de vrouw-vogels niet meer bijkomen, de onzekere tijden. Maar ook de vreugde als alles weer goed komt. Mijn enorme geluk als ik op een uil mag vliegenDe wind girend ​om mij heen in een duikvlucht naar het elvendorpWat kan ik toch gelukkig ​zijn met mijn levenfamilie en vriendschappen.
  
-Als ook [[loewie_katorze|Loewie]] naar zijn kamer vertrekt zoek ik mijn heil bij een groepje dwergen ​dat bij het vuur zit te kletsen. Ik besluit wat aansluiting te zoeken ​en vraag of ik er bij mag komen zitten.+En dan zie ik een groot en warm verwelkomend licht. Het roept me om te komen. Het is tijd om te gaan. Ik kijk achterom en zie mijn vrienden alleen staan. Verschrikt over wat er gebeurt. ​[[isabeau_del_calore_umano ​|Beau]] die op mij afspringt met angst in haar ogen. Ze grijpt ​een flesje en probeert me dat te laten drinken. Het licht ebt weg. Het wordt donker. Ik wordt koud. De warmte ​en licht trekken zich langzaam terug. Ik twijfel, welke kant moet ik op? De warmte en licht lokt. Helt voelt goed. Toch, ik kan mijn vrienden niet alleen laten. Ik grijp met met beide handen naar [[isabeau_del_calore_umano |Beau]]. “Hou me vast!” probeer ik te zeggen maar mijn lippen bewezegen niet. Ik voel het koude water in mijn kleren, in mijn lichaam en in mijn botten weer. De pijn komt terug en schrik overeind.
  
-Deze dwergen zijn ook niet van hier. "We zijn huurlingen."​ vertellen ze. "We zijn op zoek naar een roversbende."​ Oe, dat klinkt spannend. De groep zou bestaan uit een aantal elven en nog wat creaturen. Hun laatste brute roof bestond uit onder andere een ketting van de burgemeester achter de bergen. Als ze vragen of ik zo'n gevaarlijke bende heb gezien kan ik gelukkig ontkennen. ​Die zou ik niet graag tegenkomen.” Zeg ik.+Ik stamel: ​Wat is er gebeurt?
  
-“Maarik denk wel die ketting te hebben gevonden”Ik vertel mijn avontuur van de ketting en hoe ik die vond aan de andere kant van de bergDat ik ook toevallig ​de zoon van diezelfde burgemeester tegenkwam ​en de ketting aan hem heb gegevenHoe blij de zoon er mee was en dat hij die direct ging terugbrengen naar zijn arme moeder die erg verdrietig was over het verlies er van. +Dan daagt het wat. Het wezenwaar is het gebleven? Wat was hetDe anderen kijken me meelevend ​aan. Het is weg. Ze weten niet wat het was. Waarschijnlijk hetzelfde als wat de Uil haar leven heeft gekost. “We hebben geluk gehad Zumzum.” [[Eilwynn|Eilwynn]] helpt me overeind ​en heelt de meeste van mijn wonden[[isabeau_del_calore_umano |Beau]] heeft nog twee cures in flesjes ​die ze me aan biedt en niet veel later is mijn lichaam geheeld. Dat kan van kleren nog niet gezegd worden maar een kleine cantrip zorgt daar wel weer voor. Ik ben beduusd. Een beetje sprakeloos, weet niet wat te zeggen, anders dan “Dank jullie wel voor jullie vriendschap”.
  
-Als ik zie hoe blij de huurlingen ​met dit nieuws zijn neem ik afscheid van ze en vraag naar mijn kamersleutel bij de waard.+[[ithronel_gillnan|It]] is er ook niet best aan toe. Ze is tot twee maal toe met een bijtend zuur bespuugd ​en dat heeft nare wonden achter gelaten. Ook zij krijgt healings. We zijn weer goed. Zover het kan. Mijn ziel is echter geraakt. Er ligt nog veel voor ons. En daar schijnt niet alleen maar licht.
  
-Het lijkt mij echter toch een goed idee om de elven in onze groep te waarschuwen voor deze gasten. Een misverstand is immers snel ontstaan. +==== 5e Oogstmaand ​in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes ​(2): Wachten duurt lang==== 
-Eerst vertel ik [[Eilwynn|Eilwynn]] van het voorval. Zij vat het echter totaal verkeerd op en begint ronduit te mopperen. ​(Ik druk mij daarmee zacht uit.Maar gezien ik haar nachtrust verstoor snap ik het nog wel een beetje.+//Zeg Maarten is deze pijp toevallig degene die zoekt?//
  
-[[ithronel_gillnan|It]] vat het in eerste instantie beter op maar gaat wel direct de gang op om te kijken. Dat is nou net erg onverstandig lijkt mij.  +De magische heling doet me goed. Mijn Wonden genezen snel maar ik voel voorlopig nog niet echt beter. Het is aan [[Eilwynn|Eilwynn]] 
-Nog erger, als ik naar de kamer van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] loop staat [[Eilwynn|Eilwynn]] als een bezettende ​op de deur te bonzenDat maakt echt heel veel kabaal. Het lijkt er op of ze bewust mijn waarschuwing in de wind slaat en juist wil dat er een misverstand ontstaat. Elven, hoe vreemd.+[[isabeau_del_calore_umano |Beau]][[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] om mij op sleeptouw ​te nemenDe uren, of minuten of jaren? ​ze trekken wat wezenloos aan me voorbij.
  
 +Ik weet nog dat we ergens stoppen aan het water. Lange tijd gebeurt er niets. Ik eet wat en drink veel water. beetje bij beetje begin ik me wat beter te voelen. De tijd en ik komen weer wat samen, zeg maar.
  
-==== Wat vooraf ging... ====  +Tegen de tijd dat ik een rietje in mijn handen gedrukt krijg van [[isabeau_del_calore_umano |Beau]], weet ik ook vrij zeker dat het [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] is"Zum, we gaan zwemmen." zegt ze"Die kant opvolg ons maar."​ 
-//Echt waar, Ik was daar helemaal niet. Het zal een andere Magiër geweest waarmee u mij verwardIk snap dat wel hoor, door zo'n hoed haal je ons Magiërs al snel door elkaarWat zegt u, is deze kroes van u? Nou ik heb hem even snel onderzochtHij is in ieder geval niet magisch, Dat was uw vraag toch?//+Ik volg de anderen het water in. Het is koud maar het wentMijn hoofd klaart opZal de magie zijn. Die werkt altijd. Bijna altijd.
  
-Gelukkig heb ik in dit verschrikkelijk noodweer ​een heenkomen ​gevonden. Een alleraardigst onderkomen moet gezegd worden. En bovenal behaaglijk ​en droogMijn kleren al mooi gedroogd ​voor de, door mij, ontstoken haardAlleen ​nog even wachten op beter weer en dan kunnen we weer verderNou misschien nog even rondkijkenEr staan ook zoveel spullen, alleen ​die grote gesloten kast al. Wie kan het weerstaan ​om daar niet even in te kijken. ​En de eigenaar vindt het vast niet ergEr hangt immers ​geen briefje ​op. "Afblijven" ​ofzo.+We zwemmen naar een ruïne. gelukkig kunne we droog zitten terwijl [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] op een Scouting missie gaan. 
 +Het duurt lang voor ze terugkomen. 
 + 
 + 
 +==== 5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (3): Ik hoor de klok wel luiden... ==== 
 +//De meest waardevolle bezitting is dat wat je bij je draagt.// 
 + 
 +Als [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] eindelijk terug komen krijgen we een uitvoerig verslag: 
 + 
 +Bij het oude stadhuis hebben ze het volgende ontdekt:  
 +//[gebouw 3C op "Rhest Town Hall" kaart]//.  
 +  - De muur (waar het restant van het dak op rust) is opgehoogd tot ~ 10 voet door middel van rechtopstaande houten palen met over dwars dikke takken erdoor gevlochten. Daar zit nog zo'n groen monster. met een nest met eieren. 
 +  - Zuidelijke kamer //[3E op "Rhest Town Hall" kaart]//: Een kaal en simpel ingerichte kamer (simpel bed, bureau & stoel) waarin een enkele Hobgoblin rond scharrelt. Opvallend is de kooi met scherpe (naar binnen gerichte) punten en een bebloede mop in de hoek.  
 +  - Oostelijke kamer //[3D op "Rhest Town Hall" kaart]//: hier scharrelt een tweekoppige reus rond (waarschijnlijk een Ettin is). Verder ligt er een grote stapel huiden in een hoek. En er zijn twee trappen naar boven. 
 +  - Noordelijke kamer //[3F op "Rhest Town Hall" kaart]//: Opgezette dieren. Een groot wandtapijt waarop een vijf koppige draak. Verder staat er een metalen kist onder de tafel en een standaard voor een jachtvogel. 
 +  - Oostelijke kamer //[3G op "Rhest Town Hall" kaart]//: Leeg. Waarschijnlijk een bibliotheek geweest. De kasten zijn stuk en bijna geen boeken meer. Er zit een groot gat in de vloer. 
 +  - Het dak //[3A op "Rhest Town Hall" kaart]//: Word bewaakt door een zestal Ogres. Twee lopen wacht op de omloop. Vier staan op de uitkijk ​ op het dak gepositioneerd. 
 + 
 +Bij de Klokkentoren hebben ze het volgende ontdekt: 
 +//[gebouw 2  op "the ruins of Rhest" kaart]//. 
 +De toren steekt 30ft boven het water uit. Heeft drie verdiepingen. Er liggen drie aken voor. Vanaf de omloop en door de kleine raampjes zien ze het volgende: 
 +  - Er zijn vier Hobgoblin wachters binnen. twee slapen er. een is aan het lezen. en een zit op zijn bed te niksen. 
 +  - Er zijn in totaal zeven bedden en bij elk bed staat een rugzak. 
 +  - Een ladder leidt naar de volgende verdieping boven. 
 +  - Aanname er zijn nog 3 wachters boven. 
 + 
 +Gezamenlijk besluiten we dat de grootste dreiging een alarm van de klokkentoren zou zijn omdat dat de draak terug zou kunnen roepen. We besluiten met zijn allen naar de klokken toren te gaan en de wachters daar snel en geruisloos uit te schakelen. 
 +[[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] nemen de wachter aan het tafeltje en [[ithronel_gillnan|It]] en ik zullen de Wachter op het bed voor onze rekening nemen. [[Eilwynn|Eilwynn]],​ veranderd ​in een beer, zal het teken geven. en Daarna zullen we gezamenlijk de slapende wachters voor onze rekening nemen. Zo kan er geen alarm voor de tweede verdieping gegeven worden. Een goed en solide plan zo lijkt het. 
 + 
 +Ongezien komen aan en nemen we onze posities in. [[Eilwynn|Eilwynn]] geeft het teken. Zonder probleem worden de twee wakkere wachters uitgeschakeld. Dan stormt [[Eilwynn|Eilwynn]] naar binnen en probeert in haar eentje de twee slapende wachters om te leggen. Ik denk: "Wat doet ze nou? Dat was de afspraak niet! We moeten ​dit gezamenlijk doen. Dit is veel te risicovol [[Eilwynn|Eilwynn]]."​ 
 + 
 +En ja, Wat ik bevreesde gebeurt ook. in haar eentje krijgt [[Eilwynn|Eilwynn]] de twee wachters niet stil. Ze worden wakker. snel, wellicht te snel, schieten we allemaal nog een keer. ik raak met mijn wand of MM maar dit doet natuurlijk te weinig schade op een Hobgoblin om hem direct uit te schakelen. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] vuurt te snel en mist. [[ithronel_gillnan|It]] vuurt gehaast twee pijlen waarvan er een Hobgoblin omlegt maar de tweede mist. En voordat [[loewie_katorze|Loewie]] een goed schot heeft op de laatste Hobgoblin roept deze het gevreesde woord. "​Alarm!"​ Als [[loewie_katorze|Loewie]] de vierde wachter omlegt horen we boven ons het gegalm van de klok. Het draagt waarschijnlijk zelfs met dit weer over het hele meer.  
 + 
 +Alles voor niks. Wat nu? Snel klimt [[loewie_katorze|Loewie]] de ladder op om meer schade te voorkomen voor zover dat nog kan.  [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[ithronel_gillnan|It]] staan beneden klaar met hun boog om eventuele vijanden van boven te beschieten. Ik overweeg olie en een fireball om er dan maar een grote fakkel van te maken. Maar ja [[loewie_katorze|Loewie]] is boven. 
 + 
 + 
 +==== 5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (4): In het moeras is altijd wel een splijtzwam te vinden... ==== 
 +//Echt, als u echte criminelen achter de tralies wilt houden moet u tocht uw sloten eens verangen. Deze zijn zo open.// 
 + 
 +Terwijl ik sta te twijfelen over  de te nemen actie, sprint [[ithronel_gillnan|It]] naar boven om [[loewie_katorze|Loewie]] te helpen. Boven ons ontaard het in een gevecht met de laatste wachters in de toren. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] beschermd het trapgat om daar dekking te kunnen geven. [[Eilwynn|Eilwynn]] doorzoekt beneden alles en ik houd de wacht om een aanval van buiten aan te kunnen zien komen. 
 + 
 +Het gevecht verloopt vlotjes, hoewel [[loewie_katorze|Loewie]] een paar rake klappen heeft gekregen. [[Eilwynn|Eilwynn]] heeft gelukkig ​een fikse voorraad healing potions ​gevonden ​en daar knapt [[loewie_katorze|Loewie]] weer helemaal van op. Een snelle zoekactie in de toren levert verder niets op. Wat nu? Nemen we een bootje? Gaan we zwemmen, Gaan we terug naar de townhall? Of breken we de missie af? 
 + 
 +We twijfelen. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] gaat te rade bij [[loewie_katorze|Loewie]] en is voornemens om de missie af te breken. Te gevaarlijk. Te weinig gewin. Er zijn vast andere avonturen waar we makkelijker aan winst kunnen komen. En ja, dat is zo. De gevaren stapelen zich op. De townhall ongemerkt binnen komen, de oger wachters, de tweekoppige reus en het drakenbroedsel verslaanHet lijkt allemaal teveel. En dan moeten we de Wormlord nog. Om van de draak nog maar niet te spreken. Want dat is het natuurlijk het doel. De Wormlord tegenhouden en het leger verzwakken. Het lastig om het eens te worden maar ergens besluiten we om toch naar de townhall te gaan. Er moet een solide plan komen. Kunnen we proberen ongezien binnen te komen? Ongezien langs de wachters en de reus. Het drakenbroedsel links laten liggen, de Wormlord te verzwakken door hem in zijn eigen huis te overvallen. 
 + 
 +[[loewie_katorze|Loewie]] stelt voor dat [[Eilwynn|Eilwynn]] haar stoneshape spreuk nog eens gebruikt om zo, onder de omloopeen gat in de muur van de townhall te maken en zo buiten het zicht van de ogers naar binnen te komen. Lijkt een goed plan. Op welke plek? Er wordt gekozen voor de bibliotheek //[gebouw 3G op "Rhest Town Hall" kaart]// omdat dat de meest rechtstreekse lijn is. Ik mijmer daar een tijdje over. Is dat handig, levert het een voordeel? We moeten dan nog steeds allerlei kamers ​door. Kunnen we niet beter iets door zwemmen en direct naar het vertrek van de wormlord //[gebouw 3F op "Rhest Town Hall" kaart]//? Dan zijn we direct waar we zijn moeten. Hopelijk kunnen we daar in de kist die [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] hebben gezien de wormlord een nadeel geven en van daaruit onze zaak bespoedigen. Ik stel dit aan de groep voor en [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] kauwen hier ook een tijd op. Wikken en wegen wat nu beter zou zijn. Dan merken we dat [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] er niet meer zijn. Heeft iemand gezien waar ze naar toe zijn? Niemand. Zijn ze weggegaan? Dan zouden ze toch zeker iets gezegd hebben. Zijn ze ontvoerd? Waarom wij dan niet? Heeft [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] haar plan doorgezet en de missie afgebroken? Zijn ze met zijn tweeën naar de townhall? Dat zal toch niet. Veel te gevaarlijk. [[loewie_katorze|Loewie]] [[ithronel_gillnan|It]] en ik besluiten hier in de toren op ze te wachten tot (of) ze terug komen. Wat een waarlijk bijzondere actie om zonder ​mij op een nieuw avontuur te gaan. 
 + 
 +We wachten langheel langIk besluit Ui op de uitkijk te laten en zelf wat rust te pakken. De dag is al zo lang geweest. Zo goed en kwaad als het gaat sluit ik mijn ogen. Ik word, als het nog donker is, weer door [[loewie_katorze|Loewie]] wakker gemaakt. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] zijn nog immer niet terug. Wat nu? Hier zijn, als het licht is geworden, is niet verstandig. We nemen tegen onze zin in het besluit om, nu het nog donker is, terug te zwemmen naar waar we, vanuit het riet, onze missie begonnen zijn. Wellicht zijn ze daar naar toe gegaan en wachten ​ze op ons. 
 + 
 +==== 6e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: En dan gaat het vliegensvlug... ==== 
 +//Een exacte wetenschap. Nee hoor. Kijk, als ik deze spreuk cast is het compleet onvoorspelbaar wat er gebeurt.//​ 
 + 
 +Daar aangekomen treffen we ze ook niet. We wachten tot het licht is geworden. Als ze er dan nog niet zijn wordt het besluit genomen de missie af te breken. Met zijn drieën redden we dit niet. We weten niet waar [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[Eilwynn|Eilwynn]] zijn gebleven en eerlijk gezegd of ze nog wel leven, of dat ze zonder ons vertrokken zijn. 
 + 
 +Mismoedig keren we terug naar de Elven. Daar kunnen we onze rijdieren ophalen en naar Brindol gaan om verslag uit te brengen. Wie weet treffen we onze vrienden onderweg nog. Een kleine kans maar we moeten blijven hopen. 
 +De reis verloopt voorspoedig. Onderweg bedenkt [[loewie_katorze|Loewie]] dat Brindol waarschijnlijk ook geen goed idee is. De stad staat op het punt van - of is al - onder belegering. We hebben daar ook niet veel in te brengen of hulp te verwachten. [[ithronel_gillnan|It]] en [[loewie_katorze|Loewie]] stellen voor dat het dan beter is om een blokkade op te ruimen. Ik heb mijn serieuze twijfels. "Als wij met zijn drieën een blokkade kunnen opruimen dan een groepje ridders vanuit Brindol toch zeker ook?" Er wordt wat heen en weer gediscussieerd ​en uiteindelijk sluit ik me bij het plan aan. We kunnen ​immers ook daarna nog naar Brindol. Gesteld dat we de blokkade aan die kant nemen. 
 + 
 +Bij de elven vertel ik van onze missie. De dode uil die we gevonden hebben (nee geen lichaam van een elf), het groene monster, Rhest, onze opsplitsing en het falen van de missie. Ik vraag of ze ons alstublieft willen helpen en ons in vogelvlucht (misschien ​een klein rondje over Rhest voor een speurtocht naar onze vermiste vrienden) naar de blokkade willen brengen. En o, of ze een paar liter olie voor ons hebben. 
 +Ja, nee, Ja. is het antwoord. Die vlucht over Rhest kunnen we vergeten, maar de rest wordt geregeld. 
 + 
 +Hoewel ik zou moeten schreeuwen als een klein kind van vreugde om de tweede vlucht op de uil, lukt het me niet. Ik ben nog altijd bezorgd en verdrietig over het gemis van [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[Eilwynn|Eilwynn]]Mijn hoofd zit er vol mee en zo mis ik eigenlijk de hele vlucht. En dat maakt me dan ook wel weer een beetje boos op hen.  
 + 
 +Niet veel laterhet zal tegen noen zijn, worden we gedropt, een goede kilometer van de blokkade. [[ithronel_gillnan|It]] cast een 'pass without trace' op ons drieën. We sluipen naderbij en zien de blokkade op doemen. Een groot houten fort. dwars over de weg. Ik denk alleen: "​GelukkigHout."​ 
 +We hebben een snel doeltreffend plan. Ik cast een '​invisbility'​ op [[loewie_katorze|Loewie]]. Hij kruipt voort en gooit een zestal liter olie op verschillende plekken tegen het fort aan. Ongezien en ongehoord komt hij terug. Mijn beurt. Ik cast op twee van de met olie doordrenkte plekken een '​fireball'​. Het vuur laait omhoog en het de blokkade begint als een enorme fakkel te branden. We besluiten af te wachten op de ontwikkelingen in het fort. Wat komt er uit? Wat gebeurt er met de blokkade? Ook deze simpele overwinning schept me noch voldoening noch vreugde. Ik mis mijn vrienden. 
 + 
 +==== 6e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (2): Een explosie van geweld... ==== 
 +//Dispell magic? ​Wie zou dat nou in vredesnaam willen doen?.// 
 + 
 +We nemen het brandende schouwspel in ons op en als de boel goed in lichterlaaie staat en we vermoeden dat het fort leeg is lopen we er voorzichtig omheen. We zien twee figuren aan de andere kant en mijn hart maakt een sprongetje van vreugde. Het zijn [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en [[Eilwynn|Eilwynn]]. Hoera! we zijn weer herenigt. Snel wisselen we informatie en misverstanden uit. We geven elkaar een knuffel en besluiten ​om terug te gaan naar de ruïne van Rhest. De Wormrijder moet nog steeds verslagen worden. We volgen het pad en niet heel veel later zijn we weer op de onheilsplek. Nog steeds 6 ogres en een ettin. We gaan door ons gemaakte gat weer naar binnen. We nemen allemaal positie ​in en doen voorzichtig de deur open. 
 + 
 +Twee ogres staan beneden. Ik gooi er direct een fireball in. Dan ontstaat er een gevecht wat voor een eeuwigheid lijkt door te gaan. Het geweld doet me duizelen en ik raak een beetje mijn besef van realiteit kwijt. Als ik weer een beetje bij zinnen ben en om de hoek durf te kijken, zie ik spellcaster in de andere ruimte staan[[loewie_katorze|Loewie]] staat gemoedelijk bij hem. De anderen zijn in geen velden of wegen te bekennen, maar het wapen gekletter spreekt boekdelen. Ik cast een Belkars claws op Ui. Dan kan hij die straks op de spelcaster loslaten. Daarna cast ik een fireball op de spellcaster. Die moet zo snel mogelijk uitgeschakeld worden. Als Ui naar de caster toesnelt zien we deze in ijle lucht verdwijnen. Kak! Dat is jammer. De ettin verschijnt in de deur opening en ik zie [[loewie_katorze|Loewie]] op mij afstuiven met getrokken zwaard. Oei! Ik besluit dat onzichtbaarheid geen slecht idee is en cast deze ook op mijzelf. Maar een fortuinlijk gebeuren overvalt ons. De Magie explodeert om mij heen en in plaats van onzichtbaar te worden verschijnt er zwerm na zwerm aan duizendpoten om mij heen. Jawel een Wildsurge. Net nu die nodig is. Helaas zien de zwermen mij ook als prooi dus ik moet mijzelf wel uit de voeten maken. 
 + 
 +Ik wordt door ze ingehaald en de nare beestjes weten akelig hard te bijten. Doorrennen dus. Langs Loewie en hopelijk langs de ettin. Wellicht kan ik een glitterdust in de ruimte gooien waar de spelcaster, de ettin en Ui zijn. Dan zie ik links een Razorfiend verschijnen. Tuurlijk kan er ook wel bij. Een straal zuur schiet op mij af, maar ik weet een buiteling te maken waardoor ik niet vol getroffen wordt. De zwermen worden wel gedecimeerd maar dat helpt natuurlijk weinig en ze stuiven op de Razorfiend af. Een ogre die het wel voor gezien had en de trap op vluchten komt met twee pijlen in zijn borst weer naar beneden rollen. Aha, [[ithronel_gillnan|It]] is er ook nog. 
 + 
 +Dan zie ik hoe de ettin de deur voor mijn neus dicht gooit. Bugger. Nu kan de Glitterdust weer niet. Hoe help ik Ui nu? 
 + 
 +==== 6e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (3): Een bitterzoet afscheid... ==== 
 +//Ik loop sindsdien nooit meer hetzelfde langs een eik.// 
 + 
 +De schade die ik heb opgelopen doen me geen goed. Ik zie de Razorfiend vluchten voor de zwermen. [[loewie_katorze|Loewie]] blijft onaangedaan staan alsof niks hem deert maar dat kan haast niet waar zijn. Ik besluit, dat om Ui te helpen ik via een van de ramen aan de buitenkant ik mijn Glitterdust moet kunnen casten. Ik ren de trap op, weg van de zwermIk voel me slap en moet me via de muren omhoog helpen. Onderweg sla ik er maar een potion of Healing in. Dat is beter. Eenmaal boven zigzag ik naar de rand en spring naar beneden op het vlonder. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] staat voor me en de muur achter haar explodeert naar buiten. Stenen en gruis vallen in het water. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] kijk me ongeloofwaardig en met een blik van "echt waar Zum, Muren opblazen?" ​aan. Ik was dat niet, wil ik zeggen, maar de dartelt langs me heen in duikt in het water. Ik wil mezelf onzichtbaar maken maar ook de magie laat me in de steek. Dan maar snel het water in. Onder het vlonder. De ettin stapt door het gat in de muur naar buiten en kijkt om zich heen. Op zoek naar iets of iemand om te slaan. Langs de muur bewegend kom ik onder de ettin en cast mijn Glitterdust. Gelukkig het werkt. Helaas verteld Ui me dat de tovenaar nog steeds niet zichtbaar in de ruimte is. Kak! Wat nu? 
 + 
 +Ik zet de Tovenaar maar even uit mijn hoofd. De ettin is nu gevaarlijker. Met mijn wand schiet ik magic missles in het creatuur van onder de vlonder. Het wezen jankt maar blijft staan. Ik vraag Ui of hij de spreuk dan maar op de ettin wil loslaten. Ui stemt in en met een sprong via de ettin springt ze in het water. '​Belkar Claws' doet flink wat schade en de ettin strompelt naar binnen. Hij staat nog steeds. Nog meer magic missles er in. en langzaam stopt het wezen en stort voorover op de grond. Hebbes. Goed gedaan Ui! we hebben hem. 
 + 
 +De rust keert weer. Ik hijs me op het vlonder. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] volgt niet veel later. Hijgend staan we in kamer waar de ettin ligt en geen spoor van de tovenaar is. We lopen de hal in [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] staan er ook. [[ithronel_gillnan|It]] heeft de Razorfiend verslagen. Ze is zelf uitgeput en bijna verslagen maar ze heeft het gevecht gewonnen. Goed gedaan meid. [[loewie_katorze|Loewie]] verteld ons dat hij niet helemaal zichzelf was en dat hij onder invloed van de tovenaar was gekomen. Hmmm, zijn typische gedrag in dit gevecht zou dat zeker kunnen verklaren. Iets om rekening mee te houden als we de tovenaar nog vinden. Dan zien we het gebroken lichaam van [[Eilwynn|Eilwynn]]. Oh Goden nog aan toe. Het is dat we haar aan haar tenue herkennen. van haar gezicht is niet meer over dan een bloederige pap. Haar gevecht met de ettin is fataal afgelopen. Al snel besluiten we dat we haar lichaam mee zullen nemen om haar een waardig graf te geven. Dan bedenkt [[ithronel_gillnan|It]] dat we, nu de ruïne leeg is we op zoek moeten gaan naar de schat van de draak om de ziel van de Ghostlord te vinden. Het is natuurlijk maar de vraag of die daar ligt. Maar een schat klinkt goed. Draken hebben die immers. Wie weet wat we daar allemaal vinden. We besluiten, omdat we eigenlijk alle kamers wel gehad hebben, de meest logische plek voor een schat in de poel van de kamer met de dubbele deuren zou moet liggen. [[loewie_katorze|Loewie]] duikt er direct in. Komt al snel weer boven en zegt: "Ik zie daar niks, het is te donker."​ Snel cast ik een light spreuk op haar zwaard en ze verdwijnt weer. Om, al weer, snel boven te komen. Nu met een grijns op zijn gezicht. "​Gevonden!"​ [[ithronel_gillnan|It]] en ik gaan met [[loewie_katorze|Loewie]] mee en we zien inderdaad snel de schat van de draak. We stouwen alles, waaronder de ziel van de Lich, in onze zakken en gaan zo snel als we kunnen weer de poel uit.  
 +[[isabeau_del_calore_umano |Beau]] heeft voor [[Eilwynn|Eilwynn]] een boot geregeld. We leggen haar er voorzichtig in en gaan gezamenlijk naar onze laatste encouter punt: De brandende barricade op de weg. Daar maken we brandstapel en geven [[Eilwynn|Eilwynn]] terug aan haar god. 
 + 
 +Terwijl wij met onze rouwdienst bezig zijn komt er vanuit de richting van Brindol een dwerg bij ons staan. Hij gunt ons ons moment van rouw maar als we klaar zijn stelt hij zicht zelf voor als Gurlug. Dat denk ik tenminste te verstaan. Hij verteld dat hij al lang op zoek naar ons is. Hij heeft van ons gehoord en wil zich graag bij onze zaak tegen het goblin leger aansluiten. Natuurlijk kunnen we goed hulp gebruiken maar moeten we iedereen op zijn gevlochten baard vertrouwen? Hij heeft een brief bij zich van zijn neef. Die wij in Drellin'​s Ferry hebben ontmoet en hij heeft drank bij zich om [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] te paaien. Slimme zet. 
 + 
 +Voordat we besluiten of hij welkom in ons clubje is besluit ik dat nu een goed moment is om de rest van het verhaal van de Ghostlord voor te lezen. Het nieuws slaat in als een bom. En Ja we hebben nu de ziel van de Lich, en Ojee. Wat gaan we daar mee doen? 
 + 
 +==== 6e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (4): Ik word opeen heel moe van alles... ==== 
 +//Ik loop met een ziel onder mijn arm.// 
 + 
 +Even verder op maken we kamp. De anderen overleggen waar we heen moeten. De Ghostlord of Brindol. Ik weet het allemaal niet meer ik ben nu heel moe. Na het eten ga ik liggen en bemoei me er niet meer mee. De slaap overmant me snel. 
 + 
 +==== 7e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes (1): Oh Jottem, een markt... ==== 
 +//zoete broodjes. echt mijn ding. Ja hoor deze is betaald.//​ 
 + 
 +Er is een besluit gevallen. We gaan naar de Ghostlord. Sterker. Eerst terug naar de elven voor onze paarden, of met een beetje geluk, op de uilen! 
 +Bij het dorp aangekomen besluiten [[gulran_strongale |Gulran]] en [[ithronel_gillnan|It]] aan de rand van het dorp te wachten. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] en ik gaan naar de markt. [[loewie_katorze|Loewie]] zal de gesprekken met Sellyria Starsinger voeren. Schijnbaar denken ze dat hij daar beter in is. Ik ga niet in discussie want de markt lijkt me veel gezelliger. 
 + 
 +Of dat ook zo is weet ik niet maar gezellig is het wel. De elven hebben veel mooie spullen en [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] trakteert op allerlei lekkernijen. Aan het eind van de ochtend worden we opgehaald. [[loewie_katorze|Loewie]] is klaar met praten en we zullen het besluit van  de elven horenSpannend hoor!
  
-Hé gemorrel aan de deur. Die had ik toch weer op slot gedaan? Zoals ik hem aangetroffen. Ik denk niet dat de Eigenaar het zomaar goed vind dat iedereen hier maar binnen stapt. Of, en natuurlijk is dat de logische verklaring. Het is de eigenaar. Kan ik hem of haar direct bedanken voor zijn gastvrijheid. 
  
-De deur kraakt bijna onhoorbaar open. Een bliksemflits licht de silhouetten van twee individuen op. Ah, ze zijn met zijn tweeën. Totaal doordenkt. Net twee verzopen katjes, Nee da's zielig. Geen verzopen katjes. Afijn. Vast en zeker dat ze van de haard gebruik willen maken om zichzelf te drogen. Ze zullen mij wel dankbaar zijn dat ik die alvast heb aangestoken. 
  
-Ik ga snel weer aan tafel zitten en roep: "​Goedenavond gezelschap!"​ 
zumzum.1570700060.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/10/10 11:34 door bjorn