Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


zumzum

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
zumzum [2019/10/01 11:51]
bjorn
zumzum [2019/10/10 11:34] (huidige)
bjorn 5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Waar heb je anders vrienden voor.
Regel 19: Regel 19:
  
 De Party wordt geleid door// [[Bart]]//. Zumzum reist samen met [[loewie_katorze|Loewie]] <​sup>//​([[bertil|Bertil]])//</​sup>,​ [[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ <​sup>//​([[chiquita|Chiquita]])//</​sup>,​ [[Eilwynn|Eilwynn]] <​sup>//​([[jasper|Jasper]])//</​sup>​ en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] <​sup>//​([[simon|Simon]])//</​sup>​. De Party wordt geleid door// [[Bart]]//. Zumzum reist samen met [[loewie_katorze|Loewie]] <​sup>//​([[bertil|Bertil]])//</​sup>,​ [[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ <​sup>//​([[chiquita|Chiquita]])//</​sup>,​ [[Eilwynn|Eilwynn]] <​sup>//​([[jasper|Jasper]])//</​sup>​ en [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] <​sup>//​([[simon|Simon]])//</​sup>​.
 +
  
 ====== Reisverslag ====== ====== Reisverslag ======
-====== Reisverslag ======+==== 5e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Waar heb je anders vrienden voor. ==== 
 +//Vreemd hoe relatief de tijd aan je voorbij gaat.// 
 + 
 +We mogen slapen en uitrusten in het elvendorp. [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|It]] knappen behoorlijk op en de volgende dag is het alsof ze nooit zijn weggeweest. Een mooie dag zo lijkt het. De handel die de elven ons kunnen bieden valt een beetje tegen. Ik had een mooi wenslijstje gemaakt. Maar ze blijken niet veel van dat lijstje te hebben of te kunnen produceren. Het zijn simpele elven, Niks kwaad mee bedoeld hoor. Ze hebben alle standaard dingen als voedsel en kleding en zo wel maar veel verder dan dat gaat het niet. Ik weet nog een paar scrolls en en potion te bemachtigen maar dat is het dan ook. 
 + 
 +Met de geleende bootjes gaan op weg naar Rhest keep. Ongeveer 4 mijl daarvoor leggen we aan. We hebben immers besloten niet te dicht bij te komen. We ploeteren zo goed en kwaad als het gaat door het moeras. Proberend zo stil en voorzichtig mogelijk te zijn. Niet veel later vinden we een karkas van een grote uil. "Oh, nee" flitst het door me heen. De verloren uil van het dorp. want ja. 1+1 is nog altijd 2 zei mijn vader altijd. [[ithronel_gillnan|It]] onderzoekt de boel en wij helpen zo als het kan mee. [[ithronel_gillnan|It]] waardeert dat op haar manier door aan te geven dat we de plaast delict aan het vervuilen zijn en of we even afstand willen houden. "O.K. ben al weg"​. ​ Conclusie is dat de Uil met zuur is bespuugd en uit elkaar is gereten. Half is aangevreten en er geen spoor van de berijder is. We laten ook onze familiars nog even in de buurt rond scharrelen of zij misschien de berijder kunnen vinden. Helaas ze vinden niks. Ik besluit dat het een goed idee is om een flessenpost in de stroom te gooien voor de elven. Dat we de vermiste uil waarschijnlijk gevonden hebben met een schets van de omgeving. Veel meer kunnen we niet doen.  
 + 
 +We gaan voorzichtig verder. Wadend door het riet en moeras. Het water is koud en nat. Heel langzaam, met hier en daar wat uitglijders,​ weten we toch vooruitgang te boeken. 
 + 
 +Dan horen we [[ithronel_gillnan|It]],​ die achterop loopt pijnlijk schreeuwen, "​Aanval op zes uur!" Iedereen draait zich om. We zien de verschroeide rug van [[ithronel_gillnan|It]] en schrikken behoorlijk. Een bijtend zuur schroeit haar kleren en huid weg. Voor we kunnen reageren treft een tweede laag zuur haar vol in het gezicht. Ze zakt op haar knieën om met haar hoofd snel in het water te komen. iedereen springt naar een positie om uit de lijn van vuur, of zuur in dit geval, te komen. Zou het de zwarte draak zijn? Wat moet ik doen. Ik cast in elk geval een mage armor op mijzelf en pak alvast mijn wand. Wachtend op wat komen  gaat. Ik wil helemaal niet nog een draak bevechten. En dan voor ik weet of kan reageren, 
 + 
 +Een flits van een schaduw gekleurd in groen zit boven op mij. Felle pijn trek door mijn hele lichaam. Het is maar voor korte duur. De wereld word roze en een warme gloed trekt door mij heen. 
 + 
 +Ik zie mijn moeder die mij trots een knuffel geeft als ze erachter komt dat ik mijn eerste koekje stiekem uit de trommel heb genomen. Ik speel blij met Anrik, Hadforth en Bella, mijn beste vrienden. En uiteraard is Hadforth steeds de winnaar. Hij durft ook altijd het meest. Hijs het snelst en behendigst. De gelaten blik van Tondrik als ik hem zijn zakmes terug kom brengen. "Oh Jongen, ik wist helemaal niet dat ie van mij was. Houdt hem maar."​ 
 + 
 +Ik zie de bezorgde maar liefdevolle blik van mijn ouders als blijkt dat een ik talent voor magie heb. Het voltallige dorp dat mij vreugdevol uitzwaait als ik op weg ga naar de Academie voor hogere magie. Geen Histerbriff meer maar Zumzum! De eerste verwonderde aanblik van Magister Burstensloff bij mijn aankomst op de academie. “Een Kender? Het moet niet vreemder worden.”  
 + 
 +De frustratie als een spreuk niet volgens het boekje wil lukken. Fanich, mijn beste vriendin op de academie die me de opening naar wilde magie leert. Mijn blijdschap met alle deuren die daarmee geopend worden. De verbaasde, nee verwilderde blikken, van alle Magisters en studiegenoten bij iedere keer als ik een spreuk toch weer mooier weet te maken. Maar ook teleurstelling dat de Masters in Draken voor mij niet toegankelijk blijkt, Fanich wel, en jonge de verhalen en de taal van de Draken, wat was ik blij voor haar, maar toch ook wel jaloers zie ik nu.  
 + 
 +De meester proef, samen met Fanich, Prachtig geslaagd, op het bijgebouw na, maar ongelukjes gebeuren. Ook in magie.  
 +Weer terug in in dorp. Vader en moeder. Zo trots als ze mij in hun eigengemaakte robe zien. Met puntmuts. De Hoopak van Anrik die ik meekrijg en mijn eerste stappen in de grote wijde wereld. Het avontuur tegemoet. Gelukkige dagen. Jaren van avontuur die volgen. 
 + 
 +De eerste ontmoeting met [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] en [[loewie_katorze|Loewie]] als ze, compleet doorweekt, mij zien zitten aan de grote tafel. De vriendschap die daar ontluikt als ik hen help om de kluis open te maken de bezittingen van [[isabeau_del_calore_umano |Isabeau]] te kunnen pakken en waar ze combinatie niet meer van weet. We moeten daarna snel vluchten voor soldaten maar daarna zijn we onafscheidelijk geworden. Ik zie de trol waarvan ik dacht dat ze best vriendelijk was. De vergissing daarvan als die  mij boos probeert neer te slaan en hoe [[loewie_katorze|Loewie]],​ dapper als altijd, mij daar niet voor het eerst te hulp schoot. Altijd weer staat [[loewie_katorze|Loewie]] klaar met zijn onverschrokkenheid om mij te helpen in nood. Isabeu die verhalen over haar afkomst, stand en rijkdommen verteld en hoe ze steeds weer bij haar wrede echtgenoten moest vluchten. Of hoe die ongelukkig om het leven kwamen. Ze is er altijd zo zelfverzekerd en open naar de wereld bij gebleven. welke tegenslag ook.  
 + 
 +De eerste ontmoeting met [[Eilwynn|Eilwynn]]. Wij zittend aan de kant van de weg. Een beer die op ons afstuift en grommend voor ons blijft staan. En tot onze verassing veranderd in een vrouwelijke elf. een wonderbaarlijk creatuur. We moeten wel even een misverstand over haar spullen oplossen maar als we die hebben teruggeven is de lucht ook direct geklaard. Een eigenzinnig typje, Eilwinn, die wel heel veel met de natuur heeft, Ze heeft moeite in gezelschap, is nors, maar ze heeft een goed hart en is van binnen meer een knuffelbeer dan de beer die ze ons wil laten zien. Altijd bereid om wie dan ook te helpen met haar spreuken, spullen en raad. En ik zie dat ondanks haar masker van trots ze ook onze zorgen en liefde binnen laat komen. Als ik mijn harmonica bespeel, ‘s avonds bij het door haar gemaakte kampvuur, zie ik haar verzachten. Ook al veinst ze nog zoveel het te haten. 
 + 
 +[[ithronel_gillnan|Ithronel]],​ de schat. De zwijgzame Ranger, besluiteloos. Scherp met haar ogen en dodelijk met haar boog. Ik vraag haar of ze bij de groep wil komen zitten. Ze twijfelt, onzeker, maar als de rest haar wenkt komt ze bij ons zitten. Ze heeft vriendschap nodig, en wij kunnen haar dat geven. Ze is een welkome aanvulling in ons kleine vrienden groepje. 
 + 
 +Het is warm, ik ben omringd met vrienden en samen beleven de wildste avonturen. 
 + 
 +Ik zie ook de blijdschap van de zoon van de burgemeester als we de ambtsketting aan hem kunnen teruggeven. De blijdschap van de bevolking van Drellin'​s ferry als we beloven hen te helpen met de naderende goblin invasie. 
 + 
 +Wracklegnaw die gelukkig is met zijn teruggevonden handschoen.  
 +De opwinding als het ons lukt om de brug over het ravijn in te laten storten. Mijn ontmoeting met de draken. De vreugde en opwinding van heuze draken. Ook voel ik het verdriet dat het me doet dat we ze beide keren niet in leven hebben kunnen laten. Mijn aandeel daarin zeker. Dat voelt als een mislukking van mijzelf. Dat had ik beter moeten doen. 
 + 
 +Het verdriet van twee van vrienden, [[loewie_katorze|Loewie]] en [[ithronel_gillnan|Ithronel]] die lang na ons gevecht met de vrouw-vogels niet meer bijkomen, de onzekere tijden. Maar ook de vreugde als alles weer goed komt. Mijn enorme geluk als ik op een uil mag vliegen. De wind girend om mij heen in een duikvlucht naar het elvendorp. Wat kan ik toch gelukkig zijn met mijn leven, familie en vriendschappen. 
 + 
 +En dan zie ik een groot en warm verwelkomend licht. Het roept me om te komen. Het is tijd om te gaan. Ik kijk achterom en zie mijn vrienden alleen staan. Verschrikt over wat er gebeurt. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] die op mij afspringt met angst in haar ogen. Ze grijpt een flesje en probeert me dat te laten drinken. Het licht ebt weg. Het wordt donker. Ik wordt koud. De warmte en licht trekken zich langzaam terug. Ik twijfel, welke kant moet ik op? De warmte en licht lokt. Helt voelt goed. Toch, ik kan mijn vrienden niet alleen laten. Ik grijp met met beide handen naar [[isabeau_del_calore_umano |Beau]]. “Hou me vast!” probeer ik te zeggen maar mijn lippen bewezegen niet. Ik voel het koude water in mijn kleren, in mijn lichaam en in mijn botten weer. De pijn komt terug en schrik overeind. 
 + 
 +Ik stamel: “Wat is er gebeurt?​” 
 + 
 +Dan daagt het wat. Het wezen, waar is het gebleven? Wat was het. De anderen kijken me meelevend aan. Het is weg. Ze weten niet wat het was. Waarschijnlijk hetzelfde als wat de Uil haar leven heeft gekost. “We hebben geluk gehad Zumzum.” [[Eilwynn|Eilwynn]] helpt me overeind en heelt de meeste van mijn wonden. [[isabeau_del_calore_umano |Beau]] heeft nog twee cures in flesjes die ze me aan biedt en niet veel later is mijn lichaam geheeld. Dat kan van kleren nog niet gezegd worden maar een kleine cantrip zorgt daar wel weer voor. Ik ben beduusd. Een beetje sprakeloos, weet niet wat te zeggen, anders dan “Dank jullie wel voor jullie vriendschap. 
 + 
 +[[ithronel_gillnan|It]] is er ook niet best aan toe. Ze is tot twee maal toe met een bijtend zuur bespuugd en dat heeft nare wonden achter gelaten. Ook zij krijgt healings. We zijn weer goed. Zover het kan. Mijn ziel is echter geraakt. Er ligt nog veel voor ons. En daar schijnt niet alleen maar licht. 
 ==== 28e Roggemaand tot 4e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Zorgelijke dagen liggen voor ons. ==== ==== 28e Roggemaand tot 4e Oogstmaand in het jaar 1006, het jaar van de Zoete Broodjes: Zorgelijke dagen liggen voor ons. ====
 //de eerste indruk is de beste die je maakt.// //de eerste indruk is de beste die je maakt.//
zumzum.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/10 11:34 door bjorn